| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Pískoviště - ráj pro děti, otrava pro matky?

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 123 [Dalších 103 >>]
26.5.2006 22:03:04
Libik, presne tak, žiť a nechať žiť. Každý má predsa svoju predstavu o zábave a vhodnom trávení času s deťmi.

Zase tu prebieha nejaká súťaž o matku roka? Samedka, zabudla si k článku pripojiť vzor prihlášky ;-)))).

Ja osobne chodím na pieskovisko celkom rada (sorry, že existujem) a to celkom z pragmatického dôvodu. Mám choré kĺby a hoci ma celkom baví chodiť s deťmi na výlety, po každom takomto výlete sa pár dní zdravotne spamätávam. Navyše obaja s mužom chodíme do práce a pri deťoch sa striedame a nie vždy mám chuť a hlavne peniaze vláčiť sa sama s dvoma deťmi po výletoch.

Na pieskovisku som za benevolentnú a pohodlnú matku, lebo deti nechám v čo najväčšej miere na preliezkách samé, nemám chuť každému vysvetľovať, že z mojimi kĺbami jednoducho nevládzem.(a tiež sa mi nechce). Staršia dcérka ihrisko má rada, ale hlavne kvôli deťom, keď tam nie sú jej kámošky, tak tam nechce byť, poprípade jej musím suplovať kámošku a hrať sa s ňou. To už priateľa to viac baví, on keď je s nimi na ihrisku, tak sa s nimi vyšalí.

Jediné, čo maximálne neznášam, sú tie detské nekonečné hry na obchod, na oslavy narodenín pre bábiky, pexeso a podobne. Pri tom sa mi fakt ide sánka vykĺbiť, čo zívam od nudy.

To už im radšej čítam knižky, to ma viac baví.

Inak k tým rečiam na pieskovisku, je zaujímavé, ako niektoré hneď vedia posúdiť, o čom sa bavia mamičky na piesku, hlavne tie, čo tam nechodia. (alebo podľa seba súdim teba?). Ja osobne sa o plienkach a podobných veciach bavíme minimálne, s kámoškou väčšinou rozoberáme alternatívne výchovné metódy, bavíme sa o vegetariánstve, karme, alebo rozoberáme aktuálne problémy (podľa toho, s ktorou sa tam práve stretnem), aspoň nám čas rýchlejšie zbehne. Ale aj keby som sa ja a ostatné mamičky vkuse bavili o kakaní a papaní, že toto niekoho trápí?

26.5.2006 21:50:37
Já pískoviště taky nemusím,už z důvodu,že mám v celku akční skoro dvouleté dítě které je velmi kontaktní k cizím dětem,objímá je,pusinkuje,ale i strká,pošťuchuje se slovním doprovodem,nejvíce:Jdi pryč,moje babovky,nepučim,dej mi to atd..
Tohle její období je opravdu uchvatné,neustále pokřikuji:Vrať to chlapečkovi(holčičce),neobjímej ho-klukovi se to nelíbí,nestrkej atd....Připadám si jak gestapák a o to hůř,že mé dcerka si vždy vybírá k těmto kouskům děti typu"trouba"který si vše nechají líbit a při sebemenšim kontaku s dětmi brečí:-(
Dcera písek miluje,baví jí si stavět babovky,vařit kafíčka z písku,se stejně starou holčičkou mé kamarádky si na písku báječně rozumí,a tak občas na ten písek zajdem,sice to jsou občas pro mě muka,ale dopřeju jí i když pak jsem vyflusaná s neustálého napomínaní.No musím trpětkdyž mám společenské dítě:-)))
Ale písek není náš střed vesmíru chodíme plavat,cvičit a i do MC,celý týden máme nabitej.K dětsví prostě písek patří!!!!
Jana
  • 
26.5.2006 9:06:19
Řekla bych, že Lilianu trochu zahltily hormony:-)
25.5.2006 22:29:11
Liliano, když mě teď nejstarší synek párkrát pozval na prodlouženou nebo na ples, bylo to skvělé :-)))
25.5.2006 22:27:03
Je to překvapivé,ale TAKY koukáme na televizi-na Kouzelnou školku, Kostičky atd... Nesedí u toho 5 hodin
v kuse:-)
Na výlety nejezdíme každý den ! Tak 1-2 do týdne, taky podle počasí. Ve zbývající dny jdeme někdy na ten písek, na procházku, ke kamarádce,aby si holky spolu pohrály. Někdy jsou dny, kdy nechám holky, ať se zabaví samy a ony se zabaví, i když mám pak byt vzhůru nohama.
Pro lilianu: své děti mám moc ráda, a na diskotéku s nimi se taky moc těším:-))
Rosie
25.5.2006 22:23:45
Jířo, přesně :-). Plácám s dětmi bábovky, povídám si s kamarádkou a nakonec zjišťuju, že děti jsou po hřišti a my s kamarádkou plácáme dál a povídáme :-)))
lenka, nella 16 mesicu
  • 
25.5.2006 22:15:44
Hmm....., to ja musim rict, ze na hriste chodim moc rada. Moje dcerka je velmi komunikativni, styk s ostatnimi detmi potrebuje a vetsinou se sama zabavi, a ja jen pozoruji a vetsinou se bavim, jak ty deti mezi sebou komunikuji. Urcite lepsi nez sedet doma, to se potom Nella nudi a je zle... Taky vse kvete a kdyz sviti slunicko, co si vic prat ? Ja uz castecne pracuji, a tak mi prijde strasne fain, stravit dopoledne na hristri jako prava mamina a odpoledne ucit na jazykovce. Ja vas neodsuzuji, je urcite dobre jezdit na vylety, ale co jinak ? Stavet veze z kostek doma ? Nekolik hodin ? A nebo se divate na televizi ?
Líza
25.5.2006 19:24:14
Lilianko, copak tě žere? ;-)
liliana 34
  • 
25.5.2006 18:59:52
A odkdy teda svoje děti začneš mít ráda a budou pro tebe dostatečně zabávné? Až tě budou brát sebou na diskotéku. Raděj si příště další přiblblej článek nech pro sebe.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 123 [Dalších 103 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.