| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Otcovské fejetony: Mluvit jako žena!

 Příspěvky 110 z 110 [Dalších 100 >>]
11.3.2005 16:06:03
Ta Vaše reakce na slovník v tramvaji by měla odezvu. Já to totiž tak dělám. U mě lidé nejsou zvyklí na používání sprostých slov. Neužívám je...snažím se jim vyhnout. Už jako puberťák jsem raději použil slovo blázen než pi.., k velkému pobavení mých pubertálních přátel.
Čili když mi řekne (lhostejno, zda muž či žena) v práci: "Kur.., kde mám ty zas.... faktury" a já odpovím "Kur.., kde máš ty zas.... faktury, tak to tedy pi.. skutečně nevím" tak se na mě ten člověk dívá jak nejdřív trošku nechápavě...a pak mu (většinou) dojde, jak je směšný...

Vladan
  • 
11.3.2005 15:35:31
Milý autore,

nrpsoto souhlasím s Vaším názorem ohledne slovníku dospívajících dívek. Bohužel - nejedná se pouze o slovník mladistvých - jestliže si mladičká dívenka zvykne na určitě výrazy, horko těžko se je odnaučuje.
Mluvím z vlastní zkušenosti. V práci jsem měl velmi milou kolegyni, dodnes se pravidelně stýkáme - ale její mluva - to je horor. Skutečně. Slova jako vůl a kráva jsou naprosto slabým odrazem toho, co tahle křehká, skoro dětsky vyhlížející mladá dáma vypouští z úst. Jsem tolerantní člověk a neodsuzuju lidi na základě způsobu jejich vyjadřování - ale pokud bych to dělal, tak téhle mladé dámě, vlastně mladé paní, bych přisoudil maximálně základní vzdělání....a to je středoškolačky a absolventka VOŠ.
Nechci kritizovat dámy za používání vulgarismů. Jsem muž a neužívám je. Přijde mi to trapně a nepřirozené - u nás doma se prostě nemluvilo sprostě. Ani otec, ani moji dva bratři dodnes sprostá slova neužívají.A pokud, tak pouze vzácně. Vulgarismy mají bezesporu místo v jazyce českém. Ale mají se používat pouze vzácně - jako šafrán. Jestliže budeme vykřikovat slova nejhrubšího kalibru při každém momentu překvapení - co zařvem, až nám na nohu spadně skříň? Čím si ulevíme pak?

Vladan - Pratchett
Katka
  • 
7.3.2005 11:32:02
Autor je ze staré školy, chlap může mluvit sprostě ( i doma na svou ženu). Ona by měla mlčet a cudně klopit zrak.Svobodné ženy úspěšné v zaměstnání nemá rád , měly by se povinně všechny vdát a starat se o muže.Jediné s čím v jeho článku souhlasím je, že je autor málo bystrý.A jinak já sama sprostě nemluvím, ale mám radši příjemné , chytré lidi, kteří občas sprostě mluví, než arogantní upjaté jedince (bez ohledu na pohlaví).
tereza
  • 
28.2.2005 17:34:03
není náhodou autor článku z příliš staré školy?? 35 leté bezdětné ženy se solidním postavením v zaměstnání mají být špatné? tss tss tss a kdepak jste na to přišel??? muži mohou vše???
David71
  • 
16.2.2005 20:44:29
Ulevit klidně, ale ne v každý třetí větě. O to tady go!
Dáša
  • 
16.2.2005 17:34:24
Monty, souhlasím a tleskám, nenapsala bych to líp. Taky si myslím, že není nad to si jadrně ulevit než zemřít jako křehká žena ve 40-ti na infarkt. :-)))
13.2.2005 17:38:27
Uz se moc tesim na clanek! Vas humor mi neuveritelne pripomina atmosferu v me byvale praci..., byla skvela!
13.2.2005 16:41:49
Tak se přijojuji k těm, které články pana Karbana nadzvednou ze židle. Ovšem nikoli souhlasem.
Vypovídá o určité prostoduchosti a jak už nekteří napsali, zkostnatělosti pana Karbana. Názory tohoto typu ubírají lidem právo na svobodu. Chci-li mluvit jako dlaždič, je to jen moje věc. Pokud mě někdo odsuzuje, pak má problém on.Jedinou vyjímku očekávám od lidí, kteří jsou v postavení, kdy reprezuntují firmu, stát... Někdo by teď mohl namítnout, že žena reprezentuje manžela. Co svobodná žena? Reprezentuje jen sama sebe. A jsou na ni lidmi, jako je pan Karban kladeny stejné nároky. Nelze lidi škatulkovat a určovat jim jak mají žít a chovat se - pokud tím někomu neubližují. A to myslím není ten případ.
Ano jsou muži kteří vedle sebe chtějí ženy, nádherně oblečené, voňavé, slušně mluvící, nikdy si neuprnuvší.... To, že ta dotyčná byla potřetí za den poblinkaná nemocným dítětem, od porodu se pořádně nevyspala nebo zrovna trpí plynatostí, je věc druhořadá. Tihle týpci mě spolehlivě vytočí.
Salma+4
  • 
13.2.2005 15:26:04
ahoj Lucko,
nejsme jendna a tataz osoba - dokonce jsme tri. Clanek chystame /chystam = Salma/, ale aspon trochu vaznej i kdyz poburujici - o genderove vychove - nekdy koncem tydne. Uplnou hovadinu by nam asi ani neotiskli. Navic na hovadiny je expert Viktorie...
13.2.2005 14:44:59
Holky - Salmo a Viktorie (pokud nejste jedna a taz osoba), mely byste taky napsat nejaky clanek, moooc pekne oziveni!;o)))
 Příspěvky 110 z 110 [Dalších 100 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.