| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Mé předporodní peripetie - doplněno o porodní a poporodní část!

 Příspěvky 110 z 347 [Dalších 337 >>]
petra
  • 
5.8.2012 19:59:01
PA u porodu doma je neplacenna pojistovnou, takze kdyz chci rodit doma s jeji pritomnosti, tak snad mam na to ji zaplatit, jinak budu bud rodit doma bez ni nebo v porodnici... to s tim uctem je snad spatny vtip, ne?
Lenka
  • 
6.8.2008 16:51:30
nezodpovědná pipina, která má ještě tu drzost na net hodit svoje číslo účtu na úhradu její lehkomyslnosti.... kdyby se miminu fakt něco stalo - na koho to asi svede? a ona si myslí, že je hrdinka. svoje ego povýšila nad bezpečnost dítěte...
Misa
  • 
28.3.2004 16:32:51
Mila Johanko,
souhlasim naprosto se vsema co te odsoudili, protoze to je takova nezodpovednost, ktera opravdu hranici s fanatismem. Zajimalo by me jestli by jsi svuj pribeh uverejnila kdyby se s mimcem nebo s tebou stalo. Rodice kteri se snazi o miminka leta nebo je ztratili jsou myslim dost v soku protoze vedi ze by toho maleho drobka nikdy nevystavili takovemu nebezpeci. Nekdo tady psal ze kdyby nebyly takovy lidi jako Johanka a neudelali neco pro to aby sel pokrok dal tak bychom jeste dnes verili ze zeme je placata. Ja ale takhle nepremyslim a mimojine ve stredoveku se za tyhle nazory veselo!? Neni snad pravda. Nemusime i v dnesni dobe ztracet zivoty abychom neco dokazali. Myslim, ze jestli chce Johanka a vy kteri tohle podporujete, udelat neco jineho nez rodit doma za kadou cenu. Ja proti porodum doma nic nemam. Naopak myslim ze pokud zena chce rodit v kruhu rodiny a ma k tomu asistentku ktera ji hlida a miminko osetri po narozeni melo by ji to byt umozneno. Odsuzuji vsechny tupe hlavy ktere tohleto muzou ovlivnit a neudelaji to. Je videt ze jsem jeste velmi zaostala spolecnost, ktera misto toho aby delala neco pro lidi tak se je snazi umlcet. Nekdy se stydim ze jsem Ceska, ziju sice uz 3 rokem v zahranici ale nehodlam tady zustat. Cechy jsou pro me domov a vzdy byly ale tohleto jsou veci ktere me deptaji a od zdejsich zdravotniku by se meli nasi ucit!!!! A nase vlada by jim mela poskytnout financni ohodnoceni, ktere si zaslouzi. Berte to tak ze pokud ve vlade a na mistech ktere rozhoduji nebudou opravdu "lidi" tak se toho pokroku dockaji nejspis az nasi vnuci. Johanko napis aspon jestli tahle peripetie a nervy v prubehu tehotenstvi prinesli nejake ruze. Mam na mysli jestli se neco hnulo aby zeny mohli rodit doma za asistence. Hezky den a zdrave deti. Misa
Inka
  • 
27.3.2004 14:12:31
Souhlasím,já také nechápu čemu tleskat.Johana je nezodpovědná osoba,která by asi těžko vysvětlovala svému dítěti,kdyby bylo poškozené,díky tomuto porodu,že maminka měla výhrady k porodnicím a chtěla být v domácím prostředí...A mimochodem,nechá-li se nějaká prvorodička tímto inspirovat a ,,něco,, se stane,co budou vykřikovat propagátorky porodů doma ?
Jistě,že má každá žena právo volby,ale kdo se ptá děťátka ?
Inka
  • 
27.3.2004 13:50:27
Johana by měla děkovat bohu ,že přežila ona i dítě bez komplikací,je to naprosto ......
Marie
  • 
23.3.2004 15:16:02
Ta paní je vážně divná!
Zuzka, 26 let
  • 
22.3.2004 19:10:11
Johanku obdivuju. Ačkoliv sama bych pro svůj porod spíše než domácí prostředí zvolila nějakou vlídnou a normálním porodům nakloněnou porodnici (co kdyby...) - pokud tady takovou nějakou vůbec máme - jsem dost daleka toho, abych někomu bránila v tom, aby rodil doma. Sama můžu mít jiný postoj, ale vážně bych se nikdy nesnížila na úroveň těch, kteří se tady do "domorodek" tak obouvají a ohánějí se lacinými silnými slovy a nepodloženými pseudoargumenty. Ať si každý rodí kde chce, ne? Maminám, které chtějí rodit v porodnici, v tom přece nikdo nebrání, ne?
Je ovšem pravdou, že tady v ČR jsou maminám-domorodkám házeny pod nohy, z nevímjakých důvodů, klacky, ba přímo klády. Takže rodit doma v civilizovaných zemích je normální a v pohodě, ale v ČR je to asi fakt zatím hazard. Nikdo vám nesmí pomoci, když se vám něco nezdá a dojedete do porodnice, dostanete ještě vynadáno a chovají se k vám jako k nějakému zločinci. Nepochopitelné. Je to zvůle.
Četla jsem i o výsledcích nějakých výzkumů, podle nichž dochází v domácím prostředí k mnohem nižšímu počtu komplikací. Jen by mě zajímalo - nejsem z oboru - jak je to v domácím prostředí třeba s patologickými rotacemi hlavičky plodu při průchodu porodními cestami? Pokud vím, tak asynklitismus je indikací k císařskému řezu. Dochází k němu doma také v méně případech? Čím je vůbec zapříčiněn? Maminka bez pomoci PA jej asi sama těžko pozná... a pozná jej PA?
Myslím, že pokud by k němu došlo a maminka by byla bez odborného dohledu, dítě by na to mohlo doplatit...
mamka dvou dcer
  • 
22.3.2004 18:29:49
Málokdy píši do diskusí,ale tento článek mě nadzvedl,to je vážně tak odvážná nebo šílená?
To je pořád právo na svůj klid a ty strašné porodnice atd.,ale co to dítě,to se nemůže bránit,ne?
Katka
  • 
22.3.2004 17:51:14
Johanko,co kdyby tvoje miminko zemřelo tvojí vinou,že jsi nebyla v péči lékařů včas?Vyčítala by sis rozhodnutí,dle mého názoru nezodpovědné?
A kdyby se nechala inspirovat nějaká jiná matka a rodila doma,protože četla takové báječné články o porodu domu...I kdyby zemřelo jedno jediné dítě /matek by to byla vina,ale dítě se rozhodnout nemůže/,tak by všechny ty ,,domácí rodičky,, říkaly,co ?,??

Zuzana
14.1.2004 21:44:53
Johanko, jste statečná žena. Obdivuji vás, hlavně to, s jakou trpělivostí a vytrvalostí jste po celé těhotenství obesílala a obíhala všechny možné instance a nedala se odbýt a stála si za svým. Situaci v Čechách nemá cenu nijak komentovat, ale vy jste boj s větrnými mlýny nevzdala a vyhrála:)
Já osobně jsem srabík, o porodu doma vůbec nepřemýšlím, ačkoliv jsem zdravá, ale přítomnost odborníka mi dává pocit bezpečí (i když, soudě dle spousty strašlivých zážitků z českých porodnic, které jsem si tady už přečetla, jde o pocit bezpečí dost imaginární a zmíněný odborník je někdy odborníkem spíš v uvozovkách...)
Souhlasím s vámi, vše je o lidech a rozdíly jsou jen v postojích...
 Příspěvky 110 z 347 [Dalších 337 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.