| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Kde se berou násilníci?

 Příspěvky 110 z 37 [Dalších 27 >>]
petra
  • 
19.10.2008 23:07:29
Maximálně s Vámi souhlasím, zkušeností jsem došla ke stejnému jako Vy...rady typu trpělivě vysvětlovat mnohokrát selžou, dítka si z rodičů nic nedělají, pak z nich rostou agresivní jedinci, bez empatie. Petra
Eliška
  • 
16.5.2007 23:11:09
Vážená paní,
nemohu jinak,než s vámi souhlasit,přesto budte ráda,že takové dítko doma nemáte.To byste ho totiž musela umlátit a pak by na vás navíc zavolali sociálkiu.Pokud se dítě takto projevuje,odborníci ze všech knih a koutů vám radí být trpěliví a zachovat pozitvní přístup...je to opravdu rozporuplné a člověk se v tom lehce ztratí..každopádně nekonečné tolerování vede jen ke zhoršování problému..tak kde jsou ty hranice,povězte mi?
  • 
16.5.2007 23:03:43
Děkuji za ta slova!Od září bojujeme s ubližováním ve školce,dokonce slovně vyhrožuje uitelce..Nepomáhá nic,nepomáhají knihy,nepomáhají odborníci..a nepomáhá všude doporučovaný láskyplný přístup..je to bohužel tak.Dítě potřebuje pevné hranice,potřebuje lásku a podporu,ale potřebuje pochopit realný svět a jeho pravidla.Dnes nám bylo doporučeno změnit MŠ,rodiče ostatních dětí už stojí v zástupu a to peklo nepřeju nikomu..ale vy ho jistě všichni znáte..Je těžké najít ty hranice,ale je to na rodičích,aby je dětem ukázali.
28.5.2005 2:24:04
Ahoj Pavlo,

asi bych malého agresora pevně chytla za ruku a řekla mu důrazně, že se to nedělá, že to toho druhého bolí, podívej - pláče apod. To u vás zřejmě nestačí, takže bych ho na chvíli vyřadila ze hry, posadila ho, event. s ním úplně odešla ze hřiště. Hlavně je potřeba ho hodně hlídat. Znám ze hřišť děti, které tohle dělají a rodiče "nic nevidí".

Moje děti byli vždycky spíš v pozici obětí, takže osobně jsem tenhle problém neřešila, ale např. když malý utíkal ze hřiště, dvakrát jsem ho okamžitě čapla, strčila do kočárku a domů. Pak už to nedělal. To mu byly 2 roky, já byla těhotná a nemohla jsem moc běhat a kousek za vrátky hřiště byla silnice. Nebo jedl, event. házel písek - nebudeš si hrát v pískovišti. Šup s ním ven z písku. Boucháš někoho hračkou, nebudeš si s ní hrát. Samozřejmě, že je třeba připravit se na odpor, řev a scénu. A hlavně zůstat v klidu!!! Když se naši kluci začínají trošku pošťuchovat, poradím jim, ať se pohladí - 2letému řeknu, ať bráškovi udělá "malá" a jde to, tzn. je dobré vždycky dítěti nabídout alternativu. A pochválit, když se chová hezky - něco půjčí, pohladí kamaráda apod.

Držím palce, ať to zvládnete.

Štěpánka

PS. S jedním takovým dvouletým agresorem jsme svého času "přerušili styky". Můj stejně starý syn se ho bál a jeho maminka je taková až moc hodná, bylo jí ho líto, když ho potrestala. Když třeba druhé dítě píchl do oka, nebo kousl do tváře, plácla ho přes ruku a pak ho hned začala utěšovat "ťuťuťu ňuňuňu, to nemůžeš". Plácání já vůbec nedoporučuju, zejména v tomto případě, ale je to věc názoru, nejsem odborník.
  • 
27.5.2005 15:36:42
Mám podobný problém s 2,5 letým synem.Naučil se po mně ohánět rukama, strká do menších dětí, které chce nejprve pomazlit a když se dítě brání, tak jej zmáčkne nebo do něj strká.Často mě tahá za vlasy, i když mu neustále vysvětluju, že to není pěkné chování. Zvolila jsem i plesknutí po ruce,ale nepomáhá to.To samé s hračkama, buď si je s láskou nosí až do postýlky, nebo s nimy vyloženě tříská o zem.Dostává záchvaty vzteku, kdy s ním nejde hnout. Plesknutí na zadek zde vůbec nezabírá. Je to ještě horší.Snad jediný pokrok jsem zaznamenala z hrozby vařechou.To ze strachu poslechne, ale nechci vychovat ustrašené dítě.Ale zas na druhou stranu, jsou zřejmě děti které potřebují přísnější režim a pevnou ruku. Poraďte.Děkuji
  • 
17.11.2004 2:09:56
Měl jsem na mysli skutečně knihu Emoční inteligence - Goleman Daniel, vydanou 1997 nakladatelstvím Columbus, ISBN 80-85928-48-5. Knihu "Práce s emoční inteligencí" od téhož autora jsem ke své újmě doposud nečetl, podle názvu však soudím, že zatímco těžiště knihy "Emoční inteligence" bude v uvedení do problematiky, kniha "Práce s emoční inteligencí" bude spíše zaměřena na aplikaci znalostí z této oblasti.
  • 
17.11.2004 1:16:33
hledala jsem Vámi doporučenou knihu a našla jsem pouze stejný titul ale jiného autora a od Daniela Golemana knihu-Práce s emoční inteligencí. Můžete mi prosím odpovědět zda jste měl na mysli právě tuhle knihu. Děkuji
Andrea
  • 
17.11.2004 0:30:59
Vite, ono to neni tak jednoznacne. Kdyz maminka svemu diteti nic nerekne, tak tim dava navod druhemu diteti. Jak mam vysvetlit svoji holcicce, ze druha na zadek nedostane, dokonce ji nikdo nic nerekne a ja ji vynadam, protoze tohle se opravdu nedela - kde bychom byli ... Nekterym maminam je uplne jedno, kdyz jejich dite pere druhe, ale kdyby to bylo obracene, to by se jim nelibilo.
Tom, 2 děvenky
  • 
15.11.2004 7:26:32
V poslední době je na trhu velké množství různých knih, které slibují recepty takřka na všechno. Mezi těmito knihami se takřka ztrácí publikace, které jsou opravdu kvalitní. Doporučil bych knihu Daniela Golemana "Emoční inteligence". Mezi jiným odpovídá i na otázku "Kde se berou násilníci". Částečně na to odpovídá i statisticky prokázané zjištění, že většiny trestných činů mladistvých se dopustili děti, které dětství prožily v dětském domově. Naše legislativa se naneštěstí zaměřuje na postih následků (snížení věku trestní odpovědnosti mladistvých) místo na skutečné řešení problému, jehož nedílnou součástí by měla být výchova k rodičovství stejně jako zajištění rychlého umístění těch dětí, které jejich rodiče nemohou či nechtějí vychovávat, do "náhradních" rodin. Z pohledu rychlosti vývoje dítěte může totiž každé prodlení v rozvoji citového života způsobit nevratné doživotní následky.
Šáry
  • 
11.11.2004 23:44:51
Tome,

to je moc zajímavý...
 Příspěvky 110 z 37 [Dalších 27 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.