| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Obrana proti "černé magii"

 Příspěvky 110 z 555 [Dalších 545 >>]
Peter
  • 
8.8.2011 21:07:43
Podľa publikovaných skúseností niektorých anesteziológov, nevoľnosť po narkóze nenastane, ak sa po operácii podá intravenózne 10g vitamínu C (spolu s 1g glukonátu vápnika). Pacient sa údajne potom prebúdza do minúty do plného vedomia, bez nevoľnosti a bez komplikácií. Vitamín C totiž pôsobí protišokovo a neutralizuje anestetiká.

Kontraindikáciou takejto dávky vitamínu C sú problémy s obličkami (najmä hyperoxalúria a renálna tubulárna acidóza), poruchy metabolizmu železa/medi (sideroblastická anémia/stredomorská anémia/talasémia) a deficiencia G6PD.
Peter
  • 
8.8.2011 19:14:45
Ak vakcína obsahuje fragmenty DNA (závisí to od technológie výroby, ale väčšina vakcín cudzorodú DNA obsahuje), tak je vedecky preukázaná možnosť vykonania tejto DNA bunkami hostiteľa, ako aj možnosť inkorporácie do vlastnej DNA týchto buniek. To, že ani po cca 15 rokoch, odkedy je skutočnosť známa americkým regulačným úradom (FDA) nie je záležitosť dostatočne preskúmaná, nie je zárukou bezpečnosti, skôr naopak.
Peter
  • 
8.8.2011 19:09:21
Rovnako sa môže prebudiť aj očkovaná tuberkulóza (vakcína pozostáva z živých mykobaktérií), zvyčajne sa to deje pri oslabení imunity po niektorom ďalšom očkovaní. Dojčatá potom musia riešiť ťažkými antibiotikami a chirurgicky so zhnisanými uzlinami v tom lepšom prípade, s ťažkou TBC v tom horšom.
kili
  • 
14.10.2010 15:10:45
"...ach, jak milé je být součástí stádečka, jaká síla ze stádečka sálá......víme že nic nevíme, ale ve stádečku roste pocit, že to není tolik vidět, že nic nevíme......."

hrubě vyjádřeno, ale dobrý postřeh
dalsi siritelka paniky
  • 
12.10.2010 21:29:22
Ano, myslime. Neni to totiz par sekund, ale vetsinou par minut, a pro dite je to prvnich par minut jeho zivota mimo delohu.
Jinak tema skvele, je vzdycky lepsi mit pripravu na komunikaci s personalem nemocnice, jen teda mi nektere repliky prisly zbytecne dlouhe a vysvetlujici. Vetsinou staci rict, ze si to nepreju, a mit po ruce otce, ktery se bude tvarit dostatecne vyhruzne, kdyz nekdo bude delat, ze to neslysel.
kili
  • 
12.10.2010 7:41:59
- " neuznáš výsledky výzkumů podložených čísly. "

Výzkumy podložený čísly, zajímavé.

- "...i před dvaceti a více lety, kdy se poučené rodičky prakticky nevyskytovaly a všechny spořádaně držely ústa.."

hm, z toho sálá letitá zkušenost.


kili
  • 
12.10.2010 7:30:43
" MUDr Odent, MUDr Leboyer, MUDr Bradley.."
Opravdu MUDr ?
juicy
  • 
12.10.2010 1:02:10
Nemá cenu se přít, pokud neuznáš výsledky výzkumů podložených čísly.
A k tomu protivnému personálu - zvláštní je, že býval protivný i před dvaceti a více lety, kdy se poučené rodičky prakticky nevyskytovaly a všechny spořádaně držely ústa...
A taky je zvláštní, že naopak dnes existuje spousta zdravotníků, kteří se chovají naprosto profesionálně, i když si pacient "koleduje" a je nepříjemný nebo dokonce vulgární. Ale dost planých debat.
juicy
  • 
12.10.2010 0:51:47
MUDr Odent, MUDr Leboyer, MUDr Bradley a další - ti jsou podle vás laici, sektáři, nebo egomaniaci?
Svíčka holt osvětluje jen malé kolečko, zbytek světa tone v šeru.
Věra.
11.10.2010 23:04:40
Ito, právě protože ony tu odpovědnost NENESOU tak si jí nikdy neuvědomí.
Zde není správné místo. Kdyby jí nesly tam na place a natvrdo, před očima těch žen a jejích mužů, tam by bylo místo na slova.

ZDe na netu je to bezpředmětné. NEuvědomí si jí, protože nevědí o čem mluví.
A není se ani třeba na ně zlobit......fakt ne. Prostě nevědí co činí, to je celé.....:-)
 Příspěvky 110 z 555 [Dalších 545 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.