| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak jsem nevěděla, že rodím

 Příspěvky 110 z 171 [Dalších 161 >>]
18.12.2009 10:39:12
Huráááá,
tak konečně vím, že nejsem sama.
Pořád jsem měla pocit, že je něco špatně když jsem necítila tu nádhernou vlnu štěstí po porodu.
Moje první hláška byla: "ahoj,zvíře" a u dvojčátek jsem byla v limbu a po probrání to bylo: "tenhle se mi líbí víc..."
Mám takový pocit, že nás je spousta jen tak nějak nechceme bořit mítus nádherného pocitu z mimi po porodu.
Určitě by stálo za to si někde zapsat naše první slova k miminkům, určitě bychom se pořádně pobavily.~j~~:-D
Eva
  • 
8.12.2009 22:04:39
Konečně mamina, která to všechno tak nedramatizuje. Dneska je to to totiž tak,že se až moc čte. Před dvaceti lety ... šla jsem rodit a netušila, co všechno mě může potkat a proto jsem odrodila v klidu a ne s hororovým scénářem, jako o 11 let později. A tak to šlo i s dalšími dětmi.
A k lásce ... miluju všechny svoje děti, někdy víc, jindy míň, dneska už podle toho, jak moc mi hnou žlučí, bo dva jsou už dospěláci. Ale malá je sluníčko.
Ale ještě k prvorozenému. Byla jsem tak nějak hrdá, že mám dítě, i když mi bylo devatenáct a byla jsem tak hrdá a tak moc "matka", že na první vycházce na město jsem kočár i s ním nechala stát u obchodu a kráčela s taškou plnou nákupu k domovu a na půl cesty jsem si teprve vzpomněla, že mi asi něco chybí. No, otočila jsem se a vrátila pro syna a jakoby nic vzala kočár a šla.
Dneska to nechápu, ale tehdy ... najednou tu byl. A nebláznila jsem, neřešila všechno to okolo, ten humbuk, co dokáží dneska některé mámy, když je slyším. Brr, až mi z nich někdy jde hlava kolem. Nedokázala jsem se nikdy hodiny bavit o plínách, stříhání nehtíků, krkání, prdění, kakání ...
Ono se všechno musí brát tak bějak na pohodu. Jinak by z nás byly chodící trosky a maminy, které neustále šišlají, pitvoří se a potomky před jinými maminami nazývají ... naše dítě.
Ani se nedivím, že je tolik matek "na prášky".
A ještě něco ... zájmeno ... my jsme dneska papali, my jsme dneska spinkali ... to je taky síla.
Maminy ... tak tedy s klidem. Jednou i těm vašim miláčkům bude dvacet, budou mít plnou hlavu chytrejch věcí a vy si nebude přát nic jiného, než jim buď jednu fláknout a nebo vrátit čas ;-)
N-o-n-a, Karolinka 5let
8.12.2009 14:04:42
ahoj,
zažila jsem něco podobného jako zpousta z vás. Taky jsem rodila v osmém měsíci a ani sem neměla páru o tom, že rodím............když sem dojela do porodnice, ptali se mě ve výtahu: potřebujete si sednout??a já na to, ne v pohodě - postojím.........no když sem konečně po dvou hodinách porodila, sem si říkala: Proboha, vždy´t je tak ošklivá a fialová..
Dneska jsem ráda, že ji mám.........je to moje dobrá kámoška a dcera v jednou......vždy si skvěle popovídáme....
Soňa K.~t~~t~
  • 
8.12.2009 13:57:39
ahoj,
zažila jsem něco podobného. Taky jsem rodila v osmém měsíci a ani sem neměla páru o tom, že rodím............když sem dojela do porodnice, ptali se mě ve výtahu: potřebujete si sednout??a já na to, ne v pohodě - postojím.........no když sem konečně po dvou hodinách porodila, sem si říkala: Proboha, vždy´t je tak ošklivá a fialová..
Dneska jsem ráda, že ji mám.........je to moje dobrá kámoška a dcera v jednou......vždy si skvěle popovídáme....
Soňa K.
8.12.2009 0:20:56
Ahojky, předně gratuluju k miminku~x~, co se týká mateřské lásky tak ač jsem se na první dítko (syna) strašně těšila, tak po jeho narození kdy jsem mj byla ráda že je vše ok a že to mám za sebou,ale vůbec mě nedocházelo, že "to" co leží v postýlce vedle mě je můj syn a já jsem matkou, dokonce když se mě v porodnici začalo něco honit ve střevech, tak jsem si vybavila jak to bylo fajn, když mimčo kopalo a bylo mě to najednou líto. Syna jsem se naučila milovat postupně, ale trvalo mě to asi tak 3 týdny. U dalších dvou dětí to už bylo jiné, už jsem byla matka a pocity lásky k miminku se dostavily hned~s~~s~~s~~:-D Asi se i roli matky a pocity s tím spojené musíme nějakou dobu učit, než nám to všechno pořádně dojde, hormony nehormony~t~
Mirka
  • 
7.12.2009 18:46:26
A proč děti máš, když nejlepší chvíle s nimi zažíváš, pokud je někam odkládáš?...Promiň, ale z tvých příspěvků mi to tak nějak vyznělo.
Ecim
7.12.2009 11:37:26
Lucko, právě za sebou máme velký boj. Venku je nádherně, a tak jsem mladšího dala spinkat do kočárku, chtěla obléknout toho staršího a vyrazit na procházku, na kterou se těším jak blázen. Výsledek byl ten, že starší syn začal být mrzutý, dlouze vřeštěl jako pavián a pak usnul. Takže oba chlapečci spinkají, na jednu stranu jsem ráda, že tu v klidu uvařím a uklidím a připravím se na manželovu zítřejší promoci, ale na druhou stranu jsem lehce otrávená, že nejsme na vzduchu. ~;(( Ale co, člověk nemůže mít všechno. ~;)
6.12.2009 22:29:52
Ecim, tak to jako by z oka vypadnul tomu našemu, momentálně uspáváme od sedmi, zabral už asi třikrát, ale po chvilce je zas vzhůru, momentálně mě, když jsem mu domlouvala ať jde spát, obdařil několika šibalskými úsměvy. Má to zmáklý, ví že to na mě zabírá. ~t~
Ecim
6.12.2009 18:48:04
Lucko, můj první syn spal jako miminko hodně, ale když už byl vzhůru, tak vyžadoval neustálou pozornost. Druhý syn spí o něco méně, ale je soběstačnější. S prvním synem jsme mívali velmi náročné večery, od cca18.00 - 19.00 do 22.30 - 24.00 vyžadoval neustále nošení, houpání a sání z prsu. A bylo železným pravidlem, že prořval večer pokaždé, když šel manžel do hospody. První tři hodiny jsem se zpravidla držela, ale pak jsem manželovi volala do hospody vzteklá jak alík, ať jde domů, že už toho mám dost, a on mi odpovídal, co jako má teď v té hospodě se řvoucím synem dělat. Syn byl také zpravidla velmi hodný před návštěvami, ale jakmile návštěva odešla, tak to rozbalil. ~t~ A nejlepší bylo, když jednou v noci bugřil do 02.15 (jeho rekord) a druhý den jsme jeli navštívit mé prarodiče a babičkaa řekla: "To je neuvěřitelné, vždyť já jsem ho ještě neslyšela vydat hlasitý zvuk." ~t~
6.12.2009 14:22:49
Hezky napsané. Je fajn, že se o mateřství a dětech mluví i realisticky :).
Mám velmi pohodové dítě. Ale nespí. Vlastně spí vždy tak deset patnáct minut, když se mi jej po několika hodinách povede "ukecat". Takže dny trávím, rozbalováním, svlékáním, oblékáním, nošením na ruce, na rameni, šátkováním, přenášením, nandáváním do lehátka, vyndáváním z lehátka. V krátkých chvílích, kdy si vystačí sám se snažím zvládat domácnost. Naštěstí dvě starší děti už jsou natolik samostatné, že si připraví i jídlo. Ve chvíli, kdy kojenec usne se snažím rychle najíst. ~t~

Kojenec má však jednu neuvěřitelnou vlastnost, usne pokaždé předtím, než dorazí domů přítel, spí, když si přítel dopoledne udělá volno a zůstane na prodlouženou snídani, usne pět minut předtím, než dorazí pošťák a když vyrazíme na návštěvu, tak tu prospí také. Čímž zákonitě dochází k nádherným momentům, kdy pošťák, který už počtvrté v týdnu vidí spící dítě se vážně optá, zda je to dítě někdy i vzhůru, známí mají pocit, že se nám narodil malý zázrak, tudíž nelze moc skuhrat, stejně by mi to nikdo nevěřil. ~t~ Největší horor je večerní uspávání, to naštěstí zná i má drahá polovička, která se ochotně zapojí, takže nastřídačku provádíme vše výše popsané. Ale možná svítá na lepší časy, včera kojenec zabral na AC/DC a Highway to Hell. ~b~ Po večerním uspávání jsem vyřízená natolik, že místo toho, abych se věnovala svému podnikání, ve kterém jsem plánovala i při mateřské pokračovat, padám vyřízená do postele. Naštěstí v noci spí kojenec dobře.

Mám velké štěstí, že dnes už vím, že z toho brzy vyroste. ~;)
 Příspěvky 110 z 171 [Dalších 161 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.