| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Těhotenství a cestování

 Příspěvky 110 z 119 [Dalších 109 >>]
Marcela dcera Eliška
  • 
20.8.2009 23:30:26
Nedá mi to a musím reagoat na tento článek.Zcela souhlasím s tím že pokud se žena cíti v těhotenství dobře a nemá žádné vážné komplikace není žádný důvod se nijak omezovat.Sama jsem jako řidicka kamionu pracovala až do řádného nástupu na mateřskou a to bez jakýchkoliv problémů.Ještě měsíc pred porodem jsem byla pracovně ve španělsku a vubec jsem si nepřipouštěla že bi se mohlo něco stát.Brala jsem to tak že porodnice mají všude a neni nikde napsáno že musim rodit zrovna v české republice.V každém případě je vše o přístupu,a o pohodě nastávající maminy.Chtěla bych všem těhulkám vzkázat,budtě v pohodě a těhotenství si užívejte co to jde.Marcela
10.8.2009 16:08:48
Ahoj, chtěla jsem se s Váma taky podělit o mou zkušenost cestování v těhotenství. Je mi 39, nyní jsem v 26. týdnu po IVF, je to mé již 6. těhotenství - 2 děti, mimoděložní, 2 x potrat, z toho 1 samovolný v 1.trimestru, první 3 měsíce jsem musela vylehávat - tudíž žádné nekomplikované těhotenství. Před 2 týdny, tj. v mém 23. - 24. týdnu jsem byla na dovolené v Turecku a JSEM MOC RÁDA, ŽE JSEM TO PODNIKLA! Nejednalo se pouze o válení u moře - 1. 4 dny byla poznávačka - busem, pak 7 dní u moře, kde byla teplota v Alanyii přes 40 st. - já mám teplo ráda, takže mi to nevadilo, z toho 2 dny jsme byli ještě na výletech. Jeden z výletů dokonce busem, kde nefungovala klimatizace, v busu bylo 39 st! Vše jsem zvládla bez problémů, problémy měl akorát můj manžel, jak střevní tak asi úžeh z busu. Koupala jsem se pouze v moři, bazén jsem neriskla, i když jsem sebou měla léky, ani se mi do něho nechtělo, moře bylo teploučké - 29 st. Doporučení - hodně pít, mazat se vysokým faktorem - měla jsem 30. Jediné omezení bylo to, že jsem se nevyvalovala na slunci, ale pod slunečníkem a taky jsem tak nelítala po památkách a městě jako vždy, ale i tak jsem hodně viděla a fakt si to užila a moc odpočinula. A samozřejmě žádný alkohol, i když jsme u moře měli all inclusiv. Let byl celkem v pohodě. TAKŽE KDO VÁHÁ, ZDA JET ČI NE, DOPORUČUJI JEDNOZNAČNĚ ANO! - Samozřejmě po konzultaci s gynekologem, taky doktorka o tom věděla a odsouhlasila mi to - poznávačku jsem jí ale radši zamlčela... :o) Máte poslední šanci se někam podívat a něco si užít. Já jsem tedy zvyklá cestovat po exotických zemí, ale pro ty, které nejsou zvyklé,tak si myslím že obyčejný pobyťák u moře neuškodí.
  • 
7.6.2008 12:43:03
chtela bych k moři na 14 dni.mužu ed autem?
Jana
  • 
10.3.2008 13:01:46
Milé budoucí maminky,
chtělka bych Vám napsat své zkušenosti s cestováním. V listopadu jsem letěla na exotickou dovolenou do Venezuely. Tam jsem očekávala své ženské dny. Ale pořád nic. Když to bylo už 39 přestala jsem pít alkohol, protože jsem správně vytušila, že jsem v jiném stavu.Na dovolené jsem absolvovala různé výlety, jak přelety malým letadlem 410 nad Andělským vodopádem, tak plavbu po řece Orinoko s následným noclehem v buši. Všechno v pohodě. V lednu jsme chtěli s manželem uskutečnit ještě jednu exotickou cestu, protože teď budeme muset nejaký ten rok jezdit s miminkem na bližší destinace. Byla jsem v 16 týdnu těhotenství a vybrali jsme si Maledivy. Snažila jsem si na internetu sehnat nějaké informace o cestování v těhotenství, ale moc toho nebylo, proto přikládám svůj příspěvek. Cestu letadlem jsem zvládla úplně v pohodě. Během 9 hodinového letu jsem cvičila a často chodila. Jinak jsem pořád spala. Na ostrově jsem si užila šnorchlování a plavání v moři. Bylo mně moc a moc dobře. Jedině na co jsem si dávala pozor bylo jídlo. Nepřejídat se a neplácat vše dohromady. Z toho důvodu, že kdyby mně bylo špatně nemohla bych užít žádný lék. Moc jsem si odpočinula a bylo to asi nejkrásnějších 14 dní mého těhotenství. Jana
Ellena, ve 4.měsíci prvního těh.
  • 
2.4.2007 21:16:52
Milé dámy,
mj názor je, že u tohoto problému stejně jako u ledaskterého jiného, je klíčová psychika a postoj nastávající matky. Osobně mi byly vždycky krajně nesympatické takové ty ukňučené ženské, co je všude bolí a všude píchá. A když jsou takovéto ženy těhotné, tak je to ještě horší, najednou jako by na to měly "nárok" si stěžovat a hypochondricky přestat cokoliv dělat.
A psychika má pak vztah i ke skutečnému fyzickému stavu, který ovlivní!
Těhotenství není nemoc, není třeba přehnaně riskovat, ale chovat se normálně a ne ihned ulehnout a při každém píchnutí otravovat doktory na pohotovosti. Pak se divíme, že průměrný Čech navšítíví doktora 11x za rok, a přitom v EU je toto číslo poloviční.
Chce to se tak nelitovat, dámy!
Petronela
  • 
11.12.2006 17:43:15
Máme syna se silným atopickým ekzémem a jediné, co na něj zabírá, je pobyt u moře. Vzhledem k tomu, že nechceme riskovat žádnou exotickou zemi, bychom rádi v červnu do Chorvatska-porod má proběhnout na přelomu července-srpna. CO si o tom myslíte? Děkuju za odpověď.
Agatha
  • 
14.11.2006 16:24:37
Ahoj Radko,
měla jsem na začátku těhotenství stejné pocity. Otěhotněla jsem v půlce srpna. A vlastně přetrvávají do teď. Podbřišek někdy bolí víc někdy míň, je to tím jak se kůže zvětšuje a napíná. Je to jiná bolest než při MS. Bradavky mám hodně citlivé. Nejsem žádná cimprlína, ale párkrát už jsem musela zarazit i manžela. Některé jeho doteky nebyly moc příjemné.
Přeju pohodové těhotenství a zdravé děťátko :-)
Mishkaa
  • 
18.7.2006 9:48:21
neboj,jestli jsi 5tt tak bude bit na utz pristi tyden...yajdi si na ko i driv, dr ti hlavu neukousne, urcite tve obavy pochopi...
Kata
  • 
17.7.2006 19:19:05
Ahoj ja jsem v 7 tt a u doktorky jsem byla pred tydnem cize v 6 tt,taky neslisela srdicko,poznala to jen pomoci ultrazvuku ktery ji potvrdil srdicko,asi maj naky lepsi
Petra a Pavlík 07
17.7.2006 18:15:46
Ahojky holky,ted jsem si cetla ruzny prispevky a jsem trochu nervozni!!!Pred 14 dny jsem byla u Dr, a byla jsem 5-6 tyden tehotenstvi,ale srdicko pry neslysel!!!!V knihach pisou,ze az o 6,7 t zacina bit!!!!Mate nejake zkusenosti??????????????Na kontrolu jdu az za 14 dni-to se asi do te doby zblaznim!!!Ale snad bude vse v poradku!!!
 Příspěvky 110 z 119 [Dalších 109 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.