| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Kam to dítě dáme?

 Příspěvky 110 z 269 [Dalších 259 >>]
tendrese
9.6.2008 23:49:32
Naprostý souhlas v tom co píšeš..Tento stát noo coment.. P.S.Defenestrace..Rv
tendrese
9.6.2008 23:48:55
Naprostý souhlas v tom co píšeš..Tento stát noo coment.. P.S.Defenestrace..Rv
madelaine
9.6.2008 18:18:47
A kde je ta souvislost s náklady na bydlení?
9.6.2008 13:09:55
Terezo,
Nejsem ovlivněná žádnou špatnou zkušeností. Nikdy jsem se nedostala do situace, kdy bych byla ekonomicky závislá na chlapovi prostě proto, že je to pro mne osobně neakceptovatelné. Dokonce jsem zcela záměrně zdrhala před každým chlapem, který o mne projevil zájem a měl na účtě víc peněz, než byl aktuální letopočet. Mne prostě představa ekonomické závislosti na komkoli děsí.
K tomu, co psala Jana – myslím si, že člověk, který nemá reálný předpoklad k tomu, aby se o sebe a dítě/děti postaral i bez účasti druhého partnera by si je neměl ani pořizovat. Ještě chápu, když má někdo zázemí v rodině a ví, že případným odchodem partnera by nebyl na všechno zcela sám. Jinak je to pro mne projev nezodpovědnosti k vlastnímu životu i k životu případných potomků.
madelaine
9.6.2008 11:37:29
Tak jistě že každý vychází ze svých zkušeností.
Neexistuje jediné správné řešení.
Mně jen vadí, když se jedno morálně vyvyšuje nad druhé, a pak citová vydírání o deprivovaných dětem a bídném konci ve starobinci.
Ať si to každý udělá podle svého, ale pak ať si nestěžuje, ju?
9.6.2008 11:12:32
A jeste technicka, Monty..

Pokud se ohanis tim, ze zenska doma je ekonomicky zavisla a pak casto place, ze se nemuze rozvest a blabalbla..

Opravdu mas dojem, ze kazda zenska (ono i chlap)vydelava tolik, ze zvladne bez problemu ustat pripadny rozvod? (zatahnout naklady za sve bydleni a za sebe a deti) ?..

J.

9.6.2008 10:49:57
Monty,

vychazis pouze ze sve zkusenosti a ze znalosti sveho zazemi a sveho partnerstvi..

Byt doma nutne neznamena skemrat o kazdou kacku a vubec to nemusi znamenat, ze se nema clovek kam hnout a nema svoje prachy v pripade rozvodu.
(..on ne kazdy pred tim, nez zustal doma s detma se dloubal v oku a nic nevydelaval a bydlel pod mostem..)..


J.
Romana
  • 
9.6.2008 9:01:40
Tak mě zase připadá praštěný, chtít třeba po chlapovi za každou cenu, aby veškerý svůj volný čas věnoval dětem a domácím pracem, když by radši šel postavit garáž (užívám schválně takovýhle hodně názorný příklad). Ty jako ženská tu garáž asi postavit nepůjdeš (tedy většina ne) a ten chlap zase nutně nemusí chtít doma žehlit. Takže prostě někdy je to takhle dobré, že muž dělá to, co je mu bližší a žena to, co jí. Samozřejmě když se to sejde tak, že ona radši motorovou pilou prořezává křoviny a on doma vaří, tak ať to tak mají. Jen mi to dnes opravdu připadá, že se jak muž tak žena někdy nutí do něčeho o co nestojí, ale musí se tvářit, jako že tak je to správné.
Romana
  • 
9.6.2008 8:48:33
Mě ale taky nikdo nikdy neživil i na tý mateřský jsem si na své věci čerpala ze svých úspor a manželovi jsem si nikdy nemusela o nic říkat a dodnes žijeme oba dost nezávisle na sobě a docela nám to vyhovuje. To co říkáš je pravda, ale zase na druhou stranu, kdyby se trochu víc s "respektem" hledělo na ženy v domácnosti, které tam skutečně jsou proto, aby se dobře starali, tak proč to nebrat jako každé jiné povolání? Nemuselo by se pak řešit "kam s ním" a mohlo by se zvolnit životní tempo. Nepopiratelně se teď hodně těžko, pokud jsi ještě zaměstnaná/nebo zaměstnaný hledá ještě čas na něco, čemu by jsi chtěla dát trochu víc času. Všechno je jen šup šup, hodně často jen tak povrchně a bez obsahu. Pak si všichni stěžují, že děti jsou nevychované a že na ně nikdo nemá pořádně čas, ale kde ho brát?
Teraza Horáková
9.6.2008 8:15:07
Monty, zřejmě jsme ovlivněny špatnou zkušeností. Já tedy rozhodně.

Libi, tady nenaznělo NIC o tom, že by z něčích daní byly živeny maminky na MD a někomu to vadilo. To zase podsouváš, což je Ti vcelku vlastní.
 Příspěvky 110 z 269 [Dalších 259 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.