| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Pískoviště - ráj pro děti, otrava pro matky?

 Příspěvky 110 z 123 [Dalších 113 >>]
24.5.2007 11:18:42
Zrovna dnes uplynul rok od doby, kdy jsem tu psala příspěvek, je to asi náhoda, že jsem si zrovna dnes přečetla ten stejný článek znovu... :) Před chvílí jsme se vrátili z hřiště, dcerce je teď 14 měsíců, odpoledne jdeme plavat a musím říct, že se jí snažím také vymýšlet spoustu různých programů, které by bavily i mě a tak spolu vyrážíme na různé výlety, navštěvujeme kamarády a o víkendu se chystáme na vodu :) Každopádně je hřiště pro nás nedílnou součástí života a Helenka by na něm trávila klidně celé dny, baví ji písek, houpačky, klouzačky ale i pobyt venku vůbec. S odstupem času uznávám, že pro maminky je pobyt na hřišti nepříliš zábavnou činností především ve chvíli, kdy tam není nikdo, s kým by se dalo si aspoň povídat... Ale nu což, děti nám brzy zase odrostou a budeme vzpomínat jak byly krásné ty časy, kdy si děti hráli na písku :)))
Soňa, chlapeček 2 roky
  • 
29.12.2006 18:33:12
Naštěstí jsem z vesnice a moje dítě má hromadu písku hned pod oknem. Já můžu být doma a přitom na něj dohlídnout. Když jsem na zahradě a něco dělám, on se přidá. Má svoje kolečko, hrabičky, lopadu... Strašně ho baví rozvážet písek po zahradě. Nemáme tu zrovna okrasnou zahrádku, takže mi to nevadí. Ve městě je můj malý nadšený z klouzaček a prolézaček. Když už se tam na hřiště dostaneme, prolézám tam s ním. Ale asi by mě nebavilo sedět na pískovišti, hlavně teď v zimě by to byla asi pěkná nuda.
Vlasta1
15.7.2006 22:59:10
Ahoj,uplně s tebou souhlasím.U nás pískoviště teprve začíná,ale chodíme tam moc rádi.
Zuzika+Emmka+Attilik
30.5.2006 21:32:46
Na pieskovisko chodi dcerka rada, a Ja som tiez rada ze sa zahra s detmi. Teraz sice uz zacinam problem sa zohnut ale i tak si ho uzivame. Jedine co mi vrta hlavou je cistota pieskovisk,a prave preto mame pieskovisko aj na zahrade, ale ju to tam samu moc nebavi. Len tak mimochodom Ja osobne sa na piekoviskach malokedy rozpravam s inymi matkami, vacsinou sa venujem Emmke alebo oddychnujem a pozorujem deti.
zdenka, jan 2,5 + Lucie 10měs. + 22týden těhotenství
  • 
28.5.2006 22:33:23
ahojte, taky moc ráda chodím na písek a taky tam občas zůstávám sama... už málá sem si ráda na písku hrávala . Aspoň do 12 let...
Zdenka
Monika
  • 
28.5.2006 15:05:26
Ahoj,
na pískoviště chodím se svými dvěma syny (5,5 let a 20 měsíců). Je to vlastně hřiště a trávou, spoustou schovek. Schází se nás tam spousta maminek, známe se z ulice, ze školky. děcka si spolu hrají, někdy se zapojují i rodiče a je to švanda. hřiště, kam chodíme je v nádherném prostředí, je tam klid (až na ten řev dětí, chi, chi), žádná auta ....
Někdy se mi na hřiště také nechce, ale to je tím, že tuším, že tam nikdo nebude a my tam budeme sami ... ale to se stává málokdy. Kamarádek mám spoustu, "cizí" maminky asi chodí jinam .....
Užívám si to .....
Tak papá
Monika
Sarah, Daniel
  • 
28.5.2006 13:56:02
Už jsem měla strach, že jsem "divná", protože mi chození na pískoviště taky nevadí. A když se potkám s kamarádkou, je to příjemná chvíle pro mě i pro děti. Že po sobě hází písek nebo musíme občas zasáhnout při půjčování hraček, je určitě normální.
Cherie
28.5.2006 11:20:28
Tak jsem asi jedna z mála, ale já pískoviště docela miluju :o) Fakt, nemohla jsem se dočkat, až tohle období nastane ( dcerka 18m ). Asi je to vážně o tom prostředí, kde bydlíte. My hned u lesa, na konci sídliště, takže to naše pískovišťátko nebývá nikdy přecpané, občas jsme tam i samy. Ale jsem raději, když přijdou i ostatní děti. Zaprvé má dcerka možnost naučit se spoustu nových dovedností a ua druhé, já si pokecám s mamčama :o) Jsem dost často s malou sama, manžel bývá pracovně hodně mimo domov a tak je tohle příjemná alternativa, jak se pobavit jinak, než s malou breberkou. Ale hlavně je tam neskutečně spokojená dcerka, dokáže se sama zabavit, což se doma moc nestává a já můžu nachvíli vypnout. I když patlání v písku, je taky docela zábava, i pro mě :o)))
Dany + 2 + leden 2007
  • 
27.5.2006 20:47:36
S Davčou chodím na pískoviště naprosto pravidelně. Když mám dost, tak ho jen pozoruju. Jak si hraje sám nebo s jinými dětmi. Často se i do hry se synem zapojím a čas docela letí. Domnívám se, že na pískovišti dítě mezi vrstevníky roste nejen fantazijně s tím co vytvoří, ale i v sociálních vztazích.
babička,2 vnoučátka 3,5+14měs.
  • 
27.5.2006 16:07:50
Úplně s vámi souhlasím.Máme sice svůj písek,ale děti občas potřebují zajít mezi ostatní.Dvakrát v týdnu dětičky urvu dceři a s dobrým úmyslem vyrazím na sídliště mezi místní maminy.Jako babička nevypadám a když zvládnu prvotní náraz maminek o mou osobu(otázky a odpovědi)...Pak se snažím nenásilně komandovat vnuka ať vše nechá ležet,jelikož děti pláčí atd...Asi za hodinu se dozvím vše možné a nemožné o dětech,otřesných manželech,neschopných milencích...Posbírám špinavé děti od písku,které po nich házely ony hrozně vzorně vychované děti těch vzorných maminek(mezi tím vykouřených balíčků cigaret nepočítám)a ještě za zády když odcházím tak slyším,jak jsem hrozně divná a jak to se mnou asi mohl můj manžel dlouho vydržet atd...Jsem vdaná 25 let a nikdy jsem se podobných akcí na písku nezůčastňovala.Pokaždé když odcházím,nadávám že už tam nepůjdu.Vnučka na mě vykulí kukadla,poprosí ať jdem na písek a já jako poslušná babka trajdám pěšky štreku až do sídliště.Vždy vím co na mě čeká,ale kvůli dětem to prostě vydržím.Dokáži si hrát i s jinými dětmi všemi dohromady a jde na mě husí kůže když už zdálky slyším že zas jde ta divná...
 Příspěvky 110 z 123 [Dalších 113 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.