| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Budou naše děti muset stále dýchat nikotin?

 Příspěvky 110 z 123 [Dalších 113 >>]
MIlada
  • 
17.2.2005 15:06:03
To kvuli nim budeme muset dalsi mesice cuchat smrad tech sobcu!
Naďa
  • 
29.1.2005 20:01:52
Tak tam proboha nechoď, vydrž hodinu dýchat kouř - no to si snad děláš legraci. Nevím, kde je dost hospod, kde se nekouří, ale třeba v Praze určitě ne. Někde možná ano, nevím. Zatím ten kouř dýchám holt i podstatně dýl než hodinu, protože mi nic jiného nezbývá, nevím, proč bych měla sedět doma a čekat až někde přes poledne bude zakázáno kouření. To je teda demagogie! A co to takhle obrátit? Ať si sedí doma a kouří kuřáci nebo ať teda oni tu min. hodinu vydrží nekouřit. Jo a taky jsem měla rodiče, co kouřili.
Toranoko
  • 
27.1.2005 19:39:23
Tak tam proboha nechod! Mas volbu - bud proste hodinu vydrzis dychat kour nebo si najdes hospodu, kde se nekouri, nebo je tam dobry vetrani, nebo se tam nekouri v dobe jidla (myslim, ze jich je dost).
Anebo holt budes sedet doma.
Ja sama jsem nekurak, nasi oba kourili. To je podle me daleko vetsi problem, protoze od rodicu se jako dite odstehovat nemuzes. Ted uz bydlim jinde, ale stejne mi vadi, ze mi tam vsechno hned nacichne kourem, taky mam o mamku strach, ale je to proste jeji zivot. Ja mam svuj a musim se proto vyrovnat s tim, jake v nem mam moznosti. Ty ostatne nikdy nebudou idealni.
Helena + Eliška 01/2004 + těhotná
  • 
27.1.2005 17:26:29
Jsem militantní nekuřák, pokud za militantního považujete někoho, komu vadí tři kuřáci zamořující každou autobusovou zastávku každý den od rána do večera, a kdo kuřákovi klidně a slušně prosebným hlasem řekne: "Prosím vás, mohl/mohla byste jít s tou cigaretou kousek dál?"

Nejde mi o to, aby se nekouřilo nikde. Jde o to, aby člověk při průchodu hlavní nákupní ulicí ve městě nemusel potkat deset kuřáků nebo za jedním jít 300 metrů, protože ho v jiném stavu nebo s dítětem nedokáže předehnat. Aby bylo běžné jít do restaurace někam, kde se dobře a za přiměřené ceny vaří a kde se nekouří. Za svůj život jsem však dospěla k následující definici veřejných podniků: restaurace = kuřárna, kde se podává i jídlo a pití, vinárna = kuřárna, kde se podává i víno, pivnice = kuřárna, kde se podává i pivo,...

Aby kuřáci byli slušní a zeptali se, než začnou někomu kouřit pod nos. Většina militantních nekuřáků opravdu nenávidí jen kuřáky - hulváty. Ti slušní, kterých je doufám většina, jsou v tom nevinně. Například v naší školce paní uklizečka asi s paní kuchařkou kouří, ale chodí s tím výhradně do boudy s popelnicemi, která je otevřená jenom směrem do ulice, a jedině když děti nejsou venku (aby je náhodou děti nezahlédly při návratu z procházky) - přece jenom jdou i ony dětem za vzor a správné a normální je nekouřit.

Nemusí být úplný zákaz kouření v restauracích. Stačilo by, kdyby se v restauracích s nekuřáckými salonky prohodily salonky - hlavní prostor nekuřácký, menší salonek kuřácký. Případně nějaká oddělená kuřárna. Vlk (=kuřáci) by se nažral a koza (=nekuřáci) by zůstala celá. Nebo, chcete-li vlk=nekuřáci, koza=kuřáci.

Nevím, kolik stojí nikotinové náplasti a žvýkačky, ale pokud by to šlo, já bych cigarety udělala dražší, ať si kuřáci vyberou, jestli budou používat levnější samotný nikotin a ničit zdraví jen sobě, nebo zamořovat vzduch. Nebo v práci a venku brát nikotin a doma nebo v kuřácké restauraci si v klidu zakouřit pro požitek.

Moje "nejkrásnější" zážitky s kuřáky - hulváty:

Sedíme v cíli dlouhé procházky kvůli zmrzlině s tříměsíčním miminkem v restauraci na zahrádce u jediného stolu úplně stranou, přijdou lidé s miminem a cigaretou a zeptají se, zda si můžou přisednout. Na moji odpověd "Samozřejmě, ale prosím nekouřit." se do nás pustí, že se ten kouř rozptýlí, schválně to prý na nás foukat nebudou, že děláme, jako by nám ta restaurace patřila. Tak jsme se (bez zmrzliny) sebrali a odešli jsme daleko daleko do jiné restaurace. Tam se situace opakovala, až na to, že nám navíc nadávali do inteligentů a že jsme tu zmrzlinu už měli přinesenou a museli jsme ji tam dojíst. Za svůj dospělý život jsem se opravdu, ale opravdu vytočená cítila asi tak pětkrát. Kdo z vás nevěří, že tohle mě vytočilo? (Je mi 33, a "normálně rozzlobená" bývám normálně často, tentokrát jsem se cítila jako zlostí funící býk a div že jsem se z toho nezalkla).

Poprosíte-li jako těhotná žena s malým dítětem kuřáka na autobusové zastávce, aby trochu poodešel od vašeho sedadla, poodstoupí neochotně tak o metr. A pak při nastupování v tom chumlu lidí kouří, pak dá ruku s cigaretou hořící směrem dozadu dolů 10 centimetrů od obličeje vaší holčičky - to opravdu ztratíte ze šoku řeč.

Každý den, když vodím po poledni dcerku ze školky, chodíme kolem nějakého učiliště, odkud se vyrojí samé mladé slečny, a snad všechny si hned zapálí cigaretu, takže procházíme uličkou mezi hloučky cca 30 cigaret. Tolik se mluví o škodlivosti kouření a o tom, že kouření z člověka nedělá dospěláka, a přitom stejně ...
Rejpálek
  • 
27.1.2005 11:22:35
Zajímavý pohled. Taky se dá prezentovat jinak - ty kuřáci odehnali několik potenciálních zákazníků, kteří by si (nebýt kuřáků) koupili zájezd, otočili peníze, ze kterých odvedou daně, podpořili zaměstnance cestovky a následně odvislý support a tak dále... Když se nad tím člověk pořádně zamyslí, tak teprve vidí, KOLIK ŠKODY ti kuřáci vlastně páchaj...

Venca35
  • 
27.1.2005 11:17:52
A koupila jste si zájezd? Nekoupila. Tak mlčte. Ti kuřáci si zájed koupili a proto jsou společnosti mnohem užitečnější, nežli vy. Otočili peníze, ze kterých odvedou daně, podpoří zaměstnance cestovky a následně odvislý support a tak dále.
25.1.2005 23:37:57
Aleno, psala jsem o dvou místech - čajovně U cesty v Kateřinské a o Albiu v Truhlářské. To jenom pro upřesnění, vím, že Albio není čajovna :-)
Alena
  • 
25.1.2005 22:06:55
Albio v Truhlářské není čajovna, je to normoš restaurace, vaří se tam z bio potravin:)
Lenka s dcerkou
  • 
24.1.2005 16:28:37
Byli jsme nedavno na jedne prezentaci cestovni kancelare,kde zvou lidi a reklamuji sve pobyty s tim ze muzete si neco vylosovat a vyhrat/samozrejme nevyhrajete nic/.Ale co byl sok!!!Mala mistnost v ni cca 20 lidi vcetne deti a 2 lidi kolem 50let si tam zapaluji jednu cigaretu za druhou!!!Koureni je tam pry dovoleno.Takze zhruba 18 nekuraku je nuceno cuchat smrad 2 "chudaku" zavislych na nikotinu,kteri nejsou ochotni odejit na chodbu si zapalit.Znechucene jsme odesli domu.
Iveta
  • 
22.1.2005 17:19:40
s kuřákama mám spíše negativní zkušenosti. Mám 3 letou dceru a s manželem rádi chodíme na nějakou tu "Ňamku" do restaurace. Díky kuřákům to omezujeme na letní měsíce, kdy je možno využít zahrádek a pak máme i tak 1 nebo dvě restaurace, kde není tak nakouříno. Většinou se nás nikdo neptá jestli si může zapálit, když si k nám přisedne a vidí že jíme - v tom přípradě jsem dosti nepříjemná - já tu byla dřív nemusel jste si k nám sedat. |Ale jednou se nám stalo něco na kuřáky zvláštního. Byli jsme na zahrádce a přisedli si pravděpodobně k zeníkovi, který byl právě na obědě. Viděli jsme cigarety ale přesto jsme si přisedli - jinde nebylo volno. On dojedl a mi byli jen na zmrzlině, a přesto se nás zeptal jestli si může zapálit. Byli jsme překvapeni a řekli že ano. A důvod? Sedli jsme si k němu mi a mile nás překvapil. Kdyby takových bylo víc, myslím, že by se takový problém pak řešit nemusel. Ale kuřáci vystupují převážně sobecky a bezohledně, a pořád se ohánějí že je to omezování svobody a u nás to omezování svobody není? když nás nutí dýchat škodlivý kouř? Prý když nám to vdí nemáme tam chodit a co kdyby se to řeklo opačně. A navíc čerství vzduch nikoho ještě nezabil!!
 Příspěvky 110 z 123 [Dalších 113 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.