| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Pět otázek ohledně mentální anorexie

 Příspěvky 110 z 18 [Dalších 8 >>]
Marta
  • 
14.12.2010 13:50:54
Je to opravdu síla, kolik lidí má z touto nemocí zkušenosti...
Pokud by se někomu hodilo, doporučuji stránky www.anabell.cz - jde o občanské sdružení, které se zabývá pomocí osobám s poruchami příjmu potravy a jejich blízkým. Realizuje poradny, svépomocné skupiny, arteterapii, terapeutické víkendové programy, knihovnu s touto tematikou, primární prevenci na školách...
annah-2
11.12.2010 18:33:09
Bravo. Konečně jsem četla jeden velmi, velmi pravdivý článek k tématu. Bohužel mohu soudit z vlastní zkušenosti. Co pomáhá? Upnout se k jiným "středům vesmíru" než je jídlo a vlastní osoba. Teď to zní snadně, ale realita je hodně drsná. Mě pomohla realizace v zaměstnání, později přišla rodina. Happy-end...
Andrea (Jan 05/ JAkub 07)
  • 
26.11.2010 21:26:00
Také jsem si tím prošla v posledním ročníku vysoké školy, nebyla jsem nikdy tlustá, ale nikdy né úplně hubená, ale ty narážky na ty normální velikosti mě k tomu donutily. Naštěstí jsem se probrala z toho sama asi po dvou letech, kdy jsem měla 40kg a dokrorka co jsem si našla¨mě řekla, že takhle se dlouho žít nedá, našla jsem si psychoterapeuta a ten mě docela pomohl. Teď po 12 letech a dvou dětech, chtěla bych třetí, jsem zase krev a mlíko, ale nestresuji se tím a jsem v pohodě, i když občas mě červík hlodá, jestli bych neměla být trochu hubenější, ale už jsem si jista, že to není to pravé ořechové. Život je krásný a ohromně rychlí, to si člověk uvědomí až s těma dětma, jak ten život rychle utíká.
Slávka
  • 
26.11.2010 1:33:08
Od té doby, co jsem poprvé navštívila rodinné konstelace jsme na toto téma pracovali dvakrát. Příčina byla nalezena pokaždé jinde. Je to supr metoda, protože jak se o ní píše, opravdu odkryje skryté věci v rodině. Občas si dojdu jen tak udělat "poznávací den" na konstelace k Vivian,a vždycky si něco odnesu. Popisované věci mají příčinu a ta se dá odkrýt. :-)) Chce to jen odvahu a správnou volbu toho, kdo konstelace vede. Pak už člověk nevychází z údivu ~;((
Majka , 2 dospívají dcery, syn 4 roky
  • 
20.11.2010 17:27:22
U nás tahle "anča" bydlela 3/4 roku a je to hrozné. Bohužel mi tenkrát nikdo nebyl schopen konkrétně pomoci - každý měl jen chytré řeči( učitelé, lékaři, příbuzní...), že mám s dcerou něco dělat, ale odbornou pomoc jsem si musela najít až na internetu! Do dnes nechápu, že adresu na nejbližšího psychiatra, který se tímto problémem zabývá nevěděli ani v nemocnici, ani dětský lékař a ani chytrá výchovná poradkyně ve škole - všichni se mnou mluvili jako kdyby mi to bylo jedno....ten přístup některých byl hrozný a stejně jsem na vše zůstala sama. Bylo to opravdu psychicky náročné období.
Pavouček a Lucinka
20.11.2010 13:58:47
Znám jednu ženu anorektičku. Nejedla, když jí bylo kolem 25. Dnes je jí už přes 35 a vypadá normálně a jí. Ale anorexií ve své podstatě trpí stále. Jen se s ní naučila do určité míry žít. Celý její den je vlastně takový velký rituál, ona dělá každý den to samé (hlavně co je jídla týká) - jí jen ty potraviny, které si z hlediska kalorií dovolí a jen v tom množství, které si sama povolí. Jí každý den to samé. K večeři jí například každý den zelný salát s celozrným rohlíkem a když ho z nějakých důvodů nesežene, tak nevečeří.
Je to hrozná nemoc na celý život, je to psychické onemocnění a souvisí s celkovou labilitou člověka. Vyléčit se to nedá, ti lidé to mají prostě v hlavě.
Soužití s takovým člověkem je velmi složité. Tato anorektička žije sama, nemá děti ani přítele. Každý její vztah se rozpadne po cca 3 měsících. Jakmile se nějaký muž přestěhuje k ní a zjistí, jak podivně žije, prakticky od ní uteče.
17.11.2010 17:27:42
Jano, s temi matkami musim souhlasit.V clanku mi bihuzel chybi vice probrat, proc se vlastne divky stavaji anorexickami. Ono to totiz nemusi vubec souviset s idealem krasy ve spolecnosti, ale treba v nefunkcnim vztahu s matkou. Nechci generalizovat, ale myslim, ze vztah matka-dcera je v teto nemoci casto velmi podstatny. Ano, jde o sebedisciplinu, ale odkud se ta touha po tak zivotunebezpecne forme sebedicipliny bere? To mi bohuzel v clanku chybi a je to velmi dulezite prave pokud chceme nekomu s mentalni anorexii pomoci.
kili
  • 
17.11.2010 10:05:21
Ano, i v chudých zemích Afriky jsou děti s poruchami příjmu potravy (eating disorders) včetně anorexie

http://www.wrongdiagnosis.com/a/anorexia_nervosa/stats-country.htm

Pokud se chcete o věci dovědět více na úrovni vědecko-populární, pak na

http://www.healthychildren.org/English/health-issues/conditions/emotional-problems/Pages/default.aspx

klikněte na možnosti - např.:
Anorexia
Eating Disorders
Eating Disorders and Teens (Audio)
Eating Disorders in Children
Eating Disorders: Anorexia
Eating Disorders: Bulimia

Informace podrobnější pak na

http://aappolicy.aappublications.org/cgi/reprint/pediatrics;111/1/204.pdf
Blanka+Adámek
16.11.2010 23:48:47
ve spolecnosti, kde nemaji co jist? Myslim nekde v chudy Africe a tak.
Ines
  • 
16.11.2010 23:44:58
tak to je síla, máma by měla pochopit, že každé slovo může způsobit katastrofu
(ještě to nemusí být problém, moje holka měla při stejné výšce jenom o pár kg víc a já našlapovala jak mezi vejci, abych nevhodným slovem nezpůsobila katastrofu - a teď má obligátních 170 cm; 55 kg; 90-60-90 cm)
 Příspěvky 110 z 18 [Dalších 8 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.