| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Mám strach o dítě

 Příspěvky 110 z 209 [Dalších 199 >>]
  • 
22.1.2010 22:06:17
řekla bych, že jestli to JE nebo NENÍ Boží vůle, nejlíp ví ten, koho se to týká. Jak již výše někdo zmínil, Job jasně pochopil, že Bůh to zlo dopustil (zcela vědomě, ikdyž ne rád, ale dopustil). Naopak Jobova žena toto naprosto nepochopila. A nebyla sama, kdo to chápal blbě.Zlo tu je z toho důvodu,že neni dobrý vytrhávat plevel zároveň s klíčícím obilím. Snadno bychom zničili zlé i s dobrým. Boží vůle není plevel, ale to,aby vyrostl a šlo ho rozeznat :-)
Oggová
22.1.2010 11:47:20
Evženie, dej už s tou reklamou pokoj...
22.1.2010 11:46:28
ano je to na povaze a to bez ohledu zda je maminka věřící či ne
já jsem věřící již několik let a přiznávám ža ačkoli věřím že mě Bůh dá aspoň klid když né momentální záchranu přesto mě někdy popadne panika
vím že ho můžeme mít všichni ku pomoci ať maminka věří že je či ne ale jsou okamžiky kdy i ta nejméňě věřící v kritické chvilce zadoufá a potom sedujte co se stane ....
já se snažím využít maximální ochrany a to třeba tak že jsem objevila hlídaný výběh pro děti
když ho překročí přijdemi na mobla sms a nebo si sama pošlu sms a přijde mi mapa kde se dítko nachází
děti to mají u sebe a je to velokosti zápalak a sami mi můžou poslat sos v případě nebezpečí takže je to i pro úplná prťata
stojí to 4 tisíce a já to používám i když jsou ve školce
když mi popadne strach tak si pošlu sms a vím kde jsou
vřele doporučuji
evženie malá 736 675 272
Katka, capart
  • 
16.1.2010 20:36:34
Ahoj,

za sebe mohu říct, že se věřící mámy taky bojí. Beze strachu určitě nejsme.

Ale je tu víc pohled typu: člověk by se měl snažit v rozumné míře zabezpečit to, co udělat může, a ponechat Pánu Bohu to, co nijak pojistit nemůže.

To platí nejen u dětí: Samozřejmě se budu snažit naučit děti, aby nevěřily cizím lidem, nebudu je vypouštět pozdě večer do pochybných ulic... Na druhé straně se ale oprostím od strachu, že se stane něco, čemu ani moje nejlepší péče nezabrání: náhle vyrazí zpoza rohu auto a moje dítě zabije, před školkou ho během pěti sekund narve do auta a unese pedofil...

Podobné je to i v jiných oblastech života. Třeba v práci se taky člověk snaží dobře plnit své povinnosti, ale na druhé straně je zbytečné trápit se představou, že se třeba náhle firma položí a já budu bez místa.

A pak: neštěstí jsou strašná... jakákoliv... ale pokud vím, že se po smrti žije dál a já své zesnulé drahé zase uvidím, je to přece jen pohled z jiné perspektivy.
16.1.2010 14:15:02
Strach je dobrý sluha, ale zlý pán. Je prima, když nás upozorní na něco, s čím můžeme pohnout. Ale když nás ovládá a ne "navádí", je to škůdce.

Moje matka se vždycky hrozně bála, je to jistě i tím, že jsem jedináček. A já jsem se zas bála jejích hysterických záchvátů, při kterých mi hrozila, že vyskočí z okna, pokud ještě někdy přijdu o půl hodiny pozdě .. ona se bála o sebe (co by s ní bylo, kdybych nebyla .. světlo jejího života by pohaslo) a ne o mně.

Proto: matky, zabavte se i jinak než dětma! děti se pokuste co nejlíp vychovat + "co mohu, to mohu, co nemohu nechám bohu" (nebo koňovi, jak chcete)+ když na vás přijde panická ataka, co se dítěti může stát, tak na mně funguje taková legrace : představím si, co se může stát nejpřekvapivějšího, nebo nejlegračnějšího (se stejnýma kulisama, jen teda vymejšlím jinej konec) a pak mám jednu představu, která na mě zabere vždycky (přijďte na tu svou!) ~x~

a nakonec recept Franka Herberta
"Nesmím se bát. Strach zabíjí myšlení. Strach je malá smrt, přinášející naprosté vyhlazení. Budu svému strachu čelit. Dovolím mu, aby prošel kolem mne a skrze mne. A až projde a zmizí, otočím se a podívám se, kudy šel. Tam, kam strach odešel, nic nezůstane. Zůstanu pouze já.
"Litanie proti strachu" - Frank Herbert, Duna
Helena, tři dospělé děti
  • 
15.1.2010 18:56:02
Děkuji, něco podobného jsem chtěla také napsat, ještě že jsem došla v diskusi až sem, abych se neopakovala. V mém věku už vím jistě - o své děti se budete bát vždycky, i když vyrostou. A pak ještě o jejich partnery, o vnoučata a tak pořád dokola. A ještě k tomu čím dál víc, protože se zkušenostmi přijdou i myšlenky na věci, které nás dříve vůbec nenapadly. Máme dvě možnosti, buď žít v neustálém strachu o své blízké nebo se těšit z každého dne, kdy je všechno v pořádku.
Kamila+Eliška
  • 
15.1.2010 18:44:33
Víš, ono bát se kriminálníků a pedofilů je sice dobře, ale ve skutečnosti bývá většina dětí zneužita vlastními příbuznými. Bohužel. Nejvíce nebezpečí hrozí ve vlastní rodině, u příbuzných či známých rodiny. Kriminálníků a pedofilů, kteří by ohrožovali tvé dítě je v tomto poměru jen velmi málo.
Peta@Naty@Katy
14.1.2010 15:23:16
… ZLO NEEXISTUJE !

Profesor na univerzite polozil svojim studentom otazku:
- Je vsetko co existuje stvorene Bohom ?
Jeden zo studentov nesmelo odpovedal :
- Ano je to stvorene Bohom
- Stvoril Boh vsetko? - spytal sa profesor
- Ano, pane! - odpovedal student.
Profesor sa teda spytal:
- Ak Boh stvoril vsetko, to znamena ze Boh stvoril aj zlo, ktore
existuje. A vdaka tomuto principu, nasa cinnost urcuje nas samotnych , Boh je zlo.
Akonahle to pocul student tak stichol.
Profesor bol sam so sebou spokojny.
Zrazu zdvihol ruku iny student :
- Pan profesor mozem Vam polozit otazku ?
- Samozrejme, - povedal profesor.
Student sa postavil a spytal :
- Existuje chlad ?
- Co je to za otazku, samozrejme ze ano, tebe nikdy nebolo chladno ?
Studenti sa zasmiali otazke spoluziaka, ale ten pokracoval :
- V skutocnosti pane chlad neexistuje , v sulade so zakonmi fyziky je v skutocnosti chlad iba nepritomnost tepla. Cloveka a predmety mozeme popisat a urcit ich energiu na zaklade pritomnosti, alebo vytvorenia tepla , ale nikdy nie na zaklade pritomnosti ci vytvorenia chladu. Chlad nema svoju jednotku v ktorej ho mozeme merat. Slovo chlad sme si vytvorili my ludia , aby sme popisali to co citime v nepritomnosti tepla.
Student pokracoval :
- Pan profesor, existuje tma ?
- Samozrejme ze existuje - odpovedal profesor.
- Znovu nemate pravdu , tma tak isto neexistuje. V skutocnosti je tma vdaka tomu ze je nepritomnost svetla. Mozeme skumat svetlo , ale nie tmu. Svetlo sa da rozlozit, skumat luc za lucom , ale tma sa zmerat neda. Tma nema svoju jednotku v ktorej ju mozeme merat. Tma je iba pojem ktory si vytvorili ludia aby pomenovali nepritomnost svetla.
Nasledne po tom sa mladik spytal :
- Pane existuje zlo ?
Tentokrat profesor neiste odpovedal :
- Samozrejme, vidime to kazdy den, brutalita vo vztahoch , medzi ludmi , trestne ciny , nasilie , vsetko toto nie je nic ine ako prejav zla .
Na to student odpovedal :
- Zlo neexistuje , pane. Zlo je iba nepritomnost dobra , teda Boha. Zlo je vysledok nepritomnosti bozskej lasky v srdci cloveka . Zlo prichadza vtedy ako ked prichadza tma, alebo chlad - teda v nepritomnosti svetla a tepla a lasky.
Profesor si sadol . Ten student bol mlady Albert Einstein.
ANNAHAM
14.1.2010 9:15:21
A kolik let bylo v roce 1976 Vám, že to tak dobře můžete posoudit? Skoro bych řekla, že jste v té době byla hodně malá, a že jste jenom přesvědčená dnešní propagandou, že jsme snad ani nebyli svéprávní, žili jsme v neustálém strachu a chovali se jako stádo.Už jenom schází, abyste nás poučila, že komunisti to tak nařídili a my jsme všechny na povel postavili kočárky na předurčené místo. Vždycky žasnu, když slyším třeba v televizi třicetiletého suveréna, který vypráví hlouposti o době před svým narozením. Nakonec se tomu vždycky s manželem zasmějeme, ale je to vlastně k pláči, co Vám mladým nakukali a jak tomu věříte. Měli byste používat vlastní rozum a nepapouškovat fráze. Trochu jsem se rozohnila. ~x~Ale nic ve zlém, vy za to nemůžete. Taková je prostě doba.
maminkainka
  • 
14.1.2010 7:55:59
Přesně tak, taky jsem takhle malý mimi nepůjčovala ani babičkám bez mého dozoru.
 Příspěvky 110 z 209 [Dalších 199 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.