| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k porodnici Nemocnice Pelhřimov

 Příspěvky 110 z 80 [Dalších 70 >>]
answer
  • 
4.1.2017 10:44:26



Můj přístup by mohl být příkladem pro ostatní rodičky
(Názor k porodnici Nemocnice Pelhřimov)
16.12.2006 19:22:36
Protože jsem vysokoškolačka a nechtěla bych ležet po porodu na pokoji se ženou, která nedosáhla VŠ vzdělání..... Mgr. Jiřina Pouzarová

TAK TOMU SE ŘÍKÁ SOCIÁLNÍ NADŘAZENOST .... A PRÝ VYSOKOŠKOLAČKA S PEDAGOGICKÝM ZAMĚŘENÍM
16.3.2014 21:30:55
Ahoj, nemáte někdo zkušenosti s epidurálem v Pelhřimově? Dají ho bez problémů (pokud není nějaká zdravotní komplikace samozřejmě), nebo se nechají "prosit na kolenou" jako v Havlíčkově Brodě. První dítě jsem rodila v Brodě a nebyla jsem spokojená ani s porodní asistentkou, bohužel ani s péčí na šestinedělí. Chtěla bych tentokrát zkusit PE.

Máte někdo čerstvější zkušenost?
valeriem
14.8.2010 21:18:33
V červenci 2010 jsem tam rodila podruhé a opět jsem byla velmi spokojená. Všem doporučuji :-)
30.5.2010 22:30:35
Níže je kopie informací z http://www.hospital-pe.cz/index.php?kam=hosp&oddeleni=2

Na gynekologickém oddělení je k dispozici nadstandardně vybavený jednolůžkový pokoj a dva vybavené dvoulůžkové pokoje. Na pokojích jsou maximálně 3 lůžka - všechny pokoje vybaveny TV.

PORODNÍ SÁL A ODDĚLENÍ ŠESTINEDĚLÍ
Jak se u nás rodí?
V klasické poloze na zádech, v polosedě, v sedě, ve vaně. 24 hodinová dostupnost epidurální analgezie. U porodu mohou být přítomny osoby blízké rodičce. Porodnice zprostředkovává odběr pupečníkové krve pro vlastní využití.

Jak probíhá poporodní péče?
Po porodu 2 hodiny sledování rodičky na porodním sále, může být přítomna osoba blízká po celou dobu pobytu na porodním sále. Následný pobyt na oddělení je 3-5 dnů po fyziologicky probíhajícím porodu, po císařském řezu 6-7 dnů. Samozřejmě dle stavu rodičky a novorozence.

Poporodní péče o novorozence
První přiložení novorozence k prsu matky probíhá hned na porodním sále, při fyziologickém průběhu porodu a stavu novorozence je možný pobyt s matkou i na porodním sále. Na oddělení šestinedělí funguje systém rooming - in. Nemocnice je držitelem titulu Baby friendly hospital.

Jaké nadstandardní služby poskytujeme a za jakou cenu?
Pobyt blízké osoby při porodu - bez absolvování kurzu - 500,00 Kč, s kurzem 300,00 Kč.

Další zajímavosti týkající se našeho pracoviště
Prohlídka porodního sálu je možná i po telefonické domluvě s vrchní sestrou. V prosinci 2007 byl instalován v naší nemocnici BABY BOX.

Pořádáme 3 předporodní kurzy a cvičení pro těhotné
Přednáška č. 1 se týká těhotných do 20. TT. Koná se každou druhou středu v měsíci - zabývá se výživou v těhotenství, životosprávou, hygienou v graviditě, škodlivými vlivy pro plod i matku, vyšetřovacími metodami v graviditě a významem tělesné výchovy.
Přednáška č. 2 se zabývá problematikou kojení. Probíhá každý 2. čtvrtek v měsíci.
Přednáška č. 3 se koná každou čtvrtou středu v měsíci - zabývá se problematikou vlastního porodu a její součástí je i prohlídka porodního sálu a oddělení šestinedělí.
Tělesná výchova pro těhotné - každé úterý pod vedením fyzioterapeutů.

Rodila jsem tady dvakrát. Poprvé v roce 1994 a podruhé v roce 2008. Vždy jsem byla spokojená s péčí a přístupem zdravotního personálu. Mohu doporučit. ~;((
9.3.2010 20:29:09
Dne 29.12.2009 jsme u vás v porodnici přivedli na svět holčičku Sofinku. Byla jsem u vás nadmíru spokojena. Všude vás doporučuji. :-)Chtěla bych také touto cestou poděkovat doktorům i celému personálu za příjemnou a ochotnou péči. Zdraví Míša a Sofinka
23.1.2009 14:39:14
Chtěla bych velice stručně popsat spokojenost v porodnice v PElhřimově,velice milý a výborný přístup k rodičce i mamince.Znovu se rozhodnu pro tuto porodnici!!!Děkuji celému personálu!!!Petra
Zuzka M
  • 
4.9.2008 11:18:10
V pelhřimovské porodnici jsme přivedli na svět 25.5.2008 našeho syna Jakuba. Záměrně píši, že "jsme přivedli", neboť to byla týmová práce všech zúčastněných - já, můj manžel,porodní asistentka a paní doktorka. Byla jsem zde naprosto spokojená a cítila jsem se velmi dobře. Nic mi nebylo vnucováno, o všem jsme si promluvili a měla jsem vždycky dost času si rozmyslet, zda s tím či oním souhlasím nebo ne!! Také následná péče na oddělení šestinedělí byla perfektní. Lidský a chápavý přístup všech sestřiček a lékařů je mnohem více než "luxus" v podobě nově rekonstruovaných nemocnic. Také všichni z novorozeneckého oddělení jsou lidé na svých místech - vždy s úsměvem poradí. Už se těším, až budu rodit podruhé, bude to toiž určitě zase tady:-)
valeriem
26.6.2008 14:10:36
Já rodila v porodnici v Pelhřimově 20.6.2008 a byla jsem velmi spokojená. Jak prostředím, tak personálem. Doktoři i sestřičky v porodnici byli úžasní, mám pocit, že bez té sestřičky bych ten porod nezvládla, tak jsem ho zvládla a že hlavně díky ní jsem se mohla soustředit na sebe a své miminko a své kontrakce, byla úžasná... No a potom na oddělení jsem byla taky moc spokojená, doktoři, sestřičky i sestřičky z novorozeneckého oddělení (včetně dětských lékařů) byli velice vstřícní, ochotni vždy poradit s jakýmkoliv dotazem ve dne v noci a díky tomu, jsme to s malým Míšou zvládli a mohli jít k tatínkovi domů..... Ještě jednou jim tímto moc děkuju a za 2, 3 roky mě tam mají znovu :-D
Martina D.
  • 
26.3.2008 20:18:49
Ahoj všichni, chtěla bych se s Vámi podělit o velice dobré zkušenosti s Pelhřimovskou nemocnicí.V únoru 2008 jsem porodila kloučka. Hlavně díky Prim. Petříkovi (který mě opět nezklamal) porod probíhal velice dobře. Ale i následná péče o mě i mého syna probíhala přímo ukázkově. Nemohu vytknout absolutně nic sestřičkám i ostatním doktorům. Byli úžasní a velice ochotní.
Byla jsem šťastná, že jsem si vybrala tuto porodnici. Velice by mě mrzelo, kdybych nepoděkovala sestřičkám Daniele a Radce, ale děkuji i ostatním sestřičkám na novorozeneckém odd i na oddělení 6-ti nedělí.Když jsem si nevěděla rady, všichni byli velice ochotní a obětaví. Prostě super. Mohla jsem jít domů už pátý den, ale zůstala jsem ještě o den déle. Tuto porodnici všem jen doporučuji !!!!
drndaia
23.3.2008 11:14:47
Pokud si dobře vzpomínám,Dr.Miklica v por.v Pelhřimově šéfoval rok.Říkalo se,že hodně pil-vodu,mléko nesnášel,také sýry,saláty,chlebíčky a pod.Miloval čokoládu a kávu Jacobs.Jeho hobby-papírové utěrky.
 Příspěvky 110 z 80 [Dalších 70 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.