| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Hledám odbornou pomoc pro své autistické dítě. Zn. Dřív než za rok

 Příspěvky 110 z 103 [Dalších 93 >>]
14.2.2009 8:46:25
Dobrý den,

zrovna jsem narazila na váš článek - vím, že už je publikovaný před dlouhou dobou. Také jsem nepročítala všechny odpovědi, tak se omlouvám, pokud budu něco opakovat. Chtěl ajsem vás jen odkázat na knihu Son rise - zázkar pokračuje a na metodu Son rise. Česká webstránka je http://www.srp-terapeut.cz/, pokud mluvíte anglicky, http://www.autismtreatmentcenter.org/
Steta
21.7.2008 2:36:41
O alternativní komunikaci a úkolech pro autisty a ostatní vyjde v září 2008 kniha. Podrobnější informace naleznete na http://www.alenka-os.cz/.;)
M.H.
26.5.2008 10:23:45
Jsem zdravotní sestra a za doby studijí psychiatrické nástavby jsem byla na stáži ve Francii v denním stacionáři pro autistické děti dva měsíce.Docházelo tam 20 dětí různého rozsahu a typu autismu.Na každou vychovatelku byl jeden až dva autisti.Když jsem se vrátila do Čech, začala jsem se pídit po poskytované péči u nás, toho roku 1998.A byla jsem přímo šokována. Přišlo mi, že autistické děti nebyly dobře diagnostikovány a byly házeny do jednoho pytle s diagnózou mentálního postižení. V Praze jsem našla pár zařízení, kde jsem byla pak i na praxi, ale i tam se vyskytávaly značné překážky. Pak jsem začala dělat při škole osobního asistenta pětiletému chlapci trpícímu autismem - Aspergovým syndromem a smažila jsem se jeho mamince pomoci, podařilo se nám ho integrovat do sice vzdálenější mateřské školky , ale přeci se to podařilo a do zájmového kroužku skaut, kam jsem s ním docházela.
Naprosto chápu vaši beznaděj, dokážu si to představit. Bohužel v našem zdravotnictví chybí peníze a psychiatrie není populární obor. Ráda bych Vám pomohla, ale nevím jak na to. Existují různá zařizení, neziskové organizace i školy vyučující autisty, ale nevím, kde bydlíte. Péče o autistu je náročná a vyčerpávající, proto je dobré, aby se o výchovu s Vámi někdo podělil, někdo kdo tomu rozumí a bude stálý, neboť autisti neradi změny. U autistů je potřeba dodržovat pevný režim, který se každý den opakuje (je to pro ně jistota). Než budete absolvovat kurzy, můžete si vyzkoušet tabulku každodenních činností. Nakreslíte mu kartičky. Na každé kartičce bude jedna denní činnost a pak seřadíte kartičky podle toho, jak jdou činnosti za sebou. A před každou činností mu ukážete obrázek.Existuje celá řada výchovných přístupů, které se navzájem liší, ale to bych musela vědět o Vás víc.
Každopádně Vám přeji mnoho sil a trpělivosti a Vašemu děťátku alespoň hrstku radosti při objevování našeho složitého světa.
Markéta
  • 
23.5.2008 19:26:53

Dobrý den,
mám synka, s kterým po rozvodu s manželem žiji sama a je to boj.
Někdy si připadám, jako bych žila nějakou tragikomedii. Pro jistotu chodím do zaměstnání, aby se ze mě pro nedostatek komunikace, taky nestala autistka. Není to takový problém, pokud se na svět kouknete synovýma očima. Nevím, jak Váš syn...ale ten můj je z 99% času vysmátej a v pohodě. A už proto je na čase položit si otázku, zda řešit, že syn má problém, že nás nedokáže pochopit. A nebo je něco v nepořádku s námi, že my nechápeme naše syny ??
Já osobně jsem věčně nespokojená, nevraživá, neustále se mračím a řeším to proč můj syn není jako ostatní normální děti. Ale pohledem rodičů normálních dětí, na tom nejsme o nic hůř ba ani o nic líp...

6.5.2008 16:38:27
Díky za info o klinice, uvažuju že se tam nechám poslat s holčičkou. Poslala jsem ti mail.
6.5.2008 16:33:40
Promiň, ale tohle je hloupá rada. Zdravé dítě má potřebu komunikovat a rozvíjet se v téhle oblasti. I ten největší rozmazlenec si o věc řekne slovem, pokud VÍ co to slovo znamená. To malé může mít problém.
6.5.2008 16:29:31
Nevadilo? JAK tohle může říct proboha? Nás kluk měl řeč cca asi jako 1,5 ročák a rozvíjela se hoooodně pomalu. Ještě v 5 letech nekomunikoval aktivně. Má vývojovou dysfázii, autismus ji spíše doprovází. Kdyby byl jen autista, pískala bych si. To zvládáme, chce to jen systém. Je mu 10 let a ačkoli s ním pracujeme, těžko už to dožene. A to každý pořád říkal - je to kluk ti jsou líní mluvit, rozmluví se ve školce a podobně. Proč mi hloupí věřili doktorům? Kdybychom ho vzali na specializované pracoviště, tak jsme mohli začít dřív a dříve dojít k tomu v čem je problém. A to počítal od 3 let a četl od 4 nebo 5, jenže mechanicky, bez porozumnění. Čeština je pro něj cizí jazyk. Moje rada je - jdi za klinickým logopedem a poraď se. Raději zbytečně než ještě čekat další roky jako my.
25.4.2008 19:45:35
Ahojky,
moc dobře tuhle situaci znám. Náš Matěj byl od narození hyperaktivní, dg. neuroložkou. Splňoval 80procent diagnostiky autistickýho dítěte a tak jsme skončili v liberecké psychologické poradně kde na mě dr. po půlhodině!!! při které ji Máca ani nepozdravil, vyplivla diagnozu vysocefunkční autismus a poslala nás domů s tím že kontrola za půl roku! Neřekla mi nic. Jak se mám chovat, co s ním mám dělat, dokonce ani to co ta diagnoza znamená, kromě toho že je chytrej a tím to bude jednodušší. NEvím co by mělo být jednodušší. Autismus je pro rodiče náročnej tak jako tak. NEzbylo mi nic než číst a ptát se. Oběvila jsem úžasnou knížku od portál -behaviorální anylýza dětí s autistickým syndromem. Hodně nám pomohla. Nakonec jsem sehnala kontakt na spc v Turnově kde nás velmi mile přijali. S Matějem pracovali přes 2hodiny! A druhá psycholožka mluvila s náma. Bylo to úplně jiný jednání, všechno vysvětlily a nakonec mi měli štěstí. Naše původní psycholožka se spletla. Máme jen velmi nadané dítě s rysy autismu. A i přes tohle všechno nám vysvětlili jak s ním máme pracovat, co s ním máme dělat a prostě všechno okolo. Myslím si že takhle by to mělo bejt.
JE pravda že všude je pracovníků málo, chápu že při jejich platu jich ani víc být nemůže, ale rozhodně by nás neměli obíjet a nechat jen tak být.

Jestli umíte dobře anglicky. Dost velmi dobrých stránek se dá najít na google. Je spousta různých metod jak s autistickými dětmi zacházet a holt si musí najít každý tu která vyhovuje jeho dítě.

Perlička na závěr. Kamarád s bratrem chtěli otevřít dětský stacionář pro děti se specifickými poruchami autistického spektra. Měli tři pracovníky, obrovskou bývalou faru, stádo zvířat...ztroskotalo to. NA dotacích.
Dasa
  • 
20.4.2008 0:34:07
Dobry den, mozna mohu poradit v hledani odborne pomoci, moje kamaradka se venuje praci s autistickymi detmi. Alice 233334572 vecer.
Drzim palce!
  • 
17.4.2008 11:31:02
Jsem z Brna a ráda bych upozornila rodiče malých dětí, které mají dg autismus, z Brna a okolí na ranou péči - pracují také s autistickými dětmi, jejich pracovníci se zúčastnili odborných školení v APLA-JM o. s. a centrum pro rodinu, kde Vám mohou poskytnout pomoc s vedením dítěte s tímto postižením, rady jak zvládat stres, okolí apod. V Centru pro rodinu pracuje Mgr. Zuzana Masopustová, která bude zítra hostem setkání rodičů a blízkých osob s autismem, bude mít příspěvek zaměřený právě na tuto tematiku. Akci pořádá APLA-JM o. s. více o ní najdete v Aktualitách na www.brno.apla.cz
CAFÉ V MUZEU probíhá každý měsíc v sobotu v technickém muzeu v Brně, setkávají se zde rodiče a sdílejí svoje zkušenosti, pokroky, špatné zkušenosti, rady. Nemusíte být členy sdružení, každý se zájmem o autismus je vítán. APLA-JM o. s. zajišťuje osobní asistenci pro lidi s autismem - odlehčení pro trvale pečující rodiny, rozvoj dítěte.
Přeji Vám hodně úspěchů a pevné nervy. Jsme stále na startovací čáře, i když se situace od doby, kdy se narodila moje dcera hodně posunula a zlepšila, je stále ještě hodně práce před námi.
 Příspěvky 110 z 103 [Dalších 93 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.