| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Benjo, já ti neustoupím!

 Příspěvky 110 z 121 [Dalších 111 >>]
markéta
  • 
1.11.2005 15:51:24
to, že tam byly samy, neznamená, že byly samostatné. To je přeci rozdíl! Kdyby byly samostatné a tudíž zodpovědné, dávaly by při hře pozor na menší dítě a pokud už by se stala nehoda, omluvily by se, popř. by hledaly, kde je maminka dotyčného. To je samostatnost.

A moje heslo je zasahovat mezi děti když si ubližují, ohrožují se nebo si nadávají. Také zasáhnu, když nějaké dítě zablokuje jednu hračku - třeba skuzavku, prolejzačku apod. tak ho pobídnu, ať leze nebo ať to uvolní pro ostatní. To se tedy týká mého dvouletého dítěte. U staršího dítěte bych řešila jen to ubližování nebo ohrožování.
markéta, Tereza 7/03
  • 
1.11.2005 15:20:49
No a osvědčilo se to, udělal si příště úkol dřív, nebo aspoň "nezapomněl" učebnice ve škole?

MMCH, když už píšeš takový "oficiální" článek, správně je "abychom, abyste", nikoliv "aby jsme, aby jste", ač to ví málokdo :-))
Blanka, syn
19.10.2005 10:59:24
Lízo, takhle hrotit se to samozřejmě nemusí, ale mohly by děti vědět, že je učitelka nemocná, nebo aspoň kdy asi(za týden, měsíc, rok) přijde.Pak se i líp snáší hysterické suplující učitelky, které obtěžuje, že mají hodiny navíc (které mají zaplacené samozřejmě navíc), když děti vědí, kdy to asi skončí...
18.10.2005 22:07:43
moje deti síce ešte nie sú "školou povinné" ale už teraz mi rastú rohy z toho ako ja mierna nekonfliktná Váha zvládnem svoju tvrdohlavú Strelkyňu a cholerickú Škorpiónku :))).
18.10.2005 12:58:19
Simčo,
já to tam před časem četla - občas nakouknu (přiznávám, že hlavně ze zvědavosti, co je u tebe nového ;-) a když jsem narazila na nějaký dozvuk, tak jsem si to dohledala ... A víceméně souhlasím s tebou. Musím říci, že to někdy stojí i trochu sebezapření - někdy by bylo jednodušší to po něm uklidit, než ho nahánět. Jenže vím, že bych si tím kopala hrobeček ...
Meta
  • 
18.10.2005 10:50:10
Simčo, to musí být opravdu hrozná kombinace. Já si někdy připadám jak krotitel lvů. Nicméně už jsme ve čtvrté třídě a výsledky to má - dokonce ten náš "postrach školy" přinesl letos pochvalu za vzorné chování. Jsem tomu nemohla uvěřit:))))) jsem se raději byla paní učitelky přeptat, jestli je to pravda...hlavně, aby mu to vydrželo do prázdnin!
18.10.2005 10:24:30
MIRKO E - já to bohužel nemám, jen to bylo počátkem září nebo koncem prázdnin v nějakém časopise, který nám prošel rukama. Takže ti nepřečtu, co tam má vodnář :-(

JANO - když ta naše má tu školu fakt na háku a pokud má na stránce v žákovské čtyřku, dvě trojky, pět dvojek a 10 jedniček, tak se chlubí, jaké má pěkné známky - protože jedniček je nejvíce :-) . Ale že ty jsou ze zpěvu, básničky a kreslení, kdežto čtyřka z máti, to neřeší :o))).

DAJO - naše Áža není hodná, klidná a výborně se učící holčička ani na pohled :-)

STÁŇO - na toto téma jsem nedávno svedla valkou debatu na Doktorce - holky se tam na mně koukaly jako na Herodese, protože razím heslo, že běžnou sebeobsluhu (odnést po sobě talíř do dřezu, hodit okusek do koše či strčit špinavé prádlo na místo pro ně určené) nepovažuji za "pomoc v domácnosti" ale samozřejmost. A to tak od 2 - 3 let dítěte..... Ale s těmi koblihami by jsi se fakt měla nad sebou zamyslet, ty KRKAVČICE!!!!! :o))))))))))))))

METO - tak naše paní učitelka nám to naštěstí věřila. A říkala, že nejhorší kombinace je dítě lev a opičí rodiče.....
(opičí rodiče = takoví, kteří za dítko vše udělají, před vším je chrání, když paní učitelka upozorní na neukázněnost dítěte rodiče ho obhajují ve smyslu "to naše holčička ne, ta nezlobí, to ji ostatní navádějí, vy ji nemáte ráda" a pod.)
Zatím
S.
Líza
18.10.2005 10:21:55
Blanko, tak to teda fakt nesouhlasím.
Opravdu si myslíš, že se má celá škola dozvědě´t, že paní učitelka Novotná má chřipku, zatímco paní učitelka Švarcová nechodí do práce, protože jí umírá tatínek a paní učitelka Hovorková byla včera odvézt svou dceru do protidrogové komunity?
Já myslím, že tak by to být nemělo.
Blanka, syn
18.10.2005 10:17:37
S tím můžu než slouhlasit - od začátku roku měl syn včera už minimálně 4. den celý prosuplovaný - vesměs otrávenými učitelkami, které někdo "donutil" suplovat, a tak to dají sežrat dětem...Jak vypadají hodiny, si umím živě představit...Děti samozřejmě nestojí za to, aby jim někdo řekl, jestli je paní uč. nemocná, nebo se jí jen nechtělo, nebo je u doktora...
Děti se musí učit se omlouvat (to je v pořádku), ale myslím, že mají právo dozvědět se, co je s jejich učitelkou - zvlášť, když je to dost často...
K tomu známkování - u nás je 1 chyba - půl stupně dolů, přesto se dost často stává, že písemka dopadne: 1 jednička, 1 trojka, 15 čtyřek a 10 pětek - to myslím vypovídá o kvalitě výkladu než o prospěchu žáků, ne?
Blanka, syn
18.10.2005 9:56:33
Hned v 1.třídě jsme na jedné z prvních třídních schůzek debatovaly s paní uč. o podepisování úkolů - byla docela vstřícná tomu, že tahle mrňata většinou dělají úkol doma nebo to pozná, že je to obšlehlé někde na schodech. Jenže byla tam jedna ambiciózní maminka a ta prohlásila, že podepisovat úkoly se musí, když "chceme, aby z našich dětí něco bylo!!!" Já si tedy nemyslím, že by v tomhle byla nějaká souvislost, ale proti gustu...:-))) Paní učitelka kapitulovala(ta maminka byla velmi vtíravá a a paní uč.byla těsně po škole ještě v tomto směru asi nezkušená) a úkoly jsme podepisovali, ale nijak děti za nepodepsání netrestala - i za zapomenutý úkol byla 2.šance, pak teprve příp. pětka (to se synkovi snad nikdy nestalo...). Ve 3. třídě se změnila učitelka, mám k ní spoustu výhrad, (to by bylo na román), ale jedno velké plus u mě má - nevyžaduje podpisy pod úkoly - prý pozná, jestli je to maštěné ve škole, nebo psané doma.Jo a taky nedostávají psací úkol přes víkend - i když teď, když mají víc učitelek, tak tomu tak většinou už není (minimálně angličtina to jistí)...
 Příspěvky 110 z 121 [Dalších 111 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.