| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak nás ovlivňuje svět reklamy

 Příspěvky 110 z 180 [Dalších 170 >>]
Simca,06+07
  • 
11.6.2009 18:38:04
íšo, Báro, já taky nikoho nesoudím,jen jsem řekla svůj pocit z příspěvku, jinak vám i komukoliv jinýmu chytrý děti přeju. Taky jsem tam hned psala, že je každýho věc, jak to má s aktivitama. Taky nemívám ve zvyku někoho hodnotit, aniž bych ho poznala a znala, jen to byl můj momentální pocit, ale omlouvám se za jeho možná příliš upřímnou prezentaci
11.6.2009 17:41:54
Ne ne nemíchám. Co když chce to dítě v nezaplněném čase chodit na flétnu???
11.6.2009 15:00:29
Vy se ale na zářijový kroužky nebudete zapisovat už teď, ne? Nejspíš až v září, tak bych to teď jako problém odsunula, ono se lecos může do tý doby změnit. Někdy stačí odpoledka v nevhodný den, syn měl odpoledku už ve druhé třídě a když nemá jeden, má druhý, vždy nám to udělá neplechu v režimu. Nám se letos střetly ve stejnou dobu bojové umění a fyzikální kroužek ~:(. Na příští rok zůstanou časy nejspíš stejné. Velmi nemilé rozhodování pro dítka. Asi to budeme řešit po čtrnácti dnech. Doufám, že na tu dobu nepřipadne právě i odpoledka. To by mrzelo nejen kluky, ale i mne.
Katla
11.6.2009 14:39:20
Píšeš:
"Co tedy podle vás dělat v takovém případě. Prostě za ni nějaký vybrat a od příštího roku ji na něj nepřihlásit??? To je svoboda???"

To je otázka, do jaké míry o sobě může činit dítě rozhodnutí, a kdy podlehnout nátlaku dítěte a kdy ne.

Já píšu o volnosti v čase nezaplněném činnostmi. Tím neříkám, že svému dítěti dovolím, aby v tu dobu dělalo všechno, co se mu zlíbí. ~y~

Mícháš dvě rozdílné věci.

11.6.2009 14:35:57
Ale o svobodě jsi začala mluvit Ty Hroudo. A to dokonce o svobodě volného času. Teď si poněkud odporuješ.
11.6.2009 14:34:19
Simčo, já jsem tady v první řadě nevychvalovala svou dceru, ale obhajovala proč má tolik kroužků. A už vůbec mě nenapadlo soudit Tvé děti. Já je neznám, ani Tebe neznám a nemouhu tudíž ani nic soudit nebo posuzovat. To Ty jsi mě šmahem obvinila z vychloubání a vychvalování mé ratolesti. Možná, kdyby sis pročetla celé vlákno, pochopila bys co jsem se snažila vysvětlit a že to poslední o co mi šlo, bylo vychvalovat svou "geniální" dceru.
Mezi náma, umí to bejt pěkně drzej, línej a držkatej fakánek. A já to vidím a vím o tom. Ale tady v té diskuzi vůbec neměla být řeč o mé dceři, jenom se to k tomu zvrhlo a to přes mé opakované žádosti, přestat řešit kroužky mé dcery.
Katla
11.6.2009 14:32:03
Kam až může sahat svoboda dětí samy o sobě rozhodovat?
V čem a od jakého věku?
Sama to dost často řeším.
Domnívám se, že k tomu musí mít dítě nějaku míru zralosti a vlastních zkušeností. Dost často prostě nevím, u malých dětí to zase tak moc neřeším, ale u desetiletého kluka už to problém je.

Ale: Když bu dítě důrazně a s pláčem trvat na tom, že jeho SVOBODNÁ volba je koukat 5 hodin denně na TV a živit se párkama v rohlíku, tak mu asi většina matek tu svobodnou volbu dost podstatně ukrátí. Když dítě s pláčem vyžaduje další kroužek, tak je to jiná svoboda? Stejně nakonec rozhodneš podle toho, co si TY myslíš, že je pro dítě lepší. Obhajovat se to, že se podřídím rozhodnutí dítěte SVOBODOU dítěte bych se neodvážila, protože až příště dítě přijde v šestnácti se SVOBODNÝM rozhodnutím, že opouští střední školu a jde bydlet dpo squatu , tak mu udělá většina z nás pěknej čurbes koncept svobody nekoncept svobody. ~z~
11.6.2009 14:10:26
Tvoje děti tady proboha nikdo nehodnotil, to opravdu nemám ve zvyku a už vůbec nehodnotím lidi natož děti podle inteligence. Možná jsi jen otrávená z kamarádky, proto tvoje reakce na Báru...., ne každý, kdo se svým dětem věnuje a dopřává jim vyžití, je tím automaticky rozmazluje a chlubí se tím. Já příliš nechválím svoje děti, měla bych určitě víc a většinou je nechválím před cizíma ani známýma lidma. Jenže oni se chovají hodně nestandartně a upoutávájí tím na sebe pozornost a obzvláště když byli menší, někteří lidé z toho usuzovali, že to já a moje výchova je toho příčinou. Tak jsem trochu alergická na takové odsuzovače jako jsi mi připadla ty, stejně jako ty jsi alergická na svoji kamarádku.
11.6.2009 13:55:51
No vidíš Hroudo a já za svobodu rozhodování, pokládám, že mé dítě může svobodně navštěvovat kroužky, kterré chce a stíhá. Má k tomu samozřejmě svobodnou volbu přestat je navštěvovat, kdykoliv bude chtít. Ale ona nechce. Vzhledem k tomu, že chce od září naopak jeden přidat, dostala za úkol jeden škrtnout. Včera večer mě s pláčem prosila, abych ji k romu nenutila, protože ona chodí na všechny ráda a nechce se žádného vzdát.
Co tedy podle vás dělat v takovém případě. Prostě za ni nějaký vybrat a od příštího roku ji na něj nepřihlásit??? To je svoboda???
Milada.
11.6.2009 13:36:06
Hroudo,

Tys fakt vtipná a jistě znáš mé dítě, které nesmí ani chodit do družiny, v současné době jim nefunguje ani jídelna. Takže podle Tebe by měla vypadnout 3x v týdnu v 11.45 hodin a 2x v týdnu ve 12.45 a pak by měla asi všechen volný čas mít pro sebe, jo?
A třeba tento týden mám dceru 2x doma, neboť nemůže chodit na plavání a i třída, ve které je běžně, není ve škole. Takže z celýho týdne se moje dcera učí 3, slovy tři dny. To je málo volnýho času pro dítě? ~a~

A tohle:

nekteré kroužky, nejen ZUŠ, jsou vícekrát týdně. Takže tím spíše nemůže mít malé dítě 2 - 3 . jsem nepobrala. Můžeš to, prosím, pro mne, matku, která si sedí na vedení jaksi rozvinout?
 Příspěvky 110 z 180 [Dalších 170 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.