| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku A zase to Vrchlabí:)

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 173 [Dalších 153 >>]
Karolína
  • 
1.12.2006 12:56:15
Kde jsi rodila Budilko, mám skoro stejný scénář porodu jako ty a noční můry mě stíhají ještě dnes a to mám děti už v pubertálním věku, myslím, že na to do smrti nezapomenu. Opravdu se dívím, proč ty lidi nejdou dělat něco jinýho, když místo pomoci jenom otravují a ještě jsou sprostí.
Petru
  • 
1.12.2006 10:58:26
Cizinko, nevím, jestli jsem se trefila, ale poslala jsem někam ty neandrtálce. Dej mi, prosím, vědět, jestli došli k Tobě. Jinak mi napiš na meil petra.petr@atlas.cz a já to pošlu znovu.

Budilko, já mám spoustů komplexů, díky kterým se bojím často ozvat. Ale v poslední době už jsem ochotna sprdnout i policajta, když mi dá botičku, protože nemám kde v Kolíně zaparkovat. Taky mě štve, když se třeba na pohovoru ve VZP zeptají v první ozázce, jak máte staré děti. Stát se to mě tak budu ječet tak, že to uslyší až na nádraží i kdyby měli v oknech trojskla. Když mi podobnou věc udělali v MC, že dali přednost paní bez závazků, tak mě to moc mrzelo a doufám, že ty maminky, co tam pracují spíš z radosti, nebudou mít podobné problémy, až budou případně hledat jinou práci. Nejen díky takovým přístupům jsem dost naštvaná na většinu institucí a budu si svá práva hájit, když uznám za vhodné, a nebudu koukat na to, koho tím urazím nebo kdo si kde bude myslet, že jsem zatrpklá pipka. Když to půjde, tak udělám, co půjde.
Miriam
  • 
1.12.2006 10:34:03
Bohužel se na internet moc často nedostanu, takže se omlouvám všem, které moje poznámka o ultrazvuku vyděsila nebo rozčílila.

Ta zpráva se objevila v televizi. Mluvilo se o tom, že to prokázal nějaký nedávný výzkum a dokonce se k tomu vyjadřovali nějací lékaři s tím závěrem, že by se ultrazvukových vyšetření v těhotenství mělo dělat naprosté minimum.

Dost takové zprávy sleduju. Před nějakým časem zase v tisku proběhla zpráva o výzkumu, který prokázal škodlivost mobilních telefonů, a to hlavně na zdraví dětí. Ve zprávě bylo i to, že výrobci, jejichž reklama je zaměřená na děti, svou reklamu na základě této informace okamžitě stáhli. To sice nijak nesouvisí s porody, ale chci tím jen ukázat, že takové závažné informace často proběhnou tiskem téměř bez povšimnutí širší veřejnosti. Zřejmě i to je důvod, proč na školách pobíhá tolik dětí s mobilními telefony.

Mám takový pocit, že na tvrzení lékařů o neškodnosti toho či onoho se nedá vždy spolehnout. Porod je i dnes velká záhada, víme sice jak ho vyvolat, jak urychlit, jak zpomalit, ale co všechno má na průběh porodu vliv a co dítě opravdu při porodu prožívá, to pořád ještě nevíme - spíš se jen domníváme. Takže nějaké přehnané sebevědomí ze strany lékařů ohledně toho, co škodí a co ne, určitě není na místě.

Ještě bych chtěla poprosit, kdyby se tady objevila nějaká maminka z Opavy a měla chuť se podělit o nějakou zkušenost s přirozeným porodem v Opavě, tak se mi může ozvat na cmm@centrum.cz.
cizinka
  • 
1.12.2006 9:12:33
Budilko, v zadnem pripade to si nedavej na vinu (k cemuz lidi maji sklon), proste lidi v bolesti nebo ve stresu reaguji tak, ze pak o sebe neradi vzpominaji. Mne z toho se dostat pomohla psycholozka, ktera mi nechala vykricet se a vyplakat, a vlastne si pripomenout faktory bolesti a omamenosti, ktere si mi z pameti vytratily, zatim co otazka, jakto, ze jsem jako dospela a jinak asertivni zenska neobranila svoje dite, zustala na trvalo.
Proste lidi nejsou schopni se obranit v kazde situaci. Branit je by mela kultura, a tu se da vytvorit pres regulaci zajmovych vztahu, alespon ja tomu verim:-). Nedorozumeni se muze stat kdekoliv, ale arogance jako pravidlo, ktera pomaha k uspechu, to nemuze byt normalni.
1.12.2006 9:08:21
Hele už ti dělali UTZ srdce a hledali ti mezi žebry ten správný úhel? To by jsi zírala, jak to "jenom" studí". Každého půl roku získám parádní pohmožděninu.Takže nic ve zlém, ale UTZ i bolí, to se musím cizinky zastat.
cizinka
  • 
1.12.2006 9:04:24
Zase ja, to mam, to je pravda, ale mam i velice milosrdne opatreni od prirody: mi se hned spusti chemicka reakce v mozku, z ktere jsem omamena. Bolest opravdu neni nic objektivniho: je to souhra nervovych a psychickych a do jiste miry i kulturnich faktoru. A neni to sranda, to je vec, ktera snad se uci v lekarskych fakultach. Zadneho zubare, od ktereho jsem odchazela do skrini:-} zatim jsem neprekvapila.
zase já
  • 
1.12.2006 8:57:09
"vnimala jsem to jako velmi neprijemny tlak az bolest (podle mista v tele)"
Cizinko, to si děláš srandu ne? Nebo máš hodně moc snížený práh bolesti. Dyt to vůbec není cítit, jen to trochu zastudí:-) /také nemluvím o ultrazvuku v těhu, ale o ultrazvuku jiných částí těla/.

Lavanda
1.12.2006 8:56:38
Nezlob se, že se připojuji, besedu jsem moc nesledovala, ale můžu něco z vlastní zkušenosti? Vidím, že máš z porodu velké trauma, to já taky, hlavně z toho třetího. Přitom byl vlastně naprosto nekomplikovaný, dítě v absolutním pořádku. Ale ten přístup. Už tři roky mám z toho noční můry!
Víš, jsem už dospělá vdaná ženská s dětmi, poměrně prestižním zaměstnáním, a před zdravotníky se vždy cítím jako absoulutní nula a totální pitomec. Nechala jsem si líbít prostě všecko (manžel tam bohužel nebyl, vyhodili ho), cítím se doteď strašně ponížená, dokonce se mi jakási učenka smála přímo do tváře, když jsem křičela. Lékařka se mnou jednala, jak s malým děckem, a já jsem se v té situaci vůbec nedokázala bránit. Děcko by se narodilo v pohodě, i kdyby tam vůbec nebyli, šlo to samo a prudce, jenom mě otravovali.
Ale o to nejde.Štve mě ta vlastní neschopnost bránit se.
Stejně tak, když jsem byla s malým v nemocnici. Úplně zbytečně, nakonec se z toho vyklubala jen viróza. Nebyla jsem schopná odmítnout hospitalizaci, podepsat revers, ubránit syna před násilným podáváním léků, o kterých jsem věděla, že je stejně vyzvrací. Stejně tak nesmyslné noční buzení kvůli měření teploty, kterou evidentně neměl. Fuj, je mi z toho špatně. Doufám, že on na to trauma už zapomněl.
cizinka
  • 
1.12.2006 8:47:54
Lindo, myslim ze ja vim, kam Miriam chodi na svoje informace - to co psala mi pripomina francouzkeho MUDr, ktery byl dost vlivny, aby zmenil mysleni porodniku v celem svete, a byl pozvan reformovat porodnictvi ve Velke Britanii. Michel Odent. Vyzkumy o UV probihaly, s Odent o nej psal, neni mi znamo, ze prisly k nejak drastickym vysledkum, ale svedomiti dr 3D obrazky netoci radi doposud. A neni otazkou jen jestli skodi, ale take jestli neni to zbytecne trapeni. Kdyz jsem sla na vysetreni UV na vlastnim tele (ne v tehotenstvi), vnimala jsem to jako velmi neprijemny tlak az bolest (podle mista v tele). Pokud by mi nekdo kazdy mesic brouzdal po mozku a pateri (jak to radi delaji nekteri nesvedomite vydelavajici jedinci) a pocital licni kosti, asi bych nemela z toho dobre pocity. Kdyz matka chce neco vedet, tak je to ok, ale pokud se nechysta na potrat v zadnem pripade, neni na rutinni UV asi jiny dobry duvod, nez jednorazove skontrolovani srdicka a jinych zivotne dulezitych organu, pak nekterych porodnickych udaju, ktere sikovny doktor a PA umi zjistit i jinak a presneji.
No a epidural. Tvrdi se, ze jeho novejsi verse do krevniho obehu se nedostava. Kam zmizi, nerozumim, ale v kazdem pripade epidural zvysuje rizikovost porodu, a pak je treba matku a plod intensivne sledovat, coz je ti jiste velice dobre znamo. Takze neblahe vysledky muze mit. Jake ma nasledky na psychicke zdravi ditete to, ze fakticky ztrati moznost komunikovat s telem matky a jeji citlivost, ktera je u prizozeneho porodu dulezita, je tezko se vsi jistotou vedet, ale bylo hodne a hodne presvedcive o tom psano. Ja jsem naprosto na jedno se Svedskym zakonem, ze zena MA PRAVO rodit bez bolesti, to jest s tisicimi prostredky, ale ma take pravo na veskere informace o provedenym zakroku. Proto tem, co nablabolili tobe, pokud to byli lekari, vyrid muj nepratelsky pozdrav.
cizinka
  • 
1.12.2006 8:25:56
Majko, no ja jsem bohuzel snazila byt celou dobu komunikacne vstricna a mila - vysledek bylo ztraumatizovane dite po komplikovanym porodu s podezrenim na postizeni a tezka psychicka ujma rodicce. A ani to ani dite pridusene kvuli neschopnosti personalu se mi nezda DOBRY VYSLEDEK (tvuj pripad posoudit samozrejme nemam evidence ani kompetence, ale hodne co se da zrekonstrovat pri konsultaci s porodopisem). Nemam schodistovy efekt jako Anouk, (je to ale vtipny termin), ale asi 4 roky jsem mela postelovi efekt, budila jsem si v noci abych probrala, kde jsem udelala chybu a jake mam dukazy na soud. Jednat s ceskym nemocnicnim personalem naucila jsem si od manzele - poprve kdyz jsem videla jak to dela, zdesila jsem si aroganci, a bala jsem se, ze ted nas staroceskym zpusobem defenstruji, ale ejhle: dostal vse co potreboval a s aroganci ze strany personalu bylo konec. Posledni rok v Cesku delala jsem taktez: vyuzivala jsem svoje tituly, jednala jsem razne a tvrde, kdyz neslo po dobremu, a svete div se, fungovalo to. Citila jsem se u toho trapne jako hulvat a je mi z toho smutno, jsem zastancem uhlazene usluzne kultury, kterou vytvari komercni zajmy a vyvazenost moci, ale v Cesku ve sfere verejnych sluzeb jinak nejde. Proto rikam to co si myslim: bud zamavate svemu smesnemu radoby "zadarmo", nebo hadka a zoufalstvi bude vasi kazdodenosti.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 173 [Dalších 153 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.