| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Pejskaři versus maminky aneb zakálený Žižkov

 Celkem 262 názorů.
 MajdulkaF 


Bohužel nejen Žižkov, 

(4.3.2010 8:16:03)
ale i Hradec Králové. Jak teď slezl sníh, je to u nás jako pochod minovým polem :-( :-©
 Rosie 


Pražská sídliště... 

(4.3.2010 12:57:18)
Bydlíme na sídlišti a je to příšerné. Mám 3 děti, 11, 8 a 3 roky a poslední roky si připadám jak policajt. "dávej pozor, nechoď na trávu, pojď na chodník, vyhni se té hromadě..." O slalomu s kočárkem mezi hromadami na chodníku ani nemluvím~o~ Nikdy mi psi nevadili, od té doby, co mám děti, jsem na čoklaře víc než alergická a psy prakticky nesnáším, ano, uznám, není to jejich vina, ale ty věčné suvenýry na kočárku a botách mě už neskonale vytáčejí.Proti normálním pejskařům, kteří po svých psech uklízejí, nemám vůbec nic. Jenže na první pohled to jaksi není vidět... prostě když vidím na ulici psa, nemám zrovna hezké myšlenky.

Děti si hrají za plotem na hřištích, ano, sice krásně zrenovonaných, ale mnohzdy bez jediného stébla trávy. Na jaře a v létě je pro ně takřka nemožné volně vyběhnout na trávu, rozložit si tam deku a v klidu si tam hrát. Veškerou zeleň na sídlištích totiž zabrali čoklaři. Nemělo by to být obráceně?

Včera jsme si z procházky přinesli opět jeden suvenýr na botičkách nejmladší dcerky, starší dcera se na poslední chvíli vyhnula...~o~~o~~o~
 Vera 
  • 

Re: Pražská sídliště... 

(4.3.2010 13:46:58)
A co flusance na chodnících?Nedávno šel kolem nás takový týpek a těsně před cerou vyflusnul zeleného?No popravdě hnus.Jediné na co jsem se zmohla bylo slovo dobytku.
 Rosie 


Re: Pražská sídliště... 

(4.3.2010 14:05:48)
Nechtěla jsem se tě dotknou, asi jsi majitelkou psa. Netvrdím, že na chodnících jiný svinčík než psí hromady není. Tento článek je ale o všudypřítomných psích hromadách, díky kterým jsou omezeny děti.
 vera 
  • 

Re: Pražská sídliště... 

(4.3.2010 15:12:56)
A to zelené plivance neohrožují děti? Co tuberkulóza,černý kašel?
 Rosie 


Re: Pražská sídliště... 

(4.3.2010 16:38:14)
Věro, psala jsem přece jasně, že na chodnících je spousta jiných nechutných fujtajblů a souhlasím, že můžou ohrozit zdraví, stejně jako injekční stříkačky všudemožně. Ale troufám si říct, že psí hromady ve svém množství mnohem převažují. A navíc - jak jsem psala - TENTO ČLÁNEK JE O VŠUDYPŘÍTOMNÝCH PSÍCH HROMADÁCH, takže jsem vyjádřila svůj názor na VŠUDYPŘÍTOMNÉ PSÍ HROMADY. Pokud někdo po svém psu uklízí, nic proti němu nemám a určitě nemá důvod se cítit napadán. Nikdo v této diskusi nemá nic proti slušným pejskařům. Pokud ovšem patří mezi čoklaře čuňata, který všechno to, co jeho pes udělá na chodník a na trávník, nechá ležet, tak to není můj problém, že se zde poznal.
 helena + veverčátka 


Re: Pražská sídliště... 

(4.3.2010 19:49:51)
No Vero,
flusanec je po jednom deštíku pryč, ale ty h.... tam jsou buď do pořádného týdenního deště nebo dokud se nerozpadnou, což trvá bratru několik týdnů!
 Veveruše 


Re: Pražská sídliště... 

(4.3.2010 21:42:53)
A nejen sídliště. Bydlím ve čtvrti řadových rodinných domků na okraji Prahy, psů nepřeberně, koše a pytlíky na psí exkrementy tu nejsou vůbec, pokud chtějí pejskaři sbírat (a najdou se i takoví), musí výrobek svého pejska hodit do nějaké popelnice anebo si ho v igeliťáku donést až domů do své. Praktikuje se u nás dost kakání pejsků na travičku; to, že by ta travička mohla taky sloužit dětem, pejskaře patrně netrápí. Naštěstí jsou v okolí dětská hřiště, kde můžu děti nechat běhat bez obav~d~. Stěžovat si mě dosud nenapadlo, donedávna kakání pejsků na travičku hned vedle naší zahrady praktikovala i babička, u které bydlíme~:(. A nejen vedle zahrady, často jsem si našlápla i přímo na zahradě při nástupu do auta nebo výstupu z něj (no, taky tam roste travička~t~).
 Sněhulka 
  • 

Praha 7 

(5.3.2010 21:51:56)
Praha 7 je na tom uplne stejne:((. Jsem sama pejskarka, psy zboznuju, ale za pejskare-cunata se tedy fakt stydim. Bohuzel mi prijde, ze jich je velmi valna vetsina :((. U nas se po chodniku s kocarem vubec neda jit, to je fakt slalom, o tom, ze bych maleho pustila nekde v parku na travnik nelze ani pomyslet... ach jo:(.
My uz pro to doma dokonce mame termin - HOHO (to jako HOlesovicke HOvno), manzel v zoufalstvi planoval, jak zridi www stranky hoho.cz a rozjede tam nejakou aktivitu v tehle oblasti, ale skoncil na tom, ze nevymyslel jakou (zda vtipnou ci vaznou ci burcujici apod...). Tak aspon nemusim rikat "bacha na ten psi exkrement", nechci-li pred detmi mluvit sproste a rikat to natvrdo, a zkratka reknu "bacha, hoho"...
 macek+dvě děti 


Re: Praha 7 

(8.3.2010 11:26:14)
Také bydlím na Praze 7,u Stromovky.Také máme fenečku a za pejskaře-prasata je mi blivno.:-©Nevím,co je za problém si utrhnout papírový pytlík a jít venčit.Horší je,když tam není!!!!A jak se krásně uklízelo,když byl sníh!!Člověk hov.. nehoní po trávě.(praxe-pro ty,co to ještě nezkusili uklidit).
Ale na druhou stranu jsou dost vysoké poplatky za psa,aby po pejskařích -prasatech vyjela uklízecí četa.
Sama mám 2 letého prcka,musím dávat pozor kam šlape,natož když jede na motorce.Pro něj je to snad jak magnet.~a~
 bludička, 2 děti 
  • 

Re: Praha 7 

(11.4.2012 16:04:42)
1) Náklady na úklid po psíčkařích-čuňatech převyšují! vybrané poplatky ze psů.
2) Poplatek ze psů je místní poplatek, který má charakter daně. Viz zákon o místních poplatcích. Obce ho mohou a nemusí zavést a samy určí jeho výši až do max. hranice stanovené zákonem (max. směšných 0-1500). Když v obci A vybírají méně než v obci B, neznamená to, že v obci B mohou pejskaři uklízet méně než v obci A. Poplatky jsou příjmem do městské pokladny, obec není povinna je použít na úklid po ve městech přemnožených psech pejskařů, nicméně to dělá, platí úklidové čety, kupuje drahé čtyřkolky s vysavači, instaluje koše s pytlíky, přispívá na útulky pro psy, které lidi omrzeli. Ve městech se denně uklidí několik tun ho.en a dalších x tun se uklidit nezvládne. Úklid stojí x miliónů. Proto má poplatek ze psů funkci regulační=aby těch psů nebylo ještě víc, tzn. zvedla bych horní hranici na 10 000,-
3) psí ho.na nejsou hnojivo - hnojí se exkrementy býložravců
4) psa může mít kde kdo a tudíž jsou na denním pořádku různě vážná napadení člověka psem, píše se jen o těch tragických.

Co mají říkat chudáci majitelé psů, kteří po svých psech sbírají ho.na a sami musí kličkovat mezi ho.ny cizích psů. Tímto takovýmto chovatelům děkuji, vážím si toho!

Ne, opravdu nám vaši pejsci nepřipadají roztomilí, nestojíme o jejich projevy radosti a zvědavosti, nechceme, aby skákali na nás, děti nebo na kočár, vadí nám i jejich očuchávání, smrad jejich srsti a přímo nesnášíme jejich věčný štěkot na kde co, co se pohne. Víme, že nehlídají, nýbrž že jen otravují. A rovněž víme, že to dělají proto, že jsou sami na zahradě nebo čekají x hodin v bytě. Jsme alergičtí na ten kravál a na ho.na doslova na všech travnatých plochách ve městě. Pes je neskutečně otravné zvíře a pejskaři jsou bezohlední samolibí lidé.

Psi jsou zvířata velmi náročná na chov. Pejskaři myslete! Proč si probůh nepořídíte kočku? Tu byste zvládli. Resp. nezvládli, ale nikoho by to neotravovalo a neohrožovalo a kočce by to bylo fuk.
 veru001+Kubíček 


Re: Pražská sídliště... 

(12.3.2010 13:38:17)
taky mi to nedá se nepřipojit, většina pejskařů jsou prasata, opravdu nechápu, jak si můžou myslet, že tráva je na to aby se v ní schovalo psí hovno?? Travnaté plochy jsou tu vytvořeny pro lidi a už mě fakt nebaví pořád říkat synovi na trávu nesmíš, tam kakal pejsek.... U nás je to prostě všude - tráva, chodník, hnus odpornej... Měli by tu být vyhrazená místa (a myslím, že hodně i jsou), kde se pes může venčit a pustit z vodítka (volné pobíhání je taky kapitola pro sebe...) a vykonat potřebu, kterou si majitel vyhodí do koše, ostatní plochy tu jsou pro lidi.... Sakra to fakt mám koukat na to, jak si ani dítě nemůže volně vyběhnout do trávy, protože ty pejskaři jsou čuňata... (zobecňuju)
 Petra B. 
  • 

Re: Bohužel nejen Žižkov, 

(6.3.2010 8:45:30)
My jsme pro změnu z Plzně a je to tu stejné. Někdy říkám, že je to horší než na vesnici.
 malostranska 


Re: Bohužel nejen Žižkov, 

(7.3.2010 9:55:38)
mno, myslim, ze tento zvyk je rozsiren nejen v nasem hlavnim meste, nybrz prakticky vsude. U mati v Brne, kam nekdy jezdime mame za barakem krasnou travu, kde jsme jako deti driv valely sudy a mezi keri a stromy hraly na schovku. To vse mohou me deti zapomenout. Neda se tam ted ani prochazet. Hnus!!Opravdu zde na zapade to zvykem neni, ze by pejskari neuklidili po svym psech...a kdyz ano, tak to jsou turisti z vychodu.
 jiji-nka 


Re: Bohužel nejen Žižkov, 

(8.3.2010 8:13:44)
ahoj...myslím že toto je problém uplně celého česka,jsem z M~o~ostu a když jdu s malím ven a vidím pejskaře tak bych i vraždila,ještě se mi nestalo aby jsem viděla že to po svích psech uklízí,je to všude i na chodnících ve městě... já bych je nepokutovala,já bych jim dala lopaty a museli by uklidit celé město,příště by si rozmysleli jestli ohnout záda a sebtat kokino po svém miláčkovi
 El 
  • 

Re: Bohužel nejen Žižkov, 

(8.3.2010 12:44:22)
..jo je to hnus:-©, minova pole vsude.Pokazde kdyz prijdeme z prochazky,tak to ma synek na podrazce,nebo na kolecku od kola,kocarku..El.,Jesenice
 espr 


Re: Bohužel nejen Žižkov, 

(9.3.2010 13:15:19)
opravdu nechápu, proč si tolik lidí pořizuje čokly....to je snad nějaká mánie, za chvilku snad bude jeden čokl na jednoho obyvatele.....
A úplně mě vytáčí drzost pejskařů co chtějí koše!!!! Nechápu proč z městkých rozpočtů a našich daní by měli pejskařům zřizovat koše!!!!!! Děti nemají chodit kam do školek a škol, .....a je to prý čistě jejich problém, když si pořídili děti ........ale holt pes se vyse...e a páníček to tahat sebou nebude!!!! Ten chce každých 100 m koš a nejlépe úplně všude!!!! No to mě fakt nazvedlo:-©:-©:-©
 Krista 


Re: Bohužel nejen Žižkov, 

(27.3.2010 14:34:08)
Možná proto, že pejskaři platí docela velký sumy za to, aby psa mohli mít. Nevím, jak je to v Praze, ale u nás je cena za jednoho psa 1400,- na rok. Za to už se snad nějakej koš pořídit dá, ne? Takže žádný... "z našich daní"....
 bludička, 2 děti 
  • 

Re: Bohužel nejen Žižkov, 

(11.4.2012 16:19:27)
A teď si vezmi, že snad už téměř polovina domácností vlastní psa. To je jako kdyby denně šel nejméně jeden člen domácnosti ven udělat hromadu a xkrát denně by šel očůrat něco.. to je jedno co, třeba sousedovo auto. Hlavně ne svou zahradu, svůj obývák, své boty a své auto!

Jo a ještě si představ, že by tito členové domácností vrtali do zdi, pouštěli nahlas nějakou super music, mlátili kladivem do topení apod. a to denně a značná část z nich klidně hodinu až 12 hodin, protože by se např. nudili nebo chtěli nějak přehlušit pocit samoty. Psí štěkot je něco strašnýho. Vychovat ze psa uřvanou štěknu může fakt jedině tupý blb.

čoklaři jsou nemocní lidé ~o~ Nic proti chovatelům psů, to je jiná kategorie než psíčkař.
 petra 
  • 

souhlas 

(4.3.2010 8:21:52)
Jani,
plně s tebou souhlasím. Jsem na tom stejně jako ty. Starší dítko 5 let, mladší rok a půl. Jediný rozdíl je v tom, že narozdíl od tebe nebydlím ve městě, ale na vsi s necelými 1500 obyvatel. Sáčky na psí exkrementy máme, používá je málokdo. Nejsmutnější je, že i někteří rodiče malých dětí výkaly svých miláčků ignorují a o to víc pak nadávají, když jejich miláček (rozumněj dítko) pak do něčeho šlápne.
Máme dokonce na vsi i obecní policii,jejíž zřejmě jediným úkolem je měřit rychlost projíždějících vozidel. Ze zákona je místo měření označeno viditelnou cedulí, takže efekt nulový, ale pejskaře pokutovat nebudou, protože dle vyjádření pana místostarosty, to jsou naši spoluobčané...
 arsiela, 


stěžovat si stěžovat 

(4.3.2010 8:22:15)
je jediné co můžete dělat.Taky otravuju naše zastupitele,dokonce úspěšně přibyli dva koše a více policejních kontrol.
I když jsme majitelka sedmi psů,tak neuklizené výkaly na ulici a kdekoli jinde mě neskutečně vytáčejí.
 jandyk+Jiřík04/06+Káťa 11/08 


Re: stěžovat si stěžovat 

(4.3.2010 8:27:02)
nezbívá než souhlasit. Jsem na infark, když vidím, že pes kálí na dětské hřiště a majiteli je to fuk. Už začím být na pejskaře alergická~Rv
 Manka, 1 syn 
  • 

Re: stěžovat si stěžovat 

(4.3.2010 15:14:07)
Nápodobně. Psa máme, uklízíme po něm celá rodina, včetně 11 letého syna. A výkaly na chodnících a trávnících mě vytáčejí neskutečně.
 rejpal 
  • 

Opravdu šest páru bot, mladá paní? 

(4.3.2010 8:37:03)
:o/
 8.5Yettynkaa12 


Re: Opravdu šest páru bot, mladá paní? 

(4.3.2010 8:47:56)
haha teď jsem přemýšlela proč šest, a ono vlastně čtyři.
jsem pejskařka, po psovi uklízím, jediné řešení je asi v přísných pokutách, chápu, že to autorku štve, ale kdybych se měla rejpat ve všech nespravedlnostech světa, tak bych měla náladu asi na bodu mrazu. Tím do ní nechci nějak rýt.:) Dnes mám dobrou náladu, tak se jdu raději na svět usmívat - hovno nehovno!:)
 Lucie (+3 zlatíčka) 


Re: Opravdu šest páru bot, mladá paní? 

(4.3.2010 8:54:47)
Ani čtyři ~t~
 MrakovaK 


Re: Opravdu šest páru bot, mladá paní? 

(4.3.2010 9:06:14)
3 páry bot, 6 bot. Mně hovínka nevadí, protože mám na hlídání jen jeden pár bot, který v 99 % uhlídám. A opravdu, jediná rada je si stěžovat.
 8.5Yettynkaa12 


Re: Opravdu šest páru bot, mladá paní? 

(4.3.2010 16:03:48)
sorry, dva páry bot a čtyři boty. Mimino jede na kočáru~j~
 Veveruše 


Re: Opravdu šest páru bot, mladá paní? 

(4.3.2010 21:34:12)
Ale někdy cupitá vedle, přečti si pořádně první větu článku. Prostě se autorka překlepla a místo 3 páry bot nebo 6 bot napsala 6 párů bot. To se asi rejpalovi ještě nikdy nestalo~y~. Ale řekla bych, že je to celkem jedno, mně se zvedá žaludek i při čištění jediné boty~j~ nebo kolečka.
 hana 
  • 

Re: Opravdu šest páru bot, mladá paní? 

(9.3.2010 11:42:37)
To jste asi uz dlouho do zadneho nestoupla. Ja kazdy den cistim kolecka od kocarku, protoze vzdycky nejake sebereme. Pejskari jsou strasne bezohledni :(
 Lída+2 


autorko 

(4.3.2010 8:44:32)
Tak tak jak jsi tom sepsala to pošli e-mailem na město....jen oprav počet párů bot: 3 stačí...:-D ¨
A uvidíš co ti napíšou....většinou reagují aspoň na našem městě....ono to totiž není nej na Žižkově~a~
 Jíťa 
  • 

Napsat na příslušný obecní/městský úřad  

(4.3.2010 8:55:37)
Nepomůže si vylévat bolavé srdíčko na netu, ale napsat na příslušný úřad slušnou žádost, případně návrh na zlepšení situace.

U nás to zafungovalo téměř ihned, když jsme podávali hromadně žádost, aby se zamezilo venčení psů na dětském hřišti. Během týdne se tam objevily cedulky se zákazem a následující rok (po schválení nového rozpočtu) obec kolem hřiště vybudovala plot s brankou.

Na ulicích to nepůjde vyřešit tak jednoduše a rychle, ale určitě by se nějaké řešení našlo. Pochůzkář vybírající pokuty je blbost, protože nikdo nemůže dokázat, že zrovna tahle hromádka je od toho konkrétního psa. Musel by stát hned vedle páníčka a okamžitě po výkonu potřeby pokutovat, což je dost nereálné.
To druhé řešení je lepší, obec by zaměstnávala někoho, kdo to bude uklízet, ale ne jednoho člověka na celou čtvrť, ale více na menší úseky. Podle toho, kolik by byly náklady na tyto uklízeče, by měla obec možnost zvýšit poplatky ze psů na takovou výši, aby si pejskaři ten úklid sami zaplatili.
 MrakovaK 


Re: Napsat na příslušný obecní/městský úřad  

(4.3.2010 9:07:52)
~R^
 maja 
  • 

Re: Napsat na příslušný obecní/městský úřad  

(4.3.2010 9:14:56)
Přemýšlím, kdy jsem viděla psa čůrat nebo kadit na dětském hřišti...mám asi štěstí, ale to jsem neviděla. Přeběhnout to jsem viděla , ale kadit, to ne. ( máme asi i štěstí, že jsou u nás většinou hřišťat oplocená. Ale spousta lidí nechává otevřená vrátka)
Jinak souhlasím s autorkou článku , je to děs. Bobky všude. Sama jsem pejskařka, bobky za naším psem sbíráme poctivě. Nějak jsem nepřišla na to, jestli se majitelé psů domnívají , že ve sněhu se bobek vypaří nebo co. Asi myslejí , že zahrnutím do sněhu "nehybernuje" , ale zmizí :)Protože sbírání bobků nečiní problém mě, tak si myslím, že kromě starých nemohoucích babiček a spol by bobek zvládl sbírat každý. Pokud by se zavedla např. vyšší daň na sbírání bobků u pejkařů, tak by mi to taky nepřišlo spavedlivé, proč mám platit za něco co nezpůsobuju, to by mohlo vést k tomu, že i sbírači by bobky po svých psech nechávali na chodníku s tím , že to někdo uklidí....jiná věc je, všimněte si někdy až půjdete, kolik je kde košů. Zkuste sebrat bobek a nést ho 10 - 20 minut do koše. To je u nás naprosto běžné. Koš nikde. U nás v ulici není koš ani jeden. Nejbližší klasický koš nebo popelnice je cca 500 metrů. ( bydlíme ve městě v blízkosti velkého sídliště, ve vilové čtvrti, popelnice má každý soukromé za plotem , ale chodí tady i lidi odjinud.)Mockrát jsem už přemýšlela nad tím, kam že mám ten bobek dát. Takže ho nosím v pytlíku sem tam . Věřím, že plno lidí by bobek sebralo, kdyby koš byl v dohledu.
 maja 
  • 

Re: Napsat na příslušný obecní/městský úřad  

(4.3.2010 9:17:02)
jo a to odfukování listí jsem taky nepochopila, k čemu že to je dobré:)...to by se fakt líp vyjímali profi sběrači bobků
 KoproFka 


Re: Napsat na příslušný obecní/městský úřad  

(4.3.2010 10:51:08)
...chválím za sbírání, ale ta poznámka k nošení bobků... to je tedy argument...!!! přece když sis pořizovala psa, tak jsi přece musela vědět, že budeš muset ty hovínka sbírat,ne?? no tak proč to komentuješ...já bych taky moc ráda nějaké zvířátko na mazlení, jenže bydlíme v pze na sídlišti a když to sečtu kolem a kolem, přineslo by mi to víc starostí, než radosti...tekže ho prostě nemáme...

A když jem si pořizovala dítě, taky jsem předpokládala, že ho budu přebalovat i venku a že tu plínu taky budu muset někam (do koše) vyhodit a ne se durdit, že když ho zrovna venku dopřebalím, tak v dosahu 5-ti metru není koš, prostě jsem ji schovala a vyhodila později...a někdy se mi stalo, že jsem ji zapomněla v košíku v kočárku a vozila ji třeba celý den s sebou... ale to je prostě jen a jen můj problém...moje odpadky...

je to přece úplně stejné, jako když sním venku (v lese, ve mněstě, kdekoli) cokoli, co je v obalu - ten obal taky nehodím na zem, když v blízkosti není koš, ale schovám a vyhodím, až mám možnost....u mě - sklerózy - tedy spíš, že si to odnesu až domů, ale jsou to přece MOJE odpadky, tak s nimi obtěžovat okolí...
a očekávám totéž od ostatních...

jinak: třídím, nekupuju pety (mám filtrační konvici), pytlíky na pečivo beru raději papírové, když si můžu vybrat a tak vůbec ...
 maja 
  • 

Re: Napsat na příslušný obecní/městský úřad  

(4.3.2010 18:17:54)
Tvůj argument beru, bobky nosíme co to jde, ale představ si, že by těch košů bylo víc. Tak by možná i víc lidí ty bobky sbíralo. Třeba můj muž bobky ani dětský v plíně nesnáší , jistě je víc takových chlapů i ženských, co se bobku jakéhokoli zbaví nejraději co nejdříve a nošení hovínka v igeliťáku 20 minut je prostě nenadchne.( což je neomlouvá...mmch i můj muž sbírá psí bobky) . A ještě jedna poznámka, přebalit dítě můžeš kdekoli , třeba můžeš počkat až k tomu koši dojdeš, jenže ten pes se ti vydělá zrovna když jemu se chce. V tom je rozdíl....dnes jsem se schválně na to zaměřila , tak čtyřmi ulicemi od nás není koš ani popelnice ...v jedné asi těch 500 metrů, v druhé tak 800 metrů, v další minimálně kilometr...opravdu si myslím, že zahuštění košema by mohlo situaci pomoci...jen nápad
 jary 
  • 

Re: Napsat na příslušný obecní/městský úřad  

(7.3.2010 8:44:33)
Nesouhlasím. Pes se vykadí sám od sebe
1) na trávu, je to pro něj přirozené - jde jen o to, zda ví, že tu možnost bude mít (taky jsem viděl bobky na chodníku hned vedle louky, a byly od velkýho psa. Jsem si říkal "chudák pes, že majitel ho nepustí z vodítka ani neumožní se natáhnout nad trávu"
2) vydrží nějakou dobu nekadit, i když se mu už chce - prostě když má povel jít, tak jde. Nevydrží to tři hodiny, ale čtvrthodinu spolehlivě
3) Pochopitelně těm ignorantům je jedno, jaký návyky má jejich pes a kde co udělá, takže se neobtěžují.
Ostatně, jedna známá taky k dobru přidávala historku, jak její postarší pes někde někomu v bytě ochcal roh - jakože zábava a že on je starší a bla bla. Udělat to můj pes, tak být u toho, dostane pořádně za vyučenou a to tak, že příště už to nezopakuje (přiměřeně, ale dostatetečně. Jednou takhle načnul novou rohožku, a když byl u toho pak přistižen, dostal s ní přes čumák, takže pak čekal na povolení, zda si na ní smí lehnout. Nikdy nekousal boty a obyklé tkaničky a nohavice nechal na pokoji dost brzo - prostě to nebyla sranda a hra vypadá jinak (legrační a zábavné to bylo, ale prostě jsem nechtěl, aby to dělal, až vyroste, to by asi byla nohavice fuč, takže takto ne.)
 Jana + 4 


Re: Napsat na příslušný obecní/městský úřad  

(4.3.2010 21:48:00)
Mirko, stejně jako Maja nosím bobky v pytlíku po celém městě, protože koše na psí exkrementy u nás nejsou vůbec a běžných košů minimum. A vadí mi to z jednoho prostého důvodu - platím poplatek za psa a tak to nejmenší, co očekávám je, že budu moci někam vyhodit jeho enono. Protože jinak vlastně netuším, za co poplatek platím, resp. na co je tenhle zdroj peněz využíván.

Jinak jsem ale velmi alergická na nezodpovědné pejskaře, sama si neumím představit výsledek snažení mého psa nechat ležet, nebo ho např. nechat občůrávat fasády, neřkuli dětská hřiště. Vždyť na mé zahradě to taky musím sbírata, tak proč ne na ulici?
 lleennttiillkkaa a Vítek skoro 8 m 
  • 

Re: Napsat na příslušný obecní/městský úřad  

(4.3.2010 9:28:52)
Obce a městské části by ani nemuseli nikoho zaměstnávat, stačí pár nepřizpusobivých občanů na veřejně prospěšné práce. U nás třeba opečovávají městskou floru. Obec by to nestálo skoro nic a ty nepřízpusobivý by alespoň nelelkovali.
 Chochomůrka 


Re: Napsat na příslušný obecní/městský úřad  

(7.3.2010 0:50:19)
No, já bych tedy ty veřejné práce nařídila přímo neuklízejícím pejskařům místo pokut... To je samozřejmně utopie. Jinak jsem minulý týden padla na policejní dodávku, zaparkovanou vedle zasr.n´ho chodníku a s foťákem namířeným na blízkou silnici a s jedem v oku jsem se dotazovalak, zda číhají na pejskaře neuklízející pejsčí exkrementy. Vylezší opistolovaný drsňák mi sdělil, že nikoliv, že mají jiný úkol ~z~~z~~z~(patrně velmi tajemný a nebezpečný) a že to mám zkusit na místní služebně. Když jsem mu řekla, že tam jsem už to dvakrát zkoušela~e~ a výsledek mu leží u nohou, poradil stěžovat si v Korunní (platí pro Prahu), kde je jakási jejich ústředna a že nestíhají kontrolovat celou Prahu a tak kontrolují jen tam, kde si lidí nejvíce stěžují. Tak hurá do toho..~n~
 DENISA 


Re: Napsat na příslušný obecní/městský úřad  

(4.3.2010 10:29:10)
Jito, naprosty souhlas. Taky bych toto videla jako optimalni reseni. Uz vidim policajta, jak se hada s pejskarem, ktery tvrdi, ze toto hovinko jeho pes neudelal. A nejaka osveta asi stejne neni k nicemu, kdyz jsme narod cunat, tak jim i zustaneme. A nejsme jedini, v clanku je chybne uvedeno, ze to jinde neni, Francie, Belgie, Anglie, to je to same.
 Markéta, dcera a pes 


Re: Napsat na příslušný obecní/městský úřad  

(4.3.2010 21:40:22)
Chápu všechny nepejskaře, já coby pejskař na ty neuklízející též nadávám, sama jsem volala na úřad Prahy 7, aby kolem trosjkého kanálu a cesty do ZOO doplnili koše a sáčky na psí exkrementy. Sáčky si nosím většinou vlastní, ale když v úseku 2km není koš, je to celkem paráda tahat exkrement sebou :-) a odpadky se tam tehdy taky válely všude okolo. Na úřadě mě paní odbyla, že musím napsat písemnou žádost/stížnost na odbor životního prostředí. Asi jsem nebyla s prosbou sama, než jsem dopis napsala, koše se na stezce objevily... Opravdu, napište na úřady, ať s tím něco udělají, myslím že i policista procházející občas kolem leckoho donutí hromádky po svých psích miláčcích uklidit.~;)
 Xantipa. 


Re: Napsat na příslušný obecní/městský úřad  

(5.3.2010 16:11:27)
Proboha - to snad nemyslíš vážně. Psi mají volnost a děti se zavírají do klecí. A je jedno, že tomu říkáme oplocené hřiště.
 bludička, 2 děti 
  • 

Re: Napsat na příslušný obecní/městský úřad  

(11.4.2012 16:30:53)
xantypa, přesně tak. My a naše děti abychom chodili po vyhrazených trasách a schovávali se za ploty před psími hovny, psy samotnými (nevychovanými, vlezlými, motajícími se pod nohy a kola, čuchající naše nohy a rozkroky, skákající po nás a vrčícími a útočícími na nás) a nakonec i před psíčkaři, na jejichž čokla se nemůžu blbě ani podívat, natož je upozorňovat na sbírání ho.en. Hlavně že pejsáčci a čubičky mají volníčko k pohybečku na vzdoušku, heeee.
 Motýlice 


Psí páníčky bych ti páníčky hnala UKLÍZET, čuňata 

(4.3.2010 9:12:07)
Pejsci jsou pejsci. Ale paníčky bych hnala UKLÍZET, A TO V RÁMCI MĚSTSKÉ ČÁSTI, KDE BYDLÍ, a to i několikrát do roka, už jen z toho titulu,že vlastní psa. Metr co metr psí ho....Obzvlášte je nesnáším od doby co mám děti.Člověk si už není jistý ani na oplocených hřištích, narkomani nebo pejskaři, vyberte si, co snesete líp. Další duvod proč je nesnáším je, když mi během těhotenství zjistili toxoplasmozu (tj. můžu mít dítě postižené.)
 martinas 
  • 

Re: Psí páníčky bych ti páníčky hnala UKLÍZET, čuňata 

(4.3.2010 9:15:09)
ty oblizuješ kočičí hovínka?
 maja 
  • 

Re: Psí páníčky bych ti páníčky hnala UKLÍZET, čuňata 

(4.3.2010 9:19:28)
promiň, ale tvůj příspěvek mi příjde hodně zaujatý. Nemůžeš hodit všechny do jednoho pytle ...to jsi mě docela naštvala. My sbíráme poctivě a snažíme se . ...toxoplazmoza je hlavně z koček. Nebo ne?
 Amy 
  • 

Re: Psí páníčky bych ti páníčky hnala UKLÍZET, čuňata 

(4.3.2010 9:36:49)
Ne hlavně z koček, ale z masa (zvláště kralíčího) a zeleniny. Předpokládá se (nejsou na to výzkumy), že hl.zdrojem nákazy je právě ta zelenina. Svým způsobem je to logické, protože po úklidu kočičího (i jiného) výkalu si automaticky umyjeme ruce, maso zpravidla zamrazíme, než ho začneme připravovat a i během přípravy masa si myjeme ruce, kdežto zeleninu jen tak "ošplouchneme" a po mytí zeleniny si ruce tak pečlivě nedrhneme jako po úklidu výkalu.
 Motýlice 


Re: Psí páníčky bych ti páníčky hnala UKLÍZET, čuňata 

(4.3.2010 10:14:31)
Ne jen kočky.Zvířata nemáme v domě několik let.Maso v těhotenství skoro nejím a zeleninu velice omezený výběr (kvůli cukrovce). A proč mám k pejskařům takový vztah? Chodníky kdekoli v Praze mluví za všechno, jejich stav, když už je to i předmětem TV zpráv (fajnové chodníky jsou taky na Vinohradech, tam procházky s dětmi doporučuji).
A toxo v těhu nepřeji nikomu.
 Simona 
  • 

Re: Psí páníčky bych ti páníčky hnala UKLÍZET, čuňata 

(4.3.2010 9:43:19)
Nesnášíš i maso a zeleninu? Zjistili ti toxo, jako protilátky nebo fakt proběhla nemoc během těhotenství? Možná by stálo za to zjistit pár informací než vykřikovat zaujatý soudy.

 Petra Neomi 
  • 

Re: Psí páníčky bych ti páníčky hnala UKLÍZET, čuňata 

(4.3.2010 9:50:51)
A pejskaři snad nemají děti? Tobě se hovna hnusí a ostatní bys hnala, aby uklízeli po cizích psech? Nesebrala bych exkrement po cizím psovi, u své feny jsem si jistá, že je zdravá a odčervená, ale ani jako pejskařka nebudu riskovat, že domů přitáhnu parazity. Koneckonců, po pár dnech se psí bobek od lidského nepozná a opravdu nejsem ochotná uklízet místo venčení bezdomovců, pokud navíc platím 1500 korun daň ze psa.
 Motýlice 


Re: Psí páníčky bych ti páníčky hnala UKLÍZET, čuňata 

(4.3.2010 10:20:39)
Chtěla bych vidět kolik uklidu se zaplatí z čokelného 1500 Kč? Kolik to stojí město?
A hovna se mi nehnusí, utírám už několik let zadky 3 dětem, ale vadí mi, to co to nese sebou. A hlavně mi jde o děti.
Jinak ke zvířatum mám kladný vztah, mám v rodině veterináře a další co vystudovaly přírodní a medicinské vědy.
 Petra Neomi 
  • 

Re: Psí páníčky bych ti páníčky hnala UKLÍZET, čuňata 

(4.3.2010 10:23:48)
Město na psech vydělává, určitě máte někde vyvěšený rozpočet městské části. Zdaleka ne všechno, co se na psech vybere, jde na úklid, koše, atd. Všechno se použije normálně v rozpočtu městské části.

Mmch, když máš v příbuzenstvu veterináře, tak jak si můžeš myslet, že máš toxoplasmozu z psích exkrementů? Psi ji vůbec nepřenášejí.
 Motýlice 


Re: Psí páníčky bych ti páníčky hnala UKLÍZET, čuňata 

(4.3.2010 10:57:23)
Omluva, myšlena toxokaroza, člověk se nakazí po polknutí vajíček škrkavek, která psi nebo kočky vylučují se stolicí.viz. cls.cz (Parazitární nemoci častého výskytu,Autor: Doc. MUDr. Alena Lobovská,CSc.,Spoluautor: RNDr. Eva Nohýnková, PhD..
Pes je u toxoplasmozy mezihostitelem.
 Petra Neomi 
  • 

Re: Psí páníčky bych ti páníčky hnala UKLÍZET, čuňata 

(4.3.2010 11:08:41)
Odčervený pes žádná vajíčka škvrkavek ve stolici nemá a valná většina psů ve městě odčervená je. Ale ani u neodčervených psů si nedovedu představit, jak by se mohla nakazit dospělá žena.
 Motýlice 


Re: Psí páníčky bych ti páníčky hnala UKLÍZET, čuňata 

(4.3.2010 12:00:11)
Záleží, čím je pes krmen a ani na procházce ho nemusíte uhlídat.Rzdíly mezi pesky ve městě a na venkově bude.
 Hanka 75 


Re: Psí páníčky bych ti páníčky hnala UKLÍZET, čuňata 

(4.3.2010 23:15:14)
Příspěvek Motýlice se mi nelíbí.. ale o to nejde. Nechápu tomu, kde bereš, že město na psech určitě vydělává, at počítám jak počítám, tak si myslím že přodělává a doplácíme na to všichni. Nevadí mi, že doplácím na psi, ale že si ještě někdo myslím, že na něm město tj. i ostatní vydělávají...
Ty ses někdy dívala na rozpočet, náklady na odstraňování psích exkrementů, popelnice, oplocování hřišt....??? že si seš tak jistá.
 Irena 
  • 

Re: Psí páníčky bych ti páníčky hnala UKLÍZET, čuňata 

(4.3.2010 10:23:40)
Už je to zase tady, strašení toxoplazmou. Toxoplazmu v sobě můžete nosit např. od dětství a nakazit jste se mohla z nemyté zeleniny nebo jste si neumyla ruce po krájení syrového masa, nebo jste sázeli kytičky a neštěstí je na světě. Mám doma v bytě 3 kočky a toxoplazmu jsem nikdy neměla a nemám. Dítě se mi narodilo zdravé.
 dana, dvě děti 
  • 

Re: Psí páníčky bych ti páníčky hnala UKLÍZET, čuňata 

(4.3.2010 19:07:41)
Populace je promořená, asi 70 procent ji prodělalo a má protilátky.
 zuzini 


Re: Psí páníčky bych ti páníčky hnala UKLÍZET, čuňata 

(4.3.2010 11:14:42)
Aha, takže ti kteří mají psa a poctivě uklízejí, by dle tebe měli doplácet na kynology hovada?
To by bylo jistě spravedlivé.
 Motýlice 


Re: Psí páníčky bych ti páníčky hnala UKLÍZET, čuňata 

(4.3.2010 12:01:08)
Nebylo zcela určitě.Ale co jiného vymyslet?
 Petra Neomi 
  • 

Re: Psí páníčky bych ti páníčky hnala UKLÍZET, čuňata 

(4.3.2010 12:11:41)
Viz Martina Nov dole v diskusi. TO je konstruktivní přístup. Ale ono to zas opadne, tady to kolem Veletržáku vypadalo opravdu nechutně a už to vyluxovali, takže je to zas v normální míře. Tání prostě odhalí všechen bordel. Mmch, ten, kdo řeší úklid auta tím, že nechá na ulici mikrotéňák s odpadem, je taky idiot. Teď se nám to tu rozmohlo.
 Vera 
  • 

Re: Psí páníčky bych ti páníčky hnala UKLÍZET, čuňata 

(4.3.2010 13:36:57)
Neplatit daně ze psů a hovno povinně sebrat hned po vykonání potřeby.Bydlím na venkově a jeden starousedlík si pravidelně chodí venčit psa k nám před vrata.Nedávno opět jedno velké hovno.To už jsem nevydržela.Vzala igelitový pytlík,sebrala to smradlavé hovno a kráčela domů k chlápkovi.Už ten nýmand byl doma,svlečený do trenýrek a pěkně se kochal olympiádou.Zazvonila jsem a se slovy -Něco Vám nesu(pitomec se asi zaradoval,že něco vyhrál,neb si myslel,že jsem pošťačka) se obléknul a dokráčel až k brance.Otevřel a já se slovy něco jste si u nás zapoměl mu vložila pytel přímo do dlaně.Jak jsem,ale měla zmrzlé ruce,tak se to hovno s pytlíku posunulo a tomu pitomci spadlo rovnou do dlaně.Chlap se mohl zbláznit,ale od té doby už jsem žádné hovno před našimi vraty neviděla.Věřím,že s tímhle se v hospodě určitě nepochlubil.Jinak mimochodem,jsem chovatelka psů,každé hovno našimi miláčky vykonané seberu ať jsem,kde jsem.A co mě skutečně vadí je to,že platím daně ze svých psů.Za co?Pytlíky si nosím své.
 Pipka 
  • 

Re: Psí páníčky bych ti páníčky hnala UKLÍZET, čuňata 

(4.3.2010 15:18:08)
Toxoplasmózu přenášeji hlavně kočky, ne?
 Binturongg 


Re: Psí páníčky bych ti páníčky hnala UKLÍZET, čuňata 

(4.3.2010 15:56:37)
Pipka - toxoplazmózu přenáší především zelenina! ~w~ Ale to už tu bylo napsáno ~;)
 Motýlice 


Re: Psí páníčky bych ti páníčky hnala UKLÍZET, čuňata 

(4.3.2010 18:15:32)
Obojí je pravda
 Amy 
  • 

Šlápneš, umyješ 

(4.3.2010 9:13:05)
Co my jsme se s manželem naopakovali - koukej, kam šlapeš! Když byly synovi 2 roky, ruply mi nervy a řekla jsem - nekoukáš, kam šlapeš, myješ si to sám. A taky umyl, ještě u toho fňukal, jak to smrdí:-) Od té doby do ho*na šlápl jen jednou. U nás se to zdá jako dobrá motivace, jen by ještě někdo mohl motivovat i ty pejskaře, aby uklízeli.
 Dalila, kluk 4r + holčička 9m 
  • 

Re: 2 leté dítě necháte umývat botičky od hov_n? 

(4.3.2010 9:39:17)
To si teda nějak neumím představit ani u čtyřleťáka.... Každopádně i Zahradní Město (Praha 10) je teď po oblevě plné hov_n. Je to fakt děsný a to řeším jen svoje boty, synovy a 4 kola kočárku. Malá ještě samozřejmě nechodí, naštěstí. Ale musím podotknout, že takto katastrofické je to jen teď co slezl sníh. Jindy to ujde. Jezdí tu maník na čtyřkolce a vysává - což v těch sněhových haldách moc nemohl. Takže já doufám, že se to zase srovná.
 cyann 


Re: Šlápneš, umyješ 

(4.3.2010 9:41:34)
I když tohle je pro mě na první pohled dost drastická metoda, asi se k ní taky uchýlím. Můj čtyřletý mi totiž nedávno na moje upozorňování, aby dával pozor na bobany, lakonicky odvětil, že SE to přece umyje. Až zakusí, jak SE to myje, snad začne dávat bacha.
Jinak tady u nás v Holandsku jsou bobky taky, ale jen občas - chodí tu totiž tak ob tři dny taková asi desetičlenná četa, která uklidí celý město.
 januska.1 


Re: Šlápneš, umyješ 

(4.3.2010 9:57:27)
Upřímně řečeno raději ať dítě šlápne do h....,než aby se píchlo o jehlu feťáků,kteří se na hřišti scházejí v noci..Jinak pejskaře,kteří po svém psu nesbírají taky nesnáším,v ulicích jsou všude sáčky,tak není žádná věda hovínko sebrat do sáčku.Ale co jsem pozorovala jsou to většinou agresivní pejskaři,u nás tu chodí jeden frajer s pitbulem a ten to nesbírá zásadně.jiní pejskaři bavící se spolu většinou sbírají.:)
 Modřinka 


Re: Šlápneš, umyješ 

(4.3.2010 10:18:23)
Sorry, ale to by mi přišlo adekvátní u desetiletého dítěte. U dvouletého mi to příjde zcela nemístné. To že je schopný koukat kam šlape, natož si tu botu vůbec umýt....~a~
 Amy 
  • 

Re: Šlápneš, umyješ 

(4.3.2010 10:23:30)
To víš, že je schopný. Vždyť v té době jsme už myli společně podlahu a uklízeli formou hry. Když šlápl, šli jsme normálně domů, před domem jsem mu sundala botu, dala mu jí a donesla ho do domu. Pak jsem mu přinesla kýbl s vodou, rukavice a hadr a umýt to zvládl. Někdy mi připadá, že ty děti moc podceňujeme:-)
 Markéta, kluci 8 a 1 
  • 

Re: Šlápneš, umyješ 

(4.3.2010 14:20:51)
Amy, tohle mě utvrdilo v názoru, že jsi drsňačka se vším všudy.
 paní Čápová 


Re: Šlápneš, umyješ 

(7.3.2010 13:32:38)
Zcela souhlasím. Stačí si to totiž vyzkoušet, děti zvládnou mnohem víc než si nmoho rodičů myslí.
 Markéta, kluci 8 a 1 
  • 

Re: Šlápneš, umyješ 

(8.3.2010 7:59:51)
Tak já si myslím, že dvouleté dítě, které umyje botu od přilnavého psího hovna je geniální. Nechat ho tu botu šudlat hadrem je jiná věc než umytí, je to výchovné, díě je jistě potrestáno a poučeno, že do lejn se nešlape. Druhá věc je, že se s tím neztotožňuju, i když je jistě pravda, že dvouleté dítě snese víc, než si myslíme.
 matevy 


Re: Šlápneš, umyješ 

(8.3.2010 15:05:56)
Amy, přesně tak. Mému synovi je rok a půl a umí toho spoustu. Umyje si po sobě hadříkem zabryndaný stůl, umí dávat prádlo do pračky a zase ho vyndavat, sundá si ponožky apod., takže tvůj přístup plně schvaluju :-). Jen ať se detičky učí už od raného věku, že maminka nebude věčně dělat jenom za ně a pro ně.
Synovi se vším pomůžu a všechno mu ukážu, a když chce dělat, co dělám já nebo táta (a to děti v tomhle věku chtějí!), tak proč ho nepodpořit? :-)
 Limai 


Žižkov 

(4.3.2010 9:52:42)
nevím o jakou část Žižkova se jedná konkrétně,ale já bydlela na rozhraní Vinohrad a Žižkova a když jsem se nastěhovala,bylo to příšerne.Ho..o vedle ho..a a nebylo kam šlápnout,musela bych létat.Stěžovala jsem si na úřadě a ti mi odpověděli,že úklid chodníků a psích výkalů má na starosti firma XY a že pokud se o chodníky špatně stará,úřad si na ně dohlédne a zjedná nápravu.A skutečně se situace velice brzy zlepšila a chodníky byly jak vyluxované.Pravda,sem tam se nějaký výkal objevil,ale však firma neuklízí Žižkov od rána do večera.Ovšem je mi jasné že ani úklidová firma to nevyřeší a povinnost uklízet po svých psech má ležet na majitelích psů.Viděla bych nápravu v mnohem vyšších poplatcích za psy,v angažovanosti městských strážníků a důslednější kontrole a následně ve vysokých pokutách za neuklizený exkrement,pokud někoho přistihnou.
 januska.1 


Re: Žižkov 

(4.3.2010 10:00:38)
Limai ještě větších poplatcích za psy?Co to je za blbost?Není stávající částka dost vysoká?Já myslím,že určitý typ lidí neodradí ani kdyby platili 10000.Spíš bych to viděla na pokuty.
 Petra Neomi 
  • 

Re: Žižkov 

(4.3.2010 10:09:25)
Patnáct stovek za prvního a dva tisíce za každého dalšího psa se ti zdá málo? Každá městská část na psech vybere miliony, ale ty samozřejmě nejdou na úklid chodníků, ale prostě se normálně vřadí do rozpočtu.
 DENISA 


Re: Žižkov 

(4.3.2010 10:26:30)
Ano, me osobne se zda malo. Ja bych to zvedla 4x. To by si potom majitele rozmysleli, zda budou mit jednoho ci 4 psy. A hned by hoven ubylo. Ten poplatek by mel byt hlavne regulacni - tzn. k regulaci poctu psu. To, jak s poplatky nakladaji urednici, to je vec druha, taky bych byla za, aby vsechny tyto penize byly vyuzity primo na uklid.
 Petra Neomi 
  • 

Re: Žižkov 

(4.3.2010 10:28:44)
Tak lidi psy prostě nepřihlásí vůbec, přihlásí je na venkov, nebo na důchodce, kteří mají slevu. Mmch a co bys dělala s těmi, co psa mají a poplatek by si nemohli dovolit? To by ty psy měli nechat utratit?

Dámy, vždycky jsem po svých čubách uklízela, ale jak vás čtu, mám chuť tam ta hovna začít nechávat.
 Amy 
  • 

Re: Žižkov 

(4.3.2010 10:31:12)
Někde to mají krásně vyřešené, neplatí se, pokud si lidé vezmou psa z útulku a tomuhle řešení teda moc fandím. Sami máme teď 4 útulkové kočky a pejsek nás před měsícem opustil (zatím nemáme sílu si vzít dalšího)
 Petra Neomi 
  • 

Re: Žižkov 

(4.3.2010 10:34:08)
To je v Praze taky, ne? Že za útulkového psa se nějakou dobu neplatí...
 Amy 
  • 

Re: Žižkov 

(4.3.2010 10:36:51)
Vím, že to má kamarádka, co bydlí na Řepích. Jinak tuhle stránku věci u nás zajišťoval manžel, takže se přiznám, že netuším, jak je to u nás:-)
 DENISA 


Re: Žižkov 

(4.3.2010 10:35:31)
Klidne je tam zacni nechavat, nebyla bys zdaleka jedina. Nechci hazet vsechny pejskare do jednoho pytle, ale ty nesbirajici fakt nenavidim. A za svym nazorem na poplatky si stojim, kdyz na neco nemam, tak si to proste neporidim. Poplatky by mely rozhodne pokryt naklady na uklid a urad by mel zajistit, aby na to skutecne byly pouzity. Ta poznamka s prihlasenim psa na nekoho jineho nebo jinam je dobra, vidis, to by me ani nenapadlo. Porad mi nedochazi ze jsme narod peknych vycuranku. A slevu pro duchodce bych zrusila. Oni si stezuji, jak maji male duchody, nemaji ani na jidlo, ale kazdy musi mit 5 psu. Pak se vymlouvaji na bolava zada a pro hovno se neohnou.
 Petra Neomi 
  • 

Re: Žižkov 

(4.3.2010 10:41:36)
Jasně, že bych nebyla jediná, kdo nesbírá, ale takových lidí není zas tolik, kolik si myslíte. Prostě jen na stejné místo chodí pravdidelně a pes vyprodukuje tři bobky denně, vynásob si to a máš výsledek. Kdyby všichni pražští pejskaři přestali sbírat hovna, za dva dny nebude na chodníku místo.

Ad placení úklidu... pejskaři ho přeplácejí, ne, že to nestačí, pokud se o to zajímáš, podívej se na vyúčtování příjmů a výdajů své městké části.

A k tomu ostatnímu... pokud nemáš ohledy k ostatním, nebudou je mít oni k tobě. Netoleruješ babce psa, ona netoleruje tvé řvoucí dítě. Tímhle stylem bychom se tu za chvíli povraždili.
 DENISA 


Re: Žižkov 

(4.3.2010 11:08:00)
No ja si take myslim, ze mestske casti nehospodari s penezi z poplatku, tak jak by meli. Jak uz tu nekdo psal - jednina cesta je, si stezovat a stezovat, ne psat sem na Rodinu. Neni to o tom, ze netoleruju psa babce, budu ji tolerovat i 6 psu, za podminky, ze BUDE SBIRAT. Jinak ji ho fakt netoleruju. Moje dite taky na travnik nekadi. A rvani deti a stekani psu, to je na dalsi diskusi. Navazu na diskusi o nocnicich ze vcerejska. Jsou matky, ktere klido nechaji vykadit dite na travnik a neseberou to, rikaji, ze kadicich deti je 1000x min nez psu a kadi 1x denne, ne 3x jako pes. Tohle taky nechapu. Sbirat by meli PEJSKARI I MATKY, protoze HOVNO HOVNEM zustane.
 Petra Neomi 
  • 

Re: Žižkov 

(4.3.2010 11:12:50)
No, já sbírala i po dítěti (jsem prostě zvyklá a pytlíky mám u sebe pořád), ale děti za takový problém nepovažuju. Problém jsou bezdomovci a vůbec dospělí a kdo zná stromovku, ví, o čem mluvím. Na druhé straně, je fakt, že tam v podstatě nejsou záchody. On je to trochu začarovaný kruh... nejsou záchody, nejsou koše... Uvědomělých lidí nebude nikdy 100%, ale pokud to bude snadné, bude jich víc. Ovšem letos si nedělám iluze, zima dala silnicím zabrat, obce budou řešit hlavně tohle.
 Limai 


Re: No a co? 

(4.3.2010 19:57:44)
Když máš auto,taky nikoho nezajímá jestli máš peníze na povinné ručení.Poplatky bych zvedla tak na 5000 na jednoho psa.Lidi by si pak hodně moc rozmýšleli,jestli si pořídí psa a nebylo by ani tolik psů v útulcích.
 Alisee+2 


Re: No a co? 

(6.3.2010 14:44:21)
To si děláš standu, ne ????? PROČ by se vůbec za psa mělo platit ? Když po svém psovi vše uklízím, platím mu veškeré jídlo, veškerá ošetření, a on neničí životní prostředí (jako zrovna to auto), proč mám vůbec COKOLIV platit ?????
A jen tak mimochodem- myslíš, že když se zvednou poplatky na psy, myslíš, že jich bude v útolku míň ??? ~e~ Žiješ vůbec alespoň trochu v realitě ??? ~Rv
 Sároška + 4děti 


Re: No a co? 

(6.3.2010 15:55:52)
To si děláš srandu ty,ne? Za odpadky taky platíme a házíme je po ulici?? Já platím za psa 1000Kč a i kdybych platila třeba dva, tak si to h.... vždycky zvednu. Bohužel tady se pozná kdo to nedělá ten se vždycky ozve. ~q~
 jiji-nka 


Re: No a co? 

(8.3.2010 8:19:45)
jedna z mála... ale i přes to moc děkuji~x~
 Valerie,3 děti 
  • 

Re: Žižkov 

(7.3.2010 19:55:37)
Jen dotaz, řeč je o příspěvku za rok? Přeci když na něco nemám, tak si to nepořizuju. To mi připadá jak se splátkami úvěrů. Vezmu úvěr, splácím, za rok na něj nemám, tak platit přestanu???
U nás nejsou ani koše, natož sáčky, zato hoven požehnaně. O pískovišti nemluvě. Už stačí jen naučit děti, že se můžou taky vykadit kde chtějí. V zimě krom hoven přibyl ještě žlutý sníh...žijeme na jednou velkým psím hajzlu....Psi mi nevadí, ale patří na zahradu
 Motýlice 


A "zasrané kočárky" 

(4.3.2010 9:56:53)
To je dobrý nápad nechat boty umýt dítě, ale co s batoletem nebo dítětem chodícím sotva do školky. A to jsem nezmínila - "zasrané kočárky" (kolečka), hrabat se v tom, v předsíni smradu, že by jeden padl, co trochu snad pomohlo byly prostředky s chlorem.
Boty už jsem taky myla, nejlépe se čistí boty s podrážkou hodně drážkovanou.
 Terka79 


Re: A "zasrané kočárky" 

(4.3.2010 12:05:55)
U nás se stalo, že jsme našli ho... na schodech paneláku. ~a~ To už na mě bylo silné kafe....
 Jaruska, 2 kluci 
  • 

V zahranici to neni o nic lepsi 

(4.3.2010 10:17:57)
Ziju v Anglii a tady to neni o nic lepsi, jsou tu obrovske parky, ktere jsou vetsinou bohuzel urcene pejskum, deti maji ohraneny prostor s par prolejzackama. Ani chodniky nejsou usetreny, nastesti tady dost casto prsi, takze se to smeje. Za 10let jsem tu jeste nikdy nevidela zadneho pejskare zvednout hovinko.
 Petra Neomi 
  • 

Re: V zahranici to neni o nic lepsi 

(4.3.2010 10:26:30)
HLavně pak lidé psa vůbec nepřihlásí, nebo ho přihlásí na důchodce v rodině.
 Hanka 75 


Re: V zahranici to neni o nic lepsi 

(4.3.2010 22:21:42)
No důchodce neodhlídáš, ale to, že je nebo není pes přihlášen by při tom kontrolování uklízení šlo možná též zkontrolovat ne ?
 helis78 


Re: V zahranici to neni o nic lepsi 

(4.3.2010 18:11:24)
Byla jsem v Itálii, v Římě a nápodobně, hoven a hoven a myslím, že to nikoho asi netankuje oni jsou docela bordeláři.~o~
 Motýlice 


ad) 

(4.3.2010 10:22:46)
Ne jen kočky.Zvířata nemáme v domě několik let.Maso v těhotenství skoro nejím a zeleninu velice omezený výběr (kvůli cukrovce). A proč mám k pejskařům takový vztah? Chodníky kdekoli v Praze mluví za všechno, jejich stav, když už je to i předmětem TV zpráv (fajnové chodníky jsou taky na Vinohradech, tam procházky s dětmi doporučuji).
A toxo v těhu nepřeji nikomu.
 Motýlice 


ad) 2 

(4.3.2010 10:24:03)
Chtěla bych vidět kolik uklidu se zaplatí z čokelného 1500 Kč? Kolik to stojí město?
A hovna se mi nehnusí, utírám už několik let zadky 3 dětem, ale vadí mi, to co to nese sebou. A hlavně mi jde o děti.
Jinak ke zvířatum mám kladný vztah ( máme v rodině veterináře a další co vystudovaly přírodní a medicinské vědy).
Ale myslím, že všechno chce svoje.
 januska.1 


Re: ad) 2 

(4.3.2010 10:26:53)
O Tvém kladném vztahu bych dost pochybovala,ale to není předmětem diskuze:)
 Motýlice 


Re: ad) 2 

(4.3.2010 10:37:14)
Takže Vy dáváte přednost zvířatům před dětmi a jste pro to, aby zvířata se chovala v bytech, přestože optimální pro ně je evidentně jiné prostředí?
A na vykadění je taky optimální chodník, ne? A ještě pokud možno to ho..neuklidit.
 ALianan 


Re: ad) 2 

(4.3.2010 10:42:46)
Optimální, to je krásný argument.

Neumím si představit pro některé rasy psů a koček opimálnější prostředí než byt či dům. Fakt máte v rodině veterináře, poptej se ho na to.
 Petra Neomi 
  • 

Re: ad) 2 

(4.3.2010 10:44:03)
Jo, já jsem pro to,aby se zvířata chovala v bytech :) Moje fena spí s mou dcerou v posteli, ač se nedá říct, že bych jí vysloveně dávala přednost. Když něco provedou, zpohlavkuju obě :D
 januska.1 


Re: ad) 2 

(4.3.2010 10:56:51)
Nejlépe přivázat psa k boudě,že?:)a jsou plemena,která jinak než v bytě chovat nemůžete.Je to vše o lidech,pokud pes kálí na chodníku,či upraveném trávníků,uklidím to.Pokud kálí někam do roští nechám to,rozloží se to samo.A každý pes,chovaný i v sebemenším bytě je radši(pokud chodí na dlouhé vycházky,cvičák)a spokojenější než pes na řetězu u boudy,kde si ho nikdo nevšimne..
Je to možná o tom,jak psa naučíme hygieně a čistotě.Moje fenka se například na chodníku nevykadí.
 kreditka 


Re: ad) 2 

(4.3.2010 21:01:09)
No onok boudě se už dnes moc nepřivazuje, většinou mají lidi pro psa zhotovený kotec, ale prťavý byt o pár metrech čtverečných, kde půl dne je pejsek sám, je rozhodně horší než zahrada, kde se pes může slušně zabavit i bez lidí. Navíc ze své zkušenosti bych v paneláku až na vyjímky psy zakázala, sama vím, jaká to byla lahůdka při nemoci poslouhat den co den 8 hodin vytí jednoho psa, kterému se stýskalo
 zuzini 


Re: ad) 2 

(4.3.2010 11:23:13)
Motýlice schválně, jaké je optimální prostředí pro chov psů?
 Motýlice 


Re: ad) 2 

(4.3.2010 12:40:59)
Co nejblíže přírodě a chodit s nimi na cvičák např.
 kreditka 


Re: ad) 2 

(4.3.2010 21:01:46)
~g~
 arsiela, 


Re: ad) 2 

(4.3.2010 23:17:06)
Uáá zítra klušu s našima čivavama na cvičák,akorát ti nevím,budou tam jako návnada nebo budem za rok šampioni v poslušnosti.Aspoň někdo mě konečně dneska pořádně rozesmál.Takže díky.
 Motýlice 


Re: ad) 2 

(5.3.2010 6:58:33)
No čivava je psem asi omylem, to není pes, myslela jsem objemnější plemena, tohle jsou spíš polštáře ale na bordel stačí
 Irena 
  • 

Pejsek má mít zahradu 

(4.3.2010 10:31:17)
Dobrý den, vypadá to, jako by se celá země brodila v hovnech :-) Musím říct, že někde nějaké hovínko po pejskovi vidím, ale takové potíže s tím fakt nemáme. A už vůbec ne na hrišti, neviděla jsem nikdy žádného pejskaře že by venčil na hřišti. V našem bydlišti je poblíž velký rybník a lesopark, pejskaři chodí venčit tam - tam hovínka nevadí, rozloží se v přírodě, tak možná proto máme v okolí čisto. Zvířata miluju, psi, kočky, všechno. Mám ale jen kočky, protože máme byt a myslím, že pejsek by měl mít aspoň kousek zahrady, i na to venčení.To by jste viděli, jak by všichni po pejskách sbírali na svém vlastním pozemku.Ale znám lidi, co mají psa na zahradě a kadit tam nesmí - chodí ho venčit :-) poškodil by jim šíleně drahý anglický trávník :-)))
 Petra Neomi 
  • 

Re: Pejsek má mít zahradu 

(4.3.2010 10:35:21)
Psa musíš chodit venčit, i když má zahradu, přece nemůže strávit celý život na ohrazeném kousku země... Pes potřebuje podněty, zábavu...
 zuzini 


Re: Pejsek má mít zahradu 

(4.3.2010 11:25:23)
Díky bohu, že je stále více lidí, kteří mají psy na zahradě a chodí je venčit. V jiném případě může totiž pes zblbnout.
 bludička, 2 děti 
  • 

Re: Pejsek má mít zahradu 

(11.4.2012 16:45:11)
noemi a zuziny, odšlápněte si z vedení. Na procházky ať si klidně chodí, v tom jim nic nebrání. Ale ať si nechávají osír.. vlastní zahradu a jestli si ho.na seberou nebo ne, bude čistě jejich věcí a ne problémem všech kolem. Bože, to je snad logický.
 Iva 
  • 

Re: Pejsek má mít zahradu 

(4.3.2010 13:06:59)
Ireno tak to buď v klidu, bydlíme taky úplně vedle lesoparku-Kunratického lesa, a na chodníkách a na trávnících mezi domy máme hoven až běda.
Většina pejskařů až do lesoparku nedojde, jen ti s velkými psy co potřebují hodně pohybu. Jezevčíci a jiní mezichlebáci nám kadí klidně před vchod do domu.

Mám taky malé děti a taky jsem z pejskařů nepříčetná.... Hivna všude a celou noc to štěká, do toho ječí mimino.. Když mimino usne, pudl nad námi začne.

Na zbláznění.

 Lusika 
  • 

Re: Pejsek má mít zahradu 

(13.3.2010 14:25:18)
My venčit chodíme - děti si chtějí na zahradě hrát a popravdě mě pohled na hovno na zahradě taky netěší... Lusika
 karma 


nechápu neuklízení 

(4.3.2010 10:40:26)
Sama mám psa, velkého, setra. Nedovolím si nechat ho... ležet. Natož na chodníku. Všema deseti jsem pro zostření pravidel.
MMch Před měsícem se proti mě v parku loudaly 2 městské strážkyně v měst parku. Nesla jsem dítě v nosítku na zádech, pes mi šel na metrovém vodítku u nohy (nikoli na volno), okolo nás nikde ani noha, buzerovaly mě, že nemá náhubek. Je u nás vyhláška, vím o ní, de jure, de facto nikým nedodržovaná, že v parku musí mít pes vodítko+náhubek. Nikdy jsem neviděla, že by policie někdy zakročila proti všude se válejícím exkrementům, které taky nepadají z nebe.
 jiji-nka 


Re: nechápu neuklízení 

(8.3.2010 8:26:34)
je to zhruba týden co jsem se ač vychována k úctě ke starším pohádala s důchodkyní ze vchodu venčící své dva ne zrovna malé psy...můj 2letý syn zahodil oplatku,tak jsem ji zvedla a odhodila do trávy s tím že ji vyzobou ptáčci,souseda to viděla a jala se na mě ječet že tu dělám bordel,podotýkám že její mil~q~áčci zrovna kousek od ní vykonávali svou potřebu,tak jsem ji slušně(dalo mi to velkou práci)poslala do ""lesa"" s tím že její psy oplatku mého syna sežerou ale můj syn kokino po jejich psech ne.... zůstala chvilku jak opařená,pak tiše zavrčela že jsem drzá a odešla aniž by uklidila výkali po těch svejch psech...chjo
 Binturongg 


"Domobrana" :o))) 

(4.3.2010 10:54:43)
Chtělo by to vymyslet nějaký projekt typu "psí domobrana."
Prostě by se pejskaři i nepejskaři střídali v hlídání venčitelů a nejvýznamnější ignorantské osobnosti by třeba 2x ročně musely splnit nějaké hodiny veřejně prospěšných prací ~t~

Nicméně vážně - obávám se, že zvýšení poplatků nebo jakékoli sankce vůči pejskařům by u těch "hodných" způsobily pocit křivdy a u těch "zlých" buď lhostejnost nebo by začaly praskat ve švech útulky (v lepším případě).
Nekteří lidé jsou kreténi a považují (bohužel zcela v souladu se zákonem) zvíře za předmět bez duše a schopnosti cítit bolest psychickou i fyzickou, takže kdyby jim přestalo přinášet jakýkoli užitek a ještě by si kvůli němu připadali pronásledovaní, okamžite by se ho zbavili - a věřte, tyto typy mají ve zbavování se zvířat bohatou fantazii :-©

 Petra Neomi 
  • 

Re: "Domobrana" :o))) 

(4.3.2010 11:02:15)
To se koneckonců už stalo při první vlně zvyšování poplatků. Mmch, i útulky jsou placeny z městských daní.

Pokud by se měly poplatky zas zvýšit, muselo by město poskytovat nějaké reálné služby. Pojistku, víc košů, místa, kde psi mají zaručený výběh bez vodítka, mhd pro psa zdarma, očkování zdarma... ano, pak jim za to dám čtyřikrát tolik a budu mít pocit, že si něco kupuju a že to má smysl, protože pokud jde o úklid, hradí ho stávající pražské poplatky dokonale. Praha 7 vybere na poplatcích přes pět milionů a to jeden chlap na mopedu ročně opravdu nestojí.
 januska.1 


Re: "Domobrana" :o))) 

(4.3.2010 11:07:11)
100 % souhlasím.Poplatky se vybírají a služby nejsou prakticky žádné..
 Binturongg 


Re: "Domobrana" :o))) 

(4.3.2010 14:14:36)
Zrovna o Praze 7 mi povídej! ~:(
 Jana + 2 kvítečka 


Brno - Líšeň 

(4.3.2010 11:13:26)
Mluvíte mi z duše. ~:( Mám kluka na kočárku a dcerku 2,5 roku capající nebo hrkající na odrážedle vedle nás. Poté, co slezl sníh, vypadají naše procházky jako většinou neúspěšný slalom mezi psími výkaly. Opravdu jsem netušila, jaké množství se ve sněhu může nashromáždit. Navíc jsem nabyla toho dojmu, že i jinak ukáznění pejskaři přestávají s příchodem sněhu po svých miláčcích sbírat. Ono se to asi ve sněhu ztratí, zasněží nebo co. Nemám nic proti pejskům, to akorát jejich páníčci by se měli usměrnit. Nejraději bych je nechala každodenně umývat dvoje boty a 6 koleček, nemluvě o údržbě dítěte, které se zakopne a rozplácne se rovnou do h...~q~
 Blanka+Terezka 
  • 

nazor 

(4.3.2010 11:20:44)
Mne nevadí, že si autorka článku tady trochu postezovala a napsala svůj nazor.Bohuzel problemtika výkalu a ostatního neporádku,který se ukáže po odtání snehu,se týká asi skoro vsech mest.Praha 6 nevyjímaje.Fakt je ten,že mám taky zkusenosti s nezodpovednými majiteli psu,kterí je nechají volne pobýhat,vyprazdnovat se a neuklízet apod.Sami máme psa i malou holcicku,a tedy zodpovednost je na míste.Zrovna skrz výkaly se dá chytnout pekný problém,ruzne inf. nemoci apod.zajímalo by mne, jestli treba když si ti majitele psu neumí ani po svém psovi uklidit,jestli treba odcervují.Hm...??? Takže sup do lékárny treba pro Drontal a odcervit,já bych neradaa,aby nekdo kvuli tomu oslepl!!!!!!!!!!!!
 K+H 
  • 

Pejskari 

(4.3.2010 11:26:36)
Autorko- bydleli jsme dlouho (a jeste do nedavne doby) na Zizkove i se psem, nosili si s sebou na venceni pytliky a uklizeli jsme po nem (a jeste par takovych znam, ale vetsina zrejme neuklizi, to je fakt). Je pravda, ze zvlast po zime to tam vypada desne, venceni byl pro me taky vzdycky slalom:/, natoz pak s detmi, to musi byt o dost horsi. ALE: neni pravda, ze tam policie pejskare nekontroluje! Naopak, kontroluje velmi casto, ani nespocitam, kolikrat jsme to zazili, ovsem jediny, co je zajima, je, zda jsou zaplaceny poplatky! Urcite by se melo apelovat na pejskare, ale kdyz teda radnice vybira nemale penize za kazdyho psa, mohla by je investovat treba na uklid bobku... Dosahnout cistoty represemi asi neni realny... Drzim palce, at se to tam zlepsi;-)
 Mortadela 


Re: Pejskari 

(4.3.2010 12:23:48)
"Když teda radnice vybírá nemalé poplatky za psy, mohla by je investovat do úklidu bobků..." Jasně, to by mohla a měla, ale to obligátní nesbírání výkalů je přece o něčem docela jiném než o zaplacených poplatkách. Já taky platím městu poplatek za odpady a neznamená to, že si tudíž můžu pohazovat odpadky po ulici. To je prostě o sebekázni. Já odmítám vidět souvislost v tom, že někdo platí poplatek za psa, tak si po něm nemusí uklízet. ~o~
 K+H 
  • 

Re: Pejskari 

(4.3.2010 20:48:03)
Mortadelo: Dyk ja taky uklizim, vsak jsem to hned zezacatku predeslala;-)Nikde jsem nepsala, ze kdyz clovek plati, nemusi uklizet, nebo tak neco. To je na svedomi kazdyho pejskare, jestli to bude ci nebude delat. Pokud ale hledame reseni, jak dosahnout cistych ulic, spolehat na to, ze ve vsech se to svedomi pohne, asi neni moc realisticky, ze jo? Co na ulicich zustane, musi nechat odstranit radnice, a penez na to ma dost- z poplatku;-) (a je zase na svedomi radnich, zda s temi penezi misto toho nelepi diry v rozpoctu...) To je vsechno.
 kreditka 


Re: Pejskari 

(4.3.2010 21:05:56)
Tak to jsi dobrá, já teda odmítám tahat ho.na někde půl kilometru k prvnímu koši popř. než dojdeme domů (chodíme docela dlouhé tůry) to to raději někde na poli nechám ležet, ale je fakt, že nenechám vy.rat psa na chodník to ne. Obec vesele bere poplatky za psa, ale sami zastupilé přiznávají že do psů z těch poplatků nejde ani koruna ~o~
 K+H 
  • 

Re: Pejskari 

(4.3.2010 21:33:25)
Kreditko- tak na poli, to je neco jinyho, stejne tak v hustym krovi apod., tam to taky neuklizim, se vi;-)A nas cistotny pes stejne vzdycky vyhleda to krovi:-)Ale kdyz jsme jeste bydleli na tom proklatem Zizkove, tak me taky pekne stvalo, kdyz v obrovskym parku byly 3 kose a ja vlacela bobek v pytliku kdovikam...
 Terka79 


je to bezohlednost 

(4.3.2010 11:56:30)
Taky mě to moc rozčiluje a to nebydlím v Praze, tento problém je jistě celorepublikový. Jsou jistě zodpovědní pejskaři, kteří výkaly poctivě sbírají, ale pár vlaštovek jaro nedělá, že...

Takový člověk, který není ochoten po svém zvířeti uklízet, si ho nemá co pořizovat! Doma na podlaze by takové hovínko ležet nenechali, tak proč to proboha dělají venku?! Ty děti si opravdu už nemají vůbec kde hrát, běhat po louce je jako po minovém poli.

Za středověku se všude válely výkaly i lidské a musela se vynalézt kanalizace, aby se zamezilo šíření různých chorob. Teď žijeme v "civilizovaném" 21. století, ale praktiky jsou tu stejné jak za středověku, i když ne od nás, ale od našich miláčků. ~q~~q~~q~

A souhlasím s tím, že kdyby se tím městská policie aspoň občas zabývala, místo vybírání pokut v místech, kde není kde parkovat, určitě by se situace značně zlepšila.~g~
 Petra Neomi 
  • 

Re: je to bezohlednost 

(4.3.2010 12:00:12)
Budu hádat, nemáš psa, ale máš auto? :) Bezohledné parkování je stejnej problém, jako hovna na ulicích a když se po zimě kouknu, co z některých aut teče, tak možná větší.

Btw. Mám dítě, velkého psa, i auto :)
 Terka79 


Re: je to bezohlednost 

(4.3.2010 12:31:35)
Hádáš sice dobře. ale nevím tedy co přesně máš namysli bezohledným parkováním... Na trávě ani na chodníku nestojíme. A co by jako mělo téct po zimě z aut? Výkaly tedy asi ne.~a~ A s bahnem se dá ve špatném počasí počítat, to přece není důvod k diskuzi.
 Petra Neomi 
  • 

Re: je to bezohlednost 

(4.3.2010 14:22:31)
Ne výkaly, olej, brzdovka, antifreez... to se odbourává určitě déle, než hovno. A pokud jde o parkování, maminky první řvou, když stojí auta u přechodu, částečně na chodníku a tak podobně. Já neříkám, že to děláte vy osobně, ale dělá to spousta lidí, takže na myšlence vykašlat se na parkování a pokutovat pejskaře nic zas tak pozitivního nevidím. Navíc je špatné parkování holt lépe dokazatelné.
 Terka79 


Re: je to bezohlednost 

(4.3.2010 15:42:32)
Tak kdybychom měli řešit vše, co znečišťuje životní prostředí, tak bychom se museli zbláznit.~a~

A co se parkování týče, jde mi o to, že je spousta míst, kde se opravdu zaparkovat nedá, (např. 10 parkovacích míst u polikliniky krajského města) a místo, aby se řešilo co s tím, tak se na tom naopak nachytává. Městská policie tam prostě jen chodí vydělávat, ne řešit situaci.Zvednout hovno je opravdu lehčí než v takovém místě zaparkovat.
 jiji-nka 


Re: je to bezohlednost 

(8.3.2010 8:21:36)
možná máte pravdu ale děti neběhají po parkovišti a silnici ale po chodníku a travičce,teda většinou
 bravad 


Nedělej si iluze 

(4.3.2010 12:00:37)
Bydlím na onom vysněném "západě" a překvapivě se tu válí psí extrementy taky. Zvlášť teď po oblevě. A to se nacházím v části "západu" vyhlašeném svou pořádkumilovností. Nedovedu si to vysvětlit jinak než leností pejskařů, protože sáčky a odpadkové koše tu jsou na každém kroku.
 MartinaNov (dva rošťáci 


psí hovínka a nepřizpůsobiví občané 

(4.3.2010 12:02:08)
... jsou pro mně totiž ti, kteří nejsou schopni respektovat vyhlášky, zákony a obecná pravidla slušného chování. Tudíž i fakt, že po svém psovi prostě uklidím!!!!!!!!!!

Ostrava - Poruba taky děs běs. Nejen trávníky, ale i chodníky. Od jisté doby pejskaře přímo nesnáším. Dovolím si rozdělovat: chovatelé psů (ti, kteří vědí, co jejich psi potřebují, venčí je tak, že si jdou někam se psem zaběhat) a pejskaři - venčí stylem - uvázán před obchodem, pejsem má doma hlavní slovo, netuší, na co jsou papírové pytlíky). Slušného člověka poznáte i podle toho, že když vás míjí (a vy máte kočár nebo malé dítě), tak si psa přitáhne blíž, tak aby nás neohrozil. Jaký to rozdíl oproti někomu, kdo nechá psa stát ve dveřích obchodu (s fotobuňkou).

Když vidím psa, který udělal hromádku a jeho nevšímajícího si majitele, dám si tu práci, že jej upozorním. Je ale fakt, že když se na konkrétního psa soustředím, tak čirou náhodou majitel uklízí (hlídám to hlavně před naším barákem).
Nahlas si se synem povídáme, že je třeba hovínka uklízet, že on taky záchodek spláchne...

Toho, kdo po psovi neuklidí, jsem připravena vyfotit na mobil s poznámkou, že posílám na příslušný úřad. Postavili nám tady totiž dětské hřiště a začal tady chodit pán s foťákem, který hned fotil. A během pár dní se pejskaři naučili chodit jinam.

Řekla bych ale, že se situace pomaličku začíná zlepšovat, objevuje se více košů, lidi se naučili nosit si i své sáčky.
Snad se z toho stane móda a nesbírání budou provozovat jen trapné "socky" ~o~

 Motýlice 


Re: psí hovínka a nepřizpůsobiví občané 

(4.3.2010 12:33:40)
co třeba mikroteny a zavázet a v létě do dvou mikrotenů? V dm mají roličky s kosmetickými ptliky za 9,90Kč.Není to ideální, ale něco to zadrží.A nestojí to moc.
 MartinaNov (dva rošťáci 


Re: psí hovínka a nepřizpůsobiví občané 

(4.3.2010 13:10:30)
však samotní majitelé psů mohou apelovat na příslušný úřad, aby v parku, kde venčí své miláčky, nainstalovali více košů.... když se jim to nechce nosit po kapsách. Taky nevidím problém v zavázaném igelitovém sáčku, je fakt, že papír je ale ekologičtější.
Když ale nebudou podněty, jak mají úředníci vědět, že někde jsou sbíráníchtiví pejskaři???
 Petra Neomi 
  • 

Re: psí hovínka a nepřizpůsobiví občané 

(4.3.2010 14:30:47)
My na radnici o koše psali, napsali nám, že je jich dost. Mmch, v Ikei mají speciální psí kompostovatelné pytlíky, jsou černé, takže je to takový estetičtější :)
 Mortadela 


Re: psí hovínka a nepřizpůsobiví občané 

(4.3.2010 12:32:28)
Já psa nemám, páč bych se o něj nedokázala postarat a dát mu adekvátní výchovu. Obecně ale proti psům nic nemám, vadí mi pouze a jenom nezodpovědní páníčci a leckdy vůči nim dokážu být i dosti militantní. Onehdá jsem upozornila v parku paní, že si po psovi zapomněla uklidit. Ujistila mě, že nezapomněla a jala se mě poučovat, že na trávníku se sbírat nemusí. ~e~ Tak jsem vytáhla mobil s tím, že volám na městskou policii, aby nám sem poslali nejbližšího strážníka, ať se můžu přeptat jak to je. A ejhle, paní honem začala štrachat v kabelce, samosebou nenašla vůbec nic vhodného na sbírání exkrementů (holt nesběrači s sebou nic nenosí) a pod vahou mého pohledu nakonec použila látkový kapesník. Jsou situace, kdy jsem zlá, protivná herdekbaba. A jsem na to hrdá... ~y~
 MartinaNov (dva rošťáci 


Re: psí hovínka a nepřizpůsobiví občané 

(4.3.2010 13:12:04)
hovínka nesbírám, páč nemám pejska. Plínky si vozím v košíku kočárku tak dlouho, než si na ně vzpomenu a vyhodím je ~;) do popelnice, samozřejmě.

 16.5Salám&Lajka14 


To není jen problém Žižkova, 

(4.3.2010 13:04:19)
celá Praha tone v psích hovnech.
Prolétla jsem celou diskusi a mám pár poznámek.
1. Nemyslím si, že poplatky za psa jsou "moc velké" a že z nich město slušně žije. Klidně bych je několikanásobně zvýšila. Navíc značná část obyvatel velkých měst si psa přihlásí někde v Prdelové Lhotě a platí za něj ročně stovku. Anebo je nepřihlašují vůbec. Když chci mít psa, tak holt musím počítat, že jeho držba něco stojí.
2. Chov velkých plemen psů ve městech bych zakázala úplně. Z lidí, co si pořizují krávy typu leonberger, vlkodav apod. do 1+1 se mi otvírá kudla v kapse. Že si stará babka pořídí pinčla na pohovku, to ještě dovedu pochopit. Ale člověka, který má doma v krcálku služební nebo lovecké plemeno psa větších rozměrů tak nějak nechápu a o jeho inteligenci si myslím své.
3. Možná by stálo za to vyhlásit v rámci nějakého občanského sdružení iniciativu, kdy by si lidé, které psí kakánky na ulicích neskutečně serou vzali lopaty, naházeli hovna do krabice a poslali je na příslušnou radnici jako dárek.
4. Kdyby pokuta za nesebrané hovno byla třeba 5, 1O tisíc korun a někdo opravdu kontroloval ty dementy, co hovna nesbírají (a že jich je) s tím, že při nezaplacení do nějakého limitu nastává okamžitě exekuce a možná i odebrání toho psa, třeba by se aspoň nějaké procento vylízaných pejskařských palic chytilo za nos.

P.S.: Psa nemám, nevím co by měl v činžáku pohledávat. Nemám ani auto, kdyby náhodou někdo chtěl argumentovat špatným parkováním a vytékajícím olejem. ~;)
 Petra Neomi 
  • 

Re: To není jen problém Žižkova, 

(4.3.2010 14:29:11)
A v jaké relaci by to bylo s ohrožujícími dopravními přestupky, s přestupky vůbec a tak podobně?
Mmimochodem, mám československéno vlčáka v 1+1 a co tu dělá? No, to co dělá každý pes, nebo vlk většinu dne. Spí. Pes spí až 18 denně, ostatní dobu dne si hraje s malou, nebo se venčí.
Hele, Monty, musíš zachovávat kontinuitu, buď si můžeš hrát na liberála, a to se vším všudy, nebo chceš policejní stát a to se vším všudy. Pokud by se tohle vztahovalo na pejskaře, tak ať je pokuta pět tisíc za pohlavek dítěti, ať leze sociálka do bytů, jestli se všechno dělá správně, ať jsou všude kamery, scanery...
 16.5Salám&Lajka14 


Re: To není jen problém Žižkova, 

(4.3.2010 14:55:11)
Petro,
ale to slučuješ dvě zcela rozdílné věci. Policejní stát přece neznamená, že bude POŘÁDEK na veřejných místech. Mně je například docela jedno, jestli sousedův pes sere po celém bytě, vůbec mne nezajímá, co se odehrává za zavřenými dveřmi domácnosti jiných lidí, ale po té ulici chodím, stát ode mne nějaké peníze za cosi neustále chce, ačkoli já od něj nechci nic, tak by se měl postarat o to, abych to, co užívám a na co ze svých daní přispívám bylo v pořádku. I když tu zazněly opačné názory, tak já například TOLIK psích hoven na ulicích neviděla nikde ve světě. Pravda, v Rusku jsem třeba nebyla, ale tak zahovněná jako Praha podle mne není ani Paříž, ani Mnichov, ani Londýn, ani Řím... atd. atd. A je zvláštní, že jsem v zahraničí vždy narazila na počišťovače, co ty hovna odsávali, ovšem v Praze, kde jsem nejčastěji, jsem nenarazila na JEDINÉHO.
 Petra Neomi 
  • 

Re: To není jen problém Žižkova, 

(4.3.2010 15:13:00)
No, to máš možná smůlu, a nebo na vaší Praze nejezdí. Každopádně, zastávám názor, že ve svém bytě, který vlastním, mohu obytovat psa libovolně dlouho, hovna sbírám a daně platím, takže si odmítám připadat jako kriminálník kvůli vlastnictví zvířete. Ostatně, tys psala, že bys chov psů v bytech zakázala. O nemovitosti snad rozhoduje vlastník.

Každopádně je to celé nesmysl, šlechtění a chov psích plemen jsou součástí lidské kultury, i kultury národa, není to nějaký anarchistický akt proti veřejnému pořádku.
 16.5Salám&Lajka14 


Re: To není jen problém Žižkova, 

(4.3.2010 15:18:45)
Petro,
no samozřejmě - rozhoduje o tom vlastník. Takže státní byty by byly psem obyvatelné pouze v případě, že pes je v daném městě skutečně registrován. Například.
Mimochodem dost majitelů domů asi psy v baráku nechce, lidi se pokaždé sami ptají, když volají na inzerát na pronájem bytu, jestli vadí pes. ~;)
 Henriette 
  • 

Re: To není jen problém Žižkova, 

(4.3.2010 16:00:28)
Monty to napsala správně. Nikdy sis nepomyslela, že to zvíře vlastně týráš? Jaký má takový pes život v 1+1? By mi bylo trapně to tady byť napsat, ne se tím ještě chlubit.
 Firsty+Matouš07/06+Šimon01/08 


Re: To není jen problém Žižkova, 

(4.3.2010 18:47:42)
Souhlasím.
Chovat velká plemena v bytech, bych zakázala. Takový pes potřebuje možnost pohybu.
 Marie, 2 děti 
  • 

Re: To není jen problém Žižkova, 

(4.3.2010 20:17:48)
Tak tohle Ti podepíšu. Poplatky za psa by měly začínat minimálně na 10.000,-- za rok. Pak by také mělo cenu zastupitele neustále upozorňovat, že jsou chodníky pokálené. Dnes nám totiž řeknou, že na úklid nejsou peníze. Je mi líto slušných a čistotných majitelů, kterým se neekluje po vlastním psovi enóno sebrat. Já jsem jich za 20 let co žiju v Praze potkala asi pět. Psí pytlíky jsou na každém rohu, ale nic z toho. Zbytečně vyhozené peníze, protože ten, kdo chtěl uklízet, vzal si vlastní pytlík z domova.
 Barculda, A 10/08 a Z 11/10 


i Příbram hlásí "nasráno"  

(4.3.2010 13:07:44)
~:( tak o množství výkalů a jinýho bordelu se přesvědčuji denno denně při procházkách s malým. Zrovna včera jsem byla nucena na klacek namotat vlhčený ubrousek a stírat z brzdy kočárku nechutný pozůstatek po psovi!~4~Mám fakt 100 chutí ty hovna těm lidem namazat na kliky dveří! minimálně! HUMUS! a kdykoliv se bavím s pejskařem, tak každej poctivě uklizí po svém psíku...tak kde se všude ty hovna berou? Hnus fialovej! Tady to nikdo neuklizí, neb ještě neroztály ty haldy u cest, takže to asi pocitvě odnosíme na kočárkách a botech ~q~~q~~q~ Osobně bych bejt policajtama chtěla vokázat čím že páníček odklidí případný výkal, pokud by neměli pytlik, hned bych pokutovala. Pokud bych přistihla přímo při činu, tak bych je v tom rovnou vyválela ~o~
 pajda 
  • 

Re: i Pardubice hlásí "nasráno"  

(5.3.2010 11:28:49)
absolutní souhlas! Policajti by měli ty lidi fakt pokutovat. Já se teda neovládnu a obvykle když vidím, jak páníček s uspokojením sleduje kvalitu hovna jeho psího miláčka a pak jakoby nic odchází, tak se zeptám, jestli po svém psu neuklízí. A stalo se mi, že reakce byla totálně uražená - týpek najednou začal mávat sáčkem a seřval mě, že co se starám, že to už chtěl uklidit. FAkt je, že lidi jsou prostě líná prasata. To mám posraný pleny po dětech taky házet na chodník?
 Simča, dcery *1988 a 1997 


Jsem 100% pro sbírání!!!! 

(4.3.2010 13:12:19)
Nedávno jsem zažila docela zábavnou historku okolo sbírání exkrementů.
Bydlíme v malém městě, každý zná skoro každého. Máme tu 3 městské strážníky, kteří hlídají jak parkování, tak převádí ráno a oadopledne děti u školy, ale také dozorují pejskaře a jejich sbírání hovének. Nedávno bohužel jeden z nich (z těch "měšťáků") zemřel a město zaměstnalo nového člověka. Jezdí z jiného města a nezná tu nikoho.
A tak si jdu tak klidně s naší hafinou na procházku, když v tom mne najednou tento nový strážník zastaví a začne mi kázat levity, že jsem nesebrala hovénko. A ukazuje na okraji trávníku na takové maličké nic - prostě něco od čivavy :-) . Povídám mu, že hromádky sbírám a tato není naše. A on zase, že psa viděl čupnout a já se potom nesehla, takže ať ho... seberu. Pravím - klidně ho seberu, ale naše není - na tom trvám. Strážník na to: "A jak mi to chcete dokázat?" A já sáhnu do košíku na kole, kde trůní už dva mikrotenové sáčky s výtvory našeho pokladu (taky chybí odpadkové koše...) a ukazuji je strážníkovi. A k tomu dodám: "Když náš pes něco dělá, dělá to pořádně... A že jste ho viděl přičupnout - ano, ale je to holka a čůrala."
Strážník - vida velikost "našeho výrobku" musel uznat, že to, co leželo na trávě FAKT není naše....
Simča :-)
 kreditka 


To už je lenost 

(4.3.2010 13:41:00)
No u nás se nesbírá, jednak není do čeho sbírat (no není takový problém vzít si pytlík do kapsy), ale hlavně není exkrementy kam házet. Odpadkové koše jsou tu ve vsi snad jen 3 a to je na naši vesnici dost málo - neponesu psí výkal půl kiláku domů to fakt ne. Taky by mě zajímalo za co naše obec vybírá poplatky za psi, když do psů, nebo do úklidu po nich nedá ani korunu. Naštěstí jsou tu pole a lesy a tam exkrementy potíže nedělají~;)
 Sisi + 2 + bříško 


Re: To už je lenost 

(4.3.2010 16:07:39)
Tak zrovna v tom lese mi to teda vadí, chodíme tam s dětmi na procházku a místo pozorování přírody pozorujeme psí hovínka. A ty se tady ještě chlubíš, že nesbíráš po svém psovi a odůvodňuješ to tím, že máš daleko k odpodkovému koši??? Tak to je fakt síla!!!~o~~q~~o~
 kreditka 


Ano na procházkách nesbírám 

(4.3.2010 20:39:21)
Tady jsem snad v mém bydlišti nikdy nikoho neviděla sbírat. Ono to totiž není moc motivující když obec jen schrábne peníze za psa, ale nekoupí za to ani blbou popelnici, kam bych exkrement mohla vyhodit. NAvíc jsem tu neviděla nikdy hovno na chodníku, protože vesměs všichni chodíme venčit do polí, popř. psi se.ou na zahradě majitelů. A tobě můžu poradit jen to raději s dětmi do lesa nechodit, protože by mohli šlápnout do zaječích, srnčích či jiných ho.ven popř. ještě do něčeho horšího....
 Alex-Hykaru 


Zotpovjednos majítelale uklízet po bafanech hovinka 

(4.3.2010 13:42:49)
Na web najdete člankek otomhle problemu. http://alex-mazlicci.blogspot.com/
 Liška s banem :) 


Bodejť 

(4.3.2010 14:20:04)
Bodejť by tu nebylo tolik hovínek, když je to tu samý pes a čím větší pes, tím obvykle i nepořádnější majitel a tím větší pravděpodobnost, že ten pes nebude ani na vodítku, o košíku nemluvě.
 Henriette 
  • 

pejskaři jsou "zvláštní národ" 

(4.3.2010 15:54:33)
mají svoje nepsané zákony a myslí si, že proto, že mají psa a platí za ně směšných 1500kč, tak si můžou dovolit téměř vše. Když nám v paneláku pláče dítě, myslím tím dobu delší, než 10 min, sousedka klepe smetákem na zeď, aby nám dala najevo, že si máme dítě zklidnit. ALE, když její pes prohafá půlku noci, tak je totálně v klidu a běda, když se jí odvážím něco říct. Stejná situace je u rodičů. Psi v paneláku proštěkají třeba celé dopoledne, taťka spí po noční, ale zkuste sousedům něco říct, tak vás přestanou zdravit atd. Když na malou skočil pes a poškrábal ji, tak se ještě paní rozčilovala, co že mu malá udělala(šla se mnou celou dobu za ruku). Když něco udělá pes, je to téměř v pořádku, ale běda, když něco udělá dítě (např.nepozdraví) to už je pořádný problém. Ano, jsou i slušní pejskaři, ale volným pádem jich velice rychle ubývá.
 16.5Salám&Lajka14 


Re: pejskaři jsou "zvláštní národ" 

(4.3.2010 16:31:29)
Mimochodem, 15OO Kč ročně jsou cca 4 koruny na den.
Zajímalo by mne, jestli když zaplatím v pokladně na radnici 4 koruny, budu se smět jít vykadit ven na schody.
 Sisi + 2 + bříško 


Re: pejskaři jsou "zvláštní národ" 

(4.3.2010 16:47:27)
~t~můžeš to zkusit, nebo zkus vyhodit pár plenek z okna, platíš přece za odpadky, ne?
 kreditka 


Re: pejskaři jsou "zvláštní národ" 

(4.3.2010 20:43:52)
Monty, není to tak dlouho co v jednom městě nepřispůsobivá udělala hromadu na sociálce a ještě za to chtěla dostat soc. dávky....a ty by jsi chtěla ještě platit???~t~
 bludička, 2 děti 
  • 

Re: pejskaři jsou "zvláštní národ" 

(11.4.2012 16:56:24)
Henriette a Monty, tak tohle jste napsaly naprosto přesně. 100% souhlasím!!!!
 Veveruše 


Re: pejskaři jsou "zvláštní národ" 

(4.3.2010 21:54:09)
Nejsem pějskař, ale 1500 Kč mi moc směšné není - pokud si někdy pořídím psa (jakože patrně ano), budu po něm pečlivě uklízet, budu se o něj dobře starat, bude vychovaný a nebude nikoho rušit štěkotem, proč mám k čertu za něj cokoliv platit~o~ Co takhle zavést poplatek za auto (nemyslím povinné ručení, ale prostě daň z auta, jako je daň z nemovitostí), za sladkosti (je to nezdravé, obezita obyvatel zatěžuje zdravotní pojišťovny) či co já vím ještě za co~q~
 Lusika, 2děti a pes 
  • 

Re: pejskaři jsou "zvláštní národ" 

(13.3.2010 14:23:36)
Ahoj, na vesnici je to obdobné. Občas mám problém poznat, které hovínko udělal ten náš pes.

Každopádně bych nestrkala všechny pejskaře do jedné kapsy. Berte to tak, že jeden nečistotný pejskař vám na ulici nechá jedno až dvě hromádky denně. Chodí jen menší okruh většinou stejnými ulicemi... A hovínko za příznivého počasí nějaký ten den vydrží... Takže to vypadá na megavelký houf nečistotných chovatelů a vzniká davový efekt - má cenu uklízet to jedno mé hovínko?

Možná "zvláštní národ" jsme, ale na druhou stranu za těch 1500 ročně nedostaneme nic. Tedy občas ty sáčky... Nebo se pletu?

Lusika
 Kamila B+ Honzík10/04 


bývalá pejskařka 

(4.3.2010 16:30:21)
..ano souhlasím,každý páníček by si měl po svém miláčkovi uklidit...já to dělala a musim říct,že jsme panelák pejskařů a když juknu z okna-většinou po nich uklízí,ale když venčí psa dítě-tak snad nikdy..u nás(Most)se za neuklízení pokutuje, i já dostala jednou pokutu(neuklidila jsem průjem),nebo třeba jen zkontrolují zda máte sáček na případné"kdyby"...chodí tu i nějaký zaměstnanci(za trest?)v oranžových vestách a hovínka sbíraj v rámci celkového úklidu,přesto je to tu plné hovínek a jak opadl sníh-hrůza pohledět.Ale přiznám se,že jsem nesbírala od začátku,až když se mi narodil syn a začal chodit:-)a měli jsme botky pořád špinavý....teď už bohužel nemám po kom sbírat,ale dělala bych to ráda
 Ala 
  • 

Souhlas, bohužel 

(4.3.2010 16:41:56)
Teď jsem byla na pracovním víkendu v Praze, moje akce se konala na Vinohradech, což je, domnívám se, jedna z nejlepších částí Prahy a byla jsem opravdu šokovaná. Na chodnících nebylo kam šlápnout, buď člověk narážel na hromádky nebo na jejich rozmazané pozůstatky. Skutečně nepřeháním a zároveň netuším, jak z toho ven...
 Jája 
  • 

Asi mne sežerete 

(4.3.2010 17:16:17)
Teď mne asi všichni sežerete.
Před r. 1989 jsme platili ze psa na rok 50,- Kč. Za to jsem jako majitel psa měla očkování proti vzteklině zdarma, ale hovínka jsem sbírat nemusela.

Dneska se u nás platí ze psa 500,- za rok, očkování platím já (už stojí více než 100,- Kč) a ještě mám sbírat hovínka? Nic proti tomu, ale ono je to hovínko občas tekuté, to prostě neseberu, to by potřebovalo hadici nebo nechat zaschnout a pak smést.
Podle mne by bylo ideální, kdyby byly peníze z poplatků za psy použity na úklid chodníků, což teda nejsou. A druhá věc: takové hovínko v trávníku je hnojivo. Jenže by mělo přejít přes kompost, zvláště hovínko psí.
Jiná věc jsou útulky a jejich provoz. Že prý se z poplatků za psy platí provoz útulků. Proč? Proč mám platit provoz útulku, když psa živím doma? Proč provoz neplatí ti, co tam psy odloží?
 DENISA 


Re: Asi mne sežerete 

(4.3.2010 17:37:38)
A ty si myslis, ze vetsinu psu tam nekdo privede? Samo jsou to vetsinou psi bezprizorne pobihajici nekde. On, kdyz se nekdo nechce o toho psa starat, tak asi tezko za neho bude platit, ze? To je cista naivita. A argumentovat tim, ze kdysy byl poplatek 50 Kc, taky naivni, to ja taky pamatuju rohlik za 30 haliru. Poplatky za psy maji mit hlavne regulacni dopad, tzn. cim hustsi osidleni, tim vetsi, aby si lide neporizovali psu nekolik a okoli se z toho nezblaznilo. A divim se, proc rikas, ze driv jsi uklizet nemusela a ted jo? To jako za komancu byly obesrany sidliste norma, kdezto za kapitalismu je to fuj? Ja myslim, ze i tenkrat to lidem vadilo, ale tenkrat bylo tech psu, zda se mi, na sidlistich daleko min. Asi meli lidi vic rozumu nebo co.
 maja 
  • 

Re: Asi mne sežerete 

(4.3.2010 18:21:52)
No ale já si tak myslím, že by poplatek za držení psa ( u nás 1000 kč/rok ) měl být použit na uklízení chodníků. Asi jsem naivní ,ale takhle nějak jsem si myslela , že to funguje...třeba na ty koše s pytlíkama, lidi co zametají atd.
 DENISA 


Re: Asi mne sežerete 

(4.3.2010 19:39:14)
No, dle meho by to taky tak melo byt. Ale pokud to tak neni, je potreba si stezovat, jak uz tu nekdo psal, ne na Rodine ale na OU. Ovsem at je to jak je to, sbirat hovna by mela byt povinnost, kdyz uz to neni otazka cti a osobniho pocitu, ze kdyz nesbiram jsem prase.
 Jíťa 
  • 

Re: Asi mne sežerete 

(4.3.2010 19:44:15)
Tak si zkus podat dotaz na obci, kolik za loňský rok celkem vybrali za psy, poděl to 12 měsíci a máš sumu, kterou má obec měsíčně na zajištění úklidu.

Pak si vezmi koště a stopni si, jak dlouho trvá zametení cca 100 m chodníku. Z toho si vypočti, kolik m chodníku je schopen jeden člověk uklidit za 8 hodin.

Když si dáš ještě tu práci a zjistíš si, kolik je celková délka chodníků ve vaší obci, nezapomeň počítat obě strany ulic. Když to podělíš předchozím výsledkem, tak ti vyjde kolik potřebuje obec zaměstnanců na úklid psích výkalů - pejsci dělají potřebu denně je tedy třeba i denně každý ten chodník uklidit.

Fakt nevěřím tomu, že se to z těch směšných poplatků dá zaplatit.
 Hanka 75 


Re: Asi mne sežerete 

(4.3.2010 22:18:26)
Souhlas veliký, poplatky to zaplatit nemohou a vždcky mě dojímají pejskaři, kteří si myslím, že platí fakt hodně. Navíc by se sem dala započítat i oplocení hřišt a údržba trávníků, ty také dostávají zabrat.
 maja 
  • 

Re: Asi mne sežerete 

(5.3.2010 17:29:11)
Nechci vůbec vstupovat do konfliktu jestli to poplatky zaplatí nebo ne, ale není každý pejskař také plátce "daní" obecně? Nemalých daní. A není to tedy stejné jako když někdo odhazuje vajgly od cigaret, lístky z MHD, papíry a binec všeobecně? Stejné jako když někdo uloží vedle popelnice lednici, starej gauč nebo pytel se starým oblečením? Všichni jsou to čuňata, s tím rozdílem, že pejskaři platí oproti nepejskařům ještě NAVÍC poplatek za psa. Žádné vajglovné jsem nikdy nikoho platit neviděla a stejně někdo musí jít a ten bordel sebrat....a mohla bych klidně říct " já nikdy vajgly nevyhazuju, nechci aby se za moje daně uklízely". Myslím, že třeba u nás na sídlišti poplatky za psa nebudou v celkové výši zrovna zanedbatelná částka. Budou to miliony ročně. Tak si myslím, že by za to alespoň těch košů mohlo být víc.
Je tu někdo kdo ví, jestli se ploty u hřišŤ platí z poplatků za psy?( respektive měly platit). Já myslím , že ne. Že to se platí z jiných fondů.
 Jíťa 
  • 

Re: Asi mne sežerete 

(5.3.2010 18:19:45)
Máš naprostou pravdu.

Nejde vůbec o to "co z čeho se platí". Jde o postoj pejskařů: "Já platím, můžu svinit."

Kuřáci si taky platí! Vždyť z cigaret se platí nemalé spotřební daně. Takže podle téhle zvrácené logiky i oni mají právo znečišťovat okolí.
 Firsty+Matouš07/06+Šimon01/08 


Re: Asi mne sežerete 

(4.3.2010 18:18:59)
Promiň, ale to myslíš vážně, že si představuješ že za pouhých 500 kč za rok bude někdo uklízet ho... po tvém psovi celý rok?????? Kde žiješ?

Jenom mzda takového zaměstnance bude nějakých když řeknu málo 10-15000 za měsíc, to máš za 120 000-180 000 kč za rok, + odpisy ho.nocucu + palivo.... To fakt nechtěj vědět, kolik bys musela platit ročně za psa, aby to zaplatilo náklady na to, aby ti to někdo sbíral.

Takové lidi miluju ~a~
 Jíťa 
  • 

Re: Asi mne sežerete 

(4.3.2010 19:25:47)
To je blbost, kdes to slyšela, že poplatky jdou na provoz útulků. Poplatky jdou přímo do kasičky příslušné obce a ta s nimi nakládá dle svého uvážení.

A druhá věc: plat se ti snad od té doby taky zvýšil!
 Hanka 75 


Re: Asi mne sežerete 

(4.3.2010 22:16:17)
Ať jdou náklady na psi na útulky či zcela na úklid po psech, je to ve výsledku jedno, protože prý poplatky za psi pokrývají cca 10-30% výdajů "na psi", takže tvůj roční příspěvek nepokryje úklid po tvém psu !!!
 Jája 
  • 

Re: Asi mne sežerete 

(5.3.2010 17:17:39)
Dámy, dobře jste se rozohnily.
Já netvrdím, že nemůžu uklízet po čoklovi, i když třeba zrovna u nás nejsou chodníky a čokl lítá po louce.
Já se jen divím, proč je zpoplatněn zrovna čokl. Proč ne třeba kočka.
Proč je zpoplatněn čokl, který jakživo na ulici
nevkročí.
Hlavně že máme hromady tzv. nezaměstnaných, placených státem. Oni jsou chudáci tak přetížení, že nemůžou vzít do pracek košťata a dělat nějakou smysluplnou práci.
To byl hlavní směr mého příspěvku.
 Jíťa 
  • 

Re: Asi mne sežerete 

(5.3.2010 18:36:04)
Já myslím, že o tohle se s tebou nikdo přít nebude. To mě taky vadí, že psi jsou proti jiným zvířatům diskriminováni poplatky. Proč se neplatí z koček? Z králíků, akvarijních rybiček...?
 Sároška + 4děti 


Re: Asi mne sežerete 

(5.3.2010 16:02:10)
Já platím za psa 1000Kč, hovínka sbírám a nechápu proč by si to nemohl sebrat každý... Přece všichni chceme žít v normálním nepos..... prostředí a netěkat očima do čeho to zase šlápnu. Nikomu se ruce nezkřiví když ten extrement po psovi uklidí, ale zírám, jak někteří jedinci hledají výmluvy, proč to nedělat..~o~
 Jája 
  • 

Re: Asi mne sežerete 

(8.3.2010 8:01:12)
Nehledám výmluvu, proč něco nedělat, hledám důvod, proč mám platit jeden z nesmyslných poplatků.
Původně jsem chtěla upozornit na to, že dřív se sice platily poplatky, ale za ty poplatky majitel psa něco dostal zpátky - očkování psa proti vzteklině.
 jiji-nka 


Re: Asi mne sežerete 

(8.3.2010 8:17:53)
ano to je pravda ale když máte v baráku 20 psu a každý se vám vykaká pod oknem,nebo páníčci nechají na hřiště meti děti,a je to na chodnících,jdete po městě na prochásku a všude jsou hromádky,a ne zrovna málo,děti si nemají kde hrát tak to je pak mazec...kamarádka v německu odběhla do drogerky pro pytlík,pejsi měli potřebu dva krát a už u ní byla policie,schvaluju to,pak si můžou i do trávy sednout,já bych poplatky ještě zvýšila když neuklízí,tak at platí a s tech peněz bych zaplatila někoho kdo by to aspon okolo paneláků a hřišt za ně odklidil
 Hanka 
  • 

Re: Asi mne sežerete 

(15.3.2010 11:09:55)
Jo, viděla jsem ten úklid, když šlo o odklízení sněhu v zimě. Vybodli se na to a vymlouvali se na kdeco. A s ho**ínky je to to samé. Hromada výmluv, na to jsme mistři..
 euforbia 


Re: Asi mne sežerete 

(18.3.2010 21:24:22)
Zamyslel jste se někdo nad tím, proč vlastně chodí lidi s pejskem na procházku? Přeci aby se vyvenčil - tudíž vykonal svoji potřebu venku, nikoliv doma. Narozdíl od nás lidí, kteří nejdřív vykonáme potřebu doma a potom jdeme na procházku :-)Hlavním účelem venčení psa je nezasvinit si vlastní byt, dvorek či zahradu. Však ono se to venku vsákne! Proto navrhuji vylévat splašky na chodník - aby byl čistější, svoji potřebu vykonávat do nočníku a poté s tím hnojit trávníčky a zbytky jídla vyhazovat z okna aby se i drobní hlodavci dobře napapali!
Sbírat teplé psí hromádky je opravdu nepříjemné, zvláště když vás při tom s úšklebkem pozorují kolemjdoucí. Stejně tak čištění zalepených dětských botiček, o kočárku nemluvě. Protože mám ditě i psa (po kterém sice nerada, ale uklízím), dvojnásob mě vytáčí lidská lenost a bezohlednost. Zvlášť když se vrátíme domů z hovňousové vycházky a vítají nás občůrané dveře a na rohožce úhledný psí váleček. Na to už se opravdu nedá nic říct. Snad jen vyčíhnout si autora, pozbírat co jeho jest, zanést mu to domů a pěkně naservírovat třeba na parapet nebo do schránky, aby si také užil :-)
 bludička, 2 děti 
  • 

Re: Asi mne sežerete 

(11.4.2012 17:11:47)
jájo, psí ho.no že je hnojiv?????????? hnojí se exkrementy býložravců. A máš dojem, že to psí podle tebe "hnojivo" na každém metru travnaté plochy či chodníku je normální? to jsi opravdu tak bezohledné a tupé prase? tomu nevěřím. A prosím tě pěkně, poplatek ze psů se platí za držení psa. čteš správně: DRŽENÍ. To proto, aby těch uštěkaných psů, kteří znečišťují veřejná prostranství a občas je nutné je odchytit a dát do útulku, nebylo ještě víc. Se psy jsou problémy a představují pro obci náklad. A pro tvé info.. v každé obci se platí jinak vysoký poplatek. Někde 300 a jinde 1500. To si jako ve své hlavě přebíráš tak, že např. v Praze musejí uklízet čoklaři méně než v Horní Dolní? Přemýšlej. A přečti si zákon o místních poplatcích a čti si ho tak dlouho, dokud ho nepochopíš. A ještě pro tvé info.. nevím, jestli při počtech ještě funguješ na Kčs, ale dneska je trochu jiná matematika. Psi vykálejí ve městech několik tun ho.en děnně a jejich úklid stojí obec milióny. Musíš si uvědomit, že to ho.no se neuklidí samo. Chce to trochu představivost o tom, kolik co stojí (práce, koše, lopaty, vysavače, útulky atd.). Akorát s těmi svými psy otravujete všechny kolem.
Dodatek: Respektuji chovatele psů, kteří uklízejí po psech a psy mají vychované a vycvičené a neotravují s nimi okolí. Psíčkařů ovšem mám fakt plné zuby.
 Couperfield 
  • 

Re: Asi mne sežerete 

(9.12.2012 12:08:37)
Ten příspěvek mi přijde poněkud demagogický :-) Mám takový názor, že sbírat hovna po psech nemusím tam, kde mi to patří a veřejnost tam nechodí. To jest u mě doma. Když se vám pes vykadí doma tak to tam taky necháte? Veřejný prostor je pro všechny a tam bychom, myslím, neměli prostě zanechávat vědomně jakýkoliv nepořádek, PETky, papíry, vajgly, neřku-li hovna našich miláčků. Na to snad neslouží peníze vybrané na poplatcích. To je základ slušnosti, odnést z veřejného místa co jsem tam přinesl. I když jde třeba o psí hovno. Zvlášť, když má dvě kila, je větší než to lidské a je uprostřed chodníku.
 Margot+1 


Kdo vs. kdo? 

(4.3.2010 17:55:35)
Nečetla jsem diskusi, která byla zajisté jako vždy na toto téma velmi plodná ~j~
Jenom mi vrtá hlavou, jak se tento problém neustále prezentuje jako maminky vs. pejskaři. Nechce se mi totiž věřit, že by se při množství dětí a psů ve společnosti tyto dvě skupiny neprotly. Určitě bude mnoho rodičů, kteří spolu s dětmi venčí i toho psa a z jakéhokoliv důvodu seberou každý druhý bobek. Lidí je prostě moc ~t~ Někomu vadí nejvíc bobky, někomu auto, někomu bezdomovci a někomu děti... Nakonec nám stejně nezbude, než se s tím vyrovnat.
 Nítěnka 


exkrementy a rozbité láhve 

(4.3.2010 20:16:21)
Souhlasím naprosto. Ještě bych ten problém rozšířila o problém rozbitých lahví.
Podle mě by stačilo kdyby občas udělali pokutovou razii na pejskaře a chuligány vracející se z občerstvoven, nebo minimálně byli více viděni strážníci v ulicích.~o~

Místo toho dávají raději botičky u nemocnice, kde není od půl osmé kde zaparkovat, a veřejnou dopravou je to výlet na 4h (zatímco autem i s návštěvou ordinace cca 1h).
Přitom u nás v krajském městě je psích výkalů několik na metr a pravidelně v létě přibývají všemi směry rozbité flašky.
Dokud byla dcera menší, občas jsem uklízela střepy i ve vnitrobloku, pčecejen bych nerada,aby se pořezala. A letos mě zřejmě kv§li synkovi čeká totéž. A sídlo městské policie je od těch okolních hospod cca 300m. Asi by ofoukli a ošoupali si erární botky, kdyby sem občas zavítali, že.~3~
 Ina 
  • 

Je to hnus ! 

(4.3.2010 21:41:43)
I kdyby hovna na chodníku po psech někdo sbíral,proč se musí pes vysrat zrovna na chodník(i kdyby to mělo být jen do té doby než to někdo sebere,což se nestane...).
Lidi taky chodí na záchod do ústraní(většinou...),tak proč pes nebo psi mají srát uprostřed ulice.

Souhlasím s Monty.
Pořizovat si velká plemena psů do bytů je na hlavu,kolik psů běhá po sídlištích a kde se tu po revoluci vůbec vzali?

Jinak hnus,hnus a stokrát hnus.
Většina majitelů psů jsou prasata!

V cizině toto vidím minimálně,Praha je zasraná celá.
 16.5Salám&Lajka14 


Re: Je to hnus ! 

(4.3.2010 21:58:37)
Nebydlím na sídlišti. Bydlím ve staré zástavbě, na konci naší ulice je velký park. Pytlíky na psí hovna jsou k dispozici, sleduji to, i když psa nemám. Přesto dojít od baráku na autobus, což je nějakých 3OO metrů znamená slalom mezi hovny. A to z druhé strany ulice začíná vilová čtvrť, kde předpokládám, že mají psy lidé na zahradě. ~:(
 Firsty+Matouš07/06+Šimon01/08 


Re: Je to hnus ! 

(4.3.2010 22:00:44)
není zasraná jen Praha, ale i Kolín, hlavně sídliště, není kudy chodit.
 na 
  • 

Re: Je to hnus ! 

(4.3.2010 22:48:26)
Pytlíky a koše na psí hovna všude nejsou.
Ale řešení je jednoduché.
Skoro v každém domě jsou u vchodu letáky,které skoro nikdo nechce.
Cestou ven stačí vzít leták a když je vidět,že pes bude srát,tak mu podstrčit pod prdel leták a pak sebrat tu nadílku i s letákem.

Ale nejspíš pohodlí a lenost lidí.
Asi rádi sami šlapou do hoven i jiných psů,nejen vlastních.
Když může jeden,proč ne i já...
 Simča, dcery *1988 a 1997 


Re: Je to hnus ! 

(5.3.2010 13:40:51)
Na - teď jsi mne pobavila... už to vidím, jak sleduji, kdy se čubina nahrbí, že bude srát a já k ní doběhnu a podstrčím papír pod zadek.... Nedávno jsem se snažila "ulovit" kousek trusu tak, aby se nemohlo znečistit od podkladu (chtěli ho na mně vetíci) a nepovedlo se ani jednou... prostš normální pes chce při tomto aktu mít (asi jako i každý z nás) klid a ne někoho "za zadkem". Takže počkám, až pes "dokoná", pak vezmu sáček (nosím v nich domů pečivo nebo ovo a zel, takže sáčků je dostatek) a navlíknu ho na ruku. Hovénko seberu, sáček přetáhnu přes něj a zauzluji.... Je to rychlé, já se neznečistím, naučila jsem to i dceru, jak začala se psem chodit sama ven (cca v 8 letech) a zvládá to také bez potíží....
Jinak mám už 6. psa v životě a asi 4 roky jsme s mužem provozovali spí útulek, takže se psy mám skutečně rozsáhlé zkušenosti. A až na jednu vyjímku (mentálně narušený pes, kterého v mládí týrali a my si ho pak z útulku nechali, protože jsme se obávali, že by to s ním nikdo jiný nezvládl) se žádný nevyvenčil přednostně na chodníku, ale všichni preferovali trávu. A ŽÁDNÝ se nechodil venšit na dětské pískoviště. Písek jako podklad pro tuto činnost preferují kočky.... A proč tedy platíme daň ze psa, když psa mají lidi doma a většinou se o něho i starají, ale za kvanta koček, které někteří majitelé nechají naprosto volné pobíhat, se neplatí nic????
Simča ~b~
 Nítěnka 


Re: chodník i trávník 

(5.3.2010 15:30:49)
Mne to tedy irituje nejen na chodníku. Tys asi dlouho nešla s batoletem na procházku, co? Já bych ráda děti nechala sebrat klacek, list a proběhnout po trávě. Ale nejde to ani v parku natož za barákem, cestou k babičce a do školky je to ještě horší.
Takhle je pořád upozorňuju, ať koukají pod nohy, ať už jdou z toho obrubníku, ...
Nevím už, kdo to v diskusi psal o tom, že to je hnojivo. Já tedy nejsem nějak ulítlá na sterilitu, ale něco úplně jiného je, když to projde kompostem a něco jiného když se to půl roku válí mezi piditravičkou a vítr z toho roznáší bacily. O toxoplazmoze aj. chuťovkách nemluvě.
Pejskaři nesběrači, koukejte si už uvědomit, že tím svému jste hodně nebezpeční!
 Kaja20 


Re: Je to hnus ! 

(10.3.2010 23:19:40)
100% souhlas.
 Petrajda 


Tak i v Praze foukají listí sem a tam? 

(5.3.2010 1:00:54)
Myslela jsem, že to super specialita našeho maloměsta, kde si hrajou na světáky.
 Berry Girl 


V USA je to teda mnohem lepsi 

(5.3.2010 1:09:56)
Ne ze by vsude bylo cistounko, obcas se to taky najde, ale vetsina lidi tady proste po psech sbira. Ja mam psy 2 a vzdy nez vyjdu ven kontroluju, jestli mam aspon 2 sacky s sebou. Vubec by me nenapadlo to nesebrat. Psi jsou moji a jsem za ne zodpovedna. Lidi co po svych psech nesbiraji jsou vazne prasatka.
 Jana, Terezka 5/03, Miška 1/06 


Majitelé psů by za toto měli být zodpovědní 

(5.3.2010 6:32:11)
sama mám psa v bytě ... a můžu odpřísáhnout, že jsem v životě nenechala ležet jeho hovno ... vždycky jsem chválila, že tady kolem bydlí hodně důchodců, kteří to mají nastaveno podobně jako já a sbírají ... pravda je ale taková, že jak roztál sníh, bylo vidět, že mnoha lidem se psí hovínka ze sněhu prostě vybírat nechtěly (ono to nebylo jednoduché,ale to není výmluva) a najednou to tu bylo všude (chodníky, trávníky, hřiště), navíc haldy, jako by je s prominutím nasral kůň a ne pes ... takže jsem taky naštvaná ... co na tom, že my se snažíme a sbíráme, když pak cesta děcka do školky a školy je obrovské dobrodružství na pěkně dlouho, jen aby do něčeho nešláply ~o~
Každopádně, abych nebyla negativní ... jak není sníh, tak je tu pořádek (jenže v noci zase nasypalo, že) ~;)
 aachje skunk a tři holky 


Re: Majitelé psů by za toto měli být zodpovědní 

(5.3.2010 9:26:57)
všem,ale opravdu všem,co mají v bytě velké plemeno psa,které na jedno vyprázdnění vyporodukuje kilo hoven,bych v těch exkrementech vymáchala huby.normální člověk má v bytě malého psa,jehož hovínko se lehce sebere a je klid.většina tupců co má doma velké plemeno má v hlavě nasráno a neudrží základní hygienu,natož myšlenku.
 Eliška+Kája8/04+ Mia9/07 


Re: Majitelé psů by za toto měli být zodpovědní 

(5.3.2010 13:46:51)
Ty si taky blbá jak daleko vidíš co???Mám v bytě velkého psa,v životě jsem na chodníku hovno nenechala,já spíš vidím všude hovna od těch malejch zakeřnejch podvraťáku...
já bych huby vyválela všem který nesbíraj hovna ať s malym a nebo s velkym psem,bez rozdílu...HOWG
 karma 


a co odpadky? 

(5.3.2010 14:22:27)
Přesně!! Mám v bytě velkýho psa, seberu 99% (když jdu třeba na pole, nechám), irituje mě to házení do jednoho pytle. Mám malý dítě, štvou mě nesebraný hovínka, ale taky střepy a neskutečnej bordel všude. Lidi jsou prostě slušný X hovada. Po většině trávníku se kromě hoven válej taky odpadky. A ty nevyprodukovalo žádný zvíře o 4 nohách! Osobně jsem extrémní bordelář (doma), ale na ulici by mi svědomí nedovolilo odhodit párátko.
 Sároška + 4děti 


Re: Majitelé psů by za toto měli být zodpovědní 

(5.3.2010 15:43:39)
Mám 3 děti jednoho malého psa a nikdy bych si nedovolila po něm neuklidit. Problém psích extrementů bude asi všude po celé republice, ale myslím, že by majitelé ignoranti měli dostat nejen pokutu, ale uklidit pod dozorem celý prostor i po ostatních psech. Ale bohužel na to nejsou lidi, kteří by chodili a kontrolovali, i když já jsem byla svědkem toho, že policajti pokutovali a dokonce si musel jít před nima h.... uklidit...~o~
 aachje skunk a tři holky 


Re: Majitelé psů by za toto měli být zodpovědní 

(5.3.2010 16:17:49)
blbá jsi ty a prase k tomu.~t~
 Lizzie 


Proč jen maminky 

(5.3.2010 9:23:58)
Nejsem maminka a ani nebydlím na Žižkově a stejně cestou narážím na spoustu hoven. Podle mě je to částečně vinou ignorace páníčků a pak to tu (bohužel) asi není tolik zažité. Že když si pořídím psa (a vůbec jakékoliv zvíře), tak mám i nějaké povinnosti.
A věřte, že hovna na střevíčkách také nevypadají úchvatně.
 DENISA 


Re: Proč jen maminky 

(5.3.2010 12:38:48)
No to je jasny, ze hovna vadi nejenom matkam, vasi vsem normalnim lidem. Je ironii, ze vetsinou vadi i tem pejskarum co nesbiraji. Ale chapu, ze matky jsou nastvane jeste vic, protoze dospely sam si muze davat pozor, ale uhlidat pobihajici prte je celkem nemozne a zamerit kazde hovno pred kocarem se vetsinou pres ten kocar take nepodari.
 Firsty+Matouš07/06+Šimon01/08 


Re: Proč jen maminky 

(5.3.2010 12:57:39)
tak tak
jako bezdětná jsem tehhle problém skoro nevnímala, ale jako matka dvou dětí, které musím neustále hlídat kam šlapou a ani jim nesmím dovolit běhat po trávě, protože tady na sídlu je trávník záchodem psů. :-©
 Lizzie 


Re: Proč jen maminky 

(5.3.2010 14:59:27)
Já chápu, že musíte hlídat, aby si to dítě nestrčilo do pusy, na stranu druhou mám pocit, že je to opravdu obecný problém. A abych se furt kvůli nezodpovědným pejskařům koukala pod nohy? No...to spíš opravdu něco vyšlápnu.

 Klára 
  • 

Možná víc košů? 

(5.3.2010 15:12:47)
Bydlím v Praze, máme dva psy, velké. Fakt by mne hanba fackovala nechat uprostřed chodníku jejich "termitiště". Poctivě sbíráme, s výjimkou nedalekého lesa.

Dříve jsme ale bydleli v jiné městské části, kde bylo opravdu dostatek psích košů. Komukoliv pes udělal bobek, koukl vpravo nebo vlevo a v dohledu měl koš a opravdu mi přišlo, že to je silná motivace. Prostě tam lidé sbírali.

V součaném místě bydliště mám to štěstí, že mám jeden koš zrovna na kraji našeho domu, takže pohoda, ale po okolí už to nijak slavné není - koše jsou tu tři na celé sídliště.

Pořád nemohu pochopit, proč městká část neinstaluje více košů - ono se to týká např. i kontejnerů - např. vím u nás jen o jediném kontejneru na krabicové obaly od mléka, džusů, atd. Nemohu se zbavit dojmu, že do takových věcí se vyplatí investovat, protože za většinou problémů je obyčejná lidská lenost.

Kdokoliv může pohrdavě říct, že nebude s bobkem pochodovat přes půl sídliště. Jasně. Ale když bude víc košů, už by tahle velmi častá výmluva padla. A když to fungovalo v jiné městské části, kde pejskaři tehdy fakt začali postupně ve většině sbírat, nevidím důvod, proč by to nemohlo fungovat jinde?
 Kamila B+ Honzík10/04 


Re: Možná víc košů? 

(5.3.2010 15:17:21)
souhlasim-určitě víc košů-tady v mostě jsem na žádný spešl nenarazila nikdy...musela jsem s hovínkem v pytlíku hodně daleko:-)někdy to byla i sranda,když jsme se potkali s pejskařema a vykecávali a každej držel v ruce pytlík s hovínkem...:-)párkrát jsem si i umazala ruce a nevěděla honem co mám dělat dřív-jestli běžet s hovínkem domu-umýt si ruce,nebo honem běžet vyhodit hovínko a pak utíkat domu,do toho jsem táhla naší fenku a prcka co sotva chodil...:-)

jinak máte všichni pravdu-sbírat hovínka by měla být poviností každýho majitele psa!bez vyjímky..akorát ten průjem se fakt nedá sebrat:-)
 maja 
  • 

Re: Možná víc košů? 

(5.3.2010 17:06:39)
viz moje předchozí příspěvky...VÍC KOŠŮ SEM DEJTE
 Gordita 


Na západě...??!! 

(5.3.2010 15:48:32)
Myslet si, že na západě se `s ničím takovým nesetkáte` je naivní :) Žiju v Bruselu čtvrtým rokem a můžu říct, že je to děs i tady a děsím se chvíle, kdy náš malý začne cupitat vedle kočárku!
Jinak zdaleka nejstrašlivěji zas*anou ulici jsem viděla na jihu Francie, na to nemá ani Praha, ani Brusel. Čímž se nesnažím žádného pražského pejskaře zastávat.
 DENISA 


Re: Na západě...??!! 

(5.3.2010 16:58:43)
To je svata pravda, Francie, Belgie, Anglie, to je taky hovno raj. Ale napr. v USA lide taky pestuji psi kult, ale hovno jsem tam za nekolik let nevidela. Takze ono to mozne je, zalezi na kulturnosti naroda.
 Irena 
  • 

Re: Na západě...??!! 

(5.3.2010 18:05:55)
Bydlím v Plzni na Lochotíně, kousek od nás jsou krásné rybníky a lesy k procházkám, prostě prima pro děti a i ty pejskaře. To že si pejskaři po sobě neuklidí mi také vadí zvlášť v sídlišti, ale co mě drtí a kolikrát se stydím za ostatní mamky. To že kolem rybníků a na cestičkách je naházeno plno papírových plen. Neumím to pochopit. Šlápnout do hovínka je velice nepříjemné ale po dešti se časem vytratí ale ty plenky hrůza. Myslím že maminky versus psíkaři 1:1 ale my maminky jsme v tomto případě přeci trochu minusové.
 Snehulka 
  • 

Re: Na západě...??!! 

(5.3.2010 21:59:21)
Ty jo, tak to se mi teda jeste fakt nestalo, ze bych nekde potkala detskou plenu... no ale kazdopadne je to humus, pokud to tam takhle vypada, to je opravdu ostuda maminek...
 madlenka+2 


Poplatky 

(5.3.2010 18:10:58)
Velmi razantně bych zvýšila poplatky ze psů a z těchto peněz bych platila úklidové čety. A taky by psů nebylo tolik, bydlím na vesnici a okolo mají v každém domě 1 až 2 psy, a ten štěkot se dlouho snášet nedá.
 Lidul 


Název pejskaři bych v žádném případě nepoužila, spíš prasata 

(5.3.2010 21:38:09)
Jsem titiž jak pejskař tak maminka a musím čistit jak botičky, tak tlapičky, pak taky dávat pozor na tlapičky kdekoliv je sklo, dráty,... Nesnáším pohledy nerudných rodičů, kteří se na mě dívají jak na blázna s nějakou příšerou...u nás je pes vlastně první dítě, takže je třeba se na to podívat i z tohoto pohledu. Jakmile někdo chce rozpoutávat válku, pak přijdou oběti...Ty prasata to just neuklidí...
Nebylo by lepší dívat se kolem sebe, zastavit se, pochválit jak je ten pejsek hezký a při příští procházce si všimnout, "jejda, vy nemáte sáček, to já Vám půjčím, mám tu jeden od piškotů" a rozvinout debatu na téma jak je nepříjemné brodit se ve výkalech a že to jistě musí být nepříjemné i pro toho krásného pejska...a zvláštěpak když pejsek příjde domů... Příště si ten člověk co neposbíral pořádně rozmyslí, zda to zvedne a odnese do koše. Nosím pytlík někdy i kilometr...je to mazec...ale problematika košů se tu už taky řešila.
Psi ale v Česku nemají téměř žádná práva, jen jsou nepejskaři nenáviděni... nepochopitelně...prasata jsou lidi a ne ti psi. Takže trocha všímavosti a kritičnosti...ale diplomaticky sdělena podle mého jistě bude užitečnější než nenávistné pohledy a vyhlašování nějaké války...chcete aby Vaše děti znaly trávu, potůčly, klacíky, ale hned jim dávaáte vzor nenávidět psi...to nejbližší zvíře člověku.
 DENISA 


Re: Název pejskaři bych v žádném případě nepoužila, spíš prasata 

(6.3.2010 16:48:25)
No Lidul, vzhledem k poctu pejskaru a hoven je tvuj zpusob reseni docela naivniho razu. Uz se vidim, jak ja (introvert), budu nekoho slusne a nenapadne navadet, aby zacal sbirat. Psa pochvalim kdekomu, psi miluju, ale na nejake figle nemam cas a casto ani odvahu, jeste by me nekdo serval. Ja rozhodne nezastavam nazor se s nimi mazat, jsou to cunata, tak bych sazela pokuty az by zmodrali. A rozhodne na kazdeho pejskare nekoukam jako na nepritele a nehazim je do jednoho pytle. Proste je delim na slusne a cunata.
 Lidul 


Re: Název pejskaři bych v žádném případě nepoužila, spíš prasata 

(6.3.2010 21:59:56)
Určitě souhlasím, ale to je věc, kterou nedokážu ovlivnit. Ač máme policejní stanici cca 300m od baráku a já policajty i zkusila upozornit na to, že by jejich obchůzky a pokuty mnohé řešily, nikdy jsem tam žádného nepotkala. Takže když se nemůžu spolehnout na nikoho jiného, zkusím aspoň trošičku sama, i když je to v tom počtu jehlička...aspoň něco...když to tak bude dělat více lidí, už to tak málo nebude.
 Lidul 


Re: Název pejskaři bych v žádném případě nepoužila, spíš prasata 

(9.3.2010 21:58:27)
Vážený Vážný, To je nepříjemné, rozumím Vám ale nechápu, jak to souvisí s mým příspěvkem. Nemůžete psi vystřílet. Magorů majitelů psů, co si je neumí vychovat je taky dost...bojová plemena v rukou amatérů a psích začátečníků... to by mělo být ošetřeno zákonem, ale tohle já ovlivnit nedovedu. Můžu jen naučit své děti, jak se ke psům chovat, jak se na ně tvářit a hlavně se jich nebát! Pes si totiž z ticíce lidí vždycky vybere toho stejného člověka, toho, ze kterého vycítí strach. Ta LMD u syna může hrát roli, proč si ho ti psi vybírají. Pokud by se to opakovalo a mohlo by to pro něj být nebezpečné, zkusila bych se poradit s nějakým kynologem o tom, jak se zachovat, jaký pohyb ho naučit, co udělat, aby se pes uklidnil. Tím samozřejmě neomlouvám chování majitelů těchto psů. to by se nikdy stát nemělo, ale je lepší spolehnout se na sebe a předcházet nehodě, než nadávat a nic neudělat. Přeji Vám, abyste se do budoucna potkávali jen s roztomilými psy a spolehlivými a zodpovědnými majitely.
 Aduska + Kryštůfek 


Ahoj, 

(6.3.2010 18:55:43)
Nejspíš se mnou nebudete souhlasit, ale troufám si poznamenat, že u na v Českém Těšíně je to ještě mnohem horší. Něco takové jako sáčky na psí exkrementy? Co to je? ejskaři neví kam by nechali své miláčky kálet, takže je naprosto běžné, že chodí venčit psi např. na školní pozemky.
Mnohem horší a nebezpečnější je pro mě fakt, že naprtosto beztrestně chodí se psisky bez náhubku.

Jenže proč by měli pejskaři něco měnit? Nejsou pokuty, nejsou tresty. Tolerujeme si to sami. A bojíme se něco říct, protože jsou schopni na nás svou zvěř poštvat....
 Dáňula 


Re: Ahoj, 

(7.3.2010 8:43:19)
No u nás v malém městečku na severu čech je poplatek za psa 100kč a každý rok bych vyfasovala zhruba 1000sáčků na hovínka. Vzala jsem je jen ten první rok a už další 4 roky z něj žijeme :-D a furt nějak nedochází(pravda, zas tak často s ním do města nechodíme, spíš je na zahradě, nebo ho muž bere na vycázky do lesa). Jako jo, hovínka se tu občas vyskytnou, ale město si z dlouhodobě nezaměstnaných utvořilo cosi jako Technické služby města, takže ob den se tu uklízejí chodníky(teda uuklízejí se denně, ale celé město se nestihne najednou). Takže co se hovínek na chodnících týče, u nás není na co si stěžovat.
 Valerie,3 děti 
  • 

Re: Ahoj, 

(7.3.2010 20:22:59)
Tý jo, tichá závist. U nás ty bobky tak jakoby plynou podél chodníků...
 Matouška 


pejskaři 

(7.3.2010 6:37:06)
to Vás Jano upřímně chápu, že Vás to rozčiluje~o~, ale bohužel, lidi nezměníte.Mám stejnou zkušenost, a to bydlím na vesnici.Je to totéž.Teď,když slezl sníh, tak to nějak víc vykouklo.I kdyby se navýšily poplatky na několik tisíc, doplatili by na to ti zodpovědní pejskaři.Takže jediné, co můžeme udělat, je vychovávat v tomto směru naše děti~p~.
 Firsty+Matouš07/06+Šimon01/08 


Re: pejskaři 

(7.3.2010 14:13:10)
No, poplatky by měli být několikanásobně vyšší, o tom bez debaty.
Kolik těch uklízejících pejskařů je? 20 procent? Jsou hold obětmi těch neslušných pejskařů, bohužel většina pejskařů neuklízí. ~d~
 kouzelnice 


Souhlasím 

(7.3.2010 9:20:34)
Naprosto s Vámi souhlasím. I já mám malé dítě, se kterým chodím ven. Bydlím ve městě na Moravě, na sídlišti a pokaždé musím malou hlídat, aby do něčeho takového nevletěla. Bohužel se i mě podařilo na psí exkrement šlápnout, když jsem hlídala malou, aby mi někam neutekla. Pokaždé zuřím, co těch psích hoven je na chodnících i na trávnících. Bohužel se mi ale nedaří chytit nikoho přímo při činu. A strážníka jsem u nás neviděla už minimálně půl roku a předtím jednou za několik dní až týdnů projelo jen auto. Je to jako boj s větrnými mlýny. Chtělo by to nějaký bič, aby pejskaři po svých miláčcích uklízeli.
 Margot+1 


Hm, zvýšit poplatky... 

(7.3.2010 19:46:15)
...a co pak s těmi smečkami psů, které lidi pouvazují v lesích za městy nebo vykopou na ulici? Navrhuji sežrat ~y~
 Nina K. 


....ani na Západě 

(8.3.2010 7:45:35)
Troufám si tvrdit, že ani na západ od nás na tom nejsou o mnoho lépe, například procházka Bruselem se dá také přirovnat krosu mezi psími exkrementy.
 Lybicka + dva kluci 


souhlasim s pisatelkou 

(8.3.2010 14:42:58)
U nas na Smichove je situace stejna! Jednou jsem napomenula majitele psa a se zlou jsem se potazala....Nejlepsi je, kdyz kali v parku, kde je i detske hriste. Dala bych majitelum psu takove pokuty, ze by je to brzy preslo! Kolem (v tom parku) dokonce policie i chodi, ale pokuty nedava! Je to do oci bijici!:-(
 radka syn Hynek 4 roky 
  • 

a kde je to jiné??? 

(8.3.2010 15:19:22)
Článek je trefa do černého, spíše tedy do hnědého a smradlavého...Na západě tohle není, tam je v parcích a na trávě čisto, u nás je to fenomén a ukázka vyspělosti-sobeckosti-národa. Můj dnes už 4letý syn uměl své první sprosté slovíčko, tj. HOVNO už někdy ve 2 letech.Mé povolávání pozor hovno, neloz prosím tě do té trávy,jinak si ta hovna budeš z bot čistit sám...apod. jsou na denním pořádku.Také máme pravidelně možnost zkoumat psí hovna v různé fázi rozkladu - dnes už syn i ví, že čím jsou starší, tím jsou bělejší apod....no dobrou chuť. A těmhle milým pejskařům bych ty jejich "poklady" nejraději rozmatlala po tváři.~j~~o~
 Karin Š. 
  • 

Zákaz psů jako řešení? 

(8.3.2010 20:25:55)
Jano, ono to bohužel není jen v Praze. Na sídlištích v Novém Jičíně je to zcela stejné =(. Psi opravdu za nic nemohou, žel většina lidí exkrementy nesbírá, platí sice radnici poplatek minimálně 1000,-/ ročně, tak za co? Když ani radnice nezajistí úklid? Být to na mne, tak pejsky opravdu na sídliště zakážu, ač jsem sama jeho vlastníkem! Ale do bytu už si nikdy dalšího pejska nepořídím - to vím na 100%. Navíc se najdou i maminky, které se svým hafanem jdou rovnou i na dětské hřiště, což mne nadzvedává hodně a cedule zákaz vstupu psů je vůbec neruší. Naše sídliště bych charakterizovala, jako skládku odpadků, na každém druhém kroku opravdu hovna od psů, takže pustit dítě do trávy je nemyslitelné, kontejnery neustále probírají cikáni - prostě opravdu skvost. A policie - to je opravdu jen výsměch. Když jdou náhodou po chodníku a na dětském hřišti sedí výrostci s alkoholem a vykřikují sprostá slova, tak jen projdou a hlavy otočí na druho stranu. Pokud je k něčem zavoláte, tak mají vždy něco, čím odůvodní své laxní chování a přístup. Co s tím chcete dělat? Když to mají všichni ti, kteří by mohli něco zlepšit evidentně "na háku"?!
 Margot+1 


Re: Pár nápadů 

(9.3.2010 10:34:01)
Tak tohle už je moc. Pán je tak trochu fašista, což?! Už týden tady s úžasem sleduji, co jsou lidé schopni nadrbat kvůli ho.nu... A co až se začnou lidi podobně organizovat kvůli:
- špatnému parkování a nočnímu/rannímu tůrování aut pod okny
- kouření na veřejnosti a v obytných domech
- netřídění odpadu
- vesele pobíhajícím a žvatlajícím dětem pod okny
- vaření držkovky a plíčků na smetaně
- více než dvěma dětem v bytě 2+1
- atd.
To pak budeme na nějakých hanba-stránkách viset všichni a dvakrát týdně se navzájem udávat na policii.Takhle si rozhodně občanské soužití nepředstavuji ~q~
 olsche 


Re: Pár nápadů 

(9.3.2010 13:08:15)
Proč fašista? Docela slušná finanční rozvaha. Kvůli kouření se tady také už hodně napsalo a lidí naštvaných kvůli psím hovnům je opravdu většina. Tak proč s tím něco neudělat? Pán místo nadávání rovnou podal návrh řešení....a řekla bych velmi rozumný ~R^
 DENISA 


Re: Pár nápadů 

(9.3.2010 13:53:31)
No a proc ne? Kde bere nekdo pravo na spatne parkovani, obtezovani sveho okoli hlasitymy projevy, cudenim, revem apod. Kdyz mi neco sakra vadi, tak je snad normalni se ozvat ne? A nemusim hned byt fasista, ja bych nesbirajici pejskare do koncentraku fakt neposilala. Ale do basy jo ~3~
 Lada 
  • 

Re: Pár nápadů 

(9.3.2010 14:29:07)
No já si tedy rozhodně nepředstavuji pod "soužitím" žít ve výkalech. Jsou věci, které ovlivnit jdou - sebrat si po svém psu, ale dětem pusu nezalepím - vy jste asi byla vzorné, němé dítě. Jsou věci, které se nesrovnávají...!!!
 Firsty+Matouš07/06+Šimon01/08 


Re: Pár nápadů 

(9.3.2010 16:17:01)
Kdo ukazuje na jiné problémy kolem dokola, tak to na mě působí dojmem, že nechce řešit ten problém o kterém je tato diskuse.

A asi je to o tom, že to smrdlavé na botě lidem vadí víc než potíže o kterých píšeš. Mě teda špatné parkování zdaleka tak netočí jako ty hnědé chodníky.
 Margot+1 


Re: Pár nápadů 

(9.3.2010 16:44:01)
Tak to pr. S "přílepkem" jsem přišla domů mnohokrát, je to fuj, ale to, že se máme v městečku 70 hospod a v ŽÁDNÉ z nich se nedá bez čoudu najíst ani v poledne, to mi teda vadí víc.
Z bobku pod nosem jsou lidé říční, ale že z jejich domácnosti odchází mnohem horší svinstvo, které se vysype pod nos někomu jinému, to už jim je jedno.
Mně samozřejmě povykující děti nevadí, neb sama jedno mám, ale je mi jasné, že ostatní z nich na větvi být nemusejí a také si třeba myslí "ať si jdou lítat a ječet do lesa, nemusejí zrovna před barákem." Atd, atd.
Rozumných návrhů, jak zmenšit počet bobků v ulicích, tu zaznělo dost a dost. Navádět druhé k šikanování a perzekuci je nemravnost, která se snadno může obrátit proti navrhovateli...
 Sylvie 


Re: Pár nápadů 

(9.3.2010 16:52:27)
Mě teda špatné parkování zdaleka tak netočí jako ty hnědé chodníky.

A to mne zas jo. Když mi přijde dítě ze školy s hovnem na botě, tak sice nadšená nebudu, ale co už. Kdyby mi ovšem ze školy nepřišlo, ptž ho cestou sejmulo auto, jehož řidič díky před přechodem zaparkovanému autu mé drobné dítě neviděl a ono před to parkující auto taky do silnice pořádně nevidělo... to by bylo nepopsatelně horší.
 Firsty+Matouš07/06+Šimon01/08 


Re: Pár nápadů 

(9.3.2010 19:43:58)
Jistě Sylvi horší to je, ale zatím si hlídám děti sama, nikde sami nechodí, takže to pro mě není aktuální. Kdežto to druhé ano.

Obecně se mi zdá podezřelé, když někde na kterékoliv diskusi začne odvádět téma jinam. Samozřejmě že lidem vadí hodně věcí, ale když je tohle diskuse jen o tamtom.
 Lidul 


Re: Pár nápadů 

(9.3.2010 22:20:29)
Asi první rozumný přispěvek tady!Děkuju. Taky na to hledim a říkám si, kde se to v těch lidech bere...
 Lada 
  • 

Re: Pár nápadů 

(9.3.2010 14:31:43)
NAPROSTO SOUHLASÍM!
 maja 
  • 

Re: Pár nápadů 

(9.3.2010 20:07:03)
no tak až to bude takto, že se za psa bude platit 3500 kč za měsíc tak to myslím můžu garantovat , že se pro bobek neohne nikdo...protože to opravdu bude tak, že se za to bude platit. Souhlasím s margot... je tolik mnohem horších věcí na řešení,a je také pravda , že např vřískající děti by mohly být další na řadě...proč mají asi v USA bráky , kam mají děti vstup zakázaný ? A parkování je mnohem větší problém a také např. nedodržování rychlosti ....a myslím, že to není odvádění pozornosti na něco jiného , protože margot nesbírá bobky po svém psu :)( vím, určitě sbíráš:), já taky ) . Je to o tom, že ano , je to nepříjemné mít bobek na botě a koukat na hovínka všude , ale dělat z toho problém nad problémy mi také nepřijde adekvátní.Spíš jak donutit všechny lidi aby ten bobek sebrali??? Mimochodem , bobek je nepříjemnej to jistě je, ale takové hyperaktivní uřvané dítě , je mnohem víc obtěžující ....sama mám dvě odrostlejší , bývaly velmi hlučné a "pohybově velmi nadané" ... miláčci ulice a starších sousedů :) vím o čem je řeč a pak mám 3. které je v pohodě, a i mě lezou cizí hyperaktivní děti na nervy :) )
 Lada 
  • 

Re: Pár nápadů 

(9.3.2010 22:10:24)
Určitě je hodně věcí na řešení, ale tady se řeší psí výkaly. Dětský křik mi nevadí, neb mám děti ráda. Ovšem minulý týden jsem jeden dáreček našla v 8 patře přímo na rohožce a při představě, že mi do něj můj desetiměsíční syn vleze a pak si strčí ruce do pusy, to už na lehkou váhu tedy neberu - nehledě na parazity je to fakt hnus!!!!!
 Margot+1 


Re: Pár nápadů 

(10.3.2010 8:13:44)
Lado a Firsty, potažmo Vážný,
asi jste si nějak špatně přečetli, co jsem psala. Neodvádím pozornost jinam, jen vás upozorňuji, že byste neměli v rámci exkrementálního problému navádět k šikanování a perzekuci druhých, protože to by se mohlo rychle obrátit proti vám (parkování, kouření, děcka... co já vím).


Abych vás, až příště budete vařit dršťkovku, nevyvěsila na nějaké stránky a facebook, že z vašeho bytu jde smrad na tři patra a nepoštvala na vás policii pod záminkou, že vaříte mrtvolu...~t~~t~~t~
 Firsty+Matouš07/06+Šimon01/08 


Re: Pár nápadů 

(19.3.2010 17:09:36)
Jsi normální? ~a~

 Madlaaaa 


Nejen Praha ale i Brno 

(9.3.2010 11:36:33)
Mám jen jedno dítě- tříleté a bez kočárku, ale uhlídat se i to dá těžko. Na procházky do sídliště a parku raději nechodíme, raději do lesa, tam je toho míň. Mimochodem jednou jsem počítala kolik těchto exkrementů je na trávníku mezi dvěma panelákovými vchody- bylo jich 52~q~ a byla to ulice vzdálená cca 100m od obecního úřadu-Brno Nový Lískovec.~Rv
Třeba si to přečte někdo z odpovědných úředníků.
 Moty 


"Nasráno" je všude 

(9.3.2010 12:54:52)
Jako majitelka dvou psů a jednoho malého dítěte musím říct jen jedno - když si nebudu sbírat psí exkrementy na naší zahradě, bohužel po ní za chvíli nebudeme moct chodit. Stejně tak by to měli dodržovat i majitelé psů. Bohužel - mám kamarádku, která nechá svého psa dělat cokoliv kdekoliv se slovy - "platím poplatky, tak ať se město stará" a svým způsobem má pravdu. Za co by jinak platila několik tisíc ročně za malého yorkšíra ???
 DENISA 


Re: "Nasráno" je všude 

(9.3.2010 13:50:16)
Mony, ty si pekne protirecis, na jednu stranu vidis, ze bez uklizeni to nejde, o kamaradce smyslejici jako cunatko, pises "bohuzel", ale na druhou stranu ji schvalujes ze neuklizi. To jsi za celou diskusi nepochopila, ze poplatky vetsinou nesouviseji s uklidem, ze mesto si s nimi naklada dle sveho uvazeni a ze to ale vubec nic nemeni na tom, ze kdo se neohne je prase.
 maja 
  • 

Re: "Nasráno" je všude 

(9.3.2010 20:11:22)
já to nečtu tak, že moty schvaluje , že někdo neuklízí...já to čtu tak, že za yorkšíra co váží 2 kg a má bobky jak nudličky zaplatíš stejně jak za dogu , jejíž bobky si umím taky představit.
Dotaz: ví někdo na co tedy jdou poplatky za psy?...no když ne na úklid a koše a spol.
 Lada 
  • 

Pejskaři 

(9.3.2010 14:21:14)
Já bych ještě přiostřila. Pokud by takový hlídkující policista načapal nesbírajícího pejskaře, dostal by pokutu a zákaz chovat psa. Pokud chce mít někdo psa, tak se o něj musí zodpovědně starat. Jestliže není schopen zvládnout takovou samozřejmost, jako je sbírání exkrementů po svém miláčkovi, tak by neměl mít právo chovat ve městě psa vůbec.
 maja 
  • 

Re: Pejskaři 

(9.3.2010 20:15:00)
Já jsem taky pro přiostření.... za 20 let co chováme psy nás policajti stavěli jednou...jestli má pes čip...asi zkoušeli v souvislosti s povinností čipovat jejich " čtečku čipů". Kdyby po sídlišti při pochůzce policajti občas někoho sjeli, ono by se to rozkřiklo .
 Lidul 


Cíl diskuze??? 

(9.3.2010 22:29:37)
mi pořád uniká...jsem tu celekem nová a nějak mi uniká, zda tady těch milion písmenek co sem kdekdo naplácal, má nějaký cíl, nějaký význam??? nebo je to jen proto, společně na někoho nadávat. Na co podávat návrhy, které nemohu uskutečnit, páč k tomu nejsem kompetentní???Prostě ty lidi napomeňte, když jste venku. Je to i Vaše město. Počkejte si pár metrů, zda se na místo po tom shrbeném pejskovi páneček sehne... jak uvidí, jak moc Vás to zajímá, pravděoidibnost, že se sehne, se jistě zvýší.
 Lada 
  • 

Re: Cíl diskuze??? 

(9.3.2010 22:49:10)
No vidíte, taky návrh. Proto sem lidi ty písmenka píšou... A to že nejste Vy kompetentní ještě neznamená, že si to někdo kompetentní, koho tenhle problém taky štve nepřečte a třba jich bude víc a něco se s tím začne dělat.
 Margot+1 


Re: Cíl diskuze??? 

(10.3.2010 8:24:40)
a nebo by to mohli sebrat sami ~k~
 Lidul 


Re: Cíl diskuze??? 

(10.3.2010 12:11:52)
Jo jako že je osvítí duch svatý a řeknou si...nebudu takový prase, seberu to... hm, tak to hodně štěstí, jestli takhle řešíte všecko.
 Margot+1 


Re: Cíl diskuze??? 

(10.3.2010 13:04:03)
klid, to byl vtip, proto je tam ten šašek ~x~
 Margot+1 


Re: Cíl diskuze??? 

(10.3.2010 13:13:18)
aha, teď mi to došlo... vtip měl být v tom, že by to sebrali ti pozorující nepejskaři... no nic, nepovedl se.
 Lidul 


Re: Cíl diskuze??? 

(10.3.2010 16:06:32)
Aha, tak to mě nenapadlo...taky jsem to nepochopila jako vtip, páč tady si jich člověk moc nepočte, ale po vysvětlení mi to vtipné připadá ~:-D No, to už by byl fakt mazec... Já kolem našeho baráku sbírám i po jiných psech...ale sama mám psa, tak nechci aby mi do toho stoupl ten pes, nebo dítě...to bych ale po nikom nechtěla...jen to, ať jen nenadávají a nevymýšlí různe legislativní blbosti, které u většiny nápadů NAŠTĚSTÍ nikdy nemůžou být uskutečněny a sami se starají o svůj domov a místo kde žijí... My jsme žili mezi hovny a rozbitými lahvemi na hnusném sídlišti, tak jsme se přestěhovali a tady je krásně, i když tu pejskaři jsou... je tu vše upravené, lidi se zdraví a nikdo by si nedovolil hovišo po svém zlatíčku před zraky sousedů nesebrat.
 Kaja20 


Co k tomu dodat 

(10.3.2010 23:13:31)
Zdravím, málokdy se zúčastňuji diskuzí, ale tohle mi nedá. Jsem z Ostravy a musím říct, že to, co bylo k vidění na chodnících poté, co roztál sníh bylo skutečně odporné. Nelze napsat nic jiného, než hovno vedle hovna. Mám rok a půl starou holčičku a vycházky se pro mně staly utrpením. Každou chvíli jsme si "suvenýr" přinášely buď na botě nebo na kolečkách od kočárku. Chodníky byly zamořené takovým způsobem, že nešel provozovat ani ten slalom. Má dcera na vycházce nepoužívala téměř jiné slovo, než "bobo". Řekla bych, že to svědčí o kultuře českých pejskařů a českého národa vůbec. Nechci se dotknout všech pejskařů, ale těch, kteří po svých miláčcích uklízí je minimum.
Podle mého názoru by městská policie mohla pokutovat tyto neukázněné pejskaře, určitě by to něčemu pomohlo.
Dojala mně sousedka, která pravila: Také neuklízím, ale ten náš dělá tak malinké hovínka!
Co na to říct, těch malinkých hovínek mám pod okny asi 60.
Rozčiluje mně ještě jedna věc, psi, kteří pobíhají po parku bez košíku a bez vodítka. Nezbývá, než jak tady někdo správně napsal, zavřít děti do klecí, ať mají pejsci volnost!
Na závěr podotýkám, že proti psům nic nemám a má dcera obdivuje každého, kterého potkáme. Jejich majitelé by se však měli zamyslet.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.