| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : červenec 2002

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 2596  [Dalších 2576 >>]
Jurina, 2 děti (07/02, 04/04) 7165
5.5.2009 22:20:20
Děkuji, krásný obrázek.

6.6. mám zapsáno v kalendáři jako akce roku ~k~. Už se těším.
rebel_ 9637
5.5.2009 10:02:03
Leni, přeji Ti krásné narozeniny, hodně moc zdravíčka a ať se Ti daří jak v soukromém, tak pracovním životě ~x~

rebel_ 9637
5.5.2009 9:51:27
Ahoj holky,

vůbec to tady nedávám, omlouvám se ~;((

Juri, tak přímo v Kroměříži bychom měli být 6.6. doufám, že spolucestující nebudou moc spěchat domů...Byla jsem tam jen jednou a jsem tím městem nadšená ~R^ Den předtím a noc budeme strávit v Bratislavě, tam jsem nebyla sto let, taky se moc těším :-)

Jinak u nás doma se opět pracuje s koupelnou, ten první pokus bohužel moc nevyšel, tak jsme se museli starat dál a konečně se zas na to naběhlo..

Taky nejsem majitelem DVD s nahráváním.

Mějte se hezky a pokud by to Leni v červnu vyšlo, bylo by to moc fajn :-)
Jurina, 2 děti (07/02, 04/04) 7165
24.4.2009 21:58:52
Ahojky.

DVD s nahráváním bohužel nemáme. Nemáme ani televizi :-), jednou za čas si pustíme něco na počítači.

S asistentkou to nakonec dopadlo dobře, z původní asistentky udělali učitelku a z původní učitelky asistentku, jenže nám to zapomněli říct a my se divili, že asistentka bývá v jiné třídě, než Míša. Pak jsme si to vysvětlili, podle školky to funguje parádně, vidí v tom velký smysl, asistentka se věnuje Míšovi a když jsou nějaké komplikace, tak ho veme stranou, věnuje se mu, vysvětluje apod. Má individuální program, takže postupují podle stanovených cílů, např. navazovat přátelství s dětma, zvyšovat sebeobslužnost, sebevědomí apod.

V půlce května budeme mít velký pohovor v PPP, na základě kterého se rozhodne, jestli potřebuje asistentku i do první třídy. Osobně jsem pro, ale uvidíme. Někdy je líp, někdy hůř. Míša dozrává a my si zvykáme a slaďujeme se s ním.

Julinka do toho přebírá některé jeho zvyky, jako že po ní něco chci a ona mě v klidu ignoruje, protože to vidí u Míši... těžko jí vysvětlovat, že on to má jinak, snažím se ji tím nezatěžovat, přesto, že vím, že spoustu věcí vnímá a pozná sama.

Ivčo, astmatický kašel je svinstvo, Míša ho taky občas má, ale už čím dál míň. Jezdili jsme s tím do lázní a sama vím, jak mi bylo nepříjemné, když jsme seděli u stolu s klukem, který bez přestání kašlal. Co kdyby sis u lékaře vyžádala papír na to astma, kde by bylo napsané, že asmatický kašel není důvod absence ve školce? U nás ve školce se kašel neřeší, takže i já tam dávám kašlající děti. Samozřejmě mírně kašlající, ne zralé na antibiotika.

Táni, sice jsem nereagovala, ale termín mám poznačený od té doby, co jsi ho napsala, tak se budu těšit.

Se školkou jsme dnes byli navečer v lese, měli tématický večer o netopýrech, spoustu úkolů, mezitím informace o netopýrech, nakonec kvíz, bylo to moc fajn. Podívali jsme se i do hvězdárny, akorát jsme přišli k dalekohledu a pán řekl, že právě zapadlo slunce a hvězdy se dají pozorovat až od devíti, tak jsme měli smůlu. Pořádají i akce pro děti, ale až od deseti let, tak si počkáme. Já jsem jim to jen chtěla ukázat, nechci z nich mít astronomy :-).

Jo a novinka - Julinka už chodí do tenisu ne do přípravky, ale hraje i s raketou ~R^. Zatím měli dvě hodiny a jsem zvědavá, ale bere to vážně. Je to sranda, u takových prťat. Jen nevím, mám pocit, že všichni ostatní rodiče hrají tenis, jen já jsem držela raketu v ruce jen jednou a to s velice špatným výsledkem, tak snad nebudu úplně mimo.

Ivčo, co ženský hokej, pořád trénuješ?
Ivča+Pat16.7.02 a Mat23.7.04 11646
19.4.2009 20:56:06
holky, chci se jen zeptat. nemate nektera doma dvd i s nahravanim? pchtela bych nahrat jeden film z tv a neznam nikoho, kdo by mel nahravaci dvd doma ~;((
Ivča+Pat16.7.02 a Mat23.7.04 11646
18.4.2009 11:49:41
Ahoj holky, tak jsem bez deti. Dnes rano odjeli ny skolku v prirode. Snad tam vydrzi. mateje se porad drzi ten jeho astma kasel a nase reditelka si proste nenecha vysvetlit, ze je nenakazlivy. Fakt je priserna. Docela se tesim, az ze skolky vypadneme.
Andy, az se kluci vrati, tak naplanujeme nejaky ten srazik. po 16 hodine nam to vubec nevadi. pokud znas nejake pekne mistecko, muzeme se sejit tam. Treba hriste, restaurace. je nam to uplne jedno. nas tatulda jezdi z prace stejne az kolem 18 - 19, tak by nas potom hned nabral domu.
tani, tak uz jste zacali? to je super. nevim, jestli jsem ti to psala,ale vsechno nam v koupelne drzi a pevne, kachlicky jsou porad jako nove a vubec, vypada to krasne. jedine, co se nam stalo a ja silela bylo, ze se ucpal odpad u vany a ja tam dala krtka na protazeni. jenze to prozralo i odtokovou hadici a trochu to vyplavilo sousedku. Ne moc, vsimla si toho brzy,ale mela trochu mapu na strope. Uz jsem poucena,no,ale sypu krtka dal,jen v mensim mnozstvi a presne podle navodu.
Leni, ma Misa teda u sebe uz tu asistentku nebo ne? minule ji jeste nemel a opravdu by me zajimalo, jak to probiha.
julinka je na fotecce sladka. takovy andilek, vid?
rebel_ 9637
17.4.2009 16:24:00
Ahoj..

letem světem internetem...Juri, jedeme 5.-6.6. ~;) program mi ještě není znám..

My teď děláme tu koupelnu, jsme v počátku, tak bordelu všude dost ~Rv a k tomu všemu ještě něco nejspíš na mě leze ~;((
Andy,KRyštof 7/02,Matyáš 10/04 3515
17.4.2009 13:52:35
Kuk, kde se flakate?
Andy,KRyštof 7/02,Matyáš 10/04 3515
8.4.2009 9:49:57
No tak - v praci jsem spokojena byla, ale za 80Kc na hodinu na 20h týdne - z toho rodinu neuzivim. A sef mi uvazek zdvojnasobit nemohl, proste tu prace neni, dnes jsem tu poprve tento tyden a mam prazdny stul, nesly pocitace a prd se stalo, neco malo jsem udelala z domova a jinak havaj.
Jeste uvazuju, ze bych to tady vedla dal, 2x tydne bych prisla po praci, ze by pohlidala mamka, a pak obcas o vikendu, te prace je malo, myslim, ze bych to zvladala - a mela bych vic penez. Ted jsem si nasla zase asistentku ve firme, je to vetsi firma, je to DTP studio, produkty jsou multimedialni CD a DVD, graficke programy atd.

Pejska uz nemame. V rijnu se manzel odstehoval a ja nezvladala sama domacnost, deti a jeste psa... o toho se tu nikdo nezajimal, kluky jen rozcilovala, ven s ni chodit nechteli, nikdo si s ni nehral - asi jsme sobci, cela rodina. Tak jsme shaneli rodinu s vetsima detma a pripadne i pejskem, ozvali se z Prostejova, prijeli si pro ni, maji doma Yorksira, ty ona milovala, a pry je stastna, uz byli na vystave, doma se vali na gauci, deti jsou 10ti lete, tak z toho maji rozum a venuji se ji, maji zahradku. Proste jsme pro ni udelali to nejlepsi, co jsme mohli...

No a jinak s pritelem je to stridave oblacno, nedavno jsem vybouchla jak papinak, a rozhodla se pro rozchod, coz ho zaskocilo a uvedomil si pry, ze by o me opravdu mohl prijit, tak jsme hodne mluvili, co komu vadi a jak si ten vztah predstavujeme, ze jen laska nestaci... Je to proste s detma uz strasne slozity. On se u me doma neciti dobre, jelikoz byt je vlastne manzela, ja u nej take ne, bydli mimo Prahu a neni to proste moje domacnost, ale resit to spolecnym bydlenim je dost predcasne, po 8mi mesicich. Takze spolu nezijeme, spis chodime, obcas jdeme s jeho malou a klukama odpo ven, 2x tydne u nas je na noc, zajdeme do kina, vcera jsme byli na vernisazi meho kamarada.... Na druhou stranu - co mi chybi - mam klid, vecery pro sebe, nemusim mu varit, prát, zasivat... a kdyz prijede po 2 dnech, tesime se na sebe a je pohodicka. Asi vlastne momentalne vic nechci, jeste nejsem rozvedena a potrebuji se srovnat, v te nove praci, v nejakem rytmu dennim, a psychicky take. Ani nevite, jak moc jsem unavena.... ~a~

Tak zase pacek
Jurina, 2 děti (07/02, 04/04) 7165
29.3.2009 20:15:43
Táni, a víš přesnější termín? My máme na přelomu června a července zaplacenou dovolenou, tak snad se neminem.

Na Facebook se chodím jen dívat známým na fotky :-). Taky jsem si nějak nezvykla.

Mmch Andry, je mi líto, že to nevyšlo všimla jsem si nového statutu :-(. A taky jsem myslela, že jsi byla v práci spokojená.

Batůžek budeme kupovat až na narozeniny, na Vánoce dostal Míša pouzdro a už mu chybí pár pastelek, fixy cestou z dovolené rozházeli po autě bez vršků, některé Míša zničil, pouzdro počmáral... ale jinak ho všude nosí s sebou, když potřebuju, aby se chviliku zabavil, vezmu pouzdro a papíry nebo sešitek s úkolama, jak se prodávají v knihkupectví a mám vystaráno. V tomhle máme hodně velký posun ~R^, dřív bylo nemožné jít s J. plavat a M. nechat bez dozoru čekat vedle bazénu.
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 2596  [Dalších 2576 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.