| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Šťastní manželé vypadají mladě

 Příspěvky 110 z 38 [Dalších 28 >>]
Dáša
  • 
16.6.2006 12:06:56
A já jsem taky Dáša! :-( Asi budu muset změnit jméno (nick). Zkoušela jsem se 2x zaregistrovat. Asi jsem blbá, mně to nejdě za toho psát!!! :-((
29.5.2006 10:46:55
Mezi námi: já na sluníčko nelezu, nesnáším ho. Stejně bych se spálila.
Alicee
29.5.2006 0:49:55
Radko, přesně to samé říkala má kamarádka, jejíž babička ve svých osmdesáti letech nikdy neodkryla kůži na slunci. Prý má krásně hladkou kůži bez pigmentových skvrn. U babičky té kamarádky to ale byla důvodem spíš kultura než zdraví - je z jižní Itálie, taková ta zakuklená babča celá v černém:)
radka
  • 
29.5.2006 0:24:10
Milé dámy,
sluníčko všechny milujeme. Ty opatrnější z nás se patlají krémy s maxi UV filtry, a tak si alespoň občas užíváme blahodárné sluneční paprsky. V letním vedru nám ani nepříjde na mysl, abychom se zakrývali víc, než hladina našeho vkusu unese. Přesto ani netušíme, jak si škodíme.
Mojí babičce je 90 let, a protože je tak vychovaná, nikdy si neodhalila víc, než paže kousek nad předloktím, nohy do půli lýtek a výstřih na krku odhaloval opravdu jen krk. Celý život dřela venku na poli, dobrovolně okopávala veřejnou zeleň, zametala ulici do posledního smítka (já po ní tedy určitě nejsem) a dokonce když ve fabrice na kaučuk onemocněla chudokrevností, lékař jí jako terapii předepsal práci venku, takže 7 let stloukala bedýnky na továrním dvoře, v létě, v zimě, v palčákách a hnusných vaťácích...
Dnes má kůži na rukou tenounkou jako papír (snadno se při manipulaci natrhne!), svrašťelou, volnou, vytahanou, plnou pigmentových skvrn - no nic moc. Ale při koupání vždy musíme obdivovat to, co se skrývá pod zástěrou: kůže jemná na dotyk, mléčně bílá, žádné pigmentové skvrny, žádné scvrklé a příšerně vrásčité... Opravdu ne kůže 90leté stařenky, má ji lepší, než kůže o 30 let mladší tchyně, která se pekla na slunci stylem 2h na břiše, 2 h na zádech až do černa, byla obezní a teď teprv zhubla...
A protože babička přes svou svědomitost a pracovitost má smysl pro humor, má ráda lidi a zvířata, i hluboké vrásky v jejím obličeji vykouzlily na pohled velmi příjemnou tvář. A jestli tedy vypadá mladší?

V jejím věku se těžko srovnává, ale díky její vitalitě jí 90 nikdo nehádá.
28.5.2006 12:35:35
No já žasnu, jak se dá výzkumem zjistit, že po dvaceti letech kouření vypadají ženy o 0,5 roku starší - to jako že by mi nehádali 40, ale 40,5? Fakt se dá odhad takhle přesně změřit?
28.5.2006 12:14:39
Plně s tebou souhlasím. I kdyby tu byl článek o čemkoliv, vždycky se najdou lidé, kteří na pisateli nenechají nit suchou a budou se hádat, hádat, hádat...

Mimochodem - taky mě překvapuje, že sluníčko nám škodí více než cigarety... Sama kouřím hodně dlouho a hodně kusů, přestat bych chtěla ale nedokážu to (dnes jsem byla PEVNĚ odhodlaná přestat, no po 2 hodinách po probuzení jsem sprintovala pro cigára, protože jsem tak protivná, že jiné východisko by bylo bungee bez lana)..

Protikuřácká kampaň je potřeba (i když kuřáci to všechno dávno vědí, spíš aby nezačínali kouřit mladí), ale když se samy tak hádáte, kuřáci se akorát smějí a pošlou vás někam...

Ahoj, šťastnému životu zdar, sluníčku fuj ;-);-);-)
  • 
28.5.2006 10:42:48
Můj názor je ten,že na téměř všech diskuzích budou lidé nešťastní a tudíž staře vypadající,protože je zde snad národní sport-navážet se jeden do druhého,mít jen svojí pravdu a nesouhlasit skoro s ničím(a chytat se za slovíčka).pročpak to?
Věra, Anička 8 měsíců, Vojta 13 let
  • 
27.5.2006 11:46:52
Můj názor je, že vždycky bude vypadat mladší ten, kdo se cítí šťastný, je pohodový a díky tomu se i mladší cítí. Podle mě je mladistvý vzhled daný stavem mysli a celkovým chováním. Samozřejmě zdravý životní styl k mladistvému vzhledu přispívá, ale úplně nejdůležitější nebude. Buďte v pohodě, nehádejte o kouření, usmívejte se a uvidíte, jak vám to všem bude slušet :-)))).
27.5.2006 10:04:25
Jano, taky jsem nekuřačka, ale kvalitní studie není ovlivněna tím, zda jí dělali kuřáci či nekuřáci. Já ty vědce neznám a nikdo zde nepřišel s důkazem, že by je třeba platila tabáková firma. Takže to, že kouření na stáří zas tolik nepřidává, budu do té doby brát jako překvapivý fakt.
26.5.2006 20:19:36
Skvělý postřeh, rozesmála jste mě.
Máte moje sympatie a fandím vám, opravdu netuším, proč jsme tady zabředly do takového, opravdu zbytečného handrkování.
 Příspěvky 110 z 38 [Dalších 28 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.