| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Správný čas na druhé dítě?

 Příspěvky 110 z 105 [Dalších 95 >>]
Katjan
9.4.2012 17:53:05
Tak to je přesné, díky moc za tenhle příspěvek. Mladšímu synovi je dnes devět dní a právě kvůli tomuhle šílenému pocitu viny vůči svému milovanému staršímu sluníčku jsem googlila druhé dítě, abych se utěšila a zjistila, jak to dělají jiné matky. Připadám si jako největší hnusák, když jsem staršího mazlíčka přesunula na spaní k tatínkovi (ačkoli jsou s tím oba srozuměni), když kojím a mám méně času na hraní se starším synem, a on je přitom tak trpělivý a úžasný a skoro si nestěžuje... Mám je oba moc ráda, ale někdy mě z toho bolí srdce. No, snad to budou hormony a věřím, že bude stále líp :-)
redy
  • 
1.3.2009 22:35:51
je to jedno, vše má své, buď brzy nebo pozdějc od sebe
Raaba
27.2.2009 21:31:16
Mám dcery přesně dva roky po sobě. V obou případech jsem otěhotněla napoprvé a vyšlo nám to jak jsme si naplánovali. Chtěli jsme, aby se měly navzájem. Přesně si ale pamatuji, jak jsem po druhém porodu byla nešťastná a v porodnici brečela, proč jsme to té malé doma udělali. K druhému miminku jsem si vztah hledala dost dlouho (minimálně půl roku), byla jsem si toho vědoma a dost jsem se tim trápila. Manžel se to snažil dorovnávat. MOžná ale díky protěžování staršího dítka jsem od ní nepozorovala zatím žádné žárlení, snad už nepřijde, uvidíme. Dnes je holčičkám 3,5 a 1,5 roku a mám je ráda obě stejně, zoufale se snažím žádnou neošidit, ale předpokládám že mi určitě za nějakých deset, dvanáct let něco vyčtou:-)
25.2.2009 23:11:03
Můj syn byl kolikové dítě, takže jsme prvních 5 měsíců probrečeli.Do dneška si vzpomínám na noci, kdy spal jen 20 minut a pak jsem ho víc jak hodinu a půl uspávala a po 20 minutách znova.Přes den vydržel delší dobu ( max. hodinu) neplakat jen v kočárku a to při jízdě, takže jsme celé dny trávili procházením se po parku. Naštěstí se narodil v létě. Jinak bych určitě zmrzla. V té době jsem bydlela u rodičů a nebýt mého bratra, který studuje a má přes den celkem volno, tak bych se ani pořádně nenajedla. Něměla jsem čas ani uvařit si teplý oběd. Teď má syn 19 měsiců a je hodně aktivní. Přes den mi usne asi jen jednou za týden a to maximálně na hodinu a v noci spí okolo 7-8 hodin. Přes den vyžaduje maximální pozornost. Je pravda, že většinu domácích prací zvládáme spolu a ještě k tomu, chodím každé odpoledne na dvě hodiny učit do jazykové školy, takže nemohu říct,že bych se tolik těšila do práce, ale nedovedu si představit, že bych se teď měla starat ještě o jedno takové dítě.
Monika
  • 
22.2.2009 20:29:30
Plně Vás chápu. Ač můj syn (nyní čtyřletý) byl miminko naprosto pohodové, tak třeba noci pro mě byly vyčerpávájící (od narození po 3 hodinách lahvička, noční přebalování...) Tehdy mi to tak nepřišlo, ale dnes už ano. Potřebuju hodně spát a nedostatek spánku mě strašně fyzicky vyčerpává. Navíc vím, že dnes už bych s dalším miminkem přes den neměla ten volný čas třeba na dospávání, jako s tím prvním. Tak na 90% myslím, že už druhé dítě mít nebudeme. Sama jsem jedináček, nikdy (ani v dětství) jsem s tím neměla jediný problém a jsem přesvědčená o tom, že jedináček neznamená problém v žádném ohledu. Nepopírám, že sourozenec je obohacení pro všechny členy rodiny, ale já už do toho asi znova nepůjdu.
Monika
  • 
22.2.2009 20:20:14
Možná je to tak, že ty otázky zvládnu to, užiju si to apod. právě tvoří ten rozhodovací proces dítě ano nebo ne. Není na tom podle mě nic špatného, zvlášť v dnešní době. Představa, že mám třeba 3 děti, se kterými bydlím v 1+1, s platem vyjdu tak tak, úspory žádné, je pro mě dost děsivá...
Veronika
  • 
22.2.2009 20:15:03
Tak jsem se opět sešly v jiné diskuzi:) - já jsem ta naivní z "holých zadků".

Zozi, osobní zkušenost proti seriozním vědeckým výzkumům je trochu slabá, nemyslíte?
Navíc, jak někdo jiný píše "do žen se cpe tohle a tohle" - necpou to ty ženy do sebe náhodou samy? Nemluvím třeba o nějaké hormonální léčbě ve vyšším věku, o tom nic nevím, ale HA? Pro to si snad ženy chodí do ordinací samy a celkem dobrovolně ne?
17.2.2009 19:28:23
Všecny zdravím. Mám holčičku necelé 3 roky má od 18 měsíců cukruvku. Taky jsem nechtěla moc velký rozdíl mezi prvým a druhým dítětěm, ale život nám to naplánoval jinak. Teď zvažuji jestli vůbec druhé pořizovat. Zatím vidím jen samá proti. Dcera injekce špatně snáší, pumpu nám zatím nedali. Navíc to mateřské tabu je u mne umocněno tou nemocí. Pokud bude druhé zdravé budu ho mít ráda stejně? Budu se mu umět věnovat tolik jako dceři? A co když bude taky nemocné? Mám vůbec právo přivést na svět dalšího človíčka s vědomím že možná bude mít do konce svého života takovéhle trápení? Zvládla bych to vůbec? A teď báby raďte.
P.s.:Jedno pozitivum přeci jen mám je to můj báječný manžel! :-)))
17.2.2009 17:50:21
toto je take muj nazor.Sama jsme ze tri deti a mama mela jen dve ruce.Do naruci jsem se taky casto nevesla.Cas nebyl,tolik,kolik ma dite jedno.proto jsem se rozhodla,ze kazdemu svemu diteti dam komfort uzit si svou matku.mam 16-ti lety rozdil,je to super,vsechno jsem si uzila u obou naplno a nemuselo jedno trpet proto,ze se starsim sourozence nesdili stejne krouzky,tak teda nic a zustava doma.
17.2.2009 7:47:29
Já mám takhle "náhodou" druhé dítě.Dlouho jsem řešila nechat,nenechat a ona mi to tak vynahradila,je báječná a úžasná,taková moje zlatá prdelka,kdybych ji neměla,přišla bych o hodně lásky a radosti.Ale když jsem tenkrát otěhotněla,byla jsem v těžké sitiuaci,rozváděla jsem se...Dnes ji beru jako dar z nebes...Pane Bože,děkuju Ti za mojí Karolínku.~s~
 Příspěvky 110 z 105 [Dalších 95 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.