| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Zkušenosti novopečené maminky

 Příspěvky 110 z 115 [Dalších 105 >>]
Altara + 2
3.1.2010 15:11:39
No páni, tohle bych nechtěla zažít, jsi hrdinka, divím se, že jsi se vůbec rozkojila ~n~... Pravděpodobně jsi mléko ztratila kvůli špatné psychice, i když znám případy, kdy mámy byly vpohodě, všechno jak má a třeba do týdne bylo mléko pryč ~;((.

Já jsem rodila 20.9.2009, teď je broučkovi 3,5 měsíce a i když pořád kojím, už musíme dokrmovat 3x denně, vždycky ráno, poledne, večer :-). Prostě po 3. měsíci začal malej řvát hlady, musela bych ho kojit skoro neustále a to se prostě nedalo... No a když přestal přibývat (a do toho jsem prodělávala parádní zánět prsu), holt jsem odšoupla předsevzetí kojit plně minimálně do konce 6. měsíce... spokojený dítko mi za to stojí.

Nevím, ale zdá se mi, že dneska je podpora kojení tak velká, že jsou mámy (a hlavně prvorodičky) tak "nabuzený" představou o tom, že dají dítěti to nejlepší, že se jim to potom nemusí povést - prostě čím víc a urputněji chceme, tím hůř to (jak na potvoru) jde ~y~.

A mmch k těm porodnicím - taky jsme všechny vážily jak blázni, sestry na odd. šestinedělí na tom přímo bazírovaly. Na tohle nevzpomínám ráda, myslím, že ženská po porodu by si zasloužila víc klidu na sžívání se s mimčem, než neustálý běhání k váze a zpátky. No co, teď jsme doma a můžem si všechno dělat podle sebe, no ne? A příště to přežijem už líp, když budem vědět co a jak ~z~. Držím palce.
3.1.2010 1:48:24
Není pravda,že by se v porodnicích miminka už nevážila,alespoň v porodnici v Nymburce to tak pořád funguje-na každém pokoji je váha,maminky mohou kontrolovat,kolik toho deťátko vypije-je to z důvodu,když miminko nepřibývá a tak nějak pro kontrolu,jestli se vyloženě nepřepíjí.Samozřejmě mezi váženími nesmí maminka dítě převlékat ani přebalovat-jinak nezjistí správný výsledek.Tzn:miminko před kojením nejdříve přebalit,pak zvážit,nakojit a opět zvážit-nebo:zvážit,nakojit,zvážit a pak teprve přebalit.Já i přesto,že jsem měla žrouta-našeho Vládika-nar.9.8.2009,měl 54cm a 4,2kg,přišla jsem o mlíčko těsně před koncem šestinedělí a to jsem mu chtěla dát jen to nejlepší,přikládala jsem,jak to šlo,kolikrát jsem si mezi kojeními došla sotva na WC a už zase řval...pořád jsem pila čaje na podporu kojení,gravimilk,dávala jsem si vlažné obklady-všechno hned jak jsem přišla domů z porodnice...Houby platné ~;(( plánovala jsem si,jak bych chtěla kojit alespoň do 6-8 měsíců,bohužel jsem nekojila ani do ukončených 6 týdnů.Myslíte,že to bylo stresem a vyčerpáním-měla jsem totiž hodně ošklivý porod...ani nemůžu popsat detailně,dodnes mě to děsí a mám z toho noční můry,tak alespoň heslovitě-vyvolávali mi porod,rodila jsem 2 dny-resp.43 šílených hodin než jsem šla na sál,rvali ho ze mě,potrhaný vnitřek-v celkové narkóze mě hodně šili,3 hodiny jsem ležela v jedné poloze-klasická porodní,jen už pak ne nohy ve třmenech-od toho doteď v háji záda a kyčle,jak mám kojit mi ani nikdo neukázal-a to mám 1,dítě...no je fakt,že té 16leté holčičce,co měla o den starší mimi to ukázali :-)...na mě se každý vybodl... ~;(( Asi bych ve dvaceti měla prý mít všechno zjištěný,tak se se mno nikdo nepáral.Naštěstí jsem vyhrabala v dárkovém kufříčku brožurku-i na kojení existují jisté návody a na zbytek přišla už sama.Každá jen trochu citlivá žena,která se stane matkou,tak ví,co její dítě potřebu
Renata
  • 
6.9.2007 9:10:59
Myslím,že nějaké rady jsou zde i zbytečné. Každé miminko je jiné a každá máma je jiná.Je prostě na vás,jak to či ono uděláte.Mně taky pořád tchyně a babičky radily,že za nich se to dělalo tak či onak a já že to dělám špatně.Nemyslím si.Dělala jsem všechno podle sebe a ted mám krásnou šestiletou dceru,která nemá problémy ani v kolektivu,ani s jídlem ani s nemocemi.Myslím,že dobrá rada neuškodí ale nic se nemá přehánět.
19.2.2007 20:18:56
opravdu super musím si to pamamtovat abych zas nedělala stejné chyby které jsem si po přečtení článku uvědomila. :-)
akvabela
29.9.2005 20:05:37
Ahoj Andreo mockrat dekuji za Tvoje pojednani. Po jeho precteni jsem uz trosku klidnejsi. Jsem v 5 mesici tehotenstvi - prvniho a s detmi nemam vubec zadne zkusenosti. neustale se me znami ptaji jestli se tesim a jestli uz mam to a tamto... Ja nemam vubec nic a vzdy kdyz mi nekdo da nejaky seznam vybavicky, spis se mi z toho udela nanic a nechce se mi to nejak resit.Kazdy seznam je totiz jiny a zasla jsem do prodejny s kojeneckym zbozim a prodavacky me zahltily nemoznym mnozstvim vyrobku, bez kterychh se miminko neobejde, ze jsem zatim vzdycky utrekla:) Zatim pracuju a myslim, ze je to pro me lepsi - mam jine starosti, manzel je take zvykly resit vse 5 min po 12,takze jsme zatim v pohode. Jenze pak mi (temer denne) zavola mamka a zacne tvrdit ze nemam cas.... no akorat se vzdycky nastvu, tak me Tvuj clanek docela povzbudil, protoze v nem najdu prakticky vse co asi vazne budu potrebovat. Jeste jednou dik Iva
Lucka
  • 
27.8.2005 22:56:47
Když jsme ještě měli starou koupelnu, bývalo tam občas dost zima, proto jsme si dotápěli různými topítky. Vystřídalo se jich tam několik, ale všechny byly založeny na foukání teplého vzduchu podobně jako fén. Když jsem se ve vaně mokrá postavila a neprozřetelně se dostala do proudu teplého vzduchu, tak si možná dovedete představit, jaká mi byla "kosa". Lituju tedy miminko, které je vytaženo z teplé vaničky a nemilosrdně ofoukáno teplým vzduchem. Fyzikální zákony jsou nemilosrdné a já se divím, že si malá nechala celou proceduru líbit a neječela jak na lesy. Taky se mi zdá, že osušení normální osuškou nemůže nijak škodit a navíc se mi to zdá "humánnější".
misa
  • 
29.7.2005 20:41:09
Betusko, zachovej rozvahu, tezke to neni! :) Trebaze se tvrdi, ze clovek je tvor socialni a peci o mladata se musi ucit odpozorovavanim ci jinak, za sebe tvrdim, ze instinkt a selsky rozum jsou nade vse! Druhou cast porodniho kursu o peci o dite a kojeni jsme neabsolvovali, protoze jsem mezitim porodila. V porodnici na nas nemeli cas, takze vysvetlovani bylo minimalne. Presto automaticky vis, jak uchopit miminko (jedina zasadni vec je nenechat se vystresovat "radami a varovanim" a ridit se instinktem), sama nejlip zjistis - oba zjistite - jak je to s kojenim (krome doporucovanych poloh se nam casem osvedcily i nektere naprosto silene :-) ) a kdyby ti do toho nikdo nemluvil, budes sama behat k miminku, kdykoli zaplace a davat mu jist, kdykoli si rekne, coz je podle mne to nejlepsi. Moda ohledne vychovy deti a pece o kojence se meni, ale to zakladni zustava... Dceri je ted pet mesicu a prezila i mou "flinkavou" peci zcela ve zdravi a dokonce i v lepsim rozmaru nez deti matek uzkostlivek.
Take jsme nemerili vodu na koupani, vzdor radam z porodnice (dite ma nizkou vahu, kojte po dvou hodinach!), pediatricky (kojte po trech hodinach, ne casteji, at se poradne naji) i nemocnice, kam jsme jeli s kolikou (kojte minimalne po trech hodinach, at to staci stravit) jsme kojili, kdykoli si dcera rekla - tak zhruba kazdou hodinku :-) a boleni briska se upravilo samo, stejne jako vaha. Prvni tri mesice dcera odmitala lezet v postylce nebo v kocarku, tak se proste tri mesice nosila nebo chovala (rada z porodnice: deti se nechovaji! mazlete se s nimi, kdyz lezi v postylce!) a az pak zacala ocenovat soukromi postylky nebo rozhled v kocarku. Stejne tak nechtela spat sama, takze se mnou casto spala v posteli (zalehavani deti neni sice mytus, ale i u zvirecich maminek, ktere maji tech drobecku sest sedm, se stava jen vyjimecne a jen prvorodickam... a hlavne, kdybych toho sveho temperamentniho petikiloveho drobecka zalehavala, nepochybne bych si vsimla :-) ). Take bychom meli kojit az do konce sesteho mesice - ja bych rada, ale dcera zacala loudit jidlo (bez toho, ze by ho predtim byla ochutnala), takze v tomhle rocnim obdobi spokojene ozuzlava oloupane merunky (pochopitelne toho moc nesni) a mixovanou mrkev... a tak dal. Hlavni vec je spokojene miminko a trendy ve vychove, vyzive a peci o deti neni sice od veci znat, ale taky je potreba mit na pameti, ze se casto meni.
Takze: NE, neni to tezke! :-)
Tara
  • 
29.7.2005 16:37:51
Ja jsem spala v podprsence asi tri tydny a dost me to obtezovalo. Pak mi manzel rekl "no a co, tak az prestanes kojit, koupime novej polstar" a spala jsem dal uz bez ni. Manzelovi se to tak taky libilo vic :-)
(Spim na brise, takze jsem pod sebou na polstar louzicky delala.)
Eva K
  • 
29.7.2005 16:17:29
Možná když se ty očistky nechají ve vložce v tomhle vedru, je to jen otázka času.. Eva
pawliczka rasa2 +5mbrisko
  • 
13.7.2005 19:22:48
tak to si mileno delas srandu ze neexistuje natravene a nenatravene mliko v zaludku ditete interval 2 hod je skoro presny time za ktery maly jeste ne uplne pripraveny detsky zaludek zvladne mleko zpracovat at jde o mleko materske nebo umelou vyzivu takze mene agrese k prvorodickam a vice pokory mnohonasobna matko nejsi jeste mozek lidstva.
 Příspěvky 110 z 115 [Dalších 105 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.