| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak nás ovlivňuje svět reklamy

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 180 [Dalších 160 >>]
Tulka
11.6.2009 13:19:29
Hroudo,je nějaký vztahovačný období~;)
Taky dceři na začátku roku proberu aktivity,protože se hlásí všude a pak jí to zase vadí,že nemůže lítat s dětma venku.A chodí jen na "obyčejnou"flétnu a obyčejnej zpěv,kdežto my máme v rodině teď samý alpský lyžování a golf~t~.No,někdy je to mazec,ale já jí vysvětluju,že je opravdu důležitý,aby dělala jen to,co ona sama chce a ne to,co od ní okolí očekává.
11.6.2009 13:15:45
Hroudo, souhlas, hezky napsáno ~R^
Katla
11.6.2009 13:11:16
Hrouda se přimlouvá za děti, aby měli to, co už možná pak nikdy pořádně mít nebudou - spoustu volného času sami se sebou.
Katla
11.6.2009 13:08:48
nekteré kroužky, nejen ZUŠ, jsou vícekrát týdně. Takže tím spíše nemůže mít malé dítě 2 - 3 .
Katla
11.6.2009 13:05:54
jedno z mých dětí šlo z ped. psych. poradny s posudkem - inteligence v horním pásmu vysokého nadprůměru. Nyní je premiant na výběrové škole. Kroužků by chtěl a zvládnul taky plná odpoledne, obzvláště vždycky v září by se nejraději přihlásil všude. Ale to proboha dítě, chytré, ale nemá chybí mu schopnost realistického odhadu - jo, chodil by tam, odchodil to, rozvinul se všestranně, ale já vidím, jak jemu i podobným dětem kolem něho chybí možnost svobodně se vyřádit, nebo naopak zalézt někam s knížkou, jít jen tak ven s kamarádem, nebo prostě dělat co je v TU chvíli napadne a ne nějakou předem určenou aktivitu, pro kterou se rozhodli, rosiče to zaplatili a ted už není mnoho cest jak z toho. Když teda píšeš o "daru od pánaboha" (já to tak nevnímám, jsou jiné dary od pánaboha, IQ tam nepočítám) , tak proč by měli tyhle děti mít od dětství program nabitý jak manažer? Je dost velká šance , že hodně z nich jednou v dospělosti bude mít náročná povolání a dost si užijou života, kdy skoro nebudou mít chvilku být SAMI SE SEBOU.

Můžete mi PROSÍM, někdo vysvětlit, proč útok na dnešní syndrom překroužkovanosti berete jako útok osobní a pomalu jako dehonestaci vlastní ratolesti? ~z~ ~z~~z~
Simca,06+07
  • 
11.6.2009 12:27:08
Taky mám jednu kamarádku, která svou, ale bohužel ne zas až tak příliš chytrou dceru, pořád vychvaluje a ta její dcera je mi tím až neskutečně protivná. Je to škoda, když ona za to ani nemůže.... A jen proto, že jsem zareagovala, tak mám doma debila???? Trochu mi to z vašich reakcí přijde.... taky mám chytré a šikovné děti, chválím je často a motivuju, ale nevedu je k tomu, aby si mysleli, že jsou nejchytřejší na celém světě
11.6.2009 10:51:39
Tak ať se výroba povede ~t~~t~. My máme dva obrovské extrémy a větší protiklady si jen těžko umím představit. Společného mají snad jen to, že jsou oba chytří. Jen každý úúúúplně jinak.
11.6.2009 9:36:11
Míšo opět děkuji za zastání. To že to děláš je nejspíš tím, že narozdíl od odsuzovatelek chápeš co to je, mít doma dítě s darem od Pána Boha.
Rozhodně jsem neměla potřebu se vychloubat svým dítětem, hlavně proto, že na jeho nadání nemám ani tu nejmenší zásluhu a není mým zvykem chlubit se cizím peřím. Jen jsem se snažila vysvětlit, že množství kroužků není přímo úměrné věku dítěte, jako spíš tím co zvládne a hlavně CHCE zvládnout!!! To že jsem upřesnila proč jsme navštívily ped.-psych. poradnu nebylo z důvodu chlubení, ale abych zabránila vysměškům typu "překroužkované dítě skončilo u psychologa". No jak je vidět platí, že "kdo chce psa bít, hůl si najde."
Mmch o sourozenci nepíšu, jelikož je ve stádiu výroby. ~t~
11.6.2009 9:21:33
Nedá mi to, musím se ozvat. Mně teda Bářin příspěvek vůbec nepřišel jako vychloubání se jedničkářem, jen jako konstatování a vysvětlení situace. Možná je to tím, že mám podobné děti doma. Můj starší syn dokonce OPRAVDU přeskočil první třídu. To není chlubení se, to je konstatování. Mít doma chytré a aktivní dítě je velká radost, ale taky to kolikrát není žádný med, je s tím spojena spousta problémů, kromě starostí s dítětem i odsuzování okolí. Já si tady na vesnici na mateřské připadala jako exot, maminy se mi vyhýbaly obloukem.
A nezlob se, ty mi je svou kritikou Báry připomínáš.
11.6.2009 9:03:54
No u nás je to tak, že kolikrát jsem v kuchyni, z obýváku zní klavír, z vedlejšího pokoje kytara a ze sklepa bicí v jednu dobu, bo manža je náruživý amatér a hraje na všechno možné. Jednu dobu jsme měli bicí v obýváku, protože jsme předělávali sklep, a to byl teprve mazec. Asi už mám svatozář ~t~ Předminulý vánoce kluci nechtěli nic k vánocům nic jiného než bicí, hrozně žadonili. Mě to přišlo přehnané z různých důvodů, ale manža řek, že se na ně bude učit taky, že to už dávno chtěl zkusit a tak je pořídil, klasické, velké, dospělácké. Mladšímu tehdy bylo sedm, byl za nima sotva vidět, známý ho naučil správné držení a údery, seděl za nima denně a tak dlouho to zkoušel, až po cca měsíci to bylo opravdu poslouchatelné. Do hudebky se hned nedostal, měli plno. Dnes jsou s tátou schopni zahrát pár písniček - bicí + kytara, je to super, jen času je tak málo...! Sedí mu to neuvěřitelně, je to přesně to, co na vybití potřebuje.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 180 [Dalších 160 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.