| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku A zase to Vrchlabí:)

 Příspěvky 110 z 173 [Dalších 163 >>]
23.6.2009 15:47:21
Článek i reakce jsem si přečetla, protože mě zaujal název. Taky jsem rodila ve Vrchlabí a musím říct, že to, co jsem se z této reakce dozvěděla, pro mě bylo velký zklamání. Paní Konvalinovou znám taky, byla jsem na předporodním kurzu a byla u mého druhého porodu. Já osobně si nemůžu na nic stěžovat. Ale to, jak neprofesionálně se zachovala, ten psycho rozbor člověku, kterého viděla poprvé v životě, jak nedokázala zareagovat empaticky a jen hájila pozici personálu, považuju za hodně špatné. Velmi tím ublížila.

Můj osobní názor je ten, že ač zastánce přirozenýho porodu, sama jsem tak rodila, si myslím, že ne každý je schopen zvládnout přirozeně porodit. I když chce. Myslím, že je ve hře tolik faktorů, vlivů, za nejzásadnější považuju i vliv vyšší moci. Z nějakého důvodu není každému dáno porod zvládnout a určitě existují i důvody, proč tomu tak je.

Anouk i Chitussi, přeju brzké uzdravení z traumatu, cesta určitě existuje~x~.
Chitussi
  • 
20.6.2009 14:52:06
Anouk, to, co popisujes, mi dodnes, vic jak po trech letech prijde jako bych to psala ja. Narozdil od tebe vsak mam z toho porodu porad trauma a porad se obvinuju, co sem udelala spatne. Myslim, ze by mi hodne pomohlo si s tebou vymenit par emailu. Dej prosim vedet, jestli se sem jeste nekdy mrknes. Diky
3.1.2007 21:10:35
No, tak hodnotit zrovna Vrchlabí podle toho, jak o něm mluví v Hradci mi nepřijde dvakrát objektivní. Přála bych Vám slyšet jak o něm mluví v Praze, děs a hrůza. Vrchlabí je všeobecně neoblíbené už jenom proto, že je prostě populární, když se něco zkazí v jiné nemocnici za chvilku to utichne, když pacientka tehdy žalovala primáře Kavana, bylo to hrozné drámo, hlavně proto, že to byl případ z Vrchlabí. Tak to přeci je, odlišnost je propírána, bílé vrány kamenovány.
Mě se ve Vrchlabí narodila obě děcka a jestli budu někdy znovu rodit moc bych si přála aby to bylo právě ve Vrchlabí, pro lidský přístup personálu a pro domácí prostředí, jen nevím jestli se mi tohle přání splní vzhledem k změnám, které se tam dějí.
Každý máme nějakou zkušenost a podle ní soudíme, mě například lékaři v Praze nerozpoznali preeklampsii a týden mi vykládali, že je mi zle, protože jsem těhotná a koukali na mě skoro jako na simulantku. Ve Vrchlabí mě za minutu dvanáct zachránili císařem, dcerka má dodnes problémy, které podle genetika mohou být zaviněné i tím, že se můj stav včas neřešil. Takže já na Vrchlabí a hlavně pana primáře Kavana nedám dopustit.
marta
  • 
14.12.2006 13:41:05
Co pořád máte s tím úžasným Vrchlabím ? Bydlím tam a vím, že spousta žen od nás rodí raději v Jilemnici. Přirozený porod, blbost. Tomu, že se autorka natrhla mohl zabránit nástřih. Někdy totiž to natrhnutí může být dos rozsáhlé a podle mě je lepší zašívat čistě vedený natřih než potrhaná rodidla. Také porod do vody má svá rizika. Jedna známá tak přišla k rozsáhlému zánětu pánve, mimochodem také ve Vrchlabí. Epidurál vám bolest neutlumí zcela, vše cítíte, ale v únosné míře. Proč se trápit, když to není nutné. Takové 10h křížové bolesti je fakt super zážitek z přirozeného porodu.
Radka a Kuba 5 měs.
  • 
3.12.2006 15:41:32
Jani,

já taky rodila v Podolí - letos v červenci. A taky vklidu a pohodě, přirozeně - všichni moc milí, pomáhali mi, ale nic nenutili.Já jsem většinu 2. doby byla ve stoje opřená o předloktí. Jejich porodní pokoje jsou pohodlné, čisté a nové. Porodní asistentka zcela zachovávala soukromí. I na šestinedělí to bylo perfektní - měla jsem nadstanard, takže taťka tam mohl bydlet s námi - milí vstřícní a kdykoli připraveni pomoci. Příště zase tam :o).

Radka
Kaca
  • 
2.12.2006 20:57:47
jej, teda pardon, ne květen 2003, ale 2004. Ach ta paměť :-))))
lenka
  • 
2.12.2006 10:19:40
ajko,
potesila jste me. mam termin za 14 dni a s porodem ve vrchlabi jsem na 100% pocitala. jste si jista tim, ze kdyz tam prijedu uz s rozbehnutym porodem, neposlou me pryc? neni to tak, ze je cele oddeleni zavrene? mame to 40km, nerada bych porodila v aute :-)
Karolína
  • 
1.12.2006 13:42:38
No, já v Karlových Varech, vypadá to, že porodit v klidu a pohodě a když už ne s laskavým přístupem, tak alespoň s normálním, bude spíš v této zemi vyjímkou. Zaráží mě akorát, že v porodnicích pracují převážně ženy, porodní asistentky a sestry, které také rodily nebou budou rodit, tak je jejich chování přinejmenším divné. Na jiných odděleních, kde jsem ležela a podstupila několik operací, ortopedie, chyrurgie, byli všichni ochotní a vstřícní, tak nevím čím to je.
Lavanda
1.12.2006 13:11:47
Ve Vyškově.
Lavanda
1.12.2006 12:58:55
Petru, MC je mateřské centrum? A to tam vzali radši bezdětnou než maminku tří dětí? To mi přijde ujeté.
 Příspěvky 110 z 173 [Dalších 163 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.