| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Mají učitelé zasahovat do odívání žáků?

 Příspěvky 110 z 327 [Dalších 317 >>]
amy
  • 
3.11.2009 8:42:30
A kde bereš jistotu, že učitel je ten soudný? My máme úžasnou paní učitelku, tu jsme skutečně vyhráli, k dětem se chová báječně, její styl výuky obdivuju, ale pokud jde o její styl oblékání, tak raději pomlčím (nosí legíny ze začátku 90.let, přes ně si vždy oblékne pytel neurčité barvy). Jenže mě je fuk, jak se obléká, hodnotím jí podle toho, jak vykonává svou profesi. A tu vykonává na 1*

A naše paní družinářka, která pořád zasahuje do toho, co děti mají na sobě, co mají na hlavě, zda jsou holky nalíčené....Tak tahle paní má asi nejmíň do čeho mluvit, protože podle vzhledu se jeví jako absolutně nesoudná. Její líčení spočívá v tom, že si tekutými černými očními linkami nakreslí obočí v takovém tom věčně udiveném tvaru a rty si obtáhne rudou konturkou (rtěnku už nepoužívá), na hlavě nosí květák. Myslím, že tahle paní je asi tak ta poslední, co by měla komentovat něčí vzhled.
Když jsme jí s manželem poprvé viděli, smáli jsme se celou cestu v autě.
31.10.2009 22:50:52
Já bych ráda reagovala mými zkušenostmi s naší paní učitelkou třídní. Dcera chodí nyní do druhé třídy. Učitelka mi neustále píše vzkazy, že mi dcera nemá chodit do školy oblečená v šatech, že tím dráždí ostatní děti, které asi chodí v teplákách... Párkrát jsem ji odepsala, že nevidím nic špatného na tom, že holka chodí do školy v šatech.Stále stejná písnička. Mám ji posílat do školy v riflých a tričkem s krátkým rukávem, má mít svetr, ponožky. To jsou její slova. Kde jsme, aby mi učitelka diktovala v čem má mé dítě chodit do školy, když chodí oblečená hezky, nažehlená... Kdyby byly povinné uniformy, tomu bych se nebránila, ale nevidím jedinný důvod, proč ne šaty !!!
Katty
  • 
31.10.2009 21:34:12
Ráda bych reagovala na tento článek také z pozice učitele. To, že děti nosí do školy tepláky je dnes celkem běžná věc. Už nějak nefunguje to, že do školy bychom měli chodit slušně oblečení (samozřejmě zdaleka ne ve všech případech). Vlastně mi to ani moc nevadí - je to pohodlnější a děti se i ve škole o přestávce dokážou umazat. Ale pokud jede dítě v teplákách i do divadla, to už mi přijde trochu jako drzost.Jestlipak by rodiče šli do divadla v teplákách?
A ještě k propoceným kolům v podpaží učitelky na třídní schůzce. Už jste někdy stáli 5 a více hodin před tabulí, běhali kolem dětí a pak ještě čelili "útokům rodičů", kteří si na Vás jdou "smlsnout"? Tak si to vyzkoušejte!!!
Grainne
30.10.2009 22:49:10
Heleno, svoje fracky si s dovolením usměrním sama a pokud má některý zmetek za katedrou pocit, že by jim měl věnovat pozornost, jakou tu prezentuješ, patrně by se se zlou potázal.
Tomu věř, že by si následně nedovolil vylézt na ulici se skvrnkou na botě.
Helena
  • 
30.10.2009 22:42:52
Každá situace v životě, každé prostředí, si žádá určité oblečení.Zvlášť škola. Prostě v naší kultuře existují jakási pravidla, ať už psaná v podobě školních řádů, nebo ještě spíše nepsaná, jak by se člověk měl oblékat. Učitelé jsou spoluodpovědní za výchovu svěřených žáků. Pokud má některý fracek nesoudné rodiče, měl by to napravovat učitel.
Petra
  • 
29.10.2009 15:35:41
Nevím jak jinde, ale v Plzni trvá objednání do PPP tak 7 měsíců (žádost jsme podávali v září a "na řadu" jsme přišli v dubnu (a to ještě proto, že někdo vypadl). Takže PPP v tomto případě asi moc dobré řešení není:(
Petra Neomi
  • 
29.10.2009 1:13:31
Prosím tě, sex ve třinácti měly holky i za mých časů a to je mi čtyřicet. Jen ta antikoncepce nebyla, takže to byl větší průser.Zdá se mi, že tomu přikládáš zbytečně velký význam, pravda je taková, že ve skutečnosti jsou děti dneska dětštější, než jsme byli my. Dneska je osmnáctiletá těhotná málem anomálie, dřív to bylo pravidlo.
JáKáča
  • 
28.10.2009 14:21:01
Zašla bych za p. učitelkou a v přátelském duchu se jí pokusila vysvětlit proč to pero chceš vyzkoušet. Jestli s ním má zkušenosti a že se můžete domluvit, že např. za 14 dní se domluvíte, zda dceři vyhovuje. Mám zkušenost, že pokud vtáhnete učitelku do role: Pojďme, pomožme tomu dítěti, většina z nich na to slyší. Všechny bohužel né. Pro "agresivní" přístup máte čas vždy, pokud tento způsob zklame.
Vaal
28.10.2009 11:08:11
Graine,žere mě pomylení, že se dětem zbytečně krátí dětství...prostě jsem si to aplikovala na sebe..a svou dceru..a z té představy se mi udělalo šoufl...Jak se říká, kdo chce s vlky býti, musí s nimi výti..A já vím, že pokud jednou malá bude mít takové kamarádky, bude chtít určitě také tak vypadat..no a já nebudu mít sílu z ní dělat nějakého outsidera...Jde to jedno s druhým...nakonec jí ve dvanácti budu muset pořizovat antikoncepci?Ten trend starých-mladých mě se.e.~;) Za kontroverzní název příspěvku se omlouvám..není nejvhodnější.To pro vysvětlení

Jo..nevím jestli někdo z vás viděl seriál Sex ve městě, ten díl, jak se ta třináctiletá děvčata milionářů chovala jak třicetileté ženy,byly arogantní, sebevědomé, nosily značkové oblečení, měly sex(tím si udržovaly pozornost chlapců), měly od rodičů na co si vzpomněly...Hlavní hrdinka Samantha z nich byla totálně vytočená...nechápala to a štvalo ji to...Nakonec si uvědomila, že může být šťastná, PROTOŽE MĚLA DĚTSTVÍ.
Samořejmě to je fikce, ale když se kouknu na některé dnešní třináctky, je to to samé a jsem z toho dost znechucená, prtože to jednou bude ovlivňovat i mou dceru..ať bude mít výchovu jakou chce~;((



KaM
  • 
28.10.2009 0:31:18
Nevnímám to jako problém. Problém by mi přišly např. dredy, i když dvě z mých dětí je mají, jedno na celé hlavě, jedno jen částečně (17 a 19 let, SŠ a VŠ) a já je měla v mládí taky, do školky a na ZŠ se to opravdu nehodí, už z hyg. hlediska.
Učím na střední škole, je mi jedno, kdo v čem chodí, nevadí mi čepice, kšiltovka, kapuce, piercing, holá záda ani nahaté břicho - neřeším to. Koneckonců, vypovídá to o jejich slušnosti a vychování, že (konkrétně kapuce, čepice, kšiltovky).
Zrovna tak dredy, číra, barevné nebo holé hlavy jsou mi ukradené... naprosto. Proč bych se tím měla zabývat?
 Příspěvky 110 z 327 [Dalších 317 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.