| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Tajemství chůze

 Příspěvky 110 z 60 [Dalších 50 >>]
mateřídouška
  • 
9.5.2007 21:03:36
takmusím napsat že jsem dnes koupilaklukovi také přesně takové a to žirafkové
tak je vidětže od dob co jsem sháněla malé botky pro holku se topohlo dopředu :-)a i takové se najdou
Helča+3svišti
9.5.2007 15:16:12
Stejně jako autorka následující odpovědi jsem dceru vozila na bříšku i v kočárku. Měli jsme ovšem tu výhodu, že to bylo v letních a podzimních měsících. Jak bych to dělala v zimě, kdy je dítě ve fusaku, to nevím. Ale snad by to nějak šlo, aniž by umrzlo :-). Taky ale vím, že některé kočárky k tomu nejsou vůbec uzpůsobeny. My jsme měli štěstí, v našem kočárku to jde, i když jsem na to při jeho koupi vůbec nemyslela. Dneska by to byl jeden z hlavních faktorů. Vůbec se mi totiž nelíbí, když matky vozí děti zjevně se hroutící v kočáru v polosedu - aby viděly.
Jinak jsem ji opravdu hodně nechávala v prostoru - na dece. Žádná postýlka nebo ohrádka. A hodně se nosila v šátku - to byla taky spokojená, protože viděla.
Domi si poprvé sama sedla v 9 měsících, do té doby se opravdu vozila v kočáru jen v leže a v leže na bříšku. V 9,5 začala lézt, v 11 se začala stavět a pochodovat okolo nábytku, chodila sama až skoro ve 14 měsících, ale zato hned napoprvé přešla celou kuchyň. Prostě se rozhodla a šla. Taky jsem si docela zkusila od "kamarádek" - "Ona ještě nesedí/nechodí? To ta moje..." Ale nelituju toho. Můžu s klidným svědomím říct, že vše začala dělat sama bez mé pomoci a učení.
Vendy
  • 
7.5.2007 19:21:16
Ahoj, já sice sama naboso doma chodím také, ale pravda je, že ještě donedávna jsem si i na domácí nošení kupovala pantofle ve zdravotní prodejně, máme VVV nadbytečné prsty na nohou a díky ortopedickým botám a radám "starých" ortopedů dnes chodím naprosto normálně a není to na mě vůbec znát. Kdežto můj bratr se na nošení ortopedické obuvi "vybodl" hrozně "šmajdá" a má už zničené i kyčle, přičemž jako 18-ti letý měl nohy jako já ve skvělém stavu a to právě díky ortopedické obuvi a nošení kotníčkových bot již od prvních krůčků. Ano chození naboso, ale venku na trávě a v terénu a ne na asfaltu či betonu, tyto povrchy nejsou přirozené a těžko mohou formovat dětskou nožičku. Držím palečky, ať máte zdravé nožičky a nemusíte hrokotěžko schánět kvalitní ortopedickou obuv.
Marie
  • 
5.5.2007 1:24:29
Prosím vás, co je to Vojtova metoda?

A kdy se má dítěti vytvořit správná klenba nohy? Náš syn bude mít 4 roky a ještě stále má plochou nohu (boty na ven nosí s ortopedickou vložkou a po zahradě v trávě chodil a chodí v teplém počasí bosky...
Patty
  • 
3.5.2007 13:57:54
Sally, jsem presvedcena, ze nas kluk slysi i rozumi. Reaguje na povely pri hrach, ukazuje pri povidani nad obrazky, dokonce i pri takove te diskusi mimo nej s nekym jinym, zareaguje, jako ze vi, o cem se mluvi. Spojuje do dvouslovi .. kde je, babi neni, mami vstavat ... apod. Proste ve vyvoji reci je oproti dceri ve svych 2.5 letech o rok zpet ... Ted jsem si mimodek vzpomnela, jak ona v jeho veku, kdyz jsem ho nosila v rukou, aby si odrihl, rikala ... mami, poloz ho do postylky! Zatim se sami snazime, aby mel dostatek podnetu. Trosku se bojim jeste pred tretim rokem spustit tu snuru navstev detskych psychologu apod., aby stanovili diagnozy "hyper ..." a "dis..."
Katka, dcera 10,5 měsíce
  • 
2.5.2007 21:40:36
Malé dítko ještě nemá klenbu chodila. Také nám byly doporučeny botečky s pevnou patou již od prvního postavení na nohy. Dcerka si je také zouvala, ale jako zázrakem den poté, co nám dětská doktorka doporučila botečky dávat si je na nohách nechává klidně celý den :-) (náhoda? nebo poslechla paní doktorku?). Dáváme látkové bačkůrky, které odpovídají požadavkům - pevná pata, kotníkové, nízky podpatek.
30.4.2007 16:11:39
Syn byl naprosto zdravý, po jedné vleklé infekci, kdy ve věku 7 měsíců ztratil víc tak 1 kilogram váhy ho kontrolovala neuroložka a dověděli jsme se, že je hypotonický - nesouviselo to nijak s tou infekcí (má menší svalový tonus, doktorka se podívala na mě a prohlásila, že to má po mě, tak jsem se v 26 letech dověděla novinku i o sobě). Chodili jsme na rehabilitace pouze na posilování zad, byli jsme upozorněni, že nejlepší by pro něj bylo, kdyby se nadále plazil, pak hooodně dlouho lozil a chůzi mu prorokovali do 18měs. Lozil někdy kolem 10 měs, sám se posadil až po roce a chodit začal opatrně v 15 měs, v pravém slova smyslu vlastně až v 16 měs. Podle důrazných rad lékařů jsme nikdy neposazovali, nevodili za ruce a postýlku jsem tak jako tak používali pouze na spaní, přes den byl na zemi na dece. Vše zvládl podle tabulek v rámci širší normy. Nejhorší byly babičky, velmi netrpělivé, nás to samozřejmě taky někdy mrzelo, ale doktoři nás ujišťovali, že je naprosto zdravý a potřebuje víc času, který mu máme dát. Mě rodiče posazovali, vodili za ruce a ty bolesti zad, kterými trpím bych nikomu nepřála. Neříkám, že za to mohou mí rodiče, ale je možným, že k tomu přispěli.
Radka27
  • 
30.4.2007 14:07:44
Tak tak... zbytečné starosti. Náš malý taky v 15 měsících ještě nechodí, zato už od jednoho roku mluví - spojuje slova, říká a ukazuje "Co je to" a já celý den musím podávat výklad, ukazuje a říká "tam" "to" dále říká ukázkové er, auto je "Rrrrn" pračka je "DrDr", pes je "haf", ovšem tak znělé ef na konci neumí leckterý dospělý :o) O nějakém mama tata bababa dědě a jiných jednoduchých slovech se ani nezmiňuji :o) A zkouší zpívat, opravdové melodie a ladí :o) Takže nějaké chození ...hihihihi... mě vůbec nebere. Sice se snaží, udělá do prostoru dva krůčky a hned klekne, chodí za 1 ruku, takže je to asi blízko, na muziku od 13 měsíců je vysmátý od ucha k uchu, piští, tančí - podupává u nábytku, mele sebou a zpívá "nanana" a říká "taji taji" (tany). Co nemá v nohách to má v hubě :o)
30.4.2007 7:30:53
No, tyhle boty, co teď nosí syn, jsou celokožené a krásně měkké vč. podrážky.
mateřídouška
  • 
29.4.2007 18:56:53
no já jsem osobně hodně zvědavá do budoucna až to budou řešit moje děti, co se bude zrovna doporučovat....
musím sama za sebe říci,že mi přijde, že většina odborníků se tak trochu schovává za obecné doporučení, bez nějakého odůvodnění než že jako se tomá.... ty kotníčkové botky....naše rehabka mi vůbec kotníčkové botky nedoporučovala měla jsem nechat dítě chodit na bosky....i jak to psala luciniště, která je snad také rehabka
osobně když mám v ruce nějakou tu certifikovanou botku přijde mi hroznětvrdá neohebná. důležitý je tam hlavně ten opatek který jsem našla i u necertifikované obuvy plus jinak byla botka poddajná pro pohyb nožičky respektive odvíjení šlapky při chůzi...tak nevím možná dělám chybu, ale takhle mi to přijde logičtější
 Příspěvky 110 z 60 [Dalších 50 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.