| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rady pro neklidné nespavce

 Příspěvky 110 z 112 [Dalších 102 >>]
Zuzka, Vojtík 8 měsíců
  • 
6.2.2007 16:17:03
Mám také takové "živé" uřvané mimi,které spí tak 1-2 hodinky za den a v noci už ani nevím kolikrát vstáváme, spí s námi v posteli a přisaje se bez mé asistence... Pyridoxin jsme užívali týden. Výsledek - ? - zpestření dne a naučil se asi aspoň jíst lžičkou, protože jsme ještě v té době nepřikrmovali. Zklidnění? Nepodařilo se mi objevit změnu. Pevné nervy!!!
Jana
  • 
15.1.2007 12:14:09
No, myslim, ze kazde dieta, tak ako vo vsetkom inom, sa neda "zaskatulkovat" podla veku - cize s nazorom, ze dieta do 7 mesiacov nevie "manipulovat", si dovolim nesuhlasit. Nas drobec ma 6 mesiacov, s placom probloemy nemame vobec, v podstate je "pohodak". Ale sam od seba (po jednom slabom ochoreni) sa naucil, ze ked kasle, pribehneme ja alebo manzel k nemu. Takze nas teraz manipuluje kaslanim. Je to v pohode, nereagujeme na to, skor sa na tom zabavame, za problem to nepovazujem, len som to chcela uviest na margo toho, ako deticky nevedia manipulovat :o)
J
  • 
8.11.2006 22:36:30
No, někde funguje [Homeopathy. 2006 Jan;95(1):20-7. Poetry and homeopathy: an exploration. Mardon JM.] a někde nefunguje [Eur J Cancer. 2006 Feb;42(3):282-9. 2006 Jan 11. Efficacy of homeopathic therapy in cancer treatment. Milazzo S, Russell N, Ernst E.]. Rozhodně je pro farmaceutické firmy dobrým obchodem (až na pár molekul levné pomocné látky), psychoterapeutikem (ve spojení s přesvědčeným homeopatem), ... .
Dobrou noc
Jdu se vyspat = lepší než "všechna" homeopatika a diskuze okolo
Pavlína, dcera 9t
  • 
8.11.2006 11:33:58
Všechny zdravím.
Nám se osvědčila pro klidnější usínání plínka a dudák zároveň. Bez plínky nedokázala usnout a pak byla tak předržená, že už neusla bez uskákání na míči. Ten teď využíváme někdy večer, když se nepodaří usnout mezi 19-22 (malá neusne dřív jak okolo 22 - pozůstatek bolení bříška - ale pak spí do 5)
Je klidnější, protože nevnímá okolí a plínka ji donutí zavřít oči a tak rychleji usne - bez ní to zvládá pouze v kočáru a v autě.
Přes den spí celou dobu s plínkou a dudákem a večer když usne dudák vyplivne a plínku ji opatrně odstraním.
Marcela, Bára 3 roky, Norbert 15 měsíců
  • 
7.11.2006 21:53:44
Nebojte, bude se to skutečně jenom lepšit. Mám stejnou zkušenost se starší dcerou a vlastně i se synem, ale to už jsem na to byla připravená, takže to neřeším. Dcera taky od narození neustále plakala, nespala, nic nepomáhalo, jen kojení. Byla schopná být u prsu 45 minut (jakmile jsem se pokusila ji dát pryč...řev) a po hodině, hodině a půl (rozuměj od začátku minulého kojení, tj. byla bez prsu 15-45 min) chtěla zase sát. Nedělala jsem nic jiného než kojila a kojila a kojila, jen tehdy byla zticha. Snažila jsem se to řešit různě: kamarádky, liga kojení, doktor... znáte to. Myslela jsem, že se zhroutím. Tehdy jsem pochopila jak je možné, že někdo ublíží malému dítěti...kdo to nezažil, nepochopí. Nicméně jsem pořád (i přes opačné rady) zůstávala u kojení podle chuti a potřeby naší dcery. Nějak jsem si myslela, že to tak dobře. Čímž nechci vůbec hodnotit, když to někdo udělá jinak, je to strašně těžké rozhodování. Kdy se to zlepšilo? Kolem jednoho roku věku. A hlavně: byla jsem už tak na dně, že mi začalo být všechno jedno. Přestalo mi to vadit, bylo mi jedno jestli řve nebo ne, jestli spí nebo ne. A najednou se intervaly mezi kojením začaly prodlužovat, přes den tolik neplakala... A bylo to. Odpoledne sice přestala spát už v roce a půl a přestat kojit taky nebyl problém (zhruba ve stejné době jsem otěhotněla, takže jí to možná tolik nechutnalo). Dnes je naprosto v pohodě. Syn sice spí o trochu lépe a plakal míň, ale častě kojení je pořád (v noci po 2 hodinách). Vzhledem k tomu, co jsme už prožili, mi tohle přijte jako procházka růžovým sadem, byť se to někomu může zdát divné. Přesto, že jsem už několik let nespala celou noc v kuse, tělo si zvyklo a snad už to ani neumím. Nemůžu říct, že nejsou krize (a někdy pěkně velké), ale teď už vím, že ten pláč a nespavost (nemají-li jinou příčinu) prostě přejdou a skutečně bude líp. Dřív nebo později. Určitě.
Irena, mimi + předškolačka
  • 
7.11.2006 10:48:55
Homeopatie nefunguje přinejmenším v klinických studiích, kterými procházejí všechny léky klasické medicíny. Nebo je takových studií příliš málo.
Ale abychom okomentovala problém opravdu ze všech stran: homoepaté samozřejmě hledají podporu i na poli vědy: 1. Homeopaté tvrdí, že dvojitě slepé kontrolované klinické studie jsou příliš zjednodušující na to, aby mohly postihnout něco tak komplexně působícího jako je homeopatikum. 2. Homeopaté se hlásí k hypotéze, že molekuly vodou mohou mít určitou „pamět“ a mohou se seskupovat dle toho, se kterou jinou molekulou se setkaly. Toto je ovšem hypotéza, která čeká na svoje potrvzování a vyvracování. Hypotéza paměti molekul vody rozhodně není nic, co by bylo prokázáno a už vůbec ne široce akceptováno.

Tvorba komplexních struktur chemických látek s molekulami vody či ionty není nic nového a skutečně může ovlinit prostup těchto látek přes biologické membrány či může hrát roli v jejich farmakologickém účinku.

V homeopatii spatřuji jiný přínos. 1. Lepší než špatná či nadměrná klasická léčba bývá žádná léčba. 2. Zdraví je velmi ovlivněno duševní rovnováhou a mezilidskými vztahy.
Helga, tři dospělé děti
  • 
7.11.2006 0:18:40
Katko,
nemáš prosím kontakt na psychotronika? Na netu jsem nic nenašla Díky.
Martina a Hanička
  • 
6.11.2006 19:48:10
Homeopatie jistě funguje, ale dlouho její podstata zůstávala skrytá. Ale když chce někdo poznat určitý problém opravdu ze všech stran, tak musí vyvinout větší aktivitu, než je vyjádření pochybností v nějaké internetové diskuzi. Taky jsem dlouho nebyla přesvědčená, zda homeopatii vyzkoušet. A tak jsem pátrala a zjišťovala všechna PRO a PROTI. A vlastně jsem žádné proti neobjevila.
Kdo může něco namítat proti čistým přírodním látkám? Jsou obsaženy i v "klasických" lécích a všichni víme, že fungují. A ředění...přímo na internetu na odborných stránkách je uvedena nová studie, kde s využitím elektronového mikroskopu najednou?!!! vyšlo najevo, že rozpouštění homeopatik ve vodě resp. pod jazykem ná zásadní opodstatnění - účinná látka vytváří s molekulami vody rozměrné prostorové molekuly, které teprve jsou nositelem účinku. Takže homeopatika fungují i vědecky ověřeně...jen je potřeba užívat správná monokomponetní od erudovaného homeopata a správným způsobem. Nakonec tak to platí i v medicíně.
Katka a 2 deti
  • 
6.11.2006 19:06:33
Ahoj Pavlino.

Je mi lito ze misto uzasne radosti z miminka prozívate tohle.
Mam zname co ziji s podobnym tvoreckem,ktery je dost narocny a jako miminko neustale plakal v noci dokonce rval i nekolik hodin v kuse. Nejezdili s nim radeji ani mimo domov protoze by v hotelu rusil hosty. A to je jen zlomek jeho chovani. Nutno podotknou nemohl za to. Tehu bylo chtene a v pohode.Ale vychova tohoto kloucka dost narocna.Nakonec pomohla navsteva psychotronika. Je to neuveritelne ale hned po prvni navsteve ktera probehla bez chlapce se zacali dit zazraky. Zacal jim v klidu spat celou noc,teda budil se na mlicko nebo caj ale uz nerval tak ze nebyl k utiseni.Byli u nej asi 3x a od te doby se vyspali jako ostatni rodice. Spatne se to popisuje ale ja to tak. kamaradka byla uplne vysata a oba vyřizeni,skoncilo to prave vcas.Aby se nezblaznili,aby v noci nerval zkouseli vsechno. Dodnes je ten chlapec trochu vyjimecný než ostatni deti,ale mnohem lepsi nez driv.
Je to trochu divna rada ale jim to pomohlo. Tak se mejte co nejlepe. Katka
Zdenka, syn 5 let
  • 
3.11.2006 20:38:17
To máš sice pravdu, ale jsem si víc než stoprocentně jistá, že v těch chviličkách si jde maminka radši lehnout než běhat s klůckem po bytě.
 Příspěvky 110 z 112 [Dalších 102 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.