| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Věřme dětem!

 Příspěvky 110 z 46 [Dalších 36 >>]
Pajka, 2 kluci
  • 
16.3.2009 15:36:56
tak s tímto názorem nesouhlasím. Myslím, že je to jen o lidech. Neb učitelé jsou také jen lidi. Zažila jsem ve škole i ty, kteří opravdu hledali jen to, co neumím, ale i ty, kteří pomáhali.
Dnes sama učím a vidím své kolegy. Někteří jsou super, opravdu se snaží dětem pomoct, jiní jsou na druhém břehu. Někteří začnou super, pomáhají dětem... ale systém je bzy vycucá a oni rezignují. A je to škoda. Bohužel je to docela často z jediného důvodu... nepochopení rodičů, nespolupráce s rodiči.... Škoda, bylo by víc šťastných dětí.
  • 
19.4.2006 13:23:28
Zcela souhlasím s názorem-dětem je porřeba věřit,ale jak se vypořádat a jak se zachovávatk situaci,že se dětem nevěří ve školách.Moje vlastní zkušenost je,že já sama se musím obhajovat,proč muj syn se chová tak jak se chová-nemá jiné vyzbití-ve škole ho postavili do role - je špatný.Co mám dělat-jak mu pomoci.Eva Mervínska
helena, dva kluci
  • 
22.6.2005 16:06:35
Me kluci lzou /spis nerikaji uplnou pravdu / abych nebyla smutna. Tvrdim sice/ kdyz se vyzuřím / ze budu mnohem mene smutna, kdyz na me hodi krutou pravdu, nez lhani Ale asi s tim maji sve zkusenosti, a tak z nich pravda nekdy leze pod tvrdym natlakem. Myslim si, ze kdyz procitam Tvoje reakce, ze dcera proste zvolila mensi zlo a doufala , ze to projde.Evidentne te ma rada. Nechtela te ponizit pred uciteli, nechtela aby te to bolelo. I me ten starsi rika jen ty dobre znamky a doufa, ze si to rychle opravi a pak na me vybali obe. Mami ctyrka z matiky pred tydnem ale uz jsem si ji oopravil = to zni prece uplne jinak.
a dcera proste tu pravdu nestihla ne sebe prasknout . Neber to tak osobne, a bud v klidu. I tohle se musi naucit. A pro zivot neni nevinnejsi lzi nez jedno cislo v zakovske knizce. Vice kontroluj, co ve skole dela , sesity, chod do skoly casteji a hlavne nevycitej. Ani sobe..VER JI STEJNE. ONA SE TO NAUCI .Ja jsem za dobre znamky odmenovala, za priznane spatne znamky byla materialni pochvala za odvahu a za zatajene znamky byl trest. Stejne to mnoho nefungovalo. upozornuji, ze moje kvitko nehlasilo ani ty dobre..Chce to udelat system probrat to s dcerou, aby vedela co ji ceka a souhlasila s tim,a pak vydrzet..H
18.6.2005 12:33:35
Jo, Dano, ještě jsem si taky vzpomněla na příklad ze života, myslím z nějaké knížky. Dítě lhalo mamince o známkách - a při sezeních s psychologem vyšlo najevo, že lhalo proto, že mu bylo líto maminky, která z jeho špatných známek byla vždycky TAK smutná...
M.
18.6.2005 11:56:44
Dano!
Vím, že někdy dítě něco dělá, i když jsme přesvědčeni o tom, že jsme udělali všechno pro to, aby právě tuto věc nedělal.
Ale přesto: mně v případech, kdy mi syn provede něco "špatnýho" jako by bylo lhaní, a poté, co se "vyzuřím", proběhne hlavou otázka: PROČ? Proč mi lže? Kde jsem udělala chybu, že má potřebu lhát?
My nemáme problém se lhaním, občas spíš s tím, že se syn nafoukne a vztekle práskne dveřma. Pak se ptám - co asi cítí? Proč utekl? Co nemohl unést? Snažím se na to nalézt odpovědi, a když nějaké možnosti najdu - a syn mezitím "vychladne", pozvu ho ke klidnému pohovoření o věci. --- Ve svých sedmi letech ještě není asi úplně zralej "dobrat se jádra pudla" - prostě už pak třeba nevnímá, je to na něj moc složitý (a já tak ráda povídám:o))) - ale každopádně se snažím dospět k závěru, abych ho - sama klidná - uklidnila, že příště klidně může říct to a to (třeba "Maminko, promiň, jsem unavenej, mohli bychom to odložit?" (při nemoci) apod.)
Co to takhle sama v sobě rozpitvat, PROČ Ti lže? Co ji k tomu vede? (A to i přesto, že to může být nepříjemný pohled sama do sebe... Ovšem dá se to ustát - vím to z vlastní zkušenosti.)
Není to třeba fakt, že kdyby Ti o té špatné známce řekla, že bys jí udělala hrozný zle (u každého dítěte to může být něco jinýho), a proto Ti teda lže? --- Kdyby sis na takovou vtíravou otázku odpověděla kladně, pak pitvej dál: Co má pro mě větší hodnotu - to, aby dcera měla dobrý známky, anebo to, aby mi nelhala? --- Pro mě, například, má větší hodnotu to, aby mi syn nelhal, aby ke mně měl důvěru. Tzn. mám v plánu snažit se, abych při průšvihu nedělala až tak velký zle - aby se mi příště svěřil s důvěrou. Tj. mám v plánu v takových případech spíš hledat řešení, než dělat bububu. Když trest, tak ne rozzlobenost rodiče, a tak. Prostě zmírněním sankce fakticky ocenit, že se dítě samo přiznalo.
Zkus o tom zapřemýšlet. Možná sama děláš někde chybu?...
Zdravím a přeju dobrý vztah s dětmi.
M.
  • 
17.6.2005 23:22:28
A je tu nejaky rodic, ktery ma zkusenost s "VYLECENIM" SVEHO DITKA, ktere LZE?

Predevsim se jedna o lzi vyse popsane: vedela, ze jdu do skoly a zjistim vse a presto nic nerekla.

Tzv. obcasne, nutne a male lzi (na ktere jsem ani nenarazila) me netrapi, protoze jsem si temer jista, ze v takovych pripadech si zalze kazdej, napr: Dite, ktere obvykle chodi vcas se jednou opozdi a rekne, ze hodinky prave ukazuji dany cas navratu.

Tak presne takovou lez bych dokazala prekousnout, i kdyz bych ohodnotila mnohem vice: "Maminko, opozdil jsem se, lituji."

Ale prave to neni nas pripad, nas hodnotim jako mnohem vaznejsi.

Kdo lecil a vylecil sveho lhare? A jak?

Dekuji.

Dana
Karla
  • 
17.6.2005 17:33:00
Moje šestnáctiletá dcera má tisícovku,víc si přečti na Ostatní diskuse-Kolik má mít 16tileté dítě velké kapesné...
Dita 18let,2roky-synove
  • 
17.6.2005 16:26:53
Mela jsem a dalo by se rict,ze jeste mam tentyz problem.Syna uz preventivne podezrivam a vlastne si podstatne veci overuji.Jednou zklamana duvera je asi nenapravitelny problem.Dnes uz se tolik o znamky nazajimam,syn je dospely a rikam mu,ze je to na nem.Ambice uz davno nemam,rikam-hlavne at prolezes.Nemohu mu duverovat ani co se tyce penez.Hlavne na co to ma byt a zda ta castka odpovida.(skolni vylet atd.-nikdy jim nedaji stvrzenku a mi uz je hloupe volat do skoly a ptat se,jestli opravdu vylet stal tolik a tolik.Tato neduvera take prameni z hlubokeho zklamani.)Jinak mu dam kapesne a na ostatni penize nema narok.Jenze napr. ten skolni vylet(ze me zrovna napadnul) mu hradim.Nemuzu mu dat penize do ruky at si jde treba koupit rifle,protoze si zarucene koupi ty nejdrazsi a nebo levne a zbytek si necha atd.Mimochodem,kolik je tak kapesne pro 18-ti leteho kluka NORMÁLNÍ???Samozrejme,ze vzdycky tvrdil,ze vsichni dostavaji vic.On ma 800Kč na mesic.Obleceni,boty,fitness,zajezdy,lyzovani a vylety se skolou jsou v nasi rezii.
ZuziP
  • 
15.6.2005 12:56:14
Milada, nasa skola je aj s gymnaziom, takze vsetkym detom priemer nerobia. A aj keby, neviem. Je to vecou a problemom skoly. A asi s tym problem nemaju, ked hodnotia stale slovne.
Mne osobne sa slovne hodnotenie tiez viac paci ako znamka. Je viachovoriace, o com svedci aj to, ze slovne hodnotenie ucitel lahko na znamku prevedie, opacne je to tazke, lebo kopec ucitelov uz mozno ani netusi, za co presne tie znamky decku dali.
V nasej skole maju deti navyse aj "sebahodnotenie".
Milada.
15.6.2005 12:20:09
ZuziP,

a jak to tedy mate v pripade, ze dite potrebuje v devitce prumer znamek? To ucitel vsechno prevadi na znamky? Vsem detem? Ptam se znova: Neni to pro ucitele prace navic ?
Ano, reju do toho a rejt budu.

Desne mne stve, ze dam dite do nejakeho ustavu a v prubehu deviti let chozeni na tu skolu se zmeni docela zavazna vec a rodice do toho ani nesmej promluvit (ano, je tu rada skoly, ale ta zadnou cinnost bohuzel nevykazuje) , maximalne mohou dat dite jinam (coz v pripade, ze je ve meste jedina skola je docela problem).

Milada.
 Příspěvky 110 z 46 [Dalších 36 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.