| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Když se z porodu stane drama...

 Příspěvky 110 z 66 [Dalších 56 >>]
Martinka:o)
27.4.2010 17:04:07
Já si myslím, že hlavní je to, že jsi ty i Markétka v pořádku. To je podle mě úplně nejdůležitější.~:-D
23.2.2005 18:07:30
Klistyr se driv se daval pri vsech operacich bricha zvlast jeho spodni casti. Ted jsem byla na operaci se dvema spolupacientkami, ktere byly na laparoskopicke oper. zlucniku a kterym dali jen cipek. U jedne se z laparoskopicke operace vyvinula celkova a mela velke problemy protoze se ani pres predem dane cipky nevyprazdnila.Upozornuji ze zastava strevnich pohybu -paraliticky ileus je pri uperacich bricha bezny, ale behem nekolika dohin po operaci se strava zaserozhybou a je vse v poradku, ale pokud k tomu nedojde, je dlouhodoby pooperacni ileus jedna z velice zavaznych pooperacnich komplikaci, ktera se casto dostavuje prave pokud neni pacient pri oberaci spodnic casti bricha vyparazdnen klystyrem. Jednoduse ke snizene peristaltice strav se prida jeste silna zacpa a je o problemy postarano. Ja byla na hyterectomii a protoze s tim mam problemy pozadala jsem o dva klystyry, protoze ten prvni prilis nezabral. Tam na dukladnem vyprazdneni naopak trvali, takze to nebyl muj kapric, neco na zpusob: Co s nacatym vecerem? Dam si jeste jeden klystyr:-))) Mohu rict, ze jsem byla stastna jak blecha, protoze treti den po operaci bylo vse jak ma byt. Upozornuji, ze jsem videla nekolik pacientek, ktere mely prave pooperacni ileus, ktery se zmenil z kratkodobeho na dlouhodoby a mely velike potize. Proste klystyru bych se nebranila, mam za to, ze ma velmi dobry ucel, pri operaci, i pri porodu.
dáda
  • 
23.2.2005 17:33:30
A kdy byl váš porodník naposledy fyzicky u porodu, že si troufá hodnotit něco, u čeho nebyl přítomen???
Jinak samozřejmě gratuluji ke zvládnutí toho všeho a přeju miminu hodně zdraví.
27.11.2004 21:19:07
Nejsem teda porodnik a presne vecem nerozumim, ale v knihach od nekolika porodnich asistentek jsem cetla, ze prave propichnuti vaku blan vede k tomu, ze rychleji nez hlava detatka do porodnich cest sestoupi pupecnik, pripadne se omota kolem krku. Tim se zbrzdi/zkomplikuje porod a jsou pak nutne vsechny dalsi zachranne akce.
Navic tim propichnutim hrozi zavedeni infekce atd. atd.
Jana,syn Tomášek, 11měsíců
  • 
27.11.2004 11:28:27
Náš chlapeček Tomášek se narodil ve 30. týdnu těhotenství.I náš porod byl neskutečné drama.Těhotenství jsem měla naprosto ukázkové.Dalo by se říci, že skoro podle knihy.Až na ten den, na který do smrti nezapomenu.Toho dne odpoledne mi najednou začaly kontrakce asi po minutě.Vůbec jsem nevěděla co se děje.Celá ubrečená jsem se ploužila po obývacím pokoji a nevěděla co mám dělat.Bylo mi straně špatně, kontrakce byly neskutečně silné a když už začaly bolesti v tříslech, začala jsem tušit, že asi rodím.Byl to pro mě strašný šok.Manžel byl v práci, takže mě do nemocnice odvezl bratr.Za chvilku dorazil i manžel a vůbec jsme se nemohli vzpamatovat z toho, co se děje.Na Bulovce mě vyšetřili a byla jsem otevřená už na 8 cm.Záchranka mě rychle převezla do porodnice U Apolináře.Takový strach jsem snad nikdy nezažila.I když mi byly tlumeny kontrakce, uz nešlo dále čekat.Museli mi píchnout vodu.Od té chvilky se strhlo neskutečné drama.Trvalo to asi 15 minut.Proud plodové vody omotal miminku pupečník kolem krku a vyhřeznul ven.Protože jsem trošku z oboru, bylo mi jasné, že to není normální.Naštěstí byli lékaři naprosto úžasní a všechno zvládli.Nemohli jsme uvěřit, že už je Tomášek na světě.Bylo to všechno tak strašně rychlý.Vážil 1500g.Ale pro nás to byl ten nejkrásnější vánoční dárek na světě.Byl naprosto zdravý a nyní by na něm nikdo nepoznal, že je nedonošený.Všechno úžasně dohnal.Zatím to byl ten nejhorší den v mém životě.Doufám, že už takový porod nezažiju.Chtěla bych moc poděkovat lékařům v porodnici U Apolináře, sestřičkám a prostě všem, kteří se o nás starali.Hlavně o Tomáška.A také svému nejúžasnějšímu manželovi.Bez něj bych to zase nezvládla já.
Milada.
14.4.2004 21:35:19
Karamelko,

no zírám :-)))

1. už jsem si ani nepamatovala, o co v diskusi šlo, musela jsem si to projít znova :-)) to víš, jak tak celej den sedím v tom Domácím lékaři, tak mám zřejmě počáteční sklerózu :-))

2. za svými tehdejšími příspěvky si 100% stojím

3. nevím, zda někoho zajímá 3/4 roku starý článek a reakce na něj :-)

Milada
14.4.2004 21:17:23
Ty se prostě nezapřeš! Určitě si celej den listuješ v "Domácím lékaři" a potom s tím opruzuješ na netu. To snad dá zdravej rozum, že když má někdo v rodinné anamnéze nějaký zdravotní problém tak si ho v těhotenství pohlídá, nebo si myslíš, že jediná zodpovědná matka na téhle planetě si Ty?
25.7.2003 17:02:12
Milá Lionko,
v Vašem vzkazu není patrno jestli jste maminou nebo ne.
Dovolila bych si řici, že ne. Jsem na rizikovém těhotenství, po odběru plodové vody jsem s manželem čekala více jak měsíc v hrůze jestli naše miminko bude
"v pohodě". Máme štěstí JE!
Také na otázku jaké je moje těhotenství odpovídám skvělé. I když je to otázkou, měsíc hruzy nikdy nezapomenu.
Zcela chápu maminky, které mají zdravé mimčo a řeknou, že to byl přirozený porod i když po velmi těžkém a komplikovaném porodu. Přijde mi poměrně PŘIROZENÉ, že lekař udělá vše aby pomohl mimču i mamině. Zdá se Vám přirozenější když se roztrhnete a poraníte i jinou oblast než když Vám asistentka pomůže. Trvala byste na "prirozeném" porodu i za cenu života...?
Kačena
  • 
20.7.2003 22:39:57
....zatímco kdyby maminku nenastřihoval, mohlo se miminko tlačit na svět ještě hodinku, pěkně se přitom přidusit a spokojeně si prožít svůj život dítěte postiženého DMO, že?
Šárka,40.tt
  • 
14.7.2003 10:15:23
Ahoj Milado,v tom s tebou samozřejmě souhlasím,já jsem dostatečně nezdůraznila že to je v případech kdy skutečně nejsou žádné problémy.Já jsem celých třicet let zdravá jako ryba,přítel také,v rodinách také žádné problémy se zdravím nejsou,své těhotenství já osobně skutečně považuji za bezproblémové,takže stresovat se tím co by kdyby opravdu nemám zapotřebí.Samozřejmě že kdyby například v rodině byla alergie,Downův syndrom nebo cokoli jiného,tak bych také k tomu nebyla netečná.Smůla je že ne každá maminka má to štěstí aby své těhotenství prožívala naprosto beze strachů,a bohužel se rodí víc a víc dětí s různými většími či menšími zdravotními obtížemi.Mám termín pozítří,samozřejmě si přeju jako všichni,aby miminko bylo zdravé,ala rozhodně nemyslím již nyní na to,že by mohlo mít všechny nemoci které se dají v lékařském slovníku najít.Pokud by mimískovi něco bylo,tak se prostě budu muset situaci přizpůsobit.Ale proč se tím mám stresovat předem,když nevím,zda taková situace nastane?A všem vám přeju jenom zdravé děti.
 Příspěvky 110 z 66 [Dalších 56 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.