| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Deníček atopického dítěte aneb Máme doma ekzém 2

 Příspěvky 110 z 108 [Dalších 98 >>]
  • 
1.7.2015 19:23:28
Dobry den potrebovala bych radu cim mazat atopicky exem dcera 2 roky 7 mesicu a ma ho jen na zadecku ale hodne dekuji za rady
M. Nováková
  • 
9.12.2012 18:54:29
Dobrý den,
chtěla bych se podělit o svou pozitivní zkušenost v boji proti atopickému exému u miminka. Hledala jsem na netu informace a diskuze a našla i tuto stránku. U jedné z odpovědí jsem našla pozitivní reakci při užívání koenzymu Q10. Došlo mi, že já ho vlastně taky po porodu cca 3 týdny brala proti únavě a malá měla čistou tvář i tělo. Pak jsem ho nějak dobrala a malé se udělal atop. exém v obličeji. také jsme zkoušeli leccos, vyměnit dokrm UM za hypoalergenní, vynechat z mé stravy mléko, čokoládu, alergeny atd. byli jsme i na kožním a zlepšilo se to, ale ne zcela. Tak jsem nyní zkusila 3 dny brát Q10 a zdá, se že zafungoval velmi dobře. U malé by již nikdo tento exémek nehledal. Věřím, že to má nějakou spojitost a přechází to do mého MM. Brát při kojení se dle informací normálně může.
myslím, že ani nebude vadit, když nyní občas "zhřeším" a dám si trochu mé oblíbené čokolády, protože nějaká moc striktní dieta není nic moc pro mě :-) Tak tedy děkuji a také doporučuji vyzkoušet. Já ho beru 30mg denně v tobolce (ta obsahuje i olej, je totiž rozpustný v tucích), např. po obědě. tak tedy díky a konečně po pravdě řečeno vidím nějaký ten přínos v kojení a je mi motivací v něm i pokračovat, dosud jsem o něm přes všechny ty informace měla často pochybnosti.. :-)
  • 
17.8.2012 14:41:25
Marne ji take hledam .Kdybyste vedela napiste prosim odkaz nebo email. Dekuji z.
Lenka a Kubík 4 roky
  • 
21.3.2012 21:22:51
Malýmu se udělal atopický ekzém v prvním měsíci, pani doktorka nám hned nasadila mastičky ale nemělo to valný účinek, jsem spíše zastánce přírodní léčby a tak jsem zavolala sestře která chodí k nějaké bylinkářce v Praze a ta jí poradila ať malého koupu v odvaru ze leněného semínka, 1pol.lžíce na čtvrt litru vody,svařit a nechat 15min.louhovat a nalít do vaničky kde se koupe a umýt ho v tom,samozřejmě bez použití mýdla, do týdne bylo vidět zlepšení a do dvou měsíců se toho zbavil úplně. Jakmile se mu sem tam někdy něco začne na tělíčku objevovat zase nasadím lněné koupele a za pár dní je klid. Poradila jsem to kamarádce a té to také pomohlo, tak možná, že to pomůže i někomu dalšímu.
19.5.2011 15:06:04
Zkuste umývat ráno a večer hlínou Ghassoul-speciální hornina z Maroka a vždy vetřít arganový olej, vše najdete na webu yasminka, ten Ghassoul uchovávejte v chladu, už za týden uvidíte výsledky, skutečně, mluvím z vlastní zkušenosti, vyzkoušeli jsme kde co, všem co jsem to poradila, byly výsledky. Ale mám zkušenosti jenom s toutu přírodní kosmetikou Bio Relax, která se dá koupit na yasminka. Nic jiného nezabralo.
Po 3 dnech umývání pak nechávejte tu masku Ghassoul lokálně působit cca 10 min a pak opět umýt vlažnou vodou a větřít jejich arganový olej.Jakmi se Vám to zklidní, preventivně pokračujte každý den 1x večer. Jsem si jistá, že budete mít úspěch. Přeji brzké zlepšení.
Nela
Countrylady
6.5.2011 15:09:04
Není vůbec třeba je složitě kombinovat. Základ je prací gel - jako úplně jiný gel z drogerie. Další složkou je máchadlo - jako aviváž - tu také asi dáváte. Další složkou je bělidlo - v drogerii prodávají Vanish! A někdy se přidává změkčovadlo vody (záleží na oblasti, kde žijete) - něco jako Calgon z televize! A tak co je vlastně složitá kombinace???
Je to úplně stejná kombinace jako z drogerie, ale s výrazně odlišnými účinky! Nedráždí pokožku, šetří přírodu, Vaši peněženku a Váš čas, protože nemusíte žehlit! A pokud máte obzvlášť urputnou skvrnu, třeba od červeného vína - existuje ještě jedna složka na tyto speciální skvrny - což každý uvítá! Když budete věnovat 5 minut navíc dávkování - ušetříte hodiny na žehlení!!! Tak nevím , co je na tom složité????
Countrylady
6.5.2011 15:00:55
Téměř rok jsem byla pouhým spotřebitelem fy MISSIVA - jejích výrobků - než jsem se rozhodla, že je budu vřele doporučovat! Dala jsem si čas na to, abych zjistila jaké jsou... A s paní, která psala o výrobcích spíše negativně nemůžu v žádném případě souhlasit!
Prací program Permon je naprosto úžasný a používá-li se ještě s jejich čističem skvrn (který pratří do tohoto programu) - nemůžete neuspět! Prádlo je měkoučké - vůbec se nemusí žehlit - výrazná úspora času a peněz! A jeden prací cyklus vyjde na 5,90 - 7,30 Kč!!!! Zkuste za tuto cenu vyprat v jiných prostředcích! Záleží jestli přidáváte bělidlo a změkčovadlo vody. Navíc šetříte naši přírodu! Bez fosfátů a zeolitů! Stejně tak CELESTINA - vynikající prostředek na mytí nádobí! Tak krásně lesklé nikdy skleničky po karcinogenním JARu nebyly! Když ho správně naředím a použiji zpěňovač - takže mi na houbičku stříká rovnou pěna - ještě šetřím přípravek, který mi vydržel půl roku! Za 105 Kč prosím!!! To samé MEDIUM na sanitu - tak nádherné vodovodní baterie, čisťounký záchod a vana - to se nedá srovnat se smradlavým savem nebo domestosem, které leptají sliznice! Koupelna nádherně voní! Paní asi na vše zbytečně používala koncentráty, které se mají správně naředit! Kdo chce žít zdravě, ušetřit své peníze i přírodu - kupuje u MISSIVY!!! A lze se zaregistrovat a odebírat přímo z internetu o 30 % levněji a doveze Vám to poštovní auto až domů zadarmo (nad 1000 Kč). Tisícovku v drogerii uvalíte za dva měsíce taky a za jedy! Ale mně litrová láhev s pracím gelem vydržela skoro 3 měsíce při praní 3 praček týdně!
28.9.2010 20:03:02
Ahoj, teď už jsi asi po porodu ale chci reagovat na tvůj dotaz. Řešila jsem to taky ale v těhotenství nemůžeš dělat nic na následné alergie to nemá vliv. Zásadní je dlouho kojit, plně do půl roku života miminka a nezeřezovat přikrmy dřív než je nutné. Ozvy se napíšu ti víc o zařazování příkrmů.
Michaela Fusková
31.3.2010 21:09:23
Zdravím,přecetla sem si par clanku a zjistuji...sem ve 26t tehot.Dá se tomu nak zabranit nebo predejit aby to mimčo nemelo???Od malička trpim atopickym ex.az do tet mam ho v loketnich jamkach a na prstech,do toho asi ve 20 se mi zpustila alergie na břízu,pyl,ovoce a škrob(škrabaní brambor).Použivam oliv.indulonu,konopnou mast,excipial U Lipo,modrou indulonu a na koupani mam olej Balneum Hermal.Moc to teda nepomaha na chvili se to zklidni a zas prijde škrabaní,hlavne je to neprijemne mezi prstama aj kdyz varím.Pouzivam i rukavice a nic.Poradite mi nekdo???
Vlasta - 1rok syn,3.roky dcera
  • 
4.3.2010 22:00:06
Dobrý den,po pročítání příspěvků mám také chuť přispět troškou do diskuze. Mám dvě děti, 3roky dceru a 1.rok syna. Moje konečná zjištění jsou zatím taková...nikdo to neumí vyléčit. To vše děláme, jen proto, abychom udělali našim dětem život snesitelný. Jde o to, najít systém, jak udržet jejich kůži čistou bez vyrážky a svědění (někdo jde do hloubky..změná jídelníčku bez lepku, nikdy do bazenu atd., někdo to hasí povrchově a proplouvá, jak to zrovna jde) - já to střídám, podle momentálního odhodlání a podle síly, kterou námi exem třese. Na každého zabírá něco úplně jiného. Co jednomu svědčí, druhého ničí. Je to jedna verbež z astmatem...pohrávám si z myšlenkou, že jsme jako lidstvo nějak zapoměli dýchat a nebo už nemáme co dýchat...bud se dusí plíce a nebo kůže.
Atop-exem řešíme s dcerkou. Obě děti měli ten novorozenecký - semtam pupínek po těle. Holčička měla celý první rok pár suchých flíčů na nohách, ale lékařka se vyjádřila, že to vůbec nic není. Sice jsme pod jejím vedením najeli na opatrný start s příkrmy(jako jediní kolem sebe jsme nesměli až skoro do roka žloutek, kuřecí a krůtí maso), ale jinak jsem o exemu nic nevěděla. Škoda. Neopomíjela bych zřejmě promaštování kůže. První šílená vyrážka byla ve 4.měsících..měla obličej hrubý, jak stanová kůže. Po měsíci hledání, přemýšlení a vedení potravinového deníku jsme zjistili, že je citlivá na flanel. Nosila flanelové kalhotky na kyčle...otírala si o kšandy bradičku a my měli flanel.povlečení. Jak jsme to dali pryč, bylo to do půl dne pryč, úplně neskutečně rychle (toť příklad konkrétní alergie a konkrétního řešení). Pak dlouho nic a potom přišla největší vlna. Na přelomu podzim/zima před druhými narozeninami. Jak jsem se dozvěděla...nejtypičtější období (teď nastal příklad nekonkrétní přecitlivělosti a tudíž zatím marné hledání řešení). Dva roky dítěte a období, kdy se potí v oblečení. Suché, svědivé fleky nad lokty, pod koleny a hrubá suchá kůže na bocích,flíčky na tváři. Když se to asi týden zhoršovalo...věci jako Jarisch, konopné masti,atd. vůbec nepůsobili. Naopak, po všech to rudlo a bylo horší, šli jsme k lékařce (k jiné, první jsme opustili,protože neděla zrovna dobrá rozhodnutí). Od té doby bereme Aerius a když se přivalí vlna zhoršení a svědění, tak na noc Fenistil kapičky. Šílené, už rok žije s lékem v těle, ale bez něj by se udrbala a rozškrabala do krve.
Docházeli jsme na kožní(mastné mastě z lékárny a kortikoidy) a jednou jsme byli na skvělé návštěvě na alergologii. Na alergu nám řekli, že takhle malé děti se testují jen na jasné alergeny.., jde většinou o jídlo..vajíčko, ořechy, mléko? a teď už nevim co dalšího. Paní doktorka si se mnou asi hodinu povídala a probírali jsme, co by to mohlo způsobovat a rodinné dispozice a bylo to moc příjemné, protože jsem měla konečně pocit, že se o nás někdo zajímá a bere to komplexně. Po rozhovoru řekla lékařka, že to vypadá, že neni evidentně na nic konkrétního-jídlo- alergická, že bychom to už vypozorovali (vedla jsem asi 3měsíce potravinový deník), že je neetické takhle malé dítě stresovat odberem krve, ikdyž jen z prstu. Vypadá to na vnitřní dispozice, což je třeba vrozená větší suchost kůže...což se mi už další rok potvrzuje. Bylo nám doporučeno vyhýbat se vajíčkům, protože těch má v pečivu apod. stejně dost. Dala mi brožuru, abych se naučila pracovat s kortikoidy (nemazat málo ani moc), protože v silných útocích exému pravděpodobně neni jiné pomoci.
Už budu stručná..promazávadla, která jsme vyzkoušeli. Namíchaná z lékárny...kůže po nich hrozně rudla a otékala, tak jsme je prostě zahodila - na doporučení naší dětské lékařkya. Vyzkoušeli jsme toho víc, vždycky něco chvíli zabere, funguje to a pak to musíme změnit, protože to fungovat přestane. Takže experimentujeme. Konopné masti nás dráždili, Weleda nás dráždí...ale mladšího syna tím mažu a je to v pořádku, skvělé na opruzeniny. Bambucké máslo ujde, ale směs atopik je moc ostrá - dráždí nás, oleje...používala jsem kvalitní oleje, i bio kvalitu..ucpá to pokožku, nic moc zkušenost...oleje do koupele - kůže jí červenala. Nejlepší zkušenosti mám s Exomega tělovým mlékem - výtažky ovsa(ale kamarádce z toho popraskali ruce, také trpí na exemy, takže je to hrozně individuální!!), Eucerin 3%urea tělové mléko a mnou vyrobená mast...měsíčková v sádle...ta jediná sklidnila oteklou červenou pokožku, úplně mě to vyrazilo dech. + když je nejhůř tak těch pár míst namázneme kortikoidovou mastí, lepší, než aby se jí tam dostal zánět a hnisalo to. A taky do koupele přidávám otrubovou lázeň. Bud kupovanou nebo jsem si koupila otruby a sama si je vyvařila..je to nejlevšejší a nejpřírodnější. Přecitlivělost na oves je zjištěná zatím minimální.
Takže náš rytmus je..večer dávka Aeriusu, když to svědí, tak pár kapek Fenistilu, po večerní hygieně mažeme tělíčko tělovým mlékem od Eucerinu, sušší flíčky navíc měsíčkovým sádlem. Když je nejhůř tak bolavé flíčky mažeme pár dní kortikoidovou mastí..máme Locoid, ale měli jsme i něco silnějšího. To jsou pozůstatky z mazací histerie na začátku. Tímto způsobem jí držíme v pohodě, takže si může dopřát tolik milovanou večerní teplou vanu, občas i s pěnou ...osvědčený Radox sensitiv, vše ostatní nás masí. a víte co? voda ve veřejném bazénu jí vůbec nic nedělá, naopak mám pocit, že studená voda a otužování exemu vůbec nesvědčí. Když mejeme mýdlem, tak řadou sensitiv od Eurony, je to česká eko-kosmetika. A taky se modlíme k Bohu, aby bylo naše dítě z této"nemoci" uzdraveno a do té doby my měli trpělivost se tím zabývat. Ale jak jsem psala na začátku...takhle to vyhovuje nám, je to dlouho hledaný systém a kompromis. Vám bude pravděpodobně vyhovovat a pomáhat něco jiného.
Hodně trpělivosti a síly do hledání optimální péče pro atopické dítě. je to běh na dlouhou trať.
 Příspěvky 110 z 108 [Dalších 98 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.