| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Dětské oslavy narozenin v Británii

 Příspěvky 110 z 78 [Dalších 68 >>]
Alena
  • 
7.7.2008 10:38:41
Narozeniny dětí v Anglii jsem několikrát zažila, nepřipadaly mi ničím vyjímečné ani přehnaně jiné oproti těm u nás..článek je maličko přehnaný.. pravda, děti si narozeninové party v Anglii daleko více užívají, mají strukturu, program.. zažila jsem den na kolečkových bruslích, piknic v dětském parku aj..za dárky děti samozřejmě zpětně ostatním děkují, rozesílají děkovná přáníčka..byla jsem tímto způsobem oslavy nadšená. Myslím si, že není nic divného pozvat pár dětí, které má mé dítě v oblibě a kromě odpoledne na pískovišti či u staršího dítěte např.někde v tělocvičně při aktivitě, která děti baví,pak posedět společně třeba u narozeninového dortu. Já se o to určitě budu do budoucna snažit, noje dítě si tak narozeniny dalko více užije a třeba i bude déle pamatovat.

Matka 2 roční holčičky
Taodvedle
24.6.2008 22:56:26
nevim , my to mame podobne. Dcera si sama pozve deti kolik chce, tentokrat chce do aquaparku s dvema kamaradky kde je spousta kluzavek, a udelano prevazne pro deti. minuly rok jsem meli party u lesa, pronajali malou chatku a tam se decka vyradila. Nemyslim si ze to vyjde da velke penize. Nemama zadny tema, ale obcas nekdo nejake ma.
Pouzvou se prevazne kamaradi, a nedela se z toho zadna veda, kdo bude pozvany.
Mimochodem ja od zakladky taky slavila s kamarady a bylo to fajn.
co se mi nelibi a taky to nepraktikuji, jsou ty male balicky, ktere dostanou deti pri odchodu, pry aby nebyli smutni ze nic nemaji jen oslavenec. Pripada mi to hloupe, protoze myslim ze dovedou pochopit ze ted den je Den s velkym D od nekoho jineho a ted darky dostava. a co si budeme povidat zdrave jidlo prevazne o narozenich servijuje malokdo.
Teraza Horáková
23.6.2008 12:54:51
Tak hrůza asi ne, právě jsme se bavili o příštích narozkách a asi je uděláme u McDonalda (vegetariáni můžou salát, kdo chce přijít, přijde). Proč??? v létě není problém, zahrada je k dispozici, ale když se nám v bytě sešlo vloni 12 dětí (kluci mají narozky i svátky v zimě), tak to bylo docela otřesné. Některé děti super, některé tu vážně nechci vidět (už jen díky slovníku, kdy mi střídavě běhal mráz po zádech a střídavě jsem měla vztek), dalším problémem byla neskutečná zvídavost některých prcků, co nám lustrovali i ložnici.

Takže v bytě - nikdy více :-))))
23.6.2008 12:44:46
Šmarjá, to je strašné. A co když má někdo víc dětí, třeba čtyři? To aby si na tyhle akce založil zvláštní spoření... My jsme vždy slavili jen v rodinném kruhu a myslím, že to je tak akorát.
Pavli +2
  • 
21.6.2008 23:00:18
Oslava narozenin mi vždy připadala jako ryze rodinná záležitost.Pořádat oslavu pro 2 nebo 3 leté dítě s "kamarády" z širokého okolí je úplně postavené na hlavu.Když už je aspoň školák a chce si pozvat pár kamarádů,tak to je o něčem jiném.Naštěstí to i mé děti berou jako komorní záležitost,tak nemusím řešit,"kam s nima".Popsaný způsob oslavy je pro mě od A do Z nepřijatelný.Jestli litry Coly jsou opravdu běžným stadartem,tak jsem ráda,kde žiju.Nejsem žádná Biomatka,ale uvedenou nabídku občerstveních bych svoje děti konzumovat nenechala.
21.6.2008 22:32:28
Mě hlavně u toho případu skupinového otěhotnění dojímá poznámka, že ve středisku toho městečka se mohou kondomy a antikoncepce poskytovat jen se souhlasem rodičů...Víc se o tom nerozšiřovali, ale jestli je to tak...tak nezbývá než si poťukat na čelo.
Ivka(kluci 8 a3)
  • 
21.6.2008 22:30:02
Jsem z Prahy a dětské oslavy jsou tu běžné. Ani mě nenapadlo, že by to bylo nějaké přebírání cizích tradic apod. Děti jsou pyšné, že mají "svojí návštěvu", starají se o své hosty a dlouho se na oslavu vzpomíná (a těší na další:-)). Vůbec to není o penězích, dětem vyrobím obří dort z koupeného piškotového těsta, tvarohu a ovoce, kromě toho jen pití a nějaké křupky. Dárky nijak neprožíváme, každý dle svých možností. Letos jsme jako program kromě jednoduchých a nenáročných soutěží (hledání barevných kolíčků rozmístěných po zahradě...) připravili i vlastní výrobu minivorů(polystyrén, špejle, barevné papírky na vlajky...opravdu nic finančně náročného). Každé dítě si vyrobilo vlastní vor,vyzkoušelo ho na naší zahradní kádi na dešťovou vodu a odneslo si ho domů na památku...Kdo nemá nápady, my jsme čerpali z www.ceskatelevize.cz - tam najděte odkaz na pořad Šikulové, jsou tam nápady s fotkami a návody na různé výtvory.Starší syn(8) už s přípravou hodně pomůže (objevil ten vor, připravil "materiál" na 15 vorů pro kamarády...), ten mladší (3)si zase vystačí s balonky a bublifuky. Navíc není od věci poznat kamarády (a rodiče) vašich dětí!!Takže mě oslavy nezatěžují, všichni se na ně těšíme. Kamarádi, co mají třeba menší byt, pořádají oslavy venku na louce-hraje se fotbal, badminton...zažila jsem i oslavu na dětském hřišti a v pronajaté tělocvičně...vždycky to bylo moc fajn.
21.6.2008 16:47:17
No a odpovedi na takove pomery v USA a Britanii je treba ten uzavreny pakt sestnactiletych holek, co se rozhodly naraz otehotnet. Amerika a Britanie by mely konecne otevrit oci! Napriklad Holandsko je velmi otevreny narod a nelze rict, ze by pomery byly v zemi horsi. Zakazane ovoce chutna nejvic........ a v Americe to plati dvojnasob. Holywood produkuje same nesmysly a prsate blondyny a na plazi vam meri policie, jestli vase plavky zakryvaji dostatecne zadni cast tela........ Hruza.
Marta
  • 
21.6.2008 15:08:00
Ahoj,
já upřímně nevím, co je teda typicky česká oslava narozenin. Myslím, že se to u nás snad nijak neřeší, ale zpravidla to obnáší nějakou rodinou sešlost, která nemá jednotná pravidla.

Já osobně tyhle oslavy moc nemusím. Děláme je spíš z povinosti a to hned několikrát, protože ani obě naše rodiny (manželova a moje) se k nám samozřejmě najednou nevejdou a taky si nemají moc co říct. Pro mě to obnáší akorát lítání kolem, musím mít to a támhle to na co jsou ti a ti zvyklí, všichni by nejraději, kdyby malá "panáčkovala" a upřímně si říkám, že toho nemáme moc ani my ani ona a je to hlavně, aby byly babičky a tetičky spokojené a stejně i kdybych se přetrhla, tak něco bude "špatně".

Proto i my letos chystáme pro dcerku, které budou tři roky také dětskou oslavu s kamarády a musím říct, že se na to hrozně těší ona ale i já. Počet "hostů" jsme samozřejmě stanovili podle našich organizačních možností. Vše ostaní spolu vyrábíme a tím se taky aspoň na měsíc dopředu zabavíme. Dcerka se těší a pořád si opakuje, kdo všechno přijde a vybarvuje pozvánky a chystá se mnou různé úkoly a soutěže. Zvlášť u malých dětí je docela výhoda, že chodí i s rodiči a také jsou jejich kamarády většinou děti našich kamarádů, takže se těšíme, že se uvidíme a také si s organizací pomáháme. Když bude hezky opečeme buřty, když ne, tak bude něco jiného, neděláme z toho žádné drama.

Jsem asi trošku divná, ale baví mě ty přípravy akcí pro děti, protože ty jsou většinou naprosto bezpostřední a spokojené. A to že mám "zaplácnutý" víkend nám teda zas tak nevadí, vždyť bez takových aktivit by byl jeden jako druhý, tak máme aspoň nějakou změnu.

Ale chápu, že každý je zvyklý jinak, má jinou rodinu, povahu a podmíny. Mě osobně by spíš zajímaly různé nápady, které by se daly využít právě na dětské oslavy.

Marta
Blanca a Davidek
  • 
21.6.2008 10:11:34
Ahoj holky,

ziju v anglii uz 8 let a do ted jsme mixovali vsechny mozne tradice a hodlame v tom pokracovat. Synovi jsou zatim jen 2 roky a 4 mesice, takze ty "tematicke" party nas teprve cekaji.
Myslim, ze je super, ze mame tu moznost poznat i jine styly oslav. A taky se snazime ukazat nasim anglickym kamaradum neco z tech nasich. Co se tyce jidla, tak z mych zkusenosti se da jist i zdrave, teda aspon castecne. Detem se snazim nakoupit organicke krupky bez ruznych aditiv, soli apod. podavame juice misto coca coly, ruzne nakrajenou zeleninu a ovoce, hrozinky, orisky a tak. Sice placaji pate pres devate ale nakonec to neni tak zle.
Zpivame Happy Birthday i Hodne stesti, zdravi...
Chci, aby si to uzili vsichni, deti i rodice, at uz cesti ci anglicti. O tom to je. No ne???
 Příspěvky 110 z 78 [Dalších 68 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.