| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k porodnici Nemocnice Pelhřimov

 Celkem 80 názorů.
 Jana 
  • 

nemam dobre zkusenosti 

(20.11.2003 16:26:55)
Omlouvam e predem, ale nepodepisu se, protoze cekam dalsi dite a zde jsem nebyla spokojena.Bohuzel tu budu muset zase rodit.

Asistentky tu nerodi, jen doktori.Nikdo se me neptal ani na holeni ani na klystyr, ale rovnou mi ho dali.Nastrihli me automaticky, bez upozorneni, i kdyz jsem uz rodila po treti.
Po porodu mi miminko sebrali, zabalili do pliny , letmo ukazali a videla jsem ho az za nekolik hodin.Rooming neni uplny, na noc mi synka odnaseli a nesmela jsem ho mit u sebe.
O kojeni ani nemluvim, urcite zde neni vylucne kojeni, ale deti dokrmuji cajem i glukozou z lahve.

Je mi to moc lito, snad se pomery v teto porodnici zmeni.Prala bych to vsem maminkam.

J.L. Pelhrimov
 Kacik 
  • 

Re: nemam dobre zkusenosti 

(1.3.2004 9:42:19)
Ted se prave chystam prestehovat z Jihlavy k pelhrimovu a overila jsem si to, co jsem si myslela uz predtim - v Plehrimove bych rodit nechtela. Moji kamaradku tam dorazili podobne - navic ji "zkusena" pani doktorka k nastrihu jeste natrhla. Moc preju, aby to podruhe bylo lepsi
 Gabi, syn Matýsek 
  • 

Re: nemam dobre zkusenosti 

(16.10.2004 9:25:11)
Mílá paní,
nevím, kdy jste takovou zkušenost měla. Já byla v této porodnici v roce 2001, byl tam už nový pan primář Mudr.Pavel Antonín a protože jsem měla komplikovanou polohu dítěte osobně se mnou chodil na ultrazvuky a na jiná vyšetření. Porod probíhal v klidu a normálně. Což jsem považovala za velký úspěch, protože jsem z Jihlavy a tam mi hned řekli, ať nastoupím v den porodu a půjdu rovnou na cízaře. Tady se pokusili o normální porod a vyšlo to. Chování lékařů a sester bylo taky výborné. S čajem máte bohužel pravdu, ale vím, že jenom po domluvě. Nedávají ho automaticky. Když to shrnu, mohu na tuto porodnici pět jenom chálu a poděkovat jim za pomoc při narození mého chlapečka.
 hana 
  • 

rodit v Brně? 

(16.10.2004 15:30:08)
Holky jsem ze Znojma a pořád se nemůžu rozhodnout kam jít porodit mimi.
Na Znojemskou nemocnici není slyšet žádná chvála, tak přemýšlím o Brně. Ale kde konkrétně? Na Obilňáku jsem sice byla pouze navštívit rodinu, takže porodní sál,... jsem neviděla. Pro mě je prostředí dost důležité, ve studené zelené místnosti rodit nechci. Myslím, že v tomto ohledu by byly lepší Bohunice, ale prý je tam zase mladičký, ne tak zkušený personál. Máte někdo zkušenosti, můžete prosím poradit?
 lenka 
  • 

Re: nemam dobre zkusenosti 

(5.11.2004 21:06:57)
Divím se, že když přesně víte, co se má před i během i po porodu dělat, jak co má fungovat, na co máte právo jako rodící žena, jako kojící matka chcete mít dítě u sebe!!!a přesto mlčíte, necháte si dát klyzma, oholit, nastřihnout....
Proč se neohradíte na porodní asistentky ,na novorozenecké sestry, proč se nedožadujete svých práv na místě, proč to řešíte až doma nebo po internetu.Po bitvě je každý generál.
Neříkejte mi, že pokud slušnou formou upozorníte, že nechcete nástřih, holit...,že Vás proti Vaší vůli oholí.Tomu sama nevěříte!
Sestři chci miminko u sebe, že Vám ho proti Vaší vůli odnesou.Nechápu Váš postoj, mlčky přihlížet,
a pak radit - tam nechoď, to je hrůza!!!
Nechápu Vaší opožděnou reakci,když to jde hned řešit!!!
 Marta, Adam2/04, David1/08 


Re: Re: nemam dobre zkusenosti 

(8.11.2004 14:34:43)
Se vsim s tebou souhlasim, az na ten nastrih, ja mela tak rychly porod, ze se to nestihlo domluvit....proste me strihli a Adam byl venku....Klystir a oholeni, t ochapu, ale tohle ne...cau
 doukam 
  • 

Re: Re 

(23.1.2006 18:58:14)
Milá Lenko,nevím,jestli jsi už někdy rodila.Já už za sebou jeden porod mám.Ostatní úplně chápu.Ono totiž rodit,mít ty bolesti,tak posloucháš všechno,co ti sestra řekne.protože na to dělat tam nějaké scény,bud nemá člověk povahu a ani čas.Já měla dítě promodralé a to jen proto,že mi řekly nedýchejte/měly strach,abych to nerozdýchala a raději tlačila/.
 mila 
  • 

Re: nemam dobre zkusenosti 

(29.3.2006 18:59:59)
rodila jsem v roce 2004 a byloto STRAŠNÉ!!!Po celou dobu těhotenstvi jsem neměla žádné problémi.Na přijmu byla sestra nepříjemná, otravená.porot mi vyvolávali.když jsem dostala bolesti tak mi sestra řekla že to nejsou žádné bolesti až když jsem neměla ozvy a začala jsem se dusit ta si mě začali všímat.dali mi kyslik a na sál jsem si musela dojít sama.operoval mě primář.narodil se mi syn ZDRAVÍ.druhý den přišél doktor a řekl mi že mi syn UMÍRÁ.Řekl mi žé má srdeční vadu a že ho vrtulníkem povezou dp Prahy.pocelí týden se mi můj ošetřující dok.vyhibal a nepodávali mi Zprávi o malém.na pokoj mi dali maminku s miminkem STRÁŠNÉ.po týdnu jsem chtěla domu ale našli mi v břiše krev dostávala sem otravu.tak jsem musela ihnet na operaci a ten den šel i můj syn na operaci.oba jsme to zvládli.ale Přístup doktorů hroznej.v praze mi řekli že na tu vadu museli přijít když mi dělali ultrazvuky.malej ma za sebou už dvě operace a ještě jedna nás čeká.nebyt špičkových doktorů v praze tak by syna v pelhřimově ZMAŘILI
 Denisa Pokorná 
  • 

nadmíru spokojená 

(15.4.2004 15:43:30)
Nemohu souhlasit s názorem paní J.L.na pel.porodnici.Rodila jsem zde 2x v rozmezí 8 let a pokrok ve vývoji porodnictví byl značný a hlavně milý.Se vším jsem byla zcela srozumitelně seznámena,personál na všech odd.byl vztřícný a usměvavý,ve všem mi vyšli vstříc a poradili i povzbudili.Není,alespoň z mé zkušenosti, pravda,že mi odnesli miminko na noc bez domluvy.Bylo to jen a jen na mně, jesti ho chci mít na noc u sebe.Po pravdě,první dny jsem byla dosti unavená,protože ani můj porod nebyl ten z ideálních.Přesto jsem vděčná za krásné zážitky,které jsem mohla prožít v této porodnici.Jěště jednou moc děkuji.Paní J.L. bych doporučila,aby šla tedy rodit jinam,když to bylo tak hrozné.Máme přeci právo výběru,kde své miminko přivedeme na svět.
 Michaela dcera 3,druhé na cestě 
  • 

Já jsem spokojená 

(26.12.2004 21:27:01)
Dceru jsem rodila v Pelhřimově před třemi lety a jsem se vším spokojená,porod probíhal bez komplikací a klistýr i nastřižení hráze bylo bez problémů,hlavně výborný porodník doktor Ivo Antoš druhé dítě čekám a půjdu zase do Pelhřimova,myslím,že když mají být problémy tak budou i v té nejlepší porodnici.
S pozdravem a s dobrým výběrem té pravé porodnice Michaela
 Gabi Matýsek 
  • 

výborné hodnocení 

(23.1.2005 9:06:10)
Velmi se omlovám za název mého příspěvku " nejsem spokojená" nějak mi to tam vklouzlo. PRotože to, že jsem byla ráda, že se Matýsek narodil zrovna v Pelhřimově, tak to tam popisuji. Všechny zdravím
 kocmanda 


změna k lepšímu 

(20.2.2005 10:47:54)
rodila jsem v r. 1999 a to teda byla hrůza, přístup ke kojení špatný - dokrmování a čaj. Zařekla jsem se že nikdy více. no a podruhé v r. 2004 a to se nedalo vůbec srovnat. Skvělý přístup sester a výborný porodník dr. Gabriel Horkaj. Vše bylo ve výborné atmosféře, malého mi ukázali. Kojení se také povedlo. Musím říct že se to tam opravdu hodně změnilo a taky záleží na samotné mamince. Není dobře stěžovat si potom, ale hned tam říct tak se mi to nelíbí. Tohle bych chtěla jinak. Jinak moje hodnocení na porodnici je skvělé, snad jen ty sprchy by potřebovaly renovaci.
 lenka 
  • 

bylo to fajn 

(3.5.2005 20:02:25)
Můj druhý porod jsem prožila právě v této porodnici v roce 2003, porodník MUDr. Ivo Antoš, nemohu si vzpomenout, že bych nebyla s něčím spokojená,sestřičky a pan doktor se o nás starali od začátku, až do konce porodu skvěle.Hned po narození jsem si mohla svojí holčičku pochovat a přiložit k prsu.Bylo to prostě fajn.

První dítě jsem rodila před 11 lety v J. Hradci, nedá se to vůbec srovnávat. Jestli se ještě rozhodneme mít miminko chtěla bych rodit opět v Pelhřimově. Všem nastávajícím maminkám přeji, aby jim byla dána taková péče jako nám.











 Alena V. 
  • 

Naprostá spokojenost. 

(21.7.2005 20:53:25)
Rodila jsem podruhé a můj první porod probíhal v Natalisu tábor. Zatímco do Tábora už bych nikdy víc nešla,v Pe. bych to klidně zopakovala. V Natalisu absolutní nezájem sester na "hekárně" stresy kolem kojení,děsný porodní sál. v Pelhřimově to bylo jiné. Domácí prostředí,skvělé sestřičky i doktoři. Nestalo se mi, že by mě na něco neupozornili,nebo se nezeptali dopředu jestli mi to či ono vyhovuje. Po porodu komplikace,i to zvládali super. Pan doktor Horkay byl moc milý. A sestřičky na novorozeneckém i šestined. mají u mě jedničku. Abych ale jen nechválila tak ten čaj a gluk. mi nutili taky. Ale jinak jednička. Díky. A.
 Karolinnka 


Jsem ráda,že už se to změnilo.. 

(13.3.2006 23:49:31)
já jsem v téle porodnici rodila v roce 89,a musím říct,že to byl zážitek docela hrozný.Neochota,nepříjemné sestry-tedy hlavně na příjmu a na porodním sále-naštěstí pan doktor byl příjemný,tak to trochu brzdil.Nikdo se mně neptal,vrazily mi klystýr,průběžně mně za všechno peskovali,od mé nízké váhy a až po to že na hekárně moc chodíma o tom jak se mi tlustá sestra válela po břiše,aby malou vytlačila se mi někdy v hororovějších snech i zdá.měla jsem tenkrát pocit,že mi zláme žebra,a bolelo mně to snad nejvíc z celého porodu.Jinak jsem do porodnice přijela v 4 30 a 7 30 byla malá na světě,ale podle výrazu a poznámek sester jsem měla pocit,že takhle dlouho už je tam nikdo neobtěžoval.No naštěstí je tohle snad minulost a podle reakcí zde vložených jsou zlé sestry pryč a vůbec všechno už je tam jenom fajn:všem maminkám to moc přeju
 Anvee 


Eliška a Kačenka 12/2002 

(24.4.2006 13:07:48)
Přestože pocházím z okresu Jindřichův Hradec,šla jsem rodit do Pelhřimova a rozhodně toho nelituji.Byla jsem velice
spokojená. Rodil mě pan primář Mudr. Pavel Antonín a to císařským řezem, protože jedna z dvojčat byla koncem pánevním a obě měli dohromady 6 kilo.
Pan primář i ostatní doktoři byli velice fajn. A sestřičky starající se o děti byly také moc příjemné. Obě holčičky měly následující 4 noci u sebe, abych si mohla
odpočinout a nabrat síly na doma, které byly skutečně třeba při starání se o dvojčata. Proto bych maminkám tuto porodnici klidně doporučila.
 l.v. 
  • 

Dalo se to..... 

(12.9.2006 13:34:30)
Ahoj,taky bych ráda řekla svůj názor na Pe porodnici.Rodila sem v list.2004,a dodnes sou ve mě smíšené pocity.Rodil mě pan doktor Petřík,docelas fajn chlápek,až na to jak mě mordoval,dcera šla hlavou do boku,takže jsem ji nedokázala vytlačit,no štourali se ve mě vším možným,až nakonec přišli na řadu kleště,děs.Naštěstí mě šili v narkoze,o to už si dnes prý můžete dokonce klidně říct.Malá byla přidušená,celá fialová a hlavičku měla jako hrušku,jak ji tahali ven.Porodní asistentky nic moc,ale doktoři dobrý.Sestry na šestinedělí taky skvělý,teda až na jednu.Takže se to opravdu dalo vydržet.Když se nad tím ale s odstupem času zamyslím,tak bych tam šla rodit klidně znova.Přeju všem hodně štěstí a zdraví. Nebojte se rodit v Pe. dá se to.....
 Z. L. 
  • 

Někdo Vám to kazí! 

(14.9.2006 17:15:33)
Bohužel jsem měla tu čest s novým panem primářem, kterého nedokážu označit jinak než jako hulváta. Chtěla jsem v Pelhřimově rodit, ale po tomto setkání jsem si to velice rychle rozmyslela. Nesnesla bych u svého porodu tak vulgárního člověka jako je Dr.Miklica! Samozřejmě tím nechci napadat jeho profesní kvality, ale lékař - porodník by neměl, dle mého názoru, mít chování a jednání tohoto druhu.
 Romana 
  • 

byla jsem v pohodě 

(18.9.2006 14:03:27)
V 35tt jsem byla hospitalizována v JH v nemocnici s podezřením na předčesný porod. Po 10 dnech jsem podepsala revers a jako "nervově narušená" jsem dostala léky na uklidnění - neužívat v těhotenství(šly do koše). Změnila jsem i gynekologa a zbytek těhotenství jsem prožila v pohodě doma pod dozorem Dr. Antoše. Rodila jsem v Pelhřimově v 41+1tt před více jak třemi lety a u porodu byl pan primář Mudr. Pavel Antonín, byla jsem moc spokojená. Holení bylo provedeno na nezbytně malém kousku, klystýr jsem uvítala(alespoň jsem dva dny na WC nemusela tlačit) a nástřih je lepší než být potrhaná. Do porodnice jsme přijeli kolem 1:30 a syn se narodil ve 13:00 s váhou 4000g. Hned po porodu byl syn ošetřen, taťka mi ho přinesl a sestřička poradila, jak ho přiložit k prsu. Kojení moc nešlo, tak byl přikrnován a čajík dostával kvůli slabé žloutence. Ještě v porodnici synovi krční lékařka nastřihla uzdičku pod jazykem, která byla moc krátká. A on se hned rozpil a já kojila 13 měsíců.
Takže až jednou bude nějaké podruhé, budu rodit také v Pelhřimově.
 Jitka,Terezka4 roky 
  • 

RE:Nemohu si na nic stěžovat 

(9.10.2006 13:29:45)
Ahoj, tet v říjnu to budou 4 roky,co jsem rodila v Pelhřimově.Můj gyneklolog je mudr.Antoš,po celou dobu těhotenství se o mě pečlivě staral.Od 31 týdne jsem musela být hospitalizována,nastaly komplikace a hrozil mi předčasný porod.Všechno dobře dopadlo,porodila jsem na konci 39 týdne.Porod jsem měla docela rychlý,porodní asistentka se o mě vzorně starala.Dceru jsem po porodu první dvě noci neměla,ale přes den ano.O kojení mě vše vysvětlili.Snažíme se o druhé dítě,myslím,že budu rozhodně roditv Pelhřimově.
 Jarka a 3 holky 
  • 

Re: Někdo Vám to kazí! 

(24.1.2007 0:00:57)
Milá Z.L.,
jen bych chtěla reagovat na Váš příspěvek. O MUDr. Miklicovi jsem taky něco slyšela, za jeho primářování jsem tam delší dobu ležela. Mně ale zachránil dvojčata.
Jinak jsem v PE nemocnici rodila dvakrát, pokaždé s jinými dojmy. První porod před 3 lety byl hrozný díky porodní asistentce, asi neměla svůj den, byla nepříjemná na mě i manžela. Když mě muž bránil, vyhrožovala mu vyhazovem. Porodník MUDr. Horkay byl v pohodě. Sestry na šestinedělí byly tenkrát příjemné, jenom ty dětské mi pořád pro dítě vnucovaly cumel, čaj atp. Nechtěla jsem to, tak na mne byly protivné. Byla jsem ráda, že jsem šla domů.
Říkala jsem si, Pelhřimov už nikdy víc!
Jenže napodruhé se to semlelo tak, že jsem byla ráda, když mě tam muž v 29.tt dovezl se začínajícím porodem dvojčat. Nejenže se jim povedlo mi porod zastavit, ale holky mi tam "dopekli" až do termínu!!! Vše vysvětlili, měli pochopení, sestřičky byly skvělé. Samotný porod probíhal v pohodě, přirozeným způsobem, bez vyvolání, i když druhé mimi šlo koncem pánevním. Porodní asistentka paní Plášilová a MUDr. Petřík se o mě starali tak, že jsem pomalu neměla žádné bolesti a holky se narodily po 2 minutách. Ty samé dětské sestry byly jak vyměněné, nic nenutily, neměly uštěpačné poznámky, se vším se snažily pomoct. Možná to bylo tím, že krátce nato získala porodnice titul BFH.
Podruhé jsem domů odcházela velmi spokojená a dodneška jsem jim všem za péči o nás 3 moc vděčná.
P.S. Ta první porodní asistentka tam pořád ještě pracuje, při mé hospitalizaci jsem se s ní několikrát setkala, někdy byla protivná jako noc, někdy zas naopak.
Nechci, aby to vyznělo jako fráze, ležela jsem tam opravdu delší dobu, tak jsem jim snad trochu nakoukla pod pokličku. Řekla bych, že je zdejší porodnice po odborné stránce na vysoké úrovni, ale hodně toho udělají (nebo někdy taky neudělají) lidi.
 Z.L. 
  • 

Re: Re: Někdo Vám to kazí! 

(25.1.2007 9:01:42)
Milá Jarko,
v mém příspěvku nezpochybňuji jeho lékařské dovednosti. Psala jsem o jeho chování... Mimochodem, gratuluji ke dvojčátkům.
 Bohuška 3 porody 
  • 

Re: Re: Někdo Vám to kazí! 

(9.2.2007 21:55:42)
Milá Jarko ve Vašem příspěvku není zmíňka,jak jste se chovala Vy , jestli taky někdy není dobré začít zametat před vlastním prahem. Zdraví Bohuška také 3 násobná matka.
 pritelkyne 
  • 

Re: Někdo Vám to kazí!- Haló Z.L !!!! 

(28.8.2007 23:18:52)
Ahoj Z.L., prosím ozvi se krátce na muj email "alapy@centrum.cz". Ráda bych se Te neco soukomého zeptala o MUDr. Miklicovi. Prosím, je to pro mne dulezité!
 Vlaďka 
  • 

Moje zkušenost z března 2006 

(10.11.2006 17:56:50)
Chtěla bych všechny nastávající maminky uklidnit, v březnu letošního roku se nám v pelhřimovské porodnici narodil syn a přístup jak lékaře /v našem případě dr. Petřík/ tak porodních asistentek nakonec i sester z oddělení šestinedělí i sester dětských byl naprosto skvělý. Jsou to lidé na svém místě.
 Jiřina Pouzarová a Bobík v bříšku 
  • 

Neochota Pelhřimovských vyhovět 

(17.11.2006 13:35:41)
Vážení,
za několik dní se mi narodí miminko
(na ultrazvuku neukázalo pohlaví, a tak mu říkám Bobík) a chtěla jsem si vybrat pelhřimovskou porodnici. Bohužel mám špatné zkušenosti s gynekoložkami (na VŠ jsme měli závodní gynekoložku Dr. Mrázovou, ze které mám dodnes otřesný zážitek), a tak mám strach, aby v době mého porodu neměla službu lékařka. Chtěla jsem se domluvit s lékaři pelhřimovské porodnice, aby někdo z nich přišel k mému porodu. Nejdříve mi to v červenci telefonicky slíbil Dr. Vaňatka, který mi 12. 10. řekl, že nemůže, protože pracuje na záchrance a v porodnici jenom hostuje. Potom jsem se chtěla domluvit s Dr. Petříkem, ani on bohužel nebyl ochoten. Řekl, že můj porod povede lékař, který bude mít službu. Protože v noci a o víkendu slouží pouze jeden lékař, mám obavu, aby v době mého porodu nesloužila Dr. Dubová, a tak si hledám "do zálohy" jinou porodnici.
Zdraví
Jiřina Pouzarová
 Jiřina Pouzarová a dcera Klárka 
  • 

Poděkování personálu pelhřimovské porodnice 

(29.11.2006 17:17:50)
I když jsem měla z předporodních návštěv v pelhřimovské porodnici smíšené pocity, chtěla bych moc poděkovat za nesmírně lidský přístup personálu, který mi při porodu pomáhal - vrchní sestře Bc. Plášilové, která zůstala po své pracovní době, dokud jsem neporodila, porodním asistentkám Brodské a Bendové, které mi svým přístupem také velice pomohly.
Trochu mne mrzí, že jsem neporodila úplně podle svých představ, službu konající lékař Dr. Příborský nebyl příliš nakloněn alternativním porodům a nemohla jsem rodit ve stoje, jak jsem si pvodně přála, ale člověk v životě nemůže mít nikdy všechno, a to se týká nejen porodu. 28. 11. 2006 se mi narodila zdravá dcera Klára a personálu pelhřimovské porodnice moc děkujeme.
 Jiřina Pouzarová a dcera Klárka 
  • 

Poděkování personálu pelhřimovské porodnice 

(29.11.2006 17:17:52)
I když jsem měla z předporodních návštěv v pelhřimovské porodnici smíšené pocity, chtěla bych moc poděkovat za nesmírně lidský přístup personálu, který mi při porodu pomáhal - vrchní sestře Bc. Plášilové, která zůstala po své pracovní době, dokud jsem neporodila, porodním asistentkám Brodské a Bendové, které mi svým přístupem také velice pomohly.
Trochu mne mrzí, že jsem neporodila úplně podle svých představ, službu konající lékař Dr. Příborský nebyl příliš nakloněn alternativním porodům a nemohla jsem rodit ve stoje, jak jsem si pvodně přála, ale člověk v životě nemůže mít nikdy všechno, a to se týká nejen porodu. 28. 11. 2006 se mi narodila zdravá dcera Klára a personálu pelhřimovské porodnice moc děkujeme.
 Jiřina Pouzarová a dcera Klárka 
  • 

Poděkování personálu pelhřimovské porodnice 

(29.11.2006 17:18:06)
I když jsem měla z předporodních návštěv v pelhřimovské porodnici smíšené pocity, chtěla bych moc poděkovat za nesmírně lidský přístup personálu, který mi při porodu pomáhal - vrchní sestře Bc. Plášilové, která zůstala po své pracovní době, dokud jsem neporodila, porodním asistentkám Brodské a Bendové, které mi svým přístupem také velice pomohly.
Trochu mne mrzí, že jsem neporodila úplně podle svých představ, službu konající lékař Dr. Příborský nebyl příliš nakloněn alternativním porodům a nemohla jsem rodit ve stoje, jak jsem si pvodně přála, ale člověk v životě nemůže mít nikdy všechno, a to se týká nejen porodu. 28. 11. 2006 se mi narodila zdravá dcera Klára a personálu pelhřimovské porodnice moc děkujeme.
 Jiřina Pouzarová a dcera Klárka 
  • 

Poděkování personálu pelhřimovské porodnice 

(29.11.2006 17:18:06)
I když jsem měla z předporodních návštěv v pelhřimovské porodnici smíšené pocity, chtěla bych moc poděkovat za nesmírně lidský přístup personálu, který mi při porodu pomáhal - vrchní sestře Bc. Plášilové, která zůstala po své pracovní době, dokud jsem neporodila, porodním asistentkám Brodské a Bendové, které mi svým přístupem také velice pomohly.
Trochu mne mrzí, že jsem neporodila úplně podle svých představ, službu konající lékař Dr. Příborský nebyl příliš nakloněn alternativním porodům a nemohla jsem rodit ve stoje, jak jsem si pvodně přála, ale člověk v životě nemůže mít nikdy všechno, a to se týká nejen porodu. 28. 11. 2006 se mi narodila zdravá dcera Klára a personálu pelhřimovské porodnice moc děkujeme.
 Já a dvě děti 
  • 

Re: pro Jiřinu 

(3.12.2006 22:59:38)
No, vidíš Jiřino, konečně se ti srovnaly hormony, před tím to bylo na psychiatra.
 Mgr. Jiřina Pouzarová 
  • 

Co si to dovoluješ, ty anonyme? 

(8.12.2006 16:54:12)
Co si to dovoluješ, ty anonyme? Pokud něco napíšeš, buď té cti a uveď alespoň plné jméno. A věz, psychiatrickou léčbu může nařídit pouze soud.
Já jsem vysokoškolačka a ty máš beztak jenom učňák. Rodila jsem ambulantně, protože nebyl volný nadstandard a já jsem nechtěla ležet na pokoji s ženou, která nedosáhla akademického vzdělání.
Mgr. Jiřina Pouzarová
 Helča 
  • 

Re: Co si to dovoluješ, ty anonyme? 

(8.12.2006 20:27:16)
Děláte svým vyjadřováním ostudu všem vysokoškolákům. Jste typickým příkladem toho, že titul ještě neznamená inteligenci. Mimochodem MGR. není nic moc.
 Lída,3 kluci a holka 


Re: Re: Co si to dovoluješ, ty anonyme? 

(8.12.2006 20:34:14)
Helčo, dovoluji si s tebou nesouhlasit. Mgr. je titul na stejné úrovni jako ing., řekla bys, že inženýr není nic moc? Možná jak který konkrétní inženýr...
 Helča 
  • 

Re: Re: Re: Co si to dovoluješ, ty anonyme? 

(8.12.2006 23:20:06)
Děkuji za názor. Vím co znamená Mgr. Ale tahle paní se chová tak povýšeně, jako by byla minimálně kandidát věd, o to tu běží.
 8.5Yettynkaa12 


Re: Re: Co si to dovoluješ, ty anonyme? 

(10.12.2006 21:07:22)
Helčo, souhlasím s Tebou. Daný příspěvek je ostuda vysokoškolákům. Tohles zřejmě měla na mysli a nebylo to tu zcela pochopeno. Nejde o magistry obecně, ale o tu konkrétní paní.
 8.5Yettynkaa12 


Re: Co si to dovoluješ, ty anonyme? 

(10.12.2006 21:04:20)
paní, jste taková kuriozita, že si tento váš příspěvek holky kopírují do jiných diskusí! Jsem taky mgr, ale příjde mi značně stupidní se nad někoho vyvyšovat. Znám spoustu super lidí s učňákem, a povahově mnohem kvalitnějších, než vysokoškoláky! Je mi vás tak trochu líto...
 Anonym 
  • 

Re: Co si to dovoluješ, ty anonyme? 

(12.12.2006 23:44:12)
Hm, tak ono se Ti to ještě nesrovnalo, ale nezoufej, třeba to přijde. Pro tvou informaci, jsem RNDr., a jako biolog vím, co se v Tobě před porodem a po něm děje a odborné pomoci bych se fakt nebránila. Jinak se tím vzděláním tak neoháněj, minimálně ta počítačová gramotnost není nic moc. Zdraví Tě Anonym
 Amazonka 4D 


Re: Re: Co si to dovoluješ, ty anonyme? 

(15.12.2006 14:36:29)
No,do porodu daleko,ale už okukuju a váhám,Pelhřimov nebo opět Jihlava....no a po přečtení nových příspěvků je mi mdlo (a nebude to prvním trimestrem)

Řekla bych,že se Mgr Jiřce Pouzarovic,hormony nejen nesrovnaly,ale že je opravdu případ pro psychouše...na Jihlavě prudí,že byli příliš alternativní a porod je tam veden jen PA,a taky si zase skuhrá,že nejsou dostatečně alternativní...

Jihlavská porodnice je super,naprosto profesionální,přimář Roztočil člověk na svém místě...ale tuhle paní bych asi taky radši poslala rodit jinam...

A nealternativní Pelhřimov...tam to pojedu teprve okouknout naživo...jen se optám,opravdu je po porodu dítě nuceno být jinde,nebo se dá na úplném roamingu domluvit? Porodnice má podle poseldní údajů už titul BFH,takže tam by pobyt odloučeně od matky nepřicházel v úvahu...přece...

 drndaia 


Rooming-in v Pelhřimově 

(17.12.2006 19:58:26)
Není pravda,že nemůžete mít své dítě po porodu hned u sebe.Pokud vy i vaše dítě budete vpořádku,můžete mít své dítě hned po porodu u sebe.
 Amazonka 4D 


Re: Rooming-in v Pelhřimově 

(17.12.2006 20:46:30)
Drndalo,dík moc...já v to doufala...nicméně to stále stojí v přehledu porodnic na Aperiu,a je tam i prosincová (letošní) aktualizace...takže než se budu ptát na místě (což bude až za dlouho :-)) tak jsem to zkusila tady...
 Milena + Maruška (3 roky) 
  • 

Re: Co si to dovolujete, paní magistro? 

(18.12.2006 21:25:49)
Dobrý den, nad vaším příspěvkem jsem se velmi pobavila. Jste opravdu typickým příkladem, že titul inteligenci nezaručuje. Ráda bych počala ještě jednoho potomka a doufám, že se s Vámi nepotkám.

Měla byste si znovu prostudovat přednášky či zažádat, aby jste mohla vrátit diplom.

Přeji VÁM nerušený život mezi samými inteligenty, jen si dávejte pozor, aby někdo nepodal podnět na OPD pro vaši péči o dítě, když už jste od počátku ochotna ohrozit jeho život ambulantním porodem.


s pozdravem Mgr. Milena Učíková Šafránková - speciální pedagog
 Jana,Daník 
  • 

Re: Co si to dovoluješ, ty anonyme? 

(6.3.2007 14:13:45)
tak to ve vašem případě drahá magistro,by si ten soud měl pospíšit:o)))))
 Mgr. Jiřina Pouzarová a dcera Klárka 
  • 

Můj přístup by mohl být příkladem pro ostatní rodičky 

(16.12.2006 19:22:23)
Protože jsem vysokoškolačka a nechtěla bych ležet po porodu na pokoji se ženou, která nedosáhla VŠ vzdělání, zajímala jsem se o možnost ambulantního porodu. Dr. Ivan Sucharda z České lékařské komory mi zaslal rozsáhlý mail, jak mám postupovat, kdyby mi lékaři zdravé dítě nechtěli vydat (podat žalobu okresnímu soudu pro nezákonné zadržování v nemocnici a poskytování lékařské péče bez souhlasu pacienta). Nakonec i přes určité problémy mi pelhřimovská porodnice umožnila 12 hodin po porodu odchod domů. Dr. Sucharda mi blahopřál a psal, že jsem dopadla lépe než čekal. Můj přístup by prý mohl být příkladem pro ostatní rodičky. Hovořil o mně i na Kongresu medicínského práva v Praze, kde mě dával za příklad.
Mgr. Jiřina Pouzarová
 Monika, Máťa 4 týdny 
  • 

Re: Můj přístup by mohl být příkladem pro ostatní rodičky 

(17.12.2006 18:23:04)
Plně se ztotožňuji s Lysinkou. Sice jsem pouze VOŠE, ale ani tak patrně nedosahuji výše Vašeho IQ. Rodila jsem v Krči a i když porod nebyl tak úplně OK, mám velké štěstí, že jsem tam ženu Vašeho "postavení" nepotkala. Když nechcete pokoj s méněcennou osobou, možná jste mohla rodit doma, odhaduji, že nastudování porodu z knih, by Vám problém nedělalo.
 Anonym (RNDr.) 
  • 

Pro Jiřinu! 

(18.12.2006 23:08:48)
Jiřino gratuluji, že o Tvém porodu bylo referováno v takto vysokých kruzích. Já vím, že jsi skutečně reálná bytost, jen se prosím pochlub, čeho jsi magistra. Já odhaduji, že učitelka 1. stupně (které trochu hrabe, ale je to možná léčitelné).
Tvůj Anonym
 Mgr. Jiřina Pouzarová a dcera Klárka 
  • 

Můj přístup by mohl být příkladem pro ostatní rodičky 

(16.12.2006 19:22:36)
Protože jsem vysokoškolačka a nechtěla bych ležet po porodu na pokoji se ženou, která nedosáhla VŠ vzdělání, zajímala jsem se o možnost ambulantního porodu. Dr. Ivan Sucharda z České lékařské komory mi zaslal rozsáhlý mail, jak mám postupovat, kdyby mi lékaři zdravé dítě nechtěli vydat (podat žalobu okresnímu soudu pro nezákonné zadržování v nemocnici a poskytování lékařské péče bez souhlasu pacienta). Nakonec i přes určité problémy mi pelhřimovská porodnice umožnila 12 hodin po porodu odchod domů. Dr. Sucharda mi blahopřál a psal, že jsem dopadla lépe než čekal. Můj přístup by prý mohl být příkladem pro ostatní rodičky. Hovořil o mně i na Kongresu medicínského práva v Praze, kde mě dával za příklad.
Mgr. Jiřina Pouzarová
 Rapiti 


Re: Můj přístup by mohl být příkladem pro ostatní rodičky 

(16.12.2006 21:32:11)
Jako fór je to dobrý :-D ,

ale jinak to zbytečně zahlcuje diskusi, milá M.G.R.
 Terka Kubík06, Vašík08 


Re: Můj přístup by mohl být příkladem pro ostatní rodičky 

(16.12.2006 21:37:06)
Já myslela tenkrát, že se paní Mgr. přepsala, že to tak nemyslela a asi myslela.
Ještě nikdy jsem tu nenapsala nikdy nic špatného, ale Mgr. tentokrát beru jako zkratku bez písmenek "a" a "o". To je fakt síla.
 Vanda+4 


Re: Můj přístup by mohl být příkladem pro ostatní rodičky 

(16.12.2006 22:02:20)
Hmm tak proti ambulantnimu porodu nic nemam, jestli to nekdo chce, tak prosim, ikdyz myslim, ze je to trosku riskantni, takze bych do toho sama nesla. Ale co me dost zarazilo, je ten duvod, proc jste mila Mgr. ten ambulantni porod chtela! To fakt rozdelujete lidi podle toho jake maji vzdelani? Fakt drsny!

Nebo je to dobrej for!
 10.5Libik12 


Re: Můj přístup by mohl být příkladem pro ostatní rodičky 

(17.12.2006 0:59:50)
Jiřino, ty jsi ale komik. Od té doby, co tu admin omezil svobodu slova, jsem na Rodině málo, nicméně tohle mě opravdu pobavilo. Samozřejmě, že ti něvěřím ani slovo, ale jednoduché provokace mi přijdou roztomilé. Zkus ještě něco podobného, prosím.
 Lysinka+Niky 3/04,Aduš 10/07 


Re: Re: Můj přístup by mohl být příkladem pro ostatní rodičky 

(17.12.2006 13:14:10)
Lidska hloupost je skutecne nebetycna! Holky, tady je presne videt, ze clovek muze mit x titulu a stejne je to primitiv.

Mila Jirino,
Vam bych rekla jen jedno. Byt personalem porodnice, nikdy bych Vam dite nevydala (at uz zdrave nebo ne). Je tu totiz obrovske riziko, ze z nej vychovate podobnou kreaturu, jako jste Vy sama. Jestli to, co tu pisete, myslite jeste ke vsemu vazne, tak jste ubozacka, na kterou jiste s otevrenou naruci ceka Dr. Chocholousek v Lecebne pro dusevne chore. Jiste byste tam nasla sobe rovne jedince a konecne se zbavila tech nevzdelancu okolo sebe.
Preju Vam, at se brzy zmenite.
S pozdravem Lucie Matouskova (vyucena)
 sunsung 


Re:Prachatice 

(18.12.2006 16:22:23)
prosím někdo jste tady chválil Prachatice, můžete mi napsat, zda tam může být tatínek u porodu opravdu celou dobu, protože hodně porodnic to píše a pak pošlou taťku domů; zda pomáhají s kojením, první dítě jsem kojila s děsnými problémy, ale kojit chci
 Xena X. 


Re: Můj přístup by mohl být příkladem pro ostatní rodičky 

(17.12.2006 18:31:11)
Milá Jiřino,
mám IQ kolem 150 a nedodělanou VŠ. Děsím se představy, že by se mnou na pokoji mohl být nějaký póvl, který nedosahuje mé inteligence... Nevíte prosím o nějakém vstřícném doktorovi také v Podolí, kde budu za nějakou dobu rodit? Víte, aby mi řekl, kdyby můj pokoj byl náhodou kontaminován. Za případné tipy díky. Jestli máte IQ nižší než já, tak to tentokrát pominu.
 Amazonka 4D 


Re: Re: Můj přístup by mohl být příkladem pro ostatní rodičky 

(17.12.2006 18:45:35)
Víte co je děs,že opravdu existuje Mgr Jiřina Pouzarová,je to reálná osoba...což ovšem nic neříká o tom,kdo psal tyhle hovadiny.
Je to síla,píše v podobném duchu i na diskuzi k porodnici Jihlava...

 Libanecek 
  • 

Re: Amazonka: Re: Re: Můj přístup by mohl být příkladem pro ostatní rodičky 

(17.12.2006 19:01:12)
No to je opravdu silné kafčo, ten příspěvek k Jihlavské porodnici... Ta paní je opravdu zralá na odborný dohled...
 Libanecek 
  • 

Re: Můj přístup by mohl být příkladem pro ostatní rodičky 

(17.12.2006 18:46:51)
Milá Mgr., Váš důvod pro ambulantní porod je pro mě důkaz naprosté ubohosti.Jsem si na 100% jistá, že Váš titul je vyloženě vydřený, ne - li zaplacený a vaše přirozené IQ hodně chabé. Vzdělaní lidé, kteří vysokoškolských titulů dosáhnou a opravdu " na to mají " svým rozumem a přirozenou inteligencí, mají úplně odlišné vnímání a výraz projevu. Proto Vám dobře radím, nesnažte se k těmto " pravým " vysokoškolákům ani z povzdálí řadit, ne tak ještě se svým titulem chlubit. Vypadáte pak směšně a docela trapně a trumfne Vás klidně i paní uklízečka na WC, která má sice základní vzdělání, ale je díky svým životním zkušenostem daleko moudřejší a zajímavější. Tímto úsměvným článkem jste mi jen potvrdila, že studie, která prokazuje 30-ti % úspěšnost opiček při vykonání náhodného testu je zřejmě opodstatněná :)
Mějte se krásně.
 Denča+3 
  • 

Re: Můj přístup by mohl být příkladem pro ostatní rodičky 

(18.12.2006 8:45:38)
Paní Mgr.můžu se zeptat jakou VŠ jste studovala?Třeba by to mnohé objsnilo.Když máte takové požedavky,nechápu proč jste rodila zrovna v Pelhřimově-mohla jste si zaplatit kliniku s nadstandardem a být na pokoji sama.ale měla jste zbytečné obavy,maminky by se rvali,aby je od váus přeložili na jiný pokoj.
 nicol-H 


Re: Můj přístup by mohl být příkladem pro ostatní rodičky 

(19.12.2006 0:34:44)
Milá MeGeRo :-)
priklanim se k nazorum holek,ty potrebujes odbornou pomoc!chudinka tvoje dcera.mit takovou matku musi byt samo o sobe za trest.co kdyz nedodela VS s titulem? nejspis se ji zreknes a vyhodis z domu?Brr, co to mezi nama zije za debil(k)y,byt (nebo snad "jeste navic"?) diplomovane...
a navic-uz vidim,jak nejakej doktor strasne nadsene lici a dava za priklad,ze nejaka hysterka chtela zazalovat celou porodnici aby si prosadila svou,zvlast jestli jsi s temi lidmi jednala jako s podradnym povlem-taky by mne zajimalo,jak chodis nakupovat a ke kadernici, jak komunikujes s autoservisem a instalatery,elektrikari, se zdravotnimi sestrami(tem se clovek nevyhne,krev nebere doktor osobne),kdyz takhle uvazujes? ja teprve studuju,ale moji oba rodice maji diplomy z umeleckych skol a vzivote jsem je neslysela se chvastat a naparovat,dokonce to ani nemaji napsano na dverich(coz je normalni).tady je videt,ze mas v palici nas....
 Terka Kubík06, Vašík08 


Re: Re: Můj přístup by mohl být příkladem pro ostatní rodičky 

(19.12.2006 8:46:52)
Myslím si, že nás paní mgr.chtěla jen vyprovokovat, nebudem si tady od ní kazit vánoce, né?
Ale pokud někdo potřebuje něco napsat pište.
 Hopik+Simonka 10/06 +FífaO9/08 


Re: Re: Re: Můj přístup by mohl být příkladem pro ostatní rodičky 

(19.12.2006 13:06:26)
Tak mně to nedalo a když tu o tom tak diskutujete, tak jsem si ten příspěvek našla. A musím říct, že nelituji, takhle jsem se už dlouho nezasmála. Bravo paní Jiřino až budete mít zase nějakou perlu sem s ní :-)
 answer 
  • 

Re: Můj přístup by mohl být příkladem pro ostatní rodičky 

(4.1.2017 10:44:26)



Můj přístup by mohl být příkladem pro ostatní rodičky
(Názor k porodnici Nemocnice Pelhřimov)
16.12.2006 19:22:36
Protože jsem vysokoškolačka a nechtěla bych ležet po porodu na pokoji se ženou, která nedosáhla VŠ vzdělání..... Mgr. Jiřina Pouzarová

TAK TOMU SE ŘÍKÁ SOCIÁLNÍ NADŘAZENOST .... A PRÝ VYSOKOŠKOLAČKA S PEDAGOGICKÝM ZAMĚŘENÍM
 Mirka 
  • 

pelhřimov 

(21.6.2007 15:24:53)
vřele doporučuju. všichni naprosto skvělí! Perfektní péče, neustálá kontrola. V nemocnici zlatí i sestry z dětského.
 zuzann 


Re: pelhřimov 

(17.7.2007 16:12:16)
Mirko, gratuluji! Koho jsi měla při porodu? Je dobré, že jsi prožila příjemný porod, snad to není jen výjimka :)
 věra 
  • 

Re: Re: pelhřimov 

(18.7.2007 8:26:27)
Ahoj Mirko,měla bych na tebe prosbu jsem ve 24 týdnu a měla bych rodit v Pelhřimově mohla by si mi prosím napsat jaká je tam porodnice a péče?Několikrát jsem tam ležela na Gyn a tam to bylo dobré.Chodím k mudr.Horkayovi a je fajn.Díky moc
 Majka (1syn) 
  • 

Re: pelhřimov 

(27.7.2007 21:45:42)
Taky jsem rodila prvního syna v Pe nemocnici a dodnes mám úžasné zážitky z porodu -
díky skvělému přístupu lékaře, porod. as. Plášilové!!! i dětské sestře.
Všichni se zeptali na mou představu o průběhu porodu - holení, nástřihu, vyprázdnění, vaně...
Je to jen o komunikaci.... Opravdu z jejich strany byla velká ochota!!!
Přístup sester ze šestinedělí byl také vždy velmi vstřícný a milý!!!
Dodnes mě ovšem děsí vzpomínky na dětské sestry (především na ty staré babizny nad 40 let!!!!), které měly čerstvým maminkám pomáhat zvládnout "novou situaci"!!!! A to nás bylo na celém oddělení jen 8!!! Všechny maminky se tehdy shodly na stejném názoru - neochotné, nic pořádně nevysvětlily, neporadily!
Každá dětská sestra mi radila něco jiného - co se např. týká doby mezi jednotlivými kojeními, a ta druhá pak na mě "řvala", že jsem si to při svém VŠ vzdělání měla nastudovat z knih!!!! Když mi můj malý při rozbalování počůral košilku, kterou jsem např. vyfasovala před hodinou, neodpustily si sestry poznámku,
že mě chtějí vidět doma, jak budu zvládat prát tolik prádla... Každá radila přikládat dítě jinak k prsu -
a bohužel, až když jsem skončila s dítětem ve fakultní nemocnici s trávicími potížemi, zjistila jsem, že ani jedna to neuměla správně!!!!! Když jsem dítě chovala, řvaly, že ho rozmazluju, že pak nic jiného doma dělat nebudu........ Je mi fakt zle, když si na to vzpomenu!!! Já jsem po celou dobu byla k nim slušná, protože na oddělení pracoval někdo z rodiny, tak jsem nechtěla dělat dusno! Když to zjistily, byly jak vyměněné,
to mi z nich bylo ale už tuplem zle!!!
Abych ale nehodila všechny sestry do jednoho pytle, tak toto se týkalo hlavně těch starších generací - př. sestra Beranová........ta mi utkvěla v paměti!!!!! Ty mladé byly v pohodě a ochotné, i když nezabránily, že jsem tam 5 dní probrečela a modlila se, ať už jdu domů. Možná to bylo tím, že jsem byla prvorodička a přesto, že mi bylo 30 let, nedovedla jsem se bránit. Jestli se ale podruhé rozhodnu rodit zase tam, tak tentokrát se nedám!!!!!!!!!!!!!!! Sestra rodila rok poté a s těmito dětskými sestrami bojovala stejně!
 drndaia 


Re: pelhřimov 

(18.11.2007 14:54:08)
Milá Majko,
letos jsem v pelhřimovské porodnici rodila také a s těmito"hroznými" sestřičkami jsem se tam opravdu nesetkala.Že by je všechny propustili?
Je pravda,že každá o kojení povídala trošku něco jiného,ale zapoměla jste dodat,že to bylo také pokaždé v jiný den.Já jsem sestřičky na to upozornila a bylo mi s úsměvem vysvětleno,že samozřejmě každý den povídají něco jiného,protože se každý den pobytu péče o miminko trochu liší:
Jiná je péče když ještě nemáte mléko-to se pak dává dítě k prsu jak si řekne.
Jiná je péče když máte dostatek mléka a miminko se vám přepíjí a jinak dáváte miminko k prsu když sice mléko máte,ale není ho dost.
Pokud se vám jednání nelíbilo na těchto stránkách to asi nevyřešíte,ale měla jste to řešit hned na místě.Pochybuji,že by na vás někdo "řval"jak píšete.To by si snad ani nemohly dovolit.Ale také milé maminky nezapomínejte,že sestřičky jsou taky jen lidé-že pokud můžou,tak pomůžou,poradí,vysvětlí,vyjdou vstříc,ale pokud se vám něco nebude líbit a neozvete se,tak se v tom bohužel budete plácat samy a nezbyde vám nic jiného,než si postěžovat na internetu.
Přeji hezký den
33letá dvojnásobná maminka
 Amazonka 4D 


Porod do vody 

(8.9.2007 16:09:52)
Své třetí dítě jsem se rozhodla přivést na svět v této porodnici,při návštěvě poradny jsem si nechala ukázat porodní sály,zkonzultovala hrubý nástin svého porodního plánu a byla spokojená.
Samotný porod byl bez nejmenších problémů,nechtěla jsem medikaci,takže jsem se prohekala až do rozumného otevření a po napuštění vany šla na to.Narodil se skoro 4kilový cvalík,při samotném porodu asistoval dr.Petřík,jinak jsem byla v péči PA,bohužel jsem si nezapamatovala jméno.Péče v pohodě,o cokoli (i "nerozumného") jsem poprosila,snažili se mi vyhovět,porodní pokoj vybavený až nadstandartně...
Na odd. šestinedělí velmi milé sestřičky a to jak ženské,tak dětské,je pravda,že jsem v podstatě nic moc nepotřebovala,ale chodily se ptát,zda je všechno v pořádku,jak jde kojení a zda se já cítím dobře.
Je vidět,že tato porodnice nemá zatím moc zkušeností s nelékařsky vedenými porody,ale snaží se a to tak že hodně,a v podstatě vyhoví čemukoli.Můžu jen doporučit!!!
 Novotňásci 


Re: Porod do vody 

(8.9.2007 16:58:57)
To je dobrá informace.Kdyby mne to náhodou chytlo,když pojedeme k rodičům(Choceň) tak alespoň vím kde můžeme zastavit.Čekáme třetí dítko.
 E.F. 
  • 

Dotaz 

(19.1.2008 16:09:35)
Prosím o bližší informace o Dr Miklicovi,např.jak dlouho primářoval v Pelhřimově? Pil? Děkuji E.F.
 drndaia 


Re: Dotaz 

(23.3.2008 11:14:47)
Pokud si dobře vzpomínám,Dr.Miklica v por.v Pelhřimově šéfoval rok.Říkalo se,že hodně pil-vodu,mléko nesnášel,také sýry,saláty,chlebíčky a pod.Miloval čokoládu a kávu Jacobs.Jeho hobby-papírové utěrky.
 Petra R. 
  • 

maximální spokojenost 

(21.3.2008 12:06:53)
Ahoj, v březnu 2008 jsem porodila v Pelhřimovské nemocnici holčičku. Porod i následná péče o nás obě probíhala přímo ukázkově. Sestřičky i doktoři byli skvělí a maximálně ochotní. Mám z toho dobrý pocit. Takovou ochotu a obětavost, hlavně u sestřiček na novorozeneckém odd. jsem nikde neviděla. Byli všichni fakt úžasní. Bylo nám tam oběma dobře a ani se nám nechtělo domu, kde začal ten největší kolotoč. :o))) Takže tuto porodnici můžu jen doporučit.
 Martina D. 
  • 

Spokojenost nade vše 

(26.3.2008 20:18:49)
Ahoj všichni, chtěla bych se s Vámi podělit o velice dobré zkušenosti s Pelhřimovskou nemocnicí.V únoru 2008 jsem porodila kloučka. Hlavně díky Prim. Petříkovi (který mě opět nezklamal) porod probíhal velice dobře. Ale i následná péče o mě i mého syna probíhala přímo ukázkově. Nemohu vytknout absolutně nic sestřičkám i ostatním doktorům. Byli úžasní a velice ochotní.
Byla jsem šťastná, že jsem si vybrala tuto porodnici. Velice by mě mrzelo, kdybych nepoděkovala sestřičkám Daniele a Radce, ale děkuji i ostatním sestřičkám na novorozeneckém odd i na oddělení 6-ti nedělí.Když jsem si nevěděla rady, všichni byli velice ochotní a obětaví. Prostě super. Mohla jsem jít domů už pátý den, ale zůstala jsem ještě o den déle. Tuto porodnici všem jen doporučuji !!!!
 valeriem 


Naprostá spokojenost 

(26.6.2008 14:10:36)
Já rodila v porodnici v Pelhřimově 20.6.2008 a byla jsem velmi spokojená. Jak prostředím, tak personálem. Doktoři i sestřičky v porodnici byli úžasní, mám pocit, že bez té sestřičky bych ten porod nezvládla, tak jsem ho zvládla a že hlavně díky ní jsem se mohla soustředit na sebe a své miminko a své kontrakce, byla úžasná... No a potom na oddělení jsem byla taky moc spokojená, doktoři, sestřičky i sestřičky z novorozeneckého oddělení (včetně dětských lékařů) byli velice vstřícní, ochotni vždy poradit s jakýmkoliv dotazem ve dne v noci a díky tomu, jsme to s malým Míšou zvládli a mohli jít k tatínkovi domů..... Ještě jednou jim tímto moc děkuju a za 2, 3 roky mě tam mají znovu :-D
 Zuzka M 
  • 

porodnice Pelhřimov 

(4.9.2008 11:18:10)
V pelhřimovské porodnici jsme přivedli na svět 25.5.2008 našeho syna Jakuba. Záměrně píši, že "jsme přivedli", neboť to byla týmová práce všech zúčastněných - já, můj manžel,porodní asistentka a paní doktorka. Byla jsem zde naprosto spokojená a cítila jsem se velmi dobře. Nic mi nebylo vnucováno, o všem jsme si promluvili a měla jsem vždycky dost času si rozmyslet, zda s tím či oním souhlasím nebo ne!! Také následná péče na oddělení šestinedělí byla perfektní. Lidský a chápavý přístup všech sestřiček a lékařů je mnohem více než "luxus" v podobě nově rekonstruovaných nemocnic. Také všichni z novorozeneckého oddělení jsou lidé na svých místech - vždy s úsměvem poradí. Už se těším, až budu rodit podruhé, bude to toiž určitě zase tady:-)
 Petka 5 


Spokojenost 

(23.1.2009 14:39:14)
Chtěla bych velice stručně popsat spokojenost v porodnice v PElhřimově,velice milý a výborný přístup k rodičce i mamince.Znovu se rozhodnu pro tuto porodnici!!!Děkuji celému personálu!!!Petra
 ceissy 


Veliká spokojenost :-) 

(9.3.2010 20:29:09)
Dne 29.12.2009 jsme u vás v porodnici přivedli na svět holčičku Sofinku. Byla jsem u vás nadmíru spokojena. Všude vás doporučuji. :-)Chtěla bych také touto cestou poděkovat doktorům i celému personálu za příjemnou a ochotnou péči. Zdraví Míša a Sofinka
 Jity+Ani+Dori 


Porodnice v Pelhřimově 

(30.5.2010 22:30:35)
Níže je kopie informací z http://www.hospital-pe.cz/index.php?kam=hosp&oddeleni=2

Na gynekologickém oddělení je k dispozici nadstandardně vybavený jednolůžkový pokoj a dva vybavené dvoulůžkové pokoje. Na pokojích jsou maximálně 3 lůžka - všechny pokoje vybaveny TV.

PORODNÍ SÁL A ODDĚLENÍ ŠESTINEDĚLÍ
Jak se u nás rodí?
V klasické poloze na zádech, v polosedě, v sedě, ve vaně. 24 hodinová dostupnost epidurální analgezie. U porodu mohou být přítomny osoby blízké rodičce. Porodnice zprostředkovává odběr pupečníkové krve pro vlastní využití.

Jak probíhá poporodní péče?
Po porodu 2 hodiny sledování rodičky na porodním sále, může být přítomna osoba blízká po celou dobu pobytu na porodním sále. Následný pobyt na oddělení je 3-5 dnů po fyziologicky probíhajícím porodu, po císařském řezu 6-7 dnů. Samozřejmě dle stavu rodičky a novorozence.

Poporodní péče o novorozence
První přiložení novorozence k prsu matky probíhá hned na porodním sále, při fyziologickém průběhu porodu a stavu novorozence je možný pobyt s matkou i na porodním sále. Na oddělení šestinedělí funguje systém rooming - in. Nemocnice je držitelem titulu Baby friendly hospital.

Jaké nadstandardní služby poskytujeme a za jakou cenu?
Pobyt blízké osoby při porodu - bez absolvování kurzu - 500,00 Kč, s kurzem 300,00 Kč.

Další zajímavosti týkající se našeho pracoviště
Prohlídka porodního sálu je možná i po telefonické domluvě s vrchní sestrou. V prosinci 2007 byl instalován v naší nemocnici BABY BOX.

Pořádáme 3 předporodní kurzy a cvičení pro těhotné
Přednáška č. 1 se týká těhotných do 20. TT. Koná se každou druhou středu v měsíci - zabývá se výživou v těhotenství, životosprávou, hygienou v graviditě, škodlivými vlivy pro plod i matku, vyšetřovacími metodami v graviditě a významem tělesné výchovy.
Přednáška č. 2 se zabývá problematikou kojení. Probíhá každý 2. čtvrtek v měsíci.
Přednáška č. 3 se koná každou čtvrtou středu v měsíci - zabývá se problematikou vlastního porodu a její součástí je i prohlídka porodního sálu a oddělení šestinedělí.
Tělesná výchova pro těhotné - každé úterý pod vedením fyzioterapeutů.

Rodila jsem tady dvakrát. Poprvé v roce 1994 a podruhé v roce 2008. Vždy jsem byla spokojená s péčí a přístupem zdravotního personálu. Mohu doporučit. ~;((
 valeriem 


Spokojenost 

(14.8.2010 21:18:33)
V červenci 2010 jsem tam rodila podruhé a opět jsem byla velmi spokojená. Všem doporučuji :-)
 norbík 


Epidurál? 

(16.3.2014 21:30:55)
Ahoj, nemáte někdo zkušenosti s epidurálem v Pelhřimově? Dají ho bez problémů (pokud není nějaká zdravotní komplikace samozřejmě), nebo se nechají "prosit na kolenou" jako v Havlíčkově Brodě. První dítě jsem rodila v Brodě a nebyla jsem spokojená ani s porodní asistentkou, bohužel ani s péčí na šestinedělí. Chtěla bych tentokrát zkusit PE.

Máte někdo čerstvější zkušenost?

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.