| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Zuzanka

 Příspěvky 110 z 95 [Dalších 85 >>]
Jadyrko
  • 
24.10.2006 11:39:24
Ještě chci dodat, že mám maturitu a pokračuju dál ve studiu, nemám problém s lidmi, s rasisty..
To je jen poznámka k těm, co nesnáší cikány.. :)
  • 
24.10.2006 11:33:08
Tento příběh je moc krásnej, skoro se mi nechce věřit, že je reálnej a ze života. Z oka mi "vypadla kroupa". Vyrůstala jsem v dětškém domově!! od 3 let do 19 a jsem polocikánka, ale není to na mě vůbec vidět. Mám modré oči, světlou pleť a kaštanové vlasy.. teď je mi 20, žiji s přítelem.. mám "jen" sourozence..
Tehhle příběh mi hodně připomněl..
Díky za něj, za krásnej bříběh.
Jadyrko
  • 
24.10.2006 11:32:58
Tento příběh je moc krásnej, skoro se mi nechce věřit, že je reálnej a ze života. Z oka mi "vypadla kroupa". Vyrůstala jsem v dětškém domově!! od 3 let do 19 a jsem polocikánka, ale není to na mě vůbec vidět. Mám modré oči, světlou pleť a kaštanové vlasy.. teď je mi 20, žiji s přítelem.. mám "jen" sourozence..
Tehhle příběh mi hodně připomněl..
Díky za něj, za krásnej bříběh.
  • 
7.9.2006 18:49:37
Já jsem taky blázen.
Lenka
  • 
15.5.2005 15:02:58
slovem vytriskat jsem myslela,ze geny se proste vygumovat nedaji a jestlize ma ve sve vybave jisty zpusob chovani dany(romysky zpusob chovani),tak se neda nic delat.Nasi brachu proste vychovavali stejne jako nas-vlastni deti.Jisteze nemohl mit romskou vychovu-to je snad jasne nebo ne?Mel zkratka vsechny podminky a vsechno to byla chyba.Dostal sanci,ale vubec ji nevyuzil a tata z nej malem umrel.Pisu jen pravdu a zkusenost-bezprostredni.
15.5.2005 14:57:01
No ono asi právě nejde o to z někoho geny vytřískat, ale o to, přijímat ho takovýho jakej je a nechat ho vyrůstat v prostředí, ve kterym MÁ ŠANCI bejt dobrej člověk.
Lenka
  • 
15.5.2005 14:47:33
Macesko,Martin to jiste myslel tak,ze je to proste jina rasa,jiny druh lidi,zijou jinak.Bohuzel ta vetsina z nich pro nas neprijatelnym zpusobem.Naprosta vetsina z nich ma problemy se vzdelanim,ziji ve velkych komunitach,kde se asi spatne udrzuje poradek a cistota,jsou hlucni a mysli si,ze jim patri svet,z nekterych mame strach,ze nas okradou atd.Zamerne pisu vsude n e k t e r i.
Pozn.mym adoptivnim bratrem byl cikan.
Proto by asi meli zit pospolu ve svych rodinach,protoze z nich ty geny proste nevytriskate ani sebelepsi vychovou a sebecitlivejsim pristupem.Je jim lip mezi svymi.
Brácha
  • 
11.5.2005 17:02:57
Úplně se za sebe teď stydím... Zuzku znám, no asi víc než leckdo z Vás, bydlí cca 100 km od nás a podle toho se taky navštěvujeme (rozumněj "nic moc"), ale že by byla cikánka... to jsem si teda fakt nevšiml. Úplně jsem z toho paf. Kdysi jsem tu psal o Helence, že je fajn... no a o Zuzce musím napsat úplně to samé... zkrátka je to fajn holka, je jiná než Helča či Míša, což je jasné... a to jestli je nebo není cikánka, to jsem do těď neřešil... Asi se člověk jinak dívá na ty "své", a jinak na ty ostatní...???
Psychouš
  • 
9.5.2005 19:18:19
Lízo,
jo, myslím, že máš pravdu, ale opakuji - nejde jen o národnost, ale i o občanství, případně i rasu.
Líza
9.5.2005 19:00:49
Dá se to rozebrat více způsoby, nastíním jeden docela průrázný. :-)
Pokud je někdo rasou černoch, je v tomto smyslu kým? :-) Žije-li jeho rodina v Paříži už 3 generace - jedná se o Francouze, nebo o ... Afričana?


Tady přesně můžu navázat svým chápáním. Ten co žije 3 generace ve Francii může být stejně tak dobře Senegalcem, pokud se jím cítí, jeko Francouzem. A přitom má třeba francouzské občanství. Já vnímám národnost jako něco co vychází řekněme z rodiny, původní kultury a tak (te´d si fakt nedělám nárok na přesnou definici), co je ale dané především tím, jestli se ten člověk tak cítí. (Ponechme extrémy, když se lidi při sčítání lidu hlásej za Eskymáky, stranou).

Hmmm, přemýšlím, proč mám takovou potřebu tyhle dvě věci odlišit, asi právě proto, že žiju v národnostně smíšeném manželství a přestože jsme všichni českými občany, nechci aby holky měly pocit, že jsou jen češky a ne to druhé :-)
 Příspěvky 110 z 95 [Dalších 85 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.