| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Dostáváte dárky od svých dětí k Vánocům či narozeninám?

 Příspěvky 110 z 100 [Dalších 90 >>]
Sylvie6
8.9.2012 18:29:28
Přesně tak jsme vždy vedly naše děti a dnes to oni předávají svým:-) Musím se pochlubit, že letos jsme s manželem od našich dětí dostali nádherný dárek k výročí svatby- zájezd do ,byli jsme na Krétě http://www.greece-tours.cz/recko/kreta/malia/ a moc jsme si to užili, takže vést děti od malička k tomu, aby mysleli na druhé s dárkem se rozhodně vyplatí~g~
2.11.2009 15:00:58
řekla bych, že Tvé tříleté dítě je akorát ve věku, kdy s tím učením pomalu začít. Mám 4letou dceru a od jejích cca právě těch tří let jsem společně připravovala dárečky k narozeninám pro její dva kamarády, ke kterým jsme na narozky vždy chodily, totéž na Vánoce. Nebyly to ruční výrobky, byly to třeba koupené hračky, ale kupovaly jsme spolu a pak doma společně balily. Holka někdy k tomu třeba přikreslila obrázek. Letos začala chodit do školky, a co vím, tak ve školkách vyrábějí děti s učitelkou dárky pro maminky, a to pak dostaneme na vánoční besídce ve školce ... takže i ta školka je vlastně učí. Jsem s holkou sama, její otec k nám jezdí jednou měsíčně na víkend,,,, a když mám narozky, tak mi přeje on s holkou... letos šli spolu do obchodu mi něco koupit, vloni to omezili tuším jen na koupenou kytku /on/, malá natrhala něco na louce, bylo to v červenci. Takže opravdu ty malé děti prostě přibrat k sobě, ať jsou od začátku u toho, když se něco takového chystá, ať o tom ví.
Starší děti svýho manžela už asi nepředěláš a asi bych to ani moc neřešila. A možná na to přijdou sami, až třeba tvoje děti budou starší a při nějakém tom společném večeru ti přinesou nějaký dáreček, nebo tatínkovi, a ti starší nic,,, dyk to je musí zahanbit a musej se chytit za nos. Že taková situace nastane, je poměrně reálné, ne? časem.

Platit za pomoc v domácnosti mi vadí, ale k tomu se nevyjadřuji, páč nevím, jestli třeba nedopadnu stejně :) nerada bych, ale kdovííííííííí.

Anik
2.11.2009 5:27:46
až mi Pepíno jednou ze školky přinese vystřižené srdíčko, třeba ublemcané od lepidla, s nápisem MAMYNCE :-) nechci žádné dary, moc se těším až nám něco zkrátka vyrobí.
1.11.2009 12:03:14
Zdravím,
dcera měla teď v říjnu 4 roky - neřekla bych, že má rozum z toho jak to chodí při obdarovávání svých blízkých. Ale snažím se aby v případě něčích narozenin alespoň dotyčnému něco namalovala a zvykla si tak na to, že nemůže dary jen příjmat, ale že je potřeba je i dávat.
Nedávno, když jsme spolu psaly dopis Ježíškovy a měly jsme napsanou ( nakreslenou ) jen jednu věc - a to kočárek pro panenky - prohlásila naše Nela, že to stačí, že už všechno má ~;) .Ale co mě dostalo úplně nejvíc bylo, když řekla, že by si od Ježíška přála taky něco pro mě a pro taťku!!! ~s~~p~~s~
Nepatřím k těm co by dítěti koupili vše na co si v obchodě ukáží - řekla bych že jsem v tomhle docela přísná, ale taky se snažím dceři pokaždé vysvětlit proč jí nevyhovím- a to si myslím, že je základ. Bavit se s děckem a vysvětlovat - to je to co je pro mě důležité. A myslím si, že právě pro to není dcera z těch co by v obchodech stropili scénu pokaždé když něco nedostanou.
Co se týče práce doma nebo na zahradě tak se s manželem snažíme aby teď v jejích letech byla alespoń při práci s námi- i když třeba nebude zrovna sbírat trnky - ať alespoň vidí co všechno ta nebo jiná práce obnáší. Samozřejmě úklid jejích věcí jako hraček nebo oblečení je jen a jen na ní. S tím taky souvisí to jak její hračky budou vypadat - tzn. jak vydrží dlouho pěkné a nerozbité. A alespoň si bude věcí více vážit - už nyní- aniž by si je sama kupovala!

A jak to bude s kapesným? to opravdu zatím nevím. Co ale vím určitě je, že nebude dostávat peníze za domácí práce a za známky ve škole!
Doufám, že je to tak správně!
veverkaa + syn 05/09
  • 
1.11.2009 10:11:31
teda, to s těmi papírovými penězi mi přijde jako dobrý nápad. musím si to zapamatovat. :-) díky za inspiraci.
Karkulína
31.10.2009 19:08:36
Absolutně nesouhlasím s placením dětí za pomoc v domácnosti! Ještě tak nějaká sladká odměna za mimořádnou pomoc (na stavbě, mytí auta, zahrada), ale peníze NIKDY! Copak rodičům někdo za práci v domácnosti platí? Naši kluci (12 a 10) mají na starosti úklid svého pokoje, starší vyskládává myčku, sami si třídí vyprané prádlo, ostatní práci vykonávají dle potřeby na požádání. Někdy sice ne příliš nadšeně, ale udělají. Mladší rád pomáhá při vaření, zejména svých oblíbených jídel - míchá vajíčka s knedlíkem, strouhá mrkev na salát:-) Nejmladší 3letý si uklízí hračky v pokoji a nejraději sám, když pošlu bráchy, aby mu pomohli, sám je odhání nebo po nich hračky opět vytahá a uklidí znovu:-)
Mám doma čtyři chlapy včentě manžela a pomáhat musí všichni, já nejsem stroj ani blázen, abych všechno dělala sama. A nikdo nikomu za to neplatí ani platit nebude~;)
Helena, 3 dospělé děti
  • 
31.10.2009 18:35:51
O tom jsem nikdy nepřemýšlela, ale vydrž, ze pár let na tom bude možná stejně žena od Ivanina syna - viz výše. Ale vážně, asi znám rodiny, kde se vůbec neobdarovává.
Ecim
31.10.2009 12:13:48
Tak konkrétně mně se Tvůj názor líbí. ~x~
Ecim
31.10.2009 12:12:24
Heleno, zní to drsně, ale také bohužel nevidím jinou možnost.
Taodvedle
30.10.2009 22:46:33
nivo a to z jakeho duvodu nejsi obdarovavana?~o~
 Příspěvky 110 z 100 [Dalších 90 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.