| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Léto je oficiálně tady

 Příspěvky 110 z 45 [Dalších 35 >>]
Kikinamikina
  • 
6.7.2007 2:37:17
Po prijemnem uvolnujicim clanku, ktery proste popisuje a priblizuje zivot ceske maminy za morem, jsem se dychtive vrhla na diskusi. A uprimne receno, nektere prispivatelky by se mely stydet, nebudu jmenovat, samy to vi, ktere to jsou. ZENSKE, JE MI Z VASI BLEDE ZAVISTI ZLE, JSTE TY TYPCI, CO ZAVIDI I NOS MEZI OCIMA, NIC JINEHO NEZ VENKOVSKE KVOCNY. Zrejme jste nepochopily zamer autorky podelit se se svymi zazitky a zkusenostmi, tak jak to delaji mamci v jinych rubrikach. Jsem docela zklamana, ze takova nevrazivost pronikla i sem. Misto toho, aby jsme si jedna druhe fandily, radily a podporovaly se, pichame do sebe jed. Je mi vas uprimne lito...jestlize nemate radi clanky zahranicnich mamin, tak sem priste nelezte...
Nym.Bývalá, 2 dcery,2vnučky
  • 
5.7.2007 23:28:59
Konečně jsem slezla se stromu a při prvních krůčcích po Intersíti potkávám Tebe, ztracená ,též Bývalá Nym.Kde jsi a co tam děláš?Zkus navázat na prehistorii a ozvat se na adresu "mytady.Centrum.cz". Zn. Hejbu nosem - hádej,kdo jsem!
  • 
28.6.2007 16:00:40
Fišperando, smím se zeptat, kde jsi nabyla tu zkušenost o pomalejším tempu asijských zemí? Já jsem si zatím ničeho takového nevšimla, ač už nějaký ten pátek v Asii žiju :-) Každý máme právo na svůj názor, jen se mi zdá, že my Češi si dokážeme "udělat názor na všechno", aniž bychom o tom cokoli věděli. A paní Věry se musím zastat, její příspěvky se mi vždycky moc líbily, jako jedny z mála přinášely i nějaké poučení do mnohdy jalových diskusí.
Přeji pěkný den

Jana
27.6.2007 23:35:22
Bydlím na malém městě. V pondělí synova školková třída byla na výletě v sousední vesnici. Jeli linkovým autobusem na návštěvu k jedné spolužačce domů, kde její maminka připravila pro celou třídu na zahradě dětský den se soutěžemi, občerstveím a odměnami. Když mi to syn vyprávěl, vůbec jsem tomu nemohla uvěřit, že by si někdo "tzv. sám dobrovolně přidělával takovou práci". Druhý den jsem to ověřovala u pí. učitelky. Ohromně tu paní obdivuji a velmi mě to oslovilo. Rozhodně bych se k ní jakkoli připojila, pokud by to předem rozhlásila, že něco podobného chystá a chtěla by pomocníky. Mně by třeba vůbec nevadilo, být něco jako asistent, bez nároku na odměnu, ať už ve školce či škole mých dětí, takové děvče pro všechno, k ruce paní učitelce. Jenže nic takového tu není možné, vůbec by si nevěděli rady, jak to ošetřit po právní stránce.
27.6.2007 22:51:08
Já jsem s článkem taky spokojena, ráda si čtu o tom, jaké je to jinde, i když ne všechno se mi musí líbit.
Jsem profesí učitelka prvního stupně základní školy, učila jsem na škole, která byla docela aktivní, co se různých programů pro děti i veřejnost týká. Od kolegyň jsem obkoukala taky nějaké to drobné zapojení rodičů, vše pouze na dobrovolnické bázi. A zjistila jsem, že je potřeba si nejdříve získat důvěru rodičů a pak to jde. Na školní výlet nemohla škola uvolnit dalšího pedagogického pracovníka, takže s náma jako dozor jela jedna maminka (byla toho času na mateřské). Na další výlet pořádaný o víkendu jely jiné maminky a další holčičky dědeček, bylo to skvělé. Někteří rodiče byli ochotní udělat pro své děti a jejich kamarády mnoho, ale našla se taky spousta takových, kteří si mysleli, že o to se má přece postarat škola. Není to všechno jen o čase, ale spíš o zájmu. Kdo chce, trochu času si ve většině případů udělá, někdy stačí jen materiální pomoc (různé zbytky na rukodělné práce apod.). Já ráda plánuju podobné akce a vždy při tom taky zapojím celou širší rodinu, tak jen aby si některé maminky uvědomily, že pro učitele je tohle všechno taky spousta práce navíc, za kterou krom dobrého pocitu nemají žádnou odměnu.
Za inspiraci autorce díky a těším se na další podobné příspěvky od těch, kteří už podobné aktivity dávno znají a hýří sborníkem ještě lepších her (a je mi úplně jedno, jestli to děti provozují v Americe, Tanzánii nebo Čechách, protože děti jsou všude stejné a já se ráda inspiruji kdekoliv).
Monika
  • 
27.6.2007 21:00:04
To nejsou nanuky, ale preslazena pribarvena voda. Pokud se ovsem jedna o komentar k obrazku.
Sarka, 2 kluci
  • 
27.6.2007 20:09:06
Diky za clanek. Vzdy je zajimave se dozvedet, jak a co se dela ruzne po celem svete. Prosim, piste dal!
Hanka
  • 
27.6.2007 15:22:29
Článek paní Věry se mi líbil, protože má dobrý sloh a vždy píše o zajímavých tématech. Kéž by bylo více takových lidí z různých koutů světa, kteří by se s námi podělili o svoje zkušenosti. Je pravda, že o některých hrách jsem slyšela a hrála je, ale nevidím v tom sebemenší problém. Kolikrát jsme četli na těchto stránkách o důležitosti kojení? A kolikrát o tom ještě číst budeme?

Paní Věro, prosím nepřestávejte psát Vaše hezké články.
Jíťa
  • 
27.6.2007 13:34:26
A to jak na straně rodičů tak organizátorů takovýchto akcí. A i o tom, jak jsou schopni se na spolupráci dohodnout.

Je to, pravda, už 10 let, co moje dcera opustila školku, kde se rodiče podíleli na spoustě akcí - samozřejmě ne všichni, ale ty druhé za to nikdo neodsuzoval, nikdo totiž nemůžete vědět, jestli ti druzí třebas nepomáhají jinak (sponzorskými dary, nebo zajistí levnější pomůcky, školu v přírodě apod.) Chodili jsme na brigády, když paní učitelky požádaly, protože jsme cítili, že peníze, které školka tímto ušetří, jsou skutečně využity pro naše děti a ne na mimořádné prémie učitelů. I později ve škole to fungovalo podobně.

Téměř všechny moje kamarádky nám naši školku záviděly. Školkovné tehdy bylo jedno z nejnižších v Brně ale úroveň srovnatelná s tehdejšími soukromými školkami včetně vybavení a různých doplňkových "nepovinných" aktivit.
Jenže na druhé straně se kamarádky podivovaly nad tím, že jsme ve školce uklízeli po malířích, nebo na jaře natírali prolézačky a lavičky apod. Jejich reakce: "Na to přece platím školkovné!" vypovídá o postoji většiny rodičů.

Jak říkám je to v lidech. Tady na vesnici, kam jsem se mezitím přestěhovala pořádá obec také různé brigády, zúčastňuje se jich spousta lidí, ale já ne. A to z jednoho prostého důvodu: nevidím v tom totiž žádný přínos pro obec jako takovou. Celý 4,5 milionový rozpočet totiž padne na mzdy obecních zaměstnanců, na uhrazení ztrát z kulturních a společenských akcí pořádaných obcí, na podporu pár soukromých podnikatelů (jeden ze dvou obchodů je dotován z obecního rozpočtu a stejně tak jedna hospoda ze dvou - jak k tomu přijdou ti druzí?) a abych nekřivdila, tak se v obecním rozpočtu najdou i nějaké peníze na "nejnutnější" opravy.
To není stížnost, jen jsem chtěla poukázat, že pokud to někde ve škole, školce či jinde funguje podobným způsobem, nemůže se nikdo divit, že senikdo do žádné dobrovolné pomoci příliš nehrne!

A co se týče toho vychvalování Ameriky. Jak už tu zaznělo, taky v tom nevidím nic až zas tak moc extra, takové hry jsme hrávali přece také (až na to házení mokrou houbou po nějakém dobrovolníkovi - ale to mi připadá trochu agresivní) a i dnes je děti hrají. Nevím kde autorka prožila dětství, možná ji rodiče nikdy nevzali na žádný dětský den, ani neposlali na tábor.
Eva
  • 
27.6.2007 11:09:48
Také tyhle příspěvky z USA nemusím. Když jsme tady v ČR tak blbí a dáváme dětem bonbony místo ovocné zmrzliny (jako v Americe), tak proč tady pisatelka vůbec jezdí? To musí dávat vážně pořád najevo svou nadřazenost?

Nevím, jak by se v Kanadě tvářili, kdybych jim tam poslala nějaký článek o tom, že jsem tam sice žila, ale jinak to tam stojí za houby, ani zábavu pro děti tam neumějí udělat a ani ty chladící boxy na zmrzliny tam nemají:-)
Nebo si snad autorka myslí, že si ČR sedne na zadek?
Dost mě to znechutilo. Nechápu, proč autorka nepřispívá na "americké" weby.

 Příspěvky 110 z 45 [Dalších 35 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.