| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rodiče, nespěte!

 Příspěvky 110 z 137 [Dalších 127 >>]
9.2.2013 2:03:17
Většině připadá článek přehnaný,ale bohužel je pravdivý.
Přesvědčila jsem se o tom sama.Nejmladšího syna (za měsíc mu bude 6let)jsem nenutila do mluvení, do malování,nebavilo ho to a tak jsem to nechala na něm. Nyní před zápisem do školy nám na logopedii(kam 1,5r. docházíme)bylo doporučen odklad šk. docházky.Důvod:řeč a grafomotorika, špatné držení tužky. Jinak je super. Zkrátka ho tyhle věci nezajímají. Počítat umí do 1000 po 1, bez problémů přečte i větší č. př. 3548 (jako tři tisíce pět set čtyřicet osm), umí hodiny, za 5min. deset, deset a 11min., čtvrt na osm, hádá se se mnou o každou minutu, umí všechny barvy né jen základní. atd....Písmenka umí jen pár,pozná tvary,ale špatně je namaluje, má problém udělat rovnou čáru a kolečko či nulu.......paměť dle PPP(pedag. psycholog. poradny) má suprovou, vydrží 45minut se soustředit zcela bezproblémů....
Byla jsem v šoku,když jsem se dozvěděla co vše musí u zápisu umět...dle mého nechápu co se tedy učí v 1.třídě, když skoro vše už musí umět 7měs. před nástupem do 1.třídy. A to mám srovnání 3 starších sourozenců. Nejstarší syn byl na tom s vědomosti skoro stejně jako nejmladší,byl zářijový a tak šel do školy v skoro v 7.letech.Od druhé třídy se nudil,protože vše pochopil hned,od1-5tř. byl nejlepší žák a pak šel na 8-i leté gymn. A tak teď se stresuji co mám dělat odklad či né...
Musím se dle školy do pol. května rozhodnout, dle školky do zač. března jinak mi nebudou pro něj příští šk.rok držet místo. Takže teď se vše snažíme dohnat, stresuji se já i dítě. Píšeme uvolň. cviky, stále dokola, syn už chce raději zůstat ve školce než jít do školy. NO NEPŘEHÁNĚJÍ TO UŽ, ČLOVĚK MUSÍ DĚTI TRÁPIT ÚKOLY JIŽ PŘEDEM,ABY JIM ŠKOLU ZOŠKLIVIL. Ve školce sice pracují,ale jak? Do poradny jsem přinesla ze školky hodnocení mého syna...divila jsem se já i psycholožka, vůbec ho v tom po hodině testů zralosti nepoznávala. Dle školky je nekomunikativní, umí jen 2tvary, zákl. barvy, počítat do 5, není aktivní, nechápe úkoly,není mu rozumět atd... Doma není k zastavení jak mluví,to samé bylo i u psycholožky,úkoly mu vysvětlila,pochopil,udělal,rozuměla mu jen občas né, ost.jsem již psala. Takže jak se asi věnují ve školce dětem, když je v tom hodnocení takový rozdíl? A to má ještě učitelky, které měl i loni.MYSLÍM, ŽE BY NEMĚLI VŠECHNO UČENÍ NECHÁVAT JEN NA RODIČÍCH..JAK VE ŠKOLCE TAK I VE ŠKOLE.
A VYŽADOVAT PO DĚTECH TOHO TOLIK.... A držení tužky? Má dcera 11let drží tužku špatně, píše krasopisně,nikdo si nestěžoval. Ale teď v 5. třídě ji jedna p. učitelka stále okřikuje před celou třídou kvůli držení tužky a ona už je z toho ve stresu a to jí má na prac. činnost. NĚKDO SI ČLÁNEK VYSVĚTLUJE JAKO PŘEHNANÁ PÉČE MAMINKY,ALE BOHUŽEL JE TO FAKT.......
Momo (4 děti)
23.10.2012 18:09:30
S jedním z prostředních synů jsme prošli ve třetí třídě cvičeními pro nápravu úchopu, stálo mě to velmi mnoho energie, času ale i peněz. Řekla jsem si již nikdy více! Začala jsem tedy pátrat, hledat vhodné pomůcky, aby se to u dalších dvou již neopakovalo. Dbám na správné držení již od útlého věku, oba synové rádi kreslí a malují a velmi se nám osvědčily Zdravé voskovky, které nejen že podporují správný úchop hned od začátku, ale jsou navíc ještě vyrobeny z přírodního včelího vosku, takže nemusím mít strach, když mi ten nejmladší voskovku ocucává! Vyzkoušejte, nám se to osvědčilo a děti je milují! Hodně úspěchů.
Mekule a spol
  • 
19.1.2012 16:43:57
Nemám tedy spát a dbát aby syn držel tužku správně hned co o ni projeví zájem? Syn začal malovat asi v roce a čtvrt... a upřímně sem ho nechala tužku držet jak chce. Nevím ani jak bych jednoleťáka donutila tužku držet jinak.. spíš bych mu to tak otrávila že by o to ztratil zájem. A sehnat dnes jiné než trojboké pastelky, tužky nebo voskovky je docela umění, ale to jen tak mimochodem...
Máte tedy nějaký fígl, když mám roční dítě (do)nutit držet tužku okamžitě tak jak se má, abych mu to neznechutila? nebo se to přeci jen řeší až u těch starších?
17.1.2012 14:17:53
Lynette, ty jsi koza...
"Máma která se dětem věnuje míň je horší než ta, která se jim věnuje víc." Neskutečná blbost. Základ a cíl celý výchovy dítěte je naučit ho, jak obstát SAMOSTATNĚ. Tudíž pokud to s tím "věnováním se" přeženeš, děláš dítěti medvědí službu.
17.1.2012 14:09:19
Lynette, IMHO není zas tak dobrý se dětem "věnovat" příliš. Taky potřebujou mít klid a čas zabejvat se samy sebou nebo tím, co během dne prožily. Když dítěti pořád podstrkuješ nějakej program nebo "kvalitní" činnost, můžeš nakonec skončit tak, že se dítě samo nedokáže vůbec zabavit.
Pawlla
17.1.2012 3:48:00
Ano,taky jeden z tisíce důvodů,proč po cestě ze školy mlčet.~:-D
ALL
16.1.2012 21:01:30
K tomu vyzdvihovanéhmu procvičování cestou domů - například moje dítě cestou domů od malinka nejraději mlčí. Potřebuje prostě strávit zažitý den a nenásilně a v klidu a mlčky přejít do jeho další fáze. Naprosto to chápu a snažím se to respektovat (ne vždy se mi to daří - občas mi to musí připomenout :-) a jsem ráda, že si o to umí říct). Připadá mi to celkem symbolické - někdy je opravdu to nejlepší, co můžeme pro své dítě udělat, nechat ho prostě v klidu být.... ~3~
Pawlla
16.1.2012 18:41:01
A co když ta máma mlčí,protože je unavená,má dvě práce,aby dítě uživila a je na to sama?Co když je nemocná,nebo se stará o své nemocné rodiče?Vymyslím ti tisíc dalších věcí,proč s dítětem nehraje po cestě hru a jestli jsi ji pokaždé ty nabo Amy hrály,tak hoďte kamenem.Každý člověk má jiný příběh,jiné starosti a jiné možnosti,přejme Amy,že nemá horší starosti,než,jestli dítě umí ve 4 letech držet tužku,ale lepší ani nejlepší matku to ní fakt nedělá.Paní,která napsala příspěvek o svém nemocném dítěti,ho nenapsala proto,abys ji milostivě označila jako "taky dobrou matku",ale proto,aby ti ukázala co je důležité,jenže holt komu není z hůry dáno.....~d~
Lynette
16.1.2012 18:11:22
Tohle se pochopitelně srovnávat nedá. Ale když mám srovnávat uspěchanou maminku, která při cestě s dítětem do školky telefonuje nebo mlčí popřípadě na dítě ječí ať si pospíší a tahá ho za sebou a Amy která si s dětmi cestou do školy procvičuje hrou tak je podle mého skromného názoru lepší máma Amy. Lecos to o ní vypovídá a pochybuji, že by patřila mezi ty matky které své dítě posadí na celý den před televizi aby měly klid. Je vidět že se svým dětem věnuje a to je podle mě správné. Naproti tomu mi nepřijde správné shazovat její článek trapnými příspěvky o dávání samolepek za bobek v nočníku. Možná jsem přecitlivělá ale urážlivé mi to tedy přijde stejně jako několik dalších příspěvků.

Kdo je horší a lepší matka se říct dá, protože se jedná o porovnání. Věnujete se svému dítěti víc - jste lepší, věnujete se mu asi tak na stejno - jste stejně dobrá, věnujete se mu míň - jste horší máma. Vy jste se synovi věnovala evidentně hodně, když je na tom tak dobře jak popisujete a je jedno co konkrétně jste dělala nebo nedělala - prostě jste se mu věnovala ato je to hlavní.
Petra
  • 
16.1.2012 11:57:16
ráda bych se pomyslně "podepsala" pod příspěvek qwerty
k otázce přípravě do školy, sezení v lavicí atd. No ono už se u nás jaksi v lavicích moc nesedí :-)) Ve třídách jsou koberce, herní koutky, kde se děti učí předměty, u nichž nemusí vyloženě sedět - psaní. Tak proč s tím tedy zatěžovat 4,5 leté děti a buzerovat je notýskama a smajlíkama, když je matka beztak rozhodnutá dát dítě zbytečně do školy o rok později. Hrajou si na školu místo aby stavěly kostky nebo převlíkaly panenky :-O A že je dítě nadšené ?? Děti mají ten dar, nadchnout se k jakékoli činnosti, kterou provádějí, ale to ještě neznamená, že by ve svých 4,5 letech daleko raději nedělaly něco úplně jiného. Předškolní výchova je určena předškolákům a tím 4,5 leté dítě bezesporu není. A když už ho z něj tedy jeho snaživá matka udělá, tak čemu takové dítě bude mít odklad ?? Proto, aby mohlo zabírat místo ve školce mladšímu dítěti, jehož matka možná přijde o práci jen proto, že jí dítě do školky nevezmou kvůli dalšímu zbytečně odkladovému dítku ??
 Příspěvky 110 z 137 [Dalších 127 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.