| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku I v péči o kůži novorozenců a kojenců platí "všeho s mírou"

 Příspěvky 110 z 41 [Dalších 31 >>]
Lenka
  • 
24.10.2007 14:17:20
Tak my používáme jen Pampers,pleny i vlhčené ubrousy.Při každém přebalování mažu ochranným krémem Johnsons.Nikdy jsme neměli jedinou opruzeninku.:-)
Markéta, Vojta 6 měs.
  • 
30.6.2006 22:42:22
Používám na zadeček žínku a vodu. Nicméně na cesty mám ubrousky Babylove neparfémované s pantenolem. Zkuste. Mají pouze v DM drogerii.
Markéta, Vojta 6 měs.
  • 
30.6.2006 22:42:19
Používám na zadeček žínku a vodu. Nicméně na cesty mám ubrousky Babylove neparfémované s pantenolem. Zkuste. Mají pouze v DM drogerii.
Markéta, Vojta 6 měs.
  • 
30.6.2006 22:41:56
Používám na zadeček žínku a vodu. Nicméně na cesty mám ubrousky Babylove neparfémované s pantenolem. Zkuste. Mají pouze v DM drogerii.
30.6.2006 19:30:03
U nás v Třebíčské porodnici říkali jedině sádlo.Musela jsem ho mít sebou ve skleničce.
Radka N (tři děti)
  • 
28.6.2006 12:23:36
Ahojte maminy, taťkové a dětičky,
nedá mi to a taky něco přidám k tématu pleť/koupání. Mám 10týdenního syna a ze začátku měl veliké problémy se suchou kůží kolem kotníků, na rukách a na bříšku. Mohla jsem ho mazat čímkoliv (Johnson mléko, Bepanthen, olej,...)a bylo to marné. Pak mi kamarádka doporučila koupelový olej LINOLA FETT ( v lékárně). Kápne se do koupele, dítě se v tom vykoupe a je to. Hned po první aplikací měl mrňousek od suchých šupin pokoj. Používám to cca 3x týdně. Chlapeček má pleť krásnou. Jinak ho nemažu ničím, kromě Rybilky preventivně proti opruzení, tak 2x denně, hlavně teď v těch vedrech. Kosmetiku pro mimina, kterou jsem dostala od známých nakonec spotřebovávám já na své tělo, jen abych to nevyhodila. Mějte se a ať vám děti rostou pro radost
26.6.2006 14:36:14
Ahoj Evo,
pouzivam svrchni kalhotky od Popolini - Polyesterky Vento, na noc potom Vlnacky Zlaticko. Jsem moc spokojena, zadne opruzeniny, spokojenost.
Bambini Mio jsou taky prijemne, ale neda se do nich balit na draka... Dalsi dotazy pripadne odpovim na krajmicova@seznam.cz :-)
  • 
26.6.2006 13:22:12
Dobrý den,
právě ted mám taky dilema s opalovacími krémy a sluněním vůbec. Moje holky trpí atopickým ekzém a té starší zaručeně pomáhá moře a u té mladší zatím nemám vyzkoušeno. Proto přemýšlíme letos nad dovolenou u moře. Mám ale obavy z cesty letadlem a vůbec zvládnutí všeho na dovolené.
Co se týče opalovacích krémů, tak u starší se mi jednoznačně osvědčíl Daylong 16 opravdu stačí jedno namazání 20 minut před koupáním a zbytek dne bez mazání, i když je to vodnice a ve vodě byla pořád.
Píšete, že u malého mrněte se vám osvědčila Weleda na opalování a že má nějaké malé částečky, které odrážejí slunce. Který je to opalovací krém, má nějaký speciální název a jaký faktor? A po opalování používáte opět něco od Weledy? My zatím jen zkoušeli Niveu 25, ale malá po ní zrudla, tak asi i vysoký faktor dělá svoje.
Díky Dáša
lydushe + 3 háďata
25.6.2006 20:10:46
Vidím, že si taky užíváte s citlivou pokožkou. Moje holčička snese asi jenom 3 druhy ubrousků. My používáme kosmetiku Weleda nebo Eoné, obojí je přírodní, nejsou v ní žádné konzervační látky.
Od Weledy si hodně pochvaluju kojenecký krém proti opruzeninám. Občas jsme s nimi hodně bojovali, teď mažeme denně tímto krémem při přebalování a jsme bez problémů. Od Weledy máme i opalovací mléko, krásně voní, dobře se roztírá a obsahuje minerální filtr, takové stříbrné mikročástečky, které sluníčko odráží.. Funguje to skvěle.
Jinak u staršího syna občas používám na opalování Daylong 16 nebo 25, ten je bohužel chemický, ale ráno ho s ním natřu a přes den se může koupat, potit a otírat a krém stále drží, smyje se až mýdlem.
A pozor maminky čím vyšší ochranný faktor, tím horší snášenlivost a také tím vyšší zatížení organismu a pokožky! Nemyslete si, že když natřete své ratolesti krémem s UV 50, že je postaráno, naopak je tím hodně zatěžujete!
25.6.2006 17:46:35
Ahoj, mala se mi ted dost vyrazne osypala po Huggies, Pampers snasi v pohode, ale nejlepsi jsou Nivea. ALe je fakt , ze kdyz jsem doma, radeji taky utiram vodo. Niveu muzu doporucit, i kdyz patri k tem nejdrazsim.
 Příspěvky 110 z 41 [Dalších 31 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.