| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Domácí úkoly

 Příspěvky 110 z 55 [Dalších 45 >>]
30.11.2009 18:16:02
Mám doma adolescenta který si dělá naštěstí vše do školy sám,potom dceru která chodí do 5 třídy a ta si úkoly dělá sama pokud jim rozumí,učit se s ní ale musím já a někdy to je pěkná fuška.Nicméně nejvíce mě momentálně zaměstnává náš prvňáček.Řeknu vám, že denně řeším opravdu velikou zlost,když otevřu složky a najdu tam tolik úkolů,že když začneme kolem čtyř hodin tak končíme v šest a to jen v tom případě že syn má dobrý den a vše mu jde rychle.Obvykle má půl až celou stránku v matematice k tomu ještě stránku psaní v pracovním sešitě a aby toho nebylo málo ještě dostane nějaké to cvičení v pr.sešitě ke slabikáři kde má doplňovat různé slova což je úplně to nejhorší.Myslím si že syn není nijak zvlášť nešikovný,nosí samé jedničky jen psaní mu nejde tak dobře jako třeba počítání nebo čtení.I tak mu ale trvá poměrně dlouho než napíše všechnu tu spoustu úkolů.To se musíme s manželem u něj ještě prostřídat jinak by nás z toho omylo.A to vše prosím DENNĚ.Pokud se náhodou stane ,že úkol náhodou nemají pak slavíme,ale né na dlouho.Protože hned druhý den jich dostane dvojnásob.Za dva dny jdu na třídní schůzky a už se opravdu nemůžu dočkat až si popovídám z paní učitelkou.S úkoly souhlasím ale myslím,že bohatě stačí jeden denně.Pokud udělám ze synem celou stránku v matematice,co pak dělá ve škole????Nemluvím o kroužcích a podobně.A jestli si paní učitelka myslí že budu celý víkend nutit syna dělat průběžně úkoly tak se plete.Každý z nás je rád když má nějaký den volno a nemusí se učit.Doufám,že už brzy vyjde zákon kdy se DÚ uplně zruší.
Ilona a její holčičky
  • 
30.3.2009 10:45:29
Tak za to fakt nemůžeš.
štěpánka
  • 
30.3.2009 9:24:58
Milado, díky za typy, ale:
přesně takový seznam dostávají děti ode mě na začátku roku (v mých předmětech). Když je potom čas na geometrii, naivně si myslím, že to jen připomenu. Zjišťovat od kolegů, to už je dnes docela nereálné, vzhledem k počtu a tomu, jak je to s úvazky. Někdy jsem ráda, když se v průběhu září vyjasní koho budou mít.
Když si chci něco půjčit v béčku, předpokládá to, že si musím vzpomenout dřív než po pokynu učitele.... Samostatná kapitola jsou kalkulačky - když slušně přijdou před hodinou, zapůjčíme "kabinetní erár". Problém je, že s neznámou kalkulačkou si neporadí.
Po 2 letech se dostáváme k tomu, že se mezi sebou konečně děti domluví a koupí to jeden.
Jinak na "výjímečné věci - např:bílé i barevné čtvrtky, čtverečkované paspíry na písemky, milimetrový papír, apod. mám vybráno 20-50 kč od každého na začátku roku a to jim kupuji sama. Ale abych vybírala ještě na sešity?
Já mám doma pro děti nakoupené sešity - A5 linkované, čtvereč. a nelink.do zásoby + A4 nelink, který vím, že potřebují na matematiku do zásoby. Tloušťku teda neřeším ani já, ani jejich učitelé. Když zásoba dojde, koupíme další. Pak stačí sáhnout do šuplíku a nemusíme nikde shánět........
Lída+2
30.3.2009 9:03:53
Takay podepisuju...málo kdy něco kontroluju.....max. řeknu máš tam chybu...pokud jí nenajde jeho problém......kdysi v druhý třídě jsem mu podepsala úkol a měl ho celý blbě..neb napsal úplně jiný~t~
30.3.2009 8:13:08
Podle naší p. učitelky nemáme úkol dětem opravovat a máme ho podepsat i s chybami. Pro ni je to kontrola, zda děti danou látku zvládly. Přesto mi to občas nedalo, ale nechala jsem na dceři, zda si úkol opraví nebo ne.
Ilona a její holčičky
  • 
30.3.2009 8:09:25
U nás ve škole je to tak, že už od 1. třídy nosí dcerka od paní učitelky seznam sešitů, které budou potřebovat, je tam součet, kolik budou sešity stát a já pouze pošlu peníze. Paní učitelka sešity objedná a já nemusím nic řešit. Jestli to tak dělají všechny učitelky, to nevím, ale naše ano a mně to maximálně vyhovuje.
Ilona a její holčičky
  • 
30.3.2009 7:55:47
Souhlasím s tím, že děti si mají své úkoly vypracovat samy.
Myslím si ale, že podepsat úkol s chybami také není to úplně pravé. Já tedy dceři úkoly kontroluji a chyby jí ukážu a snažím se jí vysvětlit, proč je to špatně a jak to má být. Asi by mi bylo hloupé, kdybych věděla, že jsem se podepsala pod něco, co není dobře. Špatný pocit před paní učitelkou. Z vlastní zkušenosti vím, že chybu, kterou s malou probereme, už většinou neudělá. Ale také se může stát, že něco přehlédnu a to se potom nedá nic dělat.
30.3.2009 7:37:57
Je mi 30 let mám doma 11letou dceruco chodí do 5 třídy, a sedmiletou prvnačku¨. Já ve škole byla absolutní flákač, úkoly nenosila a na vše kašlala, vždy jsem nějak proplula, ani jedna z dcer toto po mně naštěstí nezdědila, ale domácí úkoly jen podepisuji. Začalo to u starší jelikož jsem nechtěla aby měla velkou oporu a spoléhala se na to , že maminka napíše úkol, poté se to vyplatilo, jelikož ve škole to bylo znát, ani učitel není hloupý a když podepíšete domácí úkol s chybama, neznamená to, že jste špatný rodič, ono se to vrátí vše v dobrém, učitel vidí, kde jsou slabiny a dítě nehřeší na pomoc druhých. S paní absolutně souhlasím, ač moje maminka byla pravý opak a dokonce za mně psala i sloh, či čtenářský denník... ted se na to dívám z pozice rodiče a říkám si chuděrka jedna já ji dávala zabrat, ale nepomohla tomu sama svou pečlivostí???? Třeba bych na školu neházela tak bobek, kdyby mne nevodila za ruku i na střední škole. Děti jsou za své úkoly zodpovědné jako já za odvedenou práci v práci a známky jsou pro ně jako pro mne výplata , toho se držím a vím, že se mi to zatím vyplácí.
Ráchel, 3 děti
29.3.2009 22:52:35
jo, to taky nechápu, proč na začátku šk. roku děti nedostanou papír se seznamem sešitů a pomůcek na všechny předměty najednou ~a~
Milada.
29.3.2009 22:14:16
Zuzano,

hele, něco takovýho Vás čeká za rok:


a v každý třídě na nižším stupni základky toto dávají už v červnu. Samozřejmě, když přijde od září fungl novej učitel, tak se to pak řešilo na začátku září.

Dál teda musím říct, že trochu zírám, co Štěpánka píše. Na gymplu (to z mých zkušeností) funguje tak, že
a) si děti pokud nemají trojúhelník s ryskou vypůjčí "v béčku" - mají dobrej kolektiv, takže si před hodinou říkají, co mají mít, včetně úkolů. Nedávno třeba napsaný slovíčka z NJ.
S tím souvisí další bod:
b) stále doufám, že děti přijdou na to, že mají k dispozici net a budou si přípravy, pomůcky, oscenovaný sešity (třeba pro nemocné děti), později maturitní otázky a další info psát někam na webovky nebo do nějakýho mailu, ke kterýmu budou mít všichni jméno a heslo. To není žádná utopie, takhle to běžně funguje, jen ti primáni jsou ještě prťata : -( a neobjevil to nikdo z nich.
c) když mají mít nějaký pomůcky na VV typu černá!! čtvrtka, papírovej pytlík z papírnictví "na Náměstí", tak většinou někdo, kdo tam jde, tak koupí těchto čtvrtek/pytlíků/něčeho víc a to pak ve třídě prodává a ještě na tom něco vydělá. To už tedy primáni uměj :- )

Hromadný maily dostávám jako rodič o organizačních věcech typu výlet, ples, třídnická hodina, třídní schůzky apod.
 Příspěvky 110 z 55 [Dalších 45 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.