| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Pískoviště - ráj pro děti, otrava pro matky?

 Celkem 106 názorů.
 Lilith 


Přesně :-) 

(24.5.2006 9:31:21)
Pěkně napsané, Samedko, jsem ráda, že nejsem jediná, koho to na pískovišti nudí hodně a syna mám taky utíkajícího neustále...lopatkám zdar :-)
 Karla,Justýna 2r+36tt 
  • 

přes břicho k písku 

(24.5.2006 12:55:36)
mě to taky na pískovišti nebaví, hlavně proto, že mám teď měsíc před termínem porodu obrovský břicho a moje dcera mě neustále nutí dělat s ní společně bábovičky a to je fakt problém se přes ten pupek k písku ohnout.Navíc musím stále dokolečka odpovídat ostatním matkám na otázky typu:Kdy už to bude?A co to bude? Pokud to jen trochu jde, posílám na písek partnera, který se tam s dcerou vyblbne a ještě sklízí (jako většinou jediný chlap na pískovišti) obdiv ostatních maminek.
 Peckaa - Ráďa,Mariánek 


Re: Přesně :-) 

(24.5.2006 15:07:32)
To jsem ráda, už jsem si myslela, že jenom já jsem taková macecha, kterou to nebaví na pískovišti :-) Když malý trochu povyrostl, že jsem nemusela střežit každý jeho krok a běhat za ním, tak jsem si s sebou brala něco na čtení. Sice jsem jedním okem stejně sledovala děcko, ale líp mi to uteklo :-)
 IvanaJ 


Re: Re: Přesně :-) 

(25.5.2006 11:38:39)
Samedko vystihla jsi mé pocity. se starším synem jsem byla na písku cca 2x, protože to byl takový estét, že nesnesl špinavé ruce. Takže jsme přišli já ho posadila do písku sedla si na lavičku a mezitím Vojta vzal písek do ruky zjistil, že ji má špinavou a následoval šílený řev a úprk z pískoviště.

ted mám 9. měsíční mimi a představa pískoviště je pro mě noční můra jednak si neumím představit co tam s maminama budu řešit každý den a taky bydlíme na sídlišti,kde dost lidí má psy no a nechávají je volně běhat a tak si dovedete představit jaké "poklady" pískoviště skrývá. A tak tam chodit vědomě nebudu ve školce si toho užije dost a radši budu pořádat výlety a jiné akce při kterých nehrozí nějaká nemoc.

jinak procházky s kočárkem miluju, ale písek fakt néééééé
 HankaFričová a 4děti 
  • 

Všude písek 

(25.5.2006 12:44:02)
mám 4 děti 12,8,3 a 9měsíců a můžu podotkonout že ten písek je katastrofa.Mám ho úplně všude po bytě.I když se venku očistí tak stejně je všude.Před barákem nám udělali nekryté pískoviště o rozměrech zhruba 15metrů a děti si zajímavě hrají.Háží ho po sobě.Taky mě to tam moc nebaví ale vyhrají si tam a o to jde.Ten písek se uklidí.
 Jiřule a 3 skřítkové 


Re: Přesně :-) 

(24.5.2006 18:01:33)
tak jsem asi na hlavu ale mě to baví.sedim s dětma v písku a stavim hrady a zámky.nejednou zjistím že už jsem zabředlá v písku sama zatímco dětí řádí jinde.nu a hlavně že mám na koho svést proč v tom písku sedim:-)
 Rosie 


Re: Re: Přesně :-) 

(25.5.2006 22:23:45)
Jířo, přesně :-). Plácám s dětmi bábovky, povídám si s kamarádkou a nakonec zjišťuju, že děti jsou po hřišti a my s kamarádkou plácáme dál a povídáme :-)))
 Sarah, Daniel 
  • 

Re: Re: Re: Přesně :-) 

(28.5.2006 13:56:02)
Už jsem měla strach, že jsem "divná", protože mi chození na pískoviště taky nevadí. A když se potkám s kamarádkou, je to příjemná chvíle pro mě i pro děti. Že po sobě hází písek nebo musíme občas zasáhnout při půjčování hraček, je určitě normální.
 zdenka, jan 2,5 + Lucie 10měs. + 22týden těhotenství 
  • 

Re: Re: Přesně :-) 

(28.5.2006 22:33:23)
ahojte, taky moc ráda chodím na písek a taky tam občas zůstávám sama... už málá sem si ráda na písku hrávala . Aspoň do 12 let...
Zdenka
 Pavlína, Míša 1 rok 
  • 

Konečně na pískoviště:-) 

(24.5.2006 9:34:06)
Vše je relativní, loni jsem jezdila v létě s půlročním miminkem v kočárku a těšila jsem se, že letos už vyrazíme na pískoviště....

Jakákoliv práce, kterou děláme, včetně péče o děti, je z 80% rutina a z 20% zábava. (Procenta si nastavte každý dle uvážení)

Jinak díky za tipy na knížky, také jsme cestovatelé.
 StřeLenka, 2 kluci 3m a 4,5r 
  • 

Pískoviště - nutnost 

(24.5.2006 9:38:01)
Tak u nás je pískoviště nutnost.
Když vyzvednu synka ze školky, první otázkaje : půjdeme na hřiště, máš lopatku?
Má na hřišti spoustu kamarádů, vyhrají si celé odpoledne.
A je fakt, že i já (jako přistěhovalkyne do Prahy) jsem si díky tomu našla známé a kamarádky.
Takže hřiště v žádném případě nezatracuji.
 Mamča 
  • 

Re: Pískoviště - nutnost 

(24.5.2006 10:06:56)
Z tohoto článku jsem vycítila, že mamince dělá problém jít s dítětem na pískoviště jen proto, že ji samotnou to jaksi obtěžuje a nebaví. Každý jsme jiný, ale to co děláme, děláme přeci pro své děti a RÁDY!!!! Neumím si představit že řeknu svému dítěti: " Ne, Pepíku, nebudeme jezdit na kole ( nepůjdem na písek, na procházku, nebudeme si číst...)...mamince se nechce a nebaví jí to, víš?!"

Jen přikládám svůj názor, každý ať si dělá co chce, ale tohle mi fakt hlava nebere....
 Pavla3 


Re: Re: Pískoviště - nutnost 

(24.5.2006 10:19:47)
Hm tak,
mám prostřední dítě v pískovišťovém věku a nejstarší už tomu odrostlo. Na pískovišti jsem byla za celou dobu asi dvakrát. NEBAVÍ mě to a dělat to nebudu ani s tím nejmladším. Jezdím s nimi na kole, jezdím na výlety navštěvuji různé akce (sportovní, kulturní, zábavní parky atd) Tipy na výlety bych sypala z rukávu. Potože mě to BAVÍ. A věř, že sbalit 3 děti a vyrazit někam na celodení výlet je stokrát náročnější, než sedět u písku.

Na pískoviště občas chodí s babičkou (babička si ráda pokecá s jinými mamkami či babičkami :-) a pak maj pískoviště na chatě. A taky ve školce.

Mě zas hlava nebere proč bych měla dělat věci, který nejsou nezbytně důležitý a absolutně mě nebavěj jen kvůli dítěti. Tvoje "Děláme to pro děti a rády" je pro mě naprostý nesmysl. Čas strávený na pískovišti je z mýho pohledu absolutně ztracenej a to si fakt nemůžu dovolit.

Jinak když to někoho baví, proč ne, pocity mám ovšem podbné jako Samedka.
 Pafča+3(10/02,10/04,1/09) 


Re: Re: Re: Pískoviště - nutnost 

(24.5.2006 10:46:56)
Pavlo, já hřiště beru spíš jako doplněk dne, když už nevím co. S holkama na hřiště moc nechodíme a o to víc je to tam baví, hlavně mladší se tam zdokonaluje ve svých horolezeckých dovednostech. Ono akcí s dětmi přes týden zas tak moc není a hlavně nejsou celý den a to hřiště je v tomto směru výhoda. Jdu tam kdy chci a na jak dlouho chci. A některá hřiště opravdu stojí za to.

Jinak já dělám spoustu věcí jenom kvůli dětem a ne vždy mě to baví. A taky se spíš snažím vymyslet něco, aby to bavilo mě i děti:-)
 Lída,3 kluci a holka 


Re: Re: Re: Pískoviště - nutnost 

(24.5.2006 10:51:11)
Pavlo3, souhlas. Na hřiště jsem s dětmi ráda nechodila, maximálně na návštěvě u našich, když jsme tam vyrazily s mámou nebo se ségrou - aspoň jsem měla s kým rozumně pokecat. Hlavně mi to začalo vadit od doby, kdy při rekonstrukcích hřišť všude dali lavičky bez opěradel, moje záda pak trpí. Jinak bych si vzala pletení nebo knížku a nějak bych to přežila. Ale v době, kdy už děti chodily do jeslí nebo do školky, mi to přišlo stejně zbytečné. Pískoviště si dost užily tam.
 Lída,3 kluci a holka 


Re: Re: Re: Re: Re: Pískoviště - nutnost 

(24.5.2006 13:05:34)
Pettino, v naší školce toho "ostatního" programu taky bylo dost a dost, a i na té zahradě se učitelky dětem věnovaly docela hodně. Hřiště bylo hlavně odpoledne po svačině, když už děti postupně odcházely. Ale v létě za pěkného počasí se občas už ráno přicházelo rovnou na zahradu. :-)
Do MC jsem taky s dětmi párkrát šla, ale nijak zvlášť mě to nezaujalo. Společnosti měly dost v jeslích a ve školce, a pro mě to jinak byl naprosto ztracený čas. :-( S většinou maminek jsem tam vůbec neměla co si povídat. :-(
 liba svehlikova, Pepca 5, Marta 4 
  • 

Re: Re: Re: Pískoviště - nutnost 

(24.5.2006 23:47:43)
Ahoj, opravdu si nemyslim, ze je cas na piskovisti ztraceny. Mi kluci si radi stavi silnice, mosty a tunely pro auta a bagry a predpokladam, ze je to i rozviji. Maji tam particku kamaradu a vsechny jejich maminky taky nejsou jen drbny, ktere resi nejake nepodstatne problemy. Ja jsem na pisku nasla partu 4 maminek s kterou podnikame spoustu ruznych akci, vyletu a navstev divadel, ale nekdy si deti reknou o to, ze se jim dnes na vylet nechce a chteji jen pred domem na pisek, kde si hraji na obchod, vojaky, nebo jezdi na kole. A to, ze ja chci drandit nekde jinde neni tak podstatne. Na vzdalenejsi vylety pak vyrazime o vikendech a tatkou.
Tak ahoj
 Dany + 2 + leden 2007 
  • 

Re: Re: Re: Pískoviště - nutnost 

(27.5.2006 20:47:36)
S Davčou chodím na pískoviště naprosto pravidelně. Když mám dost, tak ho jen pozoruju. Jak si hraje sám nebo s jinými dětmi. Často se i do hry se synem zapojím a čas docela letí. Domnívám se, že na pískovišti dítě mezi vrstevníky roste nejen fantazijně s tím co vytvoří, ale i v sociálních vztazích.
 markéta 
  • 

Re: Re: Re: Pískoviště - nutnost 

(24.5.2006 10:37:54)
Mně to na pískovišti baví tak půl hodiny. Pak už se nudím. Ale dceru to na hřišti baví třeba dvě hodiny, tak tam holt jsem. Výlety ve všední den se moc konat nemohou, když přicházím z práce kolem 17. hodiny. I když bychom promeškali Večerníčka, musíme být doma do 19.30, pak už by byla moc utahaná.Takže dvě a půl hodiny celkem a to mi přijde málo na to, aby se dalo vypdnout někam ven z Prahy.
Jinak mi to připomíná onu debatu z "Cesty do Rokycan", jestli tatínek věší záclony rád rád nebo rád nerad. Já tedy chodím s dcerou na pískoviště ráda nerada :-))
 ženetka 
  • 

Re: Re: Re: Re: Pískoviště - nutnost 

(25.5.2006 13:19:03)
Přesné, markéto, nemohla jsem si vzpomenout, ze kterého filmu ono: nechtěj po mně, abych ty záclony věšel rád pochází.
jinak....copak pískoviště, ale koho baví pinkat si s dítětem, které se do míčku trefí jen nějakým omylem, , podvádět v Člověče nezlob se, aby už dítě konečně vyhrálo a mohlo se jít spát, hrát fotbal s větším klukem, se kterým nemáš šanci se míče ani dotknout
 Líza 


Re: Re: Pískoviště - nutnost 

(24.5.2006 10:25:15)
Mamčo, ty fakt děláš všecko, co děti chtějí, ráda???
Já ne. Klidně se k tomu přiznám, nic divnýho mi na tom nepřijde.
Jestli to pak děláme nebo neděláme, je věc druhá, a že jim to samozřejmě nekazím tím, že bych dělala otrávený ksichty, to už je vůbec na jinou debatu. Ale abych všecko, co je pro děti dobré, dělala RÁDA, to snad je trochu příliš.
 Mamča 
  • 

Re: Re: Re: Pískoviště - nutnost 

(24.5.2006 10:38:05)
Holky, prosím vás...nechci nikomu vnucovat svůj názor ani nikoho přesvědčovat o tom, že má chodit s dítětem tam a tam...jen sem chtěla říct, že když mi syn řekne, že chce dělat to a to, tak mu vyhovím. Já nevím, ale ještě se mi nestalo, abych to dělala jen proto, že musím. dělám to ráda a jak tu píše další maminka....ráda se dívám, jak se mé dítě zdokonaluje, učí nové věci, je šikovnější atd.
 Líza 


Re: Re: Re: Re: Pískoviště - nutnost 

(24.5.2006 10:45:26)
Ale jo, to beru, možná si jen nerozumíme.
Taky jdu s dětma i tam, kde mě to nebaví, když vím, že jim to udělá radost. Jdu tam třeba nerada, ale z jejich radosti já mám fajn pocit.
Jsou ale i věci, kam se mi nechce vůůůůůůůůůůůůůůůůůůbec, ani trochu; jdeme tam, co nadělám, ale radost nemám.

Druhá věc je, že děti baví spousta věcí. Jestli nemají ony jasně dané, že chtějí dělat mně odpornou věc A a za žádnou cenu nebudou dělat mně milou věc B, pak se asi častěji dohodnem, že budem dělat věc B, protože ta nás baví všechny :-)
 Pavla3 


Re: Re: Re: Re: Re: Pískoviště - nutnost 

(24.5.2006 11:03:09)
Lízo,
já mylím, že je dobrý dát dětem na výběr 2-3 věci, které mě baví (kolo, brusle, koloběžka - kombinace :-) cíl hřiště tam chvilku pak nějaká zmrzka a zpět. Ale taky zálež na tom kde člově bydlí. Ideál je rodinej domek s vlastním pískem a houpačkama, ale když je to chata taky dobrý. Dobrý je jim vyrobit i nějakou houpačku nebo skluzku doma (v zimě k nezaplacení). člověk se přece musí v rodině zařídit věci tak, aby to všem maximálně vyhovovalo. Jinak to není k životu :-)))
Ale jak říkám sedět dvě hodiny nečině u pískoviště bych nezvládla, mě spíš vyhovuje nějaká kavárna s prolézačkama, ale tam vydržím taky tak akorát než vypiju to kafe (tak 20min) a pak putujeme dál. A taky je řešením ta babička.
 Líza 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pískoviště - nutnost 

(24.5.2006 11:33:39)
Já teda s pískovištěm nemám velkej problém. Když je fakt hezky, tak vypustím holky (už je možný je vypustit a reagovat jen na volání mami) a sama si sednu na sluníčko a vypnu.
Pak si třeba jdem zablbnout s míčem, což mě už trochu baví, není to jako stát pod prolézačkou :-)))
Je to díky tomu, že naše nejbližší pískoviště je na kraji lesa, je tam i plácek na fotbálek pro mrňata, o kousek dál na asfaltu se dá jezdit na koloběžce.
No a taky tam nebývá narváno - 5-6 dětí, k tomu nějaký 3 matky, klídek, člověk nemusí poslouchat ničí řeči o něčem, co ho nezajímá a tak...

Je to ale dost vázaný na to, jestli mám pocit, že si dneska skutečně můžu dovolit "vypnout".
 Cherie 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pískoviště - nutnost 

(28.5.2006 11:20:28)
Tak jsem asi jedna z mála, ale já pískoviště docela miluju :o) Fakt, nemohla jsem se dočkat, až tohle období nastane ( dcerka 18m ). Asi je to vážně o tom prostředí, kde bydlíte. My hned u lesa, na konci sídliště, takže to naše pískovišťátko nebývá nikdy přecpané, občas jsme tam i samy. Ale jsem raději, když přijdou i ostatní děti. Zaprvé má dcerka možnost naučit se spoustu nových dovedností a ua druhé, já si pokecám s mamčama :o) Jsem dost často s malou sama, manžel bývá pracovně hodně mimo domov a tak je tohle příjemná alternativa, jak se pobavit jinak, než s malou breberkou. Ale hlavně je tam neskutečně spokojená dcerka, dokáže se sama zabavit, což se doma moc nestává a já můžu nachvíli vypnout. I když patlání v písku, je taky docela zábava, i pro mě :o)))
 Martina 
  • 

Re: Re: Pískoviště - nutnost 

(24.5.2006 12:59:19)
Mám stejný pocit... Na pískoviště nechodím pro vlasní zábavu, ale kvůli synovi, který to miluje. A když vidím jak ho to s dětmi baví, mám dobrý pocit i já. Dnes jsou některá pískoviště opravdu hezká a myslím že to děti více ocení, než 10km dlouhou procházku po lese a hradech a zámcích.
 Markéta, syn 4 r. 
  • 

Dělat vše, co baví dítě? 

(24.5.2006 15:16:09)


Já tedy občas klidně synkovi řeknu: "Tohle dělat nebudeme, nechce se mi". Přece nebudu až do jeho dospělosti dělat jenom to, co si bude přát on. Pro svoje dítě toho dělám spoustu, ale že bych všechno dělala s nadšením, tak to ani omylem. Celkem trpím, když je malý nemocný a musíme být zavření doma (což bylo od září do ledna každý druhý týden) - nekonečné hry "Na Minotaura" (prckových 150 zvířátek k němu chodí, lekne se ho a pak se skamarádí a nechají se pochovat), neustálý souboj s pastelkami, byt popatlaný od vodovek, matka ochraptělá od čtení... Nikdy jsem nad tím moc nepřemýšlela, ale fakt mě to příliš nebaví.
 Jaga, syn 3 roky 
  • 

Re: Re: Pískoviště - nutnost 

(24.5.2006 16:59:38)
Musím se přiznat, že mnoho věcí, které baví děti, mě jaksi nebaví. Není to normální? Mám svoje zájmy na hony vzdálené těm dětským. Dítěti se věnuju, ale nemůžu prostě říct, že mě takhle baví všechno, co dělám pro dětské rozptýlení.
 Romana a Ondřej 
  • 

Máme rádi dětská hřiště 

(24.5.2006 10:13:08)
Jak já ráda na čas strávený na hřišti vzpomínám. Teď už chodím do práce, Ondra do školky a tak je toho času málo. O víkendu, když zůstaneme doma, jsou hřiště jako vymetená. Ale opravdu na ten čas ráda vzpomínám - pozorovat své dítě, jak si hraje, jak navazuje kontakty, jak řeší první konflikty, jak je den ode dne šikovnější, prostě paráda. A také jsem si tam v klidu sedla a přečetla časopis, nebo pokecala s kamarádkami u termosky kafe. A hlavně vyrůstají hřiště jedno hezčí než druhé.
 Pardálka 


Re: Také máme rádi dětská hřiště 

(24.5.2006 12:32:20)
Cítím to stejně. Hřiště dnes bývají opravdu krásně a pestrě vybavené - horolezecké stěny, provazové cesty, dřevěná bludiště ... Nádhera. A je hezké pozorovat, jak to tam děti baví a jak komunikují s ostatními. Konflikty mezi sebou občas mají, ale většinou spíš spolupracují.

Já i děti tam chodíme rádi.

 Jaga, syn 3,5 roku 
  • 

Re: Re: Také máme rádi dětská hřiště 

(24.5.2006 22:58:20)
Nám zbylo jen holé pískoviště, všechny prolézačky a houpačky byly uříznuty a odvezeny.Nevyhovalo normám EU. Většina hřišť ve městě zaniká, nenašly se peníze. Na 50 000 obyvatel jsou tu bratru tři opravdu pěkná hřiště.
 Pardálka 


Re: Re: Re: Také máme rádi dětská hřiště 

(25.5.2006 17:15:37)
To je hrozný! A jak je to dlouho, co to dali pryč?
 Vlasta1 


Re: Máme rádi dětská hřiště 

(15.7.2006 22:59:10)
Ahoj,uplně s tebou souhlasím.U nás pískoviště teprve začíná,ale chodíme tam moc rádi.
 kamila 
  • 

Souhlasím se Samedkou 

(24.5.2006 10:22:57)
Přesně ve všem souhlasím se Samedkou. Pro mně je jít s dítěme na pískoviště pěkně stresující a to díky některým maminkám. Raději volím pískoviště, na kterém je mé dítě samo bez ostatních dětí. A není to proto, že by mne to nebavilo, ale nebaví mne neustále řešit již zmíněné :ať vaše dítě nebere hračky mému a podobně. Raději jezdíme na výlety, chodíme do kina, divadélka, na procházky atd.
 caira (Vojta1/03,Mates11/04) 


Piskoviste doma na zahrade 

(24.5.2006 10:47:57)
Ja mam celkem vyreseno, nase deti maji na zahrade udelane piskoviste, dostal ho strasi synek ke svemu druhemu svatku - (byl mu rok a ctvrt) a nedam na nej dopustit...
Obzvast v lete, piskoviste, nad nim destnik, vedle skluzavka - sice ta nejmensi, bazenek a typy - kluci jsou ve svem zivlu. Sice se nam zacinaji na zahrade hromadit kamaradky maminky - ale nejsou tu zas tak casto, takze jejich navstevy vzdy uvitam. Na pisek vidim z kuchyne, takze lze pri hrani na pisku uvarit rychle jidlo k obedu..
Presto, kdyz jedeme s klukama na kole, okolo detskeho hriste, chteji se deti zhoupnout na auticku na pruzine apod. Ale na tomhle hristi jsem nikdy zadnou maminku nepotkala -- spis mistni omladinu popijejici pipu a kourici travku.
 Jitulka+2kaštánci 


Re: Re: Piskoviste doma na zahrade 

(24.5.2006 11:31:42)
Tak můžu jen závidět pískoviště na zahradě. Mým dětem jsou tři roky a chodí do školky. Cestou se jdeme většinou zhoupnout nebo sklouznout. Dětské hřiště máme u školky. Taky jezdíme na kole. Děti v cyklosedačkách a taky děti sami jezdí na kole. Takže když jezdí tak hodinu, tak jsou rádi že dojedeme na hřiště a klouzačky. Na písek chodíme za barák ale není to časté hlavně kvůli počasí. A letos se jim vyloženě líbí. Děti si už sami staví bábovičky, dělají hrady....

Tady sousedky syn jsou mu skoro tři roky a nic ho nebaví ani na písek. To je pro mě nepochopitelné. Taky tam netrávím dvě hodiny, ale jen tak hodinu a čtvrt a ještě potom zvládneme procházku nebo kolo. Vždyť ty děti to pískoviště nemají tak často po celý rok, tak proč jim to nedopřát.

Pěkný den všem.
 B+3měsíční mimi 
  • 

Re: Piskoviste doma na zahrade 

(24.5.2006 11:30:52)
Pískoviště zatím neřešíme, ale až přijde čas, určitě bude na zahradě za domem + ňáká skluzavka, bazének... Představa sídlištních pískovišť mě vůbec neláká, spíš odpuzuje a děsí, např. při představě že si tam před chvíli "odskočil" pejsek nebo, že bych tam našla, což se běžně stává, použitou injekční stříkačku... Na písek za domem se těším a určitě rády přijdou i kamarádky maminky z města.
 abcd 
  • 

Re: Re: Piskoviste doma na zahrade 

(24.5.2006 12:09:22)
Já jsem se přestěhovala do jiné části Prahy když bylo starším dětem 4 a 1 rok a protože máme blízko velký park a v něm hezké hřiště, bylo jasné kam chodit. Našla jsem tam spoustu kamarádek, se kterýma se stýkám dodnes, když už naše děti chodí dávno do školy. Nuda to nebyla pro mne ani pro děti, které vyžadovaly každodení návštěvy. My matky jsme tam domluvily spoustu věcí, společné návštěvy divadel, dětských i pro nás dospělé, výlety a v létě jsme se i navzájem navštěvovaly na chatách, někteří i společně vyjížděly na dovolenou. Záleží asi na tom, jaká se tam právě nachází společnost. U nejmladší dcery už to takové nebylo, těch spřátelených maminek a dětí už tam chodilo míň. Takže já pískoviště a hřiště nezatracuji, pro nás by bylo zase stresující být někde sami, já nemít s kým promluvit a děti si nemít s kým hrát. Ale každému vyhovuje něco jiného. abcd
 Marta 
  • 

Nechápu. 

(24.5.2006 13:07:22)
Zajímalo by mě proč má Samedka vůbec děti... Obtěžuje ji chodit s nimi na písek, vymýšlet jim hry, je to pro ni náročné. Nejsem matka roku, ale co chce můj syn je pro mě rozhodující, ikdyž to pro mě třeba není vrcholem zábavy. A na písku se jen nemusí vykecávat s ostatníma maminama, ale třeba si hrát s vlastním dítětem, ale to ji asi nenapadlo.
 Marta 
  • 

Re: Re: Nechápu. 

(24.5.2006 13:24:24)
Když matka napíše, že už se těší až se dětem nebude muset věnovat a nejlíp až vypadnou z baráku je přinejmenším trochu zvláštní.
 Jaga, syn 3,5 roku 
  • 

Re: Re: Re: Nechápu. 

(24.5.2006 23:04:04)
To jsem pochopila jako nadsázku. Vím, že to vypadá, že se do tebe navážím, ale nebereš to všechno moc vážně?
 Marta 
  • 

Re: Re: Nechápu. 

(24.5.2006 13:24:28)
Když matka napíše, že už se těší až se dětem nebude muset věnovat a nejlíp až vypadnou z baráku je přinejmenším trochu zvláštní.
 Líza 


Re: Re: Re: Re: Nechápu. 

(24.5.2006 13:48:54)
Milado, ale co je to platný, když ve věku, kdy z toho domu vypadnou, my budem už udřený vycukaný trosky :-)))))))))))))))))))
 Líza 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nechápu. 

(24.5.2006 14:05:40)
Pettino, už ve 40? Tak to se snad i dočkám :-))))
 Kopřiva Dvoudomá 


Re: Re: Re: Nechápu. 

(24.5.2006 13:33:15)
Ach Bože,
proč já na tu Rodinu lezu?

Když tady pokaždý narazím na lidi, co naprosto nechápou nadsázku a co mají potřebu ventilovat své zděšení nad každým, kdo ještě neprosákl oxytocinem od hlavy k patě?

Že si nedám pokoj....
 Diny a čtyřlístek 


Re: Re: Re: Re: Nechápu. 

(24.5.2006 14:08:15)
Kopřivo,

výstižněji bych to nenapsala:) Právě reakce typu Mamči a Marty jsou důvodem, proč čtu většinou na Rodině jen články a do reakcí se mi nechce...a proč vlastně vůbec nereaguju, ač jsem jinak co se týká diskuzí ukecaná...Na takovém serveru Emimino je tak absolutně jiná atmosféra, že neznat to tam, chytám už depku, jak jsme my mámy (nebo snažilky atp.) k sobě netolerantní a někdy (tady) až hnusné...

K tématu pískoviště: máme pískoviště na zahradě, malej ho dostal k 1. narozeninám, tak od roka a čtvrt si ho fakt užívá, letos je to ještě lepší, můžu si vytáhnout ven prkno a žehlit, můžu se rýpat v záhoncích, můžu jen tak sedět a dumat o nesmrtelnosti chrousta...je fakt, že bábovičky mě plácat baví chvíli, naštěstí se David docela zabaví sám a když ho to bavit přestane, jde na pidiprolézačku nebo mi pomáhá zalévat a tak... Těším se že za rok už bude mít k sobě parťáka a fakt si nemůžu to naše pískoviště vynachválit:)

Ale na druhou stranu chápu že na sídlišti to to pravé ořechové není, tam by mě to asi taky moc nebralo...navíc já moc nemusím řeči pořád dokola a plenkách a "bobikách" a tak...celý den nezavřu pusu, jak mládě chce pořád komunikovat, tak jsem ráda, že si u našeho pískoviště krásně "pomlčím":)))
 hanka 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Nechápu. 

(25.5.2006 10:45:34)
Kopřivo a Diny,
jste má krevní skupina-:)))
 Lena, (dcerka rok a něco) 
  • 

Re: Re: Re: Re: Nechápu. 

(24.5.2006 14:50:12)
Tohle je přesný zásah, Kopřivo. Prosáknutí oxytocinem :-)

K tématu:
Dělám moc krásné bábovičky, hrady ještě lepší, dokážu malou i 50x zvednout na skluzavku, ale prohlásit, že se u toho bavím, to bych si lhala do kapsy.
I výlety do hor a na zámky a na koupání bývají fantastické, jenže když se na 200 metrech stopadesátkrát zastavím a o metr vrátím, poponesu, vysadím do kočáru, vytáhnu kámen z pusy ... a však to znáte. Koupaliště taky prakticky znamená stát tři hodiny po lýtka ve vodě a stříkat vodou.

Vychovávám dítě a píseček, brouzdaliště k tomu patří, tak to dělám. A až už to nebude potřeba, tak taky dobře.

Z pískoviště mám takový nepříjemný pocit - kvůli dokonalým matkám - z toho hodnocení, srovnávání, potenciálním formičkovým konfliktům ... Ale chodíme tam teprve krátce, třeba tam narazím na někoho zajímavého, s kým se ty bábovky stanou zábavnější i pro me.

 Katka,kluci 3 a 7 
  • 

Kopřivo dvoudomá děkuji 

(24.5.2006 16:05:03)
Já jsem tady nedávno zase dostala "čočku",když jsem napsala,že chodím do práce od roku věku obou dětí.
A že mi to tak vyhovuje. A že mě práce baví a že mám zároveň i své děti ráda.To bylo pro několik "matek s velkým M"zcela nevydýchatelné.
 Pavla3 


Re: Kopřivo dvoudomá děkuji 

(24.5.2006 16:25:46)
Katko, do práce chodím od 8 měsíců prvního, 6 měsíců druhého a 4 měsíců třetího dítěte. Práce mě baví určitě víc než HRY s dětmi. Pokud nemusím nehraju si, bábovičky bych nedělala ani za nic, maximálně sem tam oblíknu nějakou panenku. Typicky batolecím hrám se vyhýbám jak čert kříži :-)))) Asi si budou matky s velkým M, myslet, že své děti nemám ráda. Ale já mám na vyjadřování lásky k dětem jiný názor :-))))
Nejvíc mi vyhovuje zábava s mojí nejstarší, sport - lyžování, kola, plavání, turistika, nebo nějakej koncert apod. Letos jsem se kousla uspořáda jsem jí doma oslavu narozenin s maskama, udělala jednohubky, chlebíčky, vyzdobila pokojíček a pouštěla jim hudbu.
Ale důležitost stvění kostek, učení říkanek a sezení u písku jde mimo mě, od čeho jsou školky.
 Pavla3 


Re: Re: Re: Kopřivo dvoudomá děkuji 

(24.5.2006 16:49:37)
Pettino,
já vyrábím "stašnězdravé" pomazánky lučina-mrkev-sýr apod. K pití podávám džusy, mám strach, aby mi někdo nevynadal :-)))) Koupila jsem holkám gelový barvičky na vlasy a taky jsem trnula, jestli si některá mamka nebude stěžovat.
Jinak si myslím, že tyhle oslavy si taky nemůže dovolit každej, když jsem to spočítala tak dokoupení drobností k maskám, ty gely, konfety a daší všelijaký píčovinky :-))), drobnůstky jako pozornost pro hosty + jídlo , pití, dort, aby bylo všeho dost mě vyšlo něco přes 1000 Kč, proti tomu je oslava v Mekáči levná záležitost :-))
 Katka,kluci 3 a 7 
  • 

No nazdar! 

(25.5.2006 10:51:58)
Ježiši holky,tak tohle mě taky čeká ? Copak já už to nějak zkousnu,ale až sdělím svému introvertnímu manželovi že k nám tak na půl dne přijde pár dětí a bude u nás oslava,tak mám obavu,že sedne na kolo,odjede a nevím,kdy se vrátí..........
 Lída,3 kluci a holka 


Re: No nazdar! 

(25.5.2006 11:01:53)
Neboj, Katko, u nás se tohle nějak nevede... :-)
 Fotrovna 
  • 

Re: Re: Re: Re: Nechápu. 

(24.5.2006 16:28:01)
Milá Kopřivo, doporučuji lobotomii, nejlépe hned na začátku těhotenství, pak už ti to tak nepřijde. Mně už se jizva hojí a jsem teď mnohem lepší máma, usmívám se pod prolézačkou třeba tři, čtyři hodiny a jsem TAK ŠŤASTNÁ!
 Gábina syn 5 let 
  • 

Re: Re: Re: Nechápu. 

(24.5.2006 14:27:43)
Proboha to nechápete nadsázku ??????????

P.S.Mě pískoviště " baví" až teďka, kdy si kluk vyhraje sám nebo s dětma a já si můžu v klidu přečíst noviny a nemusím pořád za ním běhat, nebo sledovat kam leze a co dělá.
 Mamča 
  • 

Re: Nechápu. 

(24.5.2006 14:44:52)
Marto, stojím na Tvé straně...taky jsem tady napsala svůj názor, něco podobného jako Ty...a hned jsem ta špatná.

Nevím, proč bych se měla nad sebou zamýšlet, když všechno co dělám, dělám pro své děti. Tak to má přece být, ne? Nemělo by mě to obtěžovat.
 Gábina syn 5 let 
  • 

Re: Re: Nechápu. 

(24.5.2006 14:53:48)
Když jezdím s autem po koberci, tak mě to staršně, ale strašně nebaví a nadšená z toho nejsem( radši bych oblékala panenky), ale mám holt kluka. Takže jsem neměla mít děti?
 Lída,3 kluci a holka 


Re: Re: Re: Nechápu. 

(24.5.2006 15:23:13)
Hm, mě zase strašně prudí, když mám oblékat panenky nebo chovat a krmit plyšáky... radši stavím ze stavebnice nebo jezdím s auty. :-)
 Gábina syn 5 let 
  • 

Re: Re: Re: Re: Nechápu. 

(24.5.2006 15:41:04)
No jo, každý jsme jiný, ale stavebnice, ty já ráda.
 Markéta, syn 4 r. 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Nechápu. 

(25.5.2006 11:27:13)
Stavebnice já taky ráda, ale můj syn bohužel ne.
 Dita 
  • 

Re: Re: Nechápu. 

(24.5.2006 21:20:54)
Vše, co děláš, děláš pro své děti - tomu se říká opičí láska.
 Jaga, syn 3,5 roku 
  • 

Re: Re: Nechápu. 

(24.5.2006 23:09:22)
Už jsem to tu psala. Fakt všechno? Nic dalšího pro tebe na světě neexistuje? Práce, kamarádi, koníčky, muž, TY SAMA?
 Jaga, syn 3,5 roku 
  • 

Re: Nechápu. 

(24.5.2006 23:01:32)
Tak tohle zas nechápu já. Dítě je přece jen jeden člen rodiny, jak může být přání malého dítěte rozhodující? To už silně zavání kultem dítěte. Myslíš taky na muže, nebo dokonce na sebe?
 Jaga, syn 3,5 roku 
  • 

Re: Nechápu. 

(24.5.2006 23:02:36)
Ještě mě napadly hodinky s vodotryskem:-)
 hanka 
  • 

Re: Nechápu. 

(25.5.2006 10:42:00)
Moc ti budu přát, aby jednou pro tvého syna byly taky rozhodující tvé potřeby. Třeba až budeš starší, nemocná, osamělá a pod...
Jinak jsem taky matka, která pro své dítě udělá ledacos, ale abych z některých věcí měla vysloveně potěšení, tak to ne, ale samozřejmě se u toho netvářím kysele.
 Magdina 


Jiný názor 

(24.5.2006 13:17:48)
Má 2 letá dvojčata-kluk a holka si na písku hrají rády , je pravda, že tam na tom písku sedím taky, dělám jim bábovičky, stavím hrady,dělám tunely. peču dorty. Jsem možná praštěná ale mě to baví!!!!!! Tím neříkám, že dělat místo toho s dětma výlety je horší.Prostě co komu vyhovuje a hlvně co vyhovuje dětem.Když jsme v parku a jsme na pískovišti kde je i skluzavka, tak o nich opravdu hodinu nevím - myslím co se zlobení a tak týče, očkem je samozřejmě sleduju pořád a když se tam potkám s kamarádkou tak můžu i v klidu pokecat.Loni s nima jít na písek byla ještě hrůza, ale letos je to senza.
 Hannulka + Anička 


Hlavně klídek ... 

(24.5.2006 14:01:05)
Maminy, některé z vás vážně nechápu. Proč to tak žerete??? Není přeci zločin, že někoho nebaví sedět na písku a plácat bábovky. A pak o tom napsat s nadsázkou pár řádků.

Moje dcerka má teprve rok, ale párkrát jsme spolu písek zkusily a nikterak ji to nezaujalo. Nejzajímavější na tom pro ni bylo, jak se dá z "ohrádky" vylézt ven a pak zase zpátky. A mě osobně to taky nijak extra "nenadchávalo". No a co!? Tak to prostě párkrát zkusíme a jinak budeme vymýšlet jiný program. Svět se přece nezboří.

Osobně bych chtěla vidět matku, kterou opravdu, ale opravdu baví úplně všechno, co s dětmi dělá. A pokud si to o sobě některá myslí, tak by se nad sebou měla zamyslet. :-)
 RadkaRR, M05, L08, E10 


Re: Hlavně klídek ... 

(24.5.2006 16:17:04)
Souhlasím, je to až úsměvné, jak jedny osočují druhé: "zamysli se nad sebou, macecho zlá, tebe nebaví dělat bábovky" a druhá strana kontruje: "zamysli se ty, huso hloupá, tebe to baví" :D Unáhlené soudy o tom, kdo je jaká matka, na základě tak povrchní záležitosti je přinejmenším krátkozraké.

Osobně mě někdy baví si číst, někdy jít na procházku, někdy mě baví pokecat s lidma (i matkama :)), někdy chci být naopak sama, někdy mě baví dělat bábovičky, jindy ne.
 Helois+Hela03/06+Dia07/09 


Já se tak těším 

(24.5.2006 14:02:30)
Já se tak hrozně moc těším, až se moje tříměsíční dcerka dostane do věku, kdy bude plácat bábovičky a její hlavinka přitom bude sršet nápady jak "uvařit" oběd z listí a kamínků... Vzpomínám si jak jsem sama tyhle "hry" milovala a doufám, že ta malá bude po mě :)
Nestěžuju si, že teď můžu pouze trajdat s kočárkem, má to i své výhody a chtěla bych si užít každou etapu jejího dětství jak nejlépe to půjde, ale to nic nemění na tom, že si chodím s kočárkem často sednout na lavičku k našemu dětskému hřišti a zálibně pozoruji ostatní hrající si děti...

Bábovičkám zdar!
 Kristain 


Re: Já se tak těším 

(24.5.2006 14:13:02)
Helois, souhlasím:)
já měla uřvaného potomka, takže první 3 měsíce ježdění s kočárem byly utrpení, pak už sice v něm spával, ale mohla jsem vyrazit v době jeho spánku, nikoli mimo. Protože byl hrozně aktivní odmalička a nebavilo ho tam jen tak ležet.
Takže jak na smilování jsem čekala na letošníjaro, až mu bude rok a bude pěkně, abychom mohli chodit taky na písek. Chodíme tak 3x týdně, hřiště střídáme, je to super a baví mě to, seznámila jsem se se spoustou dobrých ženských. Možná tím, že žijem na menším městě, se ty maminky víceméně od vidění znají, znají i děti jménem a nikdo neřeší, že můj syn uzme růžový kočárek na panenky a jemu někdo auto...Máme pískoviště na zahradě u našich i tchánů, ale nyní je pro něj největším přínosem to hřiště před panelákem, neb se tam setkvá s dětmi a učí se soc. kontaktům a být taky trochu "oraz". Mimo písek podnikáme i jiné akce-MC, plavání, výlety...
K.
 Helois+Hela03/06+Dia07/09 


Re: Re: Já se tak těším 

(24.5.2007 11:18:42)
Zrovna dnes uplynul rok od doby, kdy jsem tu psala příspěvek, je to asi náhoda, že jsem si zrovna dnes přečetla ten stejný článek znovu... :) Před chvílí jsme se vrátili z hřiště, dcerce je teď 14 měsíců, odpoledne jdeme plavat a musím říct, že se jí snažím také vymýšlet spoustu různých programů, které by bavily i mě a tak spolu vyrážíme na různé výlety, navštěvujeme kamarády a o víkendu se chystáme na vodu :) Každopádně je hřiště pro nás nedílnou součástí života a Helenka by na něm trávila klidně celé dny, baví ji písek, houpačky, klouzačky ale i pobyt venku vůbec. S odstupem času uznávám, že pro maminky je pobyt na hřišti nepříliš zábavnou činností především ve chvíli, kdy tam není nikdo, s kým by se dalo si aspoň povídat... Ale nu což, děti nám brzy zase odrostou a budeme vzpomínat jak byly krásné ty časy, kdy si děti hráli na písku :)))
 Ejika 
  • 

Společné hračky - řešení 

(24.5.2006 14:16:31)
U nás v Praze - Řepích máme dvě hřiště se společnými hračkami (bábovkami, lopatkami, odrážedly ...) a tak se děti tolik nemusí hádat o hračky. Problém je zase s uklízením, kdy spousta maminek odejde aniž by po sobě uklidily a zvbývá to na ty poslední :).
 Anadar 


Na pískovišti 

(24.5.2006 14:48:10)
Moje děti už písku (na hřišti) odrostly,ale jedno vám holky řeknu:Díky pískovišti jsem ulovila několik přítelkyň,které bych jinak neměla možnost potkat.Chvíle na hřišti mi připadaly fajn,dětičky a bábovičky jdou prostě k sobě.Jen tak mimochodem:ještě loni v létě u moře budovali moji hoši 14 a 12 let poměrně zuřivě složité stavby z písku.Asi to k dětem patří víc,než jsme si ochotny připustit.
 Gejša 
  • 

Re: Na pískovišti 

(24.5.2006 15:16:09)
Já bych ještě řekla další klad dětských hřišť - tedy aspoň pro mne - mám introvertní, nespolečenskou dceru ve věku necelých dvou let a díky tomu, že chodíme často na hřiště, postupně si začíná zvykat na cizí děti a nebrečí hned, jak se na ni některé koukne. A je to i v tom, že ta hřiště už dobře zná a cítí se tam "jako doma". Také si na různých prolízačkách či výlezech ke skluzavkám zlepšuje pohybové dovednosti. Tedy pro nás jsou pískoviště rozhodně užitečná ;-)
 Muchomůrka +7tt 
  • 

Re: Na pískovišti 

(24.5.2006 15:22:53)
No, tak pískoviště s kvanty vřískajících batolat obležené jejich matinkami pročítávajícími nějaký ten slepičí časopis či tlachajícími o plenkách atd. mě vždycky odpuzovalo a stále odpuzuje. Když jsme se před 9 lety nastěhovali do našeho bytu - přesně toto se odehrávalo před okny paneláku. Jednou jsme tam napočítali dokonce 13 dětiček... tehdy jsme ironicky s manželem říkali, že až my budeme mít dítě, tak tyto ratoleti budou už posedávat na okolní zídcem klátit nohama, popíjet alkohol či hulit trávu atd...a mezi tím se bude náš potomek rýpat v pískovišti...A vidím, že jsme se moc nemýlili, nicméně pokud vůbec někdy na toto pískoviště vkročím, tak budu raději obklopena partou puberťáků než tlupou dalších dětí a jejich matek. Čímž neříkám, že pískoviště nikdy ne, ale budu se snažit vybírat takové, kde bude minimum lidí. Že bych osobně plácala bábovičky na veřejném pískovišti se mi taky zdá nereálné, spíš se těším na vlastní malé pískoviště, které pak vybudujeme u rodičů a hlavně na písek u moře. Tam se myslím s dítětem ve stavbě hradů atd. vyřádím, na to se těším moc, neboť jsem často mívala na dovolené nutkání něco si z písku postavit, ale v 35 letech mi to prišlo trapné, tak jsem se jen těšila na to, že pokud se někdy rozhodnu mít dítě, tak si to pak vynahradím.
 Lena, dcera 1rok 
  • 

Re: Re: Na pískovišti 

(24.5.2006 15:59:15)
Já jsem se zase těšívala, až budu mít dítě a budu mít možnost chodit na poutě na kolotoče a na klecové houpačky, autodrom a narážet s nima do ostatních autíček a ....

Tak jsem zatím brávala bráchovy děti, ale ony mi to kazily :-). Bály se, takže jsem jim to "musela předvádět sama". Naštěstí ten starší už umí řídit sám, takže můžeme narážet do sebe. Ale dvoje autíčka zas lezou do peněz.
A to mě FAKT BAVÍ. A ještě s tím příjemným efektem, že to baví je.
 Jiřule a 3 skřítkové 


Re: Re: Re: Na pískovišti 

(24.5.2006 18:05:04)
leno taky jsem ráda že můžu zase chodit na matěje:-) lízat lízátka a požírat cukrovou vatu :-)
 divná 
  • 

Re: Re: Na pískovišti 

(24.5.2006 19:30:30)
Tak to jsem ráda, že už vím, že ty správné matky na pískoviště nikdy nechodí, chodí tam jen ty uplně blbé, čtoucí slepičí časopisy. Je vidět že se opravdu vyznáte a máte přesné informace o těch mámách. A jen malá technická poznámka, bude fajn a jednou vaše děti řeknou, jo ty rodiče ušli, dokud byli mladší, ted když jsou staří už mě neberou, nebaví mne se o ně starat, od toho je domov důchodců. No, každý svého štěstí strůjcem. divná
 divná 
  • 

Re: Re: Na pískovišti 

(24.5.2006 19:56:14)
Tak to jsem ráda, že už vím, že ty správné matky na pískoviště nikdy nechodí, chodí tam jen ty uplně blbé, čtoucí slepičí časopisy. Je vidět že se opravdu vyznáte a máte přesné informace o těch mámách. A jen malá technická poznámka, bude fajn a jednou vaše děti řeknou, jo ty rodiče ušli, dokud byli mladší, ted když jsou staří už mě neberou, nebaví mne se o ně starat, od toho je domov důchodců. No, každý svého štěstí strůjcem. divná
 10.5Libik12 


Re: Re: Na pískovišti 

(24.5.2006 22:06:58)
Muchomůrko, co je to za mindrák?
Jsi-li 7tt s prvním miminem, jak víš, co čtou a mluví matky na pískovišti?

Je fakt, že první se ozvaly maminky, kterým vadila představa, že by někoho písek nabavil:)), respektive, že nás to má bavit s děckem od A do Z,což je jistě volovina, ovšem některé rádoby vtipné pochechtávání se nad pískovištěm je dost šokantní.

A autorka článku je v tom nevinně, ten se mi naopak líbí.
 Boďka 


Re: Re: Re: Na pískovišti 

(26.5.2006 22:03:04)
Libik, presne tak, žiť a nechať žiť. Každý má predsa svoju predstavu o zábave a vhodnom trávení času s deťmi.

Zase tu prebieha nejaká súťaž o matku roka? Samedka, zabudla si k článku pripojiť vzor prihlášky ;-)))).

Ja osobne chodím na pieskovisko celkom rada (sorry, že existujem) a to celkom z pragmatického dôvodu. Mám choré kĺby a hoci ma celkom baví chodiť s deťmi na výlety, po každom takomto výlete sa pár dní zdravotne spamätávam. Navyše obaja s mužom chodíme do práce a pri deťoch sa striedame a nie vždy mám chuť a hlavne peniaze vláčiť sa sama s dvoma deťmi po výletoch.

Na pieskovisku som za benevolentnú a pohodlnú matku, lebo deti nechám v čo najväčšej miere na preliezkách samé, nemám chuť každému vysvetľovať, že z mojimi kĺbami jednoducho nevládzem.(a tiež sa mi nechce). Staršia dcérka ihrisko má rada, ale hlavne kvôli deťom, keď tam nie sú jej kámošky, tak tam nechce byť, poprípade jej musím suplovať kámošku a hrať sa s ňou. To už priateľa to viac baví, on keď je s nimi na ihrisku, tak sa s nimi vyšalí.

Jediné, čo maximálne neznášam, sú tie detské nekonečné hry na obchod, na oslavy narodenín pre bábiky, pexeso a podobne. Pri tom sa mi fakt ide sánka vykĺbiť, čo zívam od nudy.

To už im radšej čítam knižky, to ma viac baví.

Inak k tým rečiam na pieskovisku, je zaujímavé, ako niektoré hneď vedia posúdiť, o čom sa bavia mamičky na piesku, hlavne tie, čo tam nechodia. (alebo podľa seba súdim teba?). Ja osobne sa o plienkach a podobných veciach bavíme minimálne, s kámoškou väčšinou rozoberáme alternatívne výchovné metódy, bavíme sa o vegetariánstve, karme, alebo rozoberáme aktuálne problémy (podľa toho, s ktorou sa tam práve stretnem), aspoň nám čas rýchlejšie zbehne. Ale aj keby som sa ja a ostatné mamičky vkuse bavili o kakaní a papaní, že toto niekoho trápí?

 Agnes+3 
  • 

písek 

(24.5.2006 16:31:56)
To fakt potěší, že nejsem sama, koho nebaví plácat bábovky. Pokouším se chodit na písek ještě s nějakou jinou rodinou nebo dopoledne sami z nákupu. Konflikty s cizími dětmi - nech chlapečkovi kyblíček, když tak řve:-) mi nahánějí husí kůži a člověku ani nepřidá hláška "hlídejte si to dítě". No mám opici, a co? (mám na mysli pohybově nadanou dceru, ne že bych byla ožralá!!!:-D ) Ale pro děcka je to relax, tak to občas přetrpím.
 Sam+3 kousky 


Samedka-autorka  

(24.5.2006 18:56:52)
Děkuji za všechny odpovědi, kladné i kritické.

Proč jsem chtěla děti - protože mám děti ráda, ale prostě mě nebaví tenhle batolecí věk ! Někde jsem psala, že bych uvítala, kdyby se to narodilo už se školní taškou na zádech:-) To mě přesně vystihuje.
Dřív jsem jezdila na tábory jako praktikantka a později vedoucí. Velmi mě bavilo vymýšlet dětem ptákoviny,soutěže, bojovky aod... Bylo jim mezi 6-10. lety. Prostě si víc rozumím a vyblbnu se staršími (proto bych nikdy nemohla dělat učitelku v MŚ).
Někdy se s matkama na písáku dám do řeči, někdy ne, podle nálady a tématu:-)

Když jsem měla miminko, bavilo mě jezdit s kočárkem, procházky, přemýšlela jsem si o čem jsem chtěla, seděla na lavičce s knížkou, když byl hlad-nakojila jsem a mohla pokračovat dál.

Mám ještě starší dceru (skoro 7), u ní to bylo to samé - od 1 do 3 let pro mě celkem utrpení. Pak
v pohodě a nemyslím si, že by holky měly zkažené dětství tím, že s nima nerada chodím na pískoviště.

Hřiště u baráčku: můj sen :-) Ani by mi nevadilo, kdyby se tam sešlo víc dětí a hrály si spolu a my matky mohly kecat u kafíčka a moučníku. Ano, nebaví mě dělat bábovičky a podobné ptákoviny.

Co se týká oslavy narozenin: uvažuju o Mekáči:-) Neuvádí mě v nadšení spousta dětí v mém bytě:-)
 Lusi+M+Z 


Re: Taky nechodím na písek plácat bábovky! 

(24.5.2006 22:05:54)
Chodím tam přesto ráda, ale právě proto že vím, že budu mít oddechovou chvíli a nemyslím si, že bych byla kvůli tomu špatná matka. Prostě mě to nebaví a vzhledem k tomu, že jsem s dětma stále, tak si tam občas jdu odpočinout.
Jenže je tam spousta kamarádek s dětmi, takže mě moji kluci vůbec nepotřebují a já o nich třeba hodinu nevím a mám také chvíli pro sebe na čtení anebo na pokec s kamarádkama.

 Markéta, syn 19 měsíců 
  • 

Re: Samedka-autorka  

(25.5.2006 16:54:08)
Super článek, mluví mi z duše ...
Taky nesnáším veřejná pískoviště ... ne proto, že bych si nedokázala se synem plácat bábovičky (byť mě to neuvádí v nějakou extázi a vydržím to fakt jen chvíli), ale hlavně proto, že je tam tolik maminek, které děti vypustí a dál si jich nevšímají ...
zhusta možná takové jako ty, které si tady veřejná pískoviště chválí, jak si tam skvěle odpočinou a dítě vypustí a dlouhou dobu o něm ani neví ...
Se synem jsem na hřiště poprvé šla, když začal chodit, někdy kolem jedenáctého měsíce ... co na tom, že tam byl nejmladší, užíval si to stejně ... jasně, že jsem u něj stála a hlídala ho .. ale průvodci těch ostatních dětí tam jaksi nebyli, tedy byli - zapovídaní do hovoru, čtoucí časopis, rozhodně však nevnímající, že jejich čtyřleté dítě právě pošťuchuje to nejmladší, které tam zrovna je ...
A protože se to opakovalo ještě několikrát, tak holt máme vybavenou zahradu a na veřejné hřiště chodíme jen občas a na chvíli ... a kontakt s dětmi synovi zajišťuji jinak ...
 Lusi+M+Z 


Re: Re: Samedka-autorka  

(25.5.2006 18:47:14)
Markéto, laskavě neházej všechny maminy které nestojí dítěti celou dobu pobytu na dětském hřišti (písku) za zadkem do jednoho pytle!
 Hanka 
  • 

Mě to překvapivě baví 

(24.5.2006 19:31:05)
zatím.... dcera má rok a půl

jako bezdětná jsem se vždycky osypala když jsem viděla mamky jak se courají za dětmi v odrážedle a dřepí na hřištích, prostě konec světa a jak to jednou přežiju

a když malá přišla, tak mě najednou hrozně začalo bavit jí zpívat písničky pořád dokola, číst stejný knížky a vůbec všechno, nevím čím to je, ale jsem moc ráda :)
 Evelyn1968,2děti 


Re: Mě to překvapivě baví 

(24.5.2006 23:01:03)
Na hřiště a pískoviště chodím nerada, kvůli již zmiňovaným konfliktům, jsem spíš nesmělá a nerada řeším JAKÉKOLIV věci s cizími lidmi. Ale dcera to tam má ráda, tak chodíme:o). Dneska se nám podařilo být na pískovišti, kde nikdo jiný nebyl, tak jsem si to fakt užila, stavěly jsme hrad, vařily, prodávaly zmrzlinu, jezdily náklaďákem.... Chodím už do práce a dcera do školky, tak už se tolik nesnažím, aby byla mezi dětmi, spíš jsem ráda, když se jí po práci můžu věnovat.
Musím říct, že tak do třech let věku dětí mě stresovaly všechny akce s nima, nejklidnější jsem byla doma, kdy jsem nemusela trnout, co zas přijde:o), ale chodili jsme na plavání, do MC, na výlety, hřiště, koupaliště, jezdili jsme i na dovolené k moři apod., ale hlavně kvůli dětem, já tak akční nejsem. Čím jsou starší, baví mě to s nima víc a jsem klidnější.

E.
 Zzubejda, 2 kluci a holčička 


to je na Rodině sranda... 

(25.5.2006 10:24:14)
...jak vždycky ten nejnevinnější článek, kterým autor vůbec nic nemyslí, rozpoutá nejdelší diskuse...Samedka se určitě baví...
 Sam+3 kousky 


Re: to je na Rodině sranda... 

(25.5.2006 12:34:40)
Bavím se, to máš pravdu, bavím se tím, jak každý má na to úplně jný názor. Že se tu dokážou holky pohádat a navážet se do sebe kvůli prkotině-to mě nebaví. Jasně, lidi bez názoru by mě nebavili, jen mi vadí, že něco, co jedné připadá fajn a stojí si za tím, druhá dokáže "pošpinit" zesměšnit apod...
(viz Proč jsem měla vůbec děti). To, že mě nebaví zrovna tohle batolecí období, je nás víc, které máme raději větší děti (Lída, Pettina a další...).
 liliana 34 
  • 

Re: Re: to je na Rodině sranda... 

(25.5.2006 18:59:52)
A odkdy teda svoje děti začneš mít ráda a budou pro tebe dostatečně zabávné? Až tě budou brát sebou na diskotéku. Raděj si příště další přiblblej článek nech pro sebe.
 Líza 


Re: Re: Re: to je na Rodině sranda... 

(25.5.2006 19:24:14)
Lilianko, copak tě žere? ;-)
 Jana 
  • 

Re: Re: Re: Re: to je na Rodině sranda... 

(26.5.2006 9:06:19)
Řekla bych, že Lilianu trochu zahltily hormony:-)
 Lída,3 kluci a holka 


Re: Re: Re: to je na Rodině sranda... 

(25.5.2006 22:29:11)
Liliano, když mě teď nejstarší synek párkrát pozval na prodlouženou nebo na ples, bylo to skvělé :-)))
 Didísek 


Pískoviště 

(25.5.2006 15:49:47)
No konečně mi někdo promluvil z duše. Mám 18 měs. dceru a písek je pro mě nutností. Naštěstí to tam dceru moc nebaví (viz maminka a její chlapeček, který nesnášel špinavé ruce) tak tam strávíme tak maximálně půl hodinky a pak jdeme na procházku. Ještě štěstí, že máme blízko park s rybníkem, kde se můžou krmit kachny, koukáme na rybičky, žáby a na stavbu nových domů ... Těším se až se naučí na tříkolce a tím se nm zvýší akční rádius :-)) Taky máme blízko dětský koutek a navíc pár kamarádek, ke kterým jezdíme na návštěvu a trávíme čas na jiných hřiších a jinak. Je to pro mě nepředstavitelný způsob trávení volného času jako to má moje kamarádka, kde se maminky navzájem pomlouvají a vytvářejí tábory .. Brrrr
 Diana, Míša 2 roky 
  • 

Re: Pískoviště 

(25.5.2006 17:19:55)
Samedko, děkuji!
Jsem ráda, že v tom nejsem sama. Můj problém asi je, že pořád trpím výčitkami, když mě to nebaví s dítětem na písku, když nemám chuť si hrát s autíčky, když se mi chce spát a musím číst už 10. knížku o medvídcích, krtečcích atd. (synáček usíná až kolem 22:30), když musím vařit a dítě posadím k pohádce... Navíc mám často migrénu a to se pak těžko skotačí s dítětem, člověk by si nejradši někam zalezl. Prostě pořád mám pocit, že ostatní matky to všechno zvládají lépe, dětem se víc věnují a dělají to rády.
Tato diskuse mě trochu uklidnila.
Někde jsem slyšela, že matka nemá být dokonalá, ale dost dobrá.
 Lusi+M+Z 


Re: Re: Pískoviště 

(25.5.2006 18:43:35)
Diano,
myslím že takových mamin jako ty je tu více, myslím že spousta, některé si hrají na dokonalé, ale ve skutečnosti vůbec takové nejsou.
Samozřejmě já s tím co píšeš souhlasím, ale vsadím se, že se někdo najde, kdo tě tady bude kamenovat za to co jsi napsala s tou pohádkou při vaření:o))
 lenka, nella 16 mesicu 
  • 

Re: Re: Re: Pískoviště 

(25.5.2006 22:15:44)
Hmm....., to ja musim rict, ze na hriste chodim moc rada. Moje dcerka je velmi komunikativni, styk s ostatnimi detmi potrebuje a vetsinou se sama zabavi, a ja jen pozoruji a vetsinou se bavim, jak ty deti mezi sebou komunikuji. Urcite lepsi nez sedet doma, to se potom Nella nudi a je zle... Taky vse kvete a kdyz sviti slunicko, co si vic prat ? Ja uz castecne pracuji, a tak mi prijde strasne fain, stravit dopoledne na hristri jako prava mamina a odpoledne ucit na jazykovce. Ja vas neodsuzuji, je urcite dobre jezdit na vylety, ale co jinak ? Stavet veze z kostek doma ? Nekolik hodin ? A nebo se divate na televizi ?
 Sam+3 kousky 


Re: Re: Re: Re: Pískoviště 

(25.5.2006 22:27:03)
Je to překvapivé,ale TAKY koukáme na televizi-na Kouzelnou školku, Kostičky atd... Nesedí u toho 5 hodin
v kuse:-)
Na výlety nejezdíme každý den ! Tak 1-2 do týdne, taky podle počasí. Ve zbývající dny jdeme někdy na ten písek, na procházku, ke kamarádce,aby si holky spolu pohrály. Někdy jsou dny, kdy nechám holky, ať se zabaví samy a ony se zabaví, i když mám pak byt vzhůru nohama.
Pro lilianu: své děti mám moc ráda, a na diskotéku s nimi se taky moc těším:-))
 Luci+Vája7/04, Kryštof 9/07 


Pískoviště-občas pro násnost 

(26.5.2006 21:50:37)
Já pískoviště taky nemusím,už z důvodu,že mám v celku akční skoro dvouleté dítě které je velmi kontaktní k cizím dětem,objímá je,pusinkuje,ale i strká,pošťuchuje se slovním doprovodem,nejvíce:Jdi pryč,moje babovky,nepučim,dej mi to atd..
Tohle její období je opravdu uchvatné,neustále pokřikuji:Vrať to chlapečkovi(holčičce),neobjímej ho-klukovi se to nelíbí,nestrkej atd....Připadám si jak gestapák a o to hůř,že mé dcerka si vždy vybírá k těmto kouskům děti typu"trouba"který si vše nechají líbit a při sebemenšim kontaku s dětmi brečí:-(
Dcera písek miluje,baví jí si stavět babovky,vařit kafíčka z písku,se stejně starou holčičkou mé kamarádky si na písku báječně rozumí,a tak občas na ten písek zajdem,sice to jsou občas pro mě muka,ale dopřeju jí i když pak jsem vyflusaná s neustálého napomínaní.No musím trpětkdyž mám společenské dítě:-)))
Ale písek není náš střed vesmíru chodíme plavat,cvičit a i do MC,celý týden máme nabitej.K dětsví prostě písek patří!!!!
 Luci+Vája7/04, Kryštof 9/07 


Re: Pískoviště-občas pro nás nutnost 

(26.5.2006 21:51:46)
oprava názvu příspěvku:)
 babička,2 vnoučátka 3,5+14měs. 
  • 

Re: Pískoviště-občas pro násnost 

(27.5.2006 16:07:50)
Úplně s vámi souhlasím.Máme sice svůj písek,ale děti občas potřebují zajít mezi ostatní.Dvakrát v týdnu dětičky urvu dceři a s dobrým úmyslem vyrazím na sídliště mezi místní maminy.Jako babička nevypadám a když zvládnu prvotní náraz maminek o mou osobu(otázky a odpovědi)...Pak se snažím nenásilně komandovat vnuka ať vše nechá ležet,jelikož děti pláčí atd...Asi za hodinu se dozvím vše možné a nemožné o dětech,otřesných manželech,neschopných milencích...Posbírám špinavé děti od písku,které po nich házely ony hrozně vzorně vychované děti těch vzorných maminek(mezi tím vykouřených balíčků cigaret nepočítám)a ještě za zády když odcházím tak slyším,jak jsem hrozně divná a jak to se mnou asi mohl můj manžel dlouho vydržet atd...Jsem vdaná 25 let a nikdy jsem se podobných akcí na písku nezůčastňovala.Pokaždé když odcházím,nadávám že už tam nepůjdu.Vnučka na mě vykulí kukadla,poprosí ať jdem na písek a já jako poslušná babka trajdám pěšky štreku až do sídliště.Vždy vím co na mě čeká,ale kvůli dětem to prostě vydržím.Dokáži si hrát i s jinými dětmi všemi dohromady a jde na mě husí kůže když už zdálky slyším že zas jde ta divná...
 Monika 
  • 

na pískovišti se nenunudím 

(28.5.2006 15:05:26)
Ahoj,
na pískoviště chodím se svými dvěma syny (5,5 let a 20 měsíců). Je to vlastně hřiště a trávou, spoustou schovek. Schází se nás tam spousta maminek, známe se z ulice, ze školky. děcka si spolu hrají, někdy se zapojují i rodiče a je to švanda. hřiště, kam chodíme je v nádherném prostředí, je tam klid (až na ten řev dětí, chi, chi), žádná auta ....
Někdy se mi na hřiště také nechce, ale to je tím, že tuším, že tam nikdo nebude a my tam budeme sami ... ale to se stává málokdy. Kamarádek mám spoustu, "cizí" maminky asi chodí jinam .....
Užívám si to .....
Tak papá
Monika
 Zuzika+Emmka+Attilik 


Re: na pískovišti se nenunudím 

(30.5.2006 21:32:46)
Na pieskovisko chodi dcerka rada, a Ja som tiez rada ze sa zahra s detmi. Teraz sice uz zacinam problem sa zohnut ale i tak si ho uzivame. Jedine co mi vrta hlavou je cistota pieskovisk,a prave preto mame pieskovisko aj na zahrade, ale ju to tam samu moc nebavi. Len tak mimochodom Ja osobne sa na piekoviskach malokedy rozpravam s inymi matkami, vacsinou sa venujem Emmke alebo oddychnujem a pozorujem deti.
 Soňa, chlapeček 2 roky 
  • 

Pískoviště pod oknem 

(29.12.2006 18:33:12)
Naštěstí jsem z vesnice a moje dítě má hromadu písku hned pod oknem. Já můžu být doma a přitom na něj dohlídnout. Když jsem na zahradě a něco dělám, on se přidá. Má svoje kolečko, hrabičky, lopadu... Strašně ho baví rozvážet písek po zahradě. Nemáme tu zrovna okrasnou zahrádku, takže mi to nevadí. Ve městě je můj malý nadšený z klouzaček a prolézaček. Když už se tam na hřiště dostaneme, prolézám tam s ním. Ale asi by mě nebavilo sedět na pískovišti, hlavně teď v zimě by to byla asi pěkná nuda.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.