| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Státní maturity – zrušit , či nezrušit?

 Příspěvky 110 z 53 [Dalších 43 >>]
Jana Nováková
  • 
16.5.2014 21:35:36
Zrušit!!!! státní maturity dřív než moje dcera vystuduje druhou střední školu,
aby aspoň jednu z nich měla ukončenou maturitou, když se nám u první školy maturita opakovaně nezdařila
Monika, 2 dcery
  • 
28.7.2010 8:07:49
Úplně ti rozumím. Dcera je na zdravce a taky se klepem jestli státní maturity schválí nebo ne.Na těchto školách by je dělat něměli.Na co budoucím sestřičkám bude maturita z matiky, aby si odmocnily injekce nebo kapačky? Možná něco jiného je angličtina, ale vzhledem k tomu jak je zdravka těžká škola tak i o tom by se dalo polemizovat.Je to všechno postavené na hlavu. Naši politici by se měli zamyslet ( to bych asi chtěla moc).
Helena
  • 
25.7.2010 12:33:37
Chtěla bych vidět toho, kdo si zvolí dobrovolně vyšší úroveň, když nemusí. Hahaha.
Helena
  • 
25.7.2010 12:29:44
Nemusíš se učit žádné "obě možnosti". Nebo si snad myslíš, že ke státní maturitě se budeš muset učit něco jiného než ke školní? Kdo se učí, tak zvládne maturitu v jakékoliv podobě. Jako učitelka na gymnáziu ti mohu stoprocenně říct, že první státní maturity budou to nejlehčí, co může existovat. Teprve po letech zkoušení se přitvrdí. Nám před mnoha lety v pololetí posledního ročníku zrušili maturitu z jiného cizího jazyka, přestože jsme už měli vypracované všechny otázky, a muselo se maturovat pouze z ruštiny. Měli jsme na přípravu 4 měsíce - to byl fofr. Nepamatuju se ale, že by tu maturitu někdo neudělal.
lklasinka
21.7.2010 17:15:24
Přesně tak tohle je ono na co má stolař maturitu, když stejně zůstane stolař. Na co musí mít sestra VOŠ to si někdo jako myslí že holka s titulem Mgr, Bc bude přebalovat a krmit? bude chtít odbornou práci, ale to je nereálné, protože nejsou peníze na 2 prac. místa. Já znám jenom ten svůj obor ale předpokládám že je to tak ve všech.
lklasinka
21.7.2010 17:08:07
Jako sestra jsem v roce 2000 maturovala z JČ, chirurgie, vnitřního lékařství (kde byl podobor pediatrie, geriatrie), a ošetřovatelství.
Potom praktická maturita z ošetřování nemocných.
Tak teď nevím jestli bych jako měla maturovat z mat, Aj, nevím nač by mě to bylo. Když jsem dělala příjímačky na Bc tak byl test ze somatologie, Jč, a ošetřovatelství. Což je rozumné.
Když bude někdo na staveb prům. tak se asi nebude hlásit na obor sestra pro geriatrii. A zase by měl mít nějaké svoje technické přijímačky.
A z gymplu by měli být připravení na všechno ne?
Nechápu jak by se podařilo tohle všechno sjednotit, přijde mi že se przní to co funguje, a to co nefunguje nikoho nezajímá.
lklasinka
21.7.2010 15:21:55
a ty celý den pracuješ rukama????,,, nebo jsi jeden z těch rádců k ničemu
mati.h
20.7.2010 10:48:47
Toť i můj názor, plně souhlasím!!

Maturovala jsem r. 90 hned po sametové revoluci. Přestože jsme měli našeho třídního učitele rádi, z maturitncíh předmětů jako je JČ-literatura a ruština nás za 4 roky nenauučitl ani pětinu z maturitních otázek, což jsme zjistili až 2 měsíce před maturitou.

ZRUŠILA BYCH MATURITY ÚPLNĚ, ALE POŘÁDNĚ BYCH DALA KONTROLOVAT INSPEKCÍ, CO BY SE v minulých matur. předmětech MĚLO PROBÍRAT, ABYCHOM NEBYLI TOTÁLNÍ TROTLI.

Náš třídní se zaměřoval jen na to, CO BAVILO JEHO. Byl takový fylozof a stářím i sklerotik, a tím nás opravdu nic nenaučil. Maturitu z jazyků jsem zvládla jen díky tahákům.~:(
lklasinka
20.7.2010 4:56:51
buď v klidu já jsem maturovala 2001 a už nám s tím vyhrožovali, dělali jsme maturitu na nečisto a bla bla bla, takže to tak hned nebude
Stejně je to celé kravina. Ať si srovnávají gymnázia ale na odborné škole, se maturuje s odborných předmětů
Irena, 2 deti
  • 
19.7.2010 17:15:45
Vazny: Pane boze, jasne, ze technik (klidne stredoskolak) v jaderne elektrarne se musi drzet predpisu a to dokud je vse v poradku. Jakmile nastane problem (a neni pravda, ze takova situace je i v soucasnosti statisticky nevyznamna, radeji nepatrejte...), musi nastoupit vzdelany inzenyr, ktery ma napad a ktery dobre rozumi detailum celeho procesu.
Co se maturity za socialismu tyce, temata byla jednotna a Cj a Rj, ale v ostatnich predmetech byly velmi striktni ucebni osnovy, podle kterych se sestavovaly maturitni otazky. Ted je na libovuli i statnich skol, co maji v osnovach, resp. maturitnich otazkach. Libovuli v osnovach bych nechala, ale maturitu, pokud na studium stat priplaci, by jako zaverecnou zkousku mel kontrolovat. Ostatne ve Francii se system statnich maturit (podminka pro vstup na VS) praktikuje leta a jsou notoricky zname stredni skoly, jejichz vetsina absolventu proste neuspeje a presto Francie nema problem z neplneni pozadavku EU na pocet VS vzdelanych lidi.
 Příspěvky 110 z 53 [Dalších 43 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.