| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Pejskaři versus maminky aneb zakálený Žižkov

 Příspěvky 110 z 273 [Dalších 263 >>]
  • 
9.12.2012 12:08:37
Ten příspěvek mi přijde poněkud demagogický :-) Mám takový názor, že sbírat hovna po psech nemusím tam, kde mi to patří a veřejnost tam nechodí. To jest u mě doma. Když se vám pes vykadí doma tak to tam taky necháte? Veřejný prostor je pro všechny a tam bychom, myslím, neměli prostě zanechávat vědomně jakýkoliv nepořádek, PETky, papíry, vajgly, neřku-li hovna našich miláčků. Na to snad neslouží peníze vybrané na poplatcích. To je základ slušnosti, odnést z veřejného místa co jsem tam přinesl. I když jde třeba o psí hovno. Zvlášť, když má dvě kila, je větší než to lidské a je uprostřed chodníku.
bludička, 2 děti
  • 
11.4.2012 17:11:47
jájo, psí ho.no že je hnojiv?????????? hnojí se exkrementy býložravců. A máš dojem, že to psí podle tebe "hnojivo" na každém metru travnaté plochy či chodníku je normální? to jsi opravdu tak bezohledné a tupé prase? tomu nevěřím. A prosím tě pěkně, poplatek ze psů se platí za držení psa. čteš správně: DRŽENÍ. To proto, aby těch uštěkaných psů, kteří znečišťují veřejná prostranství a občas je nutné je odchytit a dát do útulku, nebylo ještě víc. Se psy jsou problémy a představují pro obci náklad. A pro tvé info.. v každé obci se platí jinak vysoký poplatek. Někde 300 a jinde 1500. To si jako ve své hlavě přebíráš tak, že např. v Praze musejí uklízet čoklaři méně než v Horní Dolní? Přemýšlej. A přečti si zákon o místních poplatcích a čti si ho tak dlouho, dokud ho nepochopíš. A ještě pro tvé info.. nevím, jestli při počtech ještě funguješ na Kčs, ale dneska je trochu jiná matematika. Psi vykálejí ve městech několik tun ho.en děnně a jejich úklid stojí obec milióny. Musíš si uvědomit, že to ho.no se neuklidí samo. Chce to trochu představivost o tom, kolik co stojí (práce, koše, lopaty, vysavače, útulky atd.). Akorát s těmi svými psy otravujete všechny kolem.
Dodatek: Respektuji chovatele psů, kteří uklízejí po psech a psy mají vychované a vycvičené a neotravují s nimi okolí. Psíčkařů ovšem mám fakt plné zuby.
bludička, 2 děti
  • 
11.4.2012 16:56:24
Henriette a Monty, tak tohle jste napsaly naprosto přesně. 100% souhlasím!!!!
bludička, 2 děti
  • 
11.4.2012 16:45:11
noemi a zuziny, odšlápněte si z vedení. Na procházky ať si klidně chodí, v tom jim nic nebrání. Ale ať si nechávají osír.. vlastní zahradu a jestli si ho.na seberou nebo ne, bude čistě jejich věcí a ne problémem všech kolem. Bože, to je snad logický.
bludička, 2 děti
  • 
11.4.2012 16:30:53
xantypa, přesně tak. My a naše děti abychom chodili po vyhrazených trasách a schovávali se za ploty před psími hovny, psy samotnými (nevychovanými, vlezlými, motajícími se pod nohy a kola, čuchající naše nohy a rozkroky, skákající po nás a vrčícími a útočícími na nás) a nakonec i před psíčkaři, na jejichž čokla se nemůžu blbě ani podívat, natož je upozorňovat na sbírání ho.en. Hlavně že pejsáčci a čubičky mají volníčko k pohybečku na vzdoušku, heeee.
bludička, 2 děti
  • 
11.4.2012 16:19:27
A teď si vezmi, že snad už téměř polovina domácností vlastní psa. To je jako kdyby denně šel nejméně jeden člen domácnosti ven udělat hromadu a xkrát denně by šel očůrat něco.. to je jedno co, třeba sousedovo auto. Hlavně ne svou zahradu, svůj obývák, své boty a své auto!

Jo a ještě si představ, že by tito členové domácností vrtali do zdi, pouštěli nahlas nějakou super music, mlátili kladivem do topení apod. a to denně a značná část z nich klidně hodinu až 12 hodin, protože by se např. nudili nebo chtěli nějak přehlušit pocit samoty. Psí štěkot je něco strašnýho. Vychovat ze psa uřvanou štěknu může fakt jedině tupý blb.

čoklaři jsou nemocní lidé ~o~ Nic proti chovatelům psů, to je jiná kategorie než psíčkař.
bludička, 2 děti
  • 
11.4.2012 16:04:42
1) Náklady na úklid po psíčkařích-čuňatech převyšují! vybrané poplatky ze psů.
2) Poplatek ze psů je místní poplatek, který má charakter daně. Viz zákon o místních poplatcích. Obce ho mohou a nemusí zavést a samy určí jeho výši až do max. hranice stanovené zákonem (max. směšných 0-1500). Když v obci A vybírají méně než v obci B, neznamená to, že v obci B mohou pejskaři uklízet méně než v obci A. Poplatky jsou příjmem do městské pokladny, obec není povinna je použít na úklid po ve městech přemnožených psech pejskařů, nicméně to dělá, platí úklidové čety, kupuje drahé čtyřkolky s vysavači, instaluje koše s pytlíky, přispívá na útulky pro psy, které lidi omrzeli. Ve městech se denně uklidí několik tun ho.en a dalších x tun se uklidit nezvládne. Úklid stojí x miliónů. Proto má poplatek ze psů funkci regulační=aby těch psů nebylo ještě víc, tzn. zvedla bych horní hranici na 10 000,-
3) psí ho.na nejsou hnojivo - hnojí se exkrementy býložravců
4) psa může mít kde kdo a tudíž jsou na denním pořádku různě vážná napadení člověka psem, píše se jen o těch tragických.

Co mají říkat chudáci majitelé psů, kteří po svých psech sbírají ho.na a sami musí kličkovat mezi ho.ny cizích psů. Tímto takovýmto chovatelům děkuji, vážím si toho!

Ne, opravdu nám vaši pejsci nepřipadají roztomilí, nestojíme o jejich projevy radosti a zvědavosti, nechceme, aby skákali na nás, děti nebo na kočár, vadí nám i jejich očuchávání, smrad jejich srsti a přímo nesnášíme jejich věčný štěkot na kde co, co se pohne. Víme, že nehlídají, nýbrž že jen otravují. A rovněž víme, že to dělají proto, že jsou sami na zahradě nebo čekají x hodin v bytě. Jsme alergičtí na ten kravál a na ho.na doslova na všech travnatých plochách ve městě. Pes je neskutečně otravné zvíře a pejskaři jsou bezohlední samolibí lidé.

Psi jsou zvířata velmi náročná na chov. Pejskaři myslete! Proč si probůh nepořídíte kočku? Tu byste zvládli. Resp. nezvládli, ale nikoho by to neotravovalo a neohrožovalo a kočce by to bylo fuk.
Krista
27.3.2010 14:34:08
Možná proto, že pejskaři platí docela velký sumy za to, aby psa mohli mít. Nevím, jak je to v Praze, ale u nás je cena za jednoho psa 1400,- na rok. Za to už se snad nějakej koš pořídit dá, ne? Takže žádný... "z našich daní"....
Firsty+Matouš07/06+Šimon01/08
19.3.2010 17:09:36
Jsi normální? ~a~

18.3.2010 21:24:22
Zamyslel jste se někdo nad tím, proč vlastně chodí lidi s pejskem na procházku? Přeci aby se vyvenčil - tudíž vykonal svoji potřebu venku, nikoliv doma. Narozdíl od nás lidí, kteří nejdřív vykonáme potřebu doma a potom jdeme na procházku :-)Hlavním účelem venčení psa je nezasvinit si vlastní byt, dvorek či zahradu. Však ono se to venku vsákne! Proto navrhuji vylévat splašky na chodník - aby byl čistější, svoji potřebu vykonávat do nočníku a poté s tím hnojit trávníčky a zbytky jídla vyhazovat z okna aby se i drobní hlodavci dobře napapali!
Sbírat teplé psí hromádky je opravdu nepříjemné, zvláště když vás při tom s úšklebkem pozorují kolemjdoucí. Stejně tak čištění zalepených dětských botiček, o kočárku nemluvě. Protože mám ditě i psa (po kterém sice nerada, ale uklízím), dvojnásob mě vytáčí lidská lenost a bezohlednost. Zvlášť když se vrátíme domů z hovňousové vycházky a vítají nás občůrané dveře a na rohožce úhledný psí váleček. Na to už se opravdu nedá nic říct. Snad jen vyčíhnout si autora, pozbírat co jeho jest, zanést mu to domů a pěkně naservírovat třeba na parapet nebo do schránky, aby si také užil :-)
 Příspěvky 110 z 273 [Dalších 263 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.