| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Láska až za hrob

 Příspěvky 110 z 90 [Dalších 80 >>]
  • 
28.11.2006 14:32:23
a je to stejné i když se ke smrti dostaneš mnohem blíž, umře ti dítě, táta... nějak to přežiješ a vyhrabeš se z toho, ale stejně nemáš jasno, co je potom, jaký to je a jestli je to úplnej konec nebo ne... já si pamatuju, že mi bylo asi sedm let, když mi došlo, že taky jednou umřu a bylo mi hrozně, pořád jsem na to myslela a strašně jsem se bála. Ne že bych se teď nebála, jenom si tak nějak říkám, že to tak prostě je a jednou to přijde a nic s tím nenadělám a je to součást bytí jako jiný věci. Takhle si to ale děti nedovedou říct a chtějí vědět víc a mají strach.
Proto je asi lepší je uklidnit a snažit se mluvit o tom v klidu. Já jsem pitrískovi řekla, aby si s tím nelámal hlavu, že to už bude velkej a budem spolu ještě hodně a hodně dlouho. Jinak ale je fakt lepší říct spíš pravdu než nějaký vymyšlenosti o nebíčku a podobně... to mi nějak nejde přes jazyk, já jsem zastánce toho bejt k dětem co možná nejpravdivější.
vladunka
  • 
10.11.2006 22:36:54
Ten samý problém řeším s dcerkou,jsou ji 4 roky a taky se vyptává...Je to pro mě moc těžký,něco takového ji vysvětlit.o((((Asi proto,že se toho moc bojím....
hanka
  • 
1.11.2006 8:58:13
dojemné....
dája +3 a 9 let
  • 
31.10.2006 10:06:34
ahoj, je to zvláštní, ale moje Terka bude mít 3 roky za měsíc a představu má úplně stejnou. Pro úplnost, taky jsem přenášela a po dvou dnech snahy o normální porod jsem to málem nezvládla a musela ven císařem. V posledních dnech (možná, že je to i "dušičkama" - byli jsme navštívit pár hrobů)se u nás taky vedou "smrtelné" diskuze - kdo, kdy, proč, ale malá v tom má jasno. tak to neřešíme.:o))
Levandule
  • 
31.10.2006 8:23:20
Dámy,
říká Vám něco kolektivní vědomí? Uvažovaly jste někdy, že myšlenky nejsou jenom ve Vaší hlavě? Že je to vlastně energie, která se motá všude kolem Vás, dobře přijímatelná pro ty ostatní? Že je to energie, která nezná hranic? Zřejmě ne, protože by jste nemohli tak zarputile trvat na svých představách, které jste ostatně pouze převzaly od někoho jiného, a pak se se zběsilostí člověku vlastní vrhli na ty druhé, jejichž představa vnímání světa by mohla narušit Váš tak těžce nabytý klid. PROSÍM, mozek máme na přemýšlení, ne na to, abychom si do něj zapisovali, co nám druzí tvrdí a snažili se potom do této obecné představy vměsnat.
Přeji Všem hodně svobodomyslnosti
30.10.2006 14:48:35
Taky mám šestiletou dceru, takže mi toto téma vůbec není cizí a článek mě opravdu dostal. Moje dceruška měla tohle období nedávno a její rozoumek vyprodukoval něco podobného: "Maminko, já Tě mám tak strašně ráda, že kdybys umřela, tak bych byla tak moc smutná, že bych umřela taky..." Ale když jsem jí to rozmlouvala, protože v té době už určitě taky bude mít zase své děti a ty ji budou potřebovat a taky by byly smutné, zcela překvapivě zareagovala: "Tak jo, ale buď klidná, až umřeš, tak já budu brečet úplně nejvíc ze všech!" Tak jsem klidná...
Jana
  • 
29.10.2006 23:48:56
Jsou věci mezi nebem a zemí. Popisované mluvení malého dítěte cizím jazykem patří určitě k zázrakům. Těžko říct, co to vlastně mělo znamenat. Bible popisuje několik případů, kdy lidé mluvili cizími jazyky, které předtím neovládali. Ale vždy to mělo jasný význam a účel.
  • 
29.10.2006 13:47:59
Ahoj,
dakujem ze si odpovedala na moj prispevok, velmi si ma potesila. Ja mam totiz uplne rovnaku skusenost ako Ty a je nas takych viac. Nechcela som do prveho prispevku pisat to o vesmire, lebo som nechcela posobit dojmom sibnutej, ale ano, tiez som to tak citila, ze som nezila na Zemi. Mam pocit, ze toto nie je tema vhodna na rozoberanie na verejnom fore. Ak chces, budem rada ak mi napises na holiday1@azet.sk
Tesim sa!
Radka
  • 
27.10.2006 18:52:50
Veve, jsem rada, ze alespon nekdo si sve pocity z detstvi pamatuje. Me se zda neuveritelne, ze je tu tolik prispevatelu, a kazdy jen hada, jake ma dite pocity. Ja vim, ze nevim, jake pocity muzou mit dalsi deti, ale jsem si jista, ze si pamatuju pocity sve.
Zajimalo by me, proc jsme to obe citily odlisne. Citila jsem, skoro bych rekla, ze jsem si pamatovala, ze jsem odnekud prisla. Mela jsem obcas takove stripky pameti, jako kdyz ti blikne vzpominka na sen, ale nez si uvedomis, coze se ti zdalo, tak to zapomenes.
Jenze Ty moje zablesky "pamatovani" neukazovaly, ze bych zila uz na zemi, spis jsem mela pocit, ze jsem prisla odnekud za vesmirem. Ze jsem byla vetsi nez cela zeme. Tam to proste bylo nejak uplne jinak. Myslim, ze tenkrat nemusela byt moje energie nutne v tele a proto jsem vnimala tu velikost.

Ty mi zase pripadas, ze jsi mela zkusenost s tim, ze uz jsi byla na zemi, a proto jsi Te smrt nevyvedla z miry...
Nevim, jestli jsi cetla i muj prispevek, kde jsem psala, jak jsem kazdy den o smrti odmalicka premyslela (zhruba od 3 let) a denne brecela, ale opravdu me to hodne deprimovalo a taky jsem na to prisla sama. Ale me to prislo jako, ze to je ten definitivni konec.
Rosina
  • 
27.10.2006 13:45:27
Neprotiřečím si. Nevěřím v život před tímto životem, ale věřím v život po životě. To znamená, že nemoci a utrpení nejsou trestem za prohřešky v minulých životech, ale jsou pro nás úkolem a výzvou nejen pro tento život, ale hlavně pro život po smrti, v němž dojdeme spravedlnosti.
 Příspěvky 110 z 90 [Dalších 80 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.