| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Deníček atopického dítěte aneb Máme doma ekzém 2

 Celkem 102 názorů.
 Blanka 37 let, kluci 12 a 8 
  • 

Atopický ekzém - zkušenosti 

(9.10.2001 9:12:23)
Po přečtení článku konstatuji, že se léčba ekzému a přístupu lékařů za dvacet let nezměnila.

Jsem sama atopička od dětství s různými přestávkami, dle lékařů se mohl ekzém ztratit v pubertě nebo těhotenství, ale nezmizel.
Ekzém jsem měla nebo ještě mám v loketních a podkoleních jamkách, nad zápěstím, okolo úst, v dospělosti na rukách (mezi prsty), na hrudi a zádech( okolo ramínek podprsenky).
Po prvním léčení – 3 týdny u moře, byl klid asi 4 roky, při dalším objevení ekzému byla léčba kortikoidy ( zhruba do 24 let věku).
Po prvním těhotenství, kdy se kluk narodil s vrozenou vadou (rozštěp moč.měchýře) jsem kortikoidy vysadila a ekzém léčila bylinkovými čaji, obklady a koupeli.
Pročišťovací čaj – kopřiva, obklady – odvar z kořene lopuchu (krásně zklidní svědění).
Přesto ekzém se nelepšil a v pravidelných cyklech se horšil nebo lepšil. V době kdy jsem byla na mateřské, jsem dost s ekzem na rukách vytrpěla.
U kluka se ekzém také objevil (ve 3 měs. na obličeji) ten se zklidnil po dělané masti předepsané od pediatra, ale u něj nebyl všemu konec, protože později začal mít problémy s průduškami, docházeli jsme na alergologii ( vakcíny moc nepomáhali) a následovala diagnóza – astma.
Já osobně jsem 3 měsíce docházela do sanatoria v Praze 8,Čimicích na léčebné kůry (3x v týdnu). Po konzultaci s lékařem jsem měla předepsány masti, bylinné koupele, horské sluníčko (léčebná kůra trvala vždy asi hodinu). Setkala jsem se tam i s malými dětmi, které měli ekzém po celém těle. Přesto po této léčbě návaly svědění neustaly, konstatovala jsem, že bych musela trvale do sanatoria jezdit. Pro mne to bylo časově neúnosné.
Další léčbu( od 32 let) kterou jsem zkusila a probíhá do dnes ( tj.5 let) je homeopatie.
POMOHLA !!
Ekzém se mi na rukou zlepšil, nemám zarudlé fleky,kůže mi nepraská, nenaskakují mi puchýřky a mám cit v bříškách prstů.
Samozřejmě jsem si bláhově myslela že po jedné dávce léků ekzém zmizí, bohužel to nebyla pravda. Byla to cesta hledání jak pro mne tak i pro lékařku.Vystřídala jsem snad 10-15 druhů homeopatických léků. Na svědivá místa používám pleťovou vodu (řebříček, levandule)na obklady a zklidnění, dále krém (Dermacol – s Q10).
Kdybych měla radit jak pomoct s miminkem ,řešila bych to denními koupelemi, obklady (zmírnit svědění), promaštění ( ale záleží na kůži) buď mast nebo krém a homeopatii. Ale musí být dobrý homeopat nejlépe na problematiku dětí.
Pokud jde o léky-bílé kuličky (franc. zn.Boiron),tak se malým dětem rozpouští ve vodě a podává se v pití.
Ke vší té léčbě s miminkem hodně trpělivosti, lásky, klidu a mazlení.

Zdraví Blanka
 Mirka, Anicka11m 
  • 

Re: Atopický ekzém - zkušenosti 

(9.10.2001 21:00:13)
Ahoj Blanko,
Tvuj prispevek mi vnesl nadeji. Neustale hledam nejakeho dobreho homeopata na atopicky ekzem. Nemohla bys mi prosim pomoci? Vyzkouseli jsme jiz pilulky, ktere mely pomoct vycistit jatra a strivka,ekzem to vsak ani nepocitil.Jsme z Prahy,ale bohuzel v teto oblasti zname pouze par radoby homepatickych "lecitelů", kteri moc důvery nevzbuzuji. A protoze Anicka je mimco, nerada bych zkousela a ublizila ji vic nez pomohla.
Diky Mirka
 Blanka 37 let, kluci 12 a 8 let 
  • 

Re: Re: Atopický ekzém - zkušenosti 

(10.10.2001 9:23:37)
Ahoj Mirko,

s tou pomocí je to velmi těžké. Po začátcích s homeopatickou léčbou a prvních zklamáních jsem začala číst vše o homeopatii co jsem sehnala v knihkupectvích. Seznámila s postupy léčby a lépe jsem mohla s doktorkou konzultovat své zdravotní problémy. Např. jaká jsem náturou, co jím (na co mám chutě), jak spím, jestli mám ráda teplo nebo chlad, jaké mám zlozvyky, protože vše souvisí se vším. U mě samotné je asi problém ekzému ve špatné funkci metabolismu.
(Tím problémem se samozřejmě v minulých letech na kožních odd. nikdo nezabýval, jen jsem dostala předepsané masti a tím vše skončilo.Já jsem byla namazaná,ale ospalá – ekzém nezmizel; jako matka dětí a v domácnosti úplně nemožná a nepoužitelná).
Vrátím se k homeopatii ( jedná se o klasickou konstituční) - samozřejmě miminko ještě nemluví, ale matka ho zná nejlépe ( jak spí, jak jí , jaké má trávení-stolici, jestli je klidné nebo neklidné nebo vzteklejší, jestli je více závislé na matce nebo mu nevadí přítomnost jiných osob) To vše je nutné vědět při návštěvě klasického homeopata, nejlépe promovaného lékaře. Přesto je dobré dále používat bylinky, obklady, čaje, bavlněné prádlo.
S hledáním dobrého homeopata je to těžké. Já konzultuji zdravotní problémy s lékařkou, která měla před 5 lety homeopatickou ordinaci, ale dnes už je praktickou lékařkou pro dospělé – na děti se nespecializuje (i když mé děti léčila). Pokud jsem slyšela nebo četla, tak jsou lékaři v P-10,Vršovicích, nebo P1, Opletalova (vedle lékárny), nebo poliklinice P4, Budějovické nám., ale nemám s nimi zkušenosti.
Mé děti jsou léčeny homeopaticky, vždy když se objeví zdravotní problém zalistuji v knihách porovnám popisy léků a po konzultaci s naším pediatrem, který podporuje léčbu homeopatií a také s ní i někdy léčí, mi lék předepíše. Tzn. že nemusím docházet a čekat (dlouhé objednací lhůty) a platit za konzultaci v homeopatické ordinaci. Platím jen léky.Škoda že už půl roku nelze koupit léky bez receptu.


Zdravím Blanka
 Mirka, Anicka 11m 
  • 

Re: Re: Re: Atopický ekzém - zkušenosti 

(10.10.2001 20:14:37)
Blanko,
diky i tak za Tvou odpoved. Budu patrat dal, juknu se na ty adresy a uvidime.
Mirka
 Lenka C. 


Re: Re: Re: Atopický ekzém - zkušenosti 

(4.11.2001 7:40:57)
Blanko,
poradila bych Ti, aby jsi na volné zakoupení homeopatik zkusila jinou lékárnu. Každá lékárná to má totiž jinak zavedené - u nás najeli na počítač a také mi tvrdili, že bez receptu nelze, ale já se zeptala jinde a musím říct že : BEZ RECEPTU LZE!
 Radek 
  • 

Re: Re: Re: Re: Atopický ekzém - zkušenosti 

(19.12.2004 14:29:20)
Ahoj Blanko, jako lékárník dodám jen drobné vysvětlení: některé homeopatické léky skutečně bez receptu zakoupit lze a některé ne. Záleží na dovozci, nebo výrobci, jak se rozhodne ten který přípravek zaregistrovat - platí jen u homeopatik, u léků s chemickým složením je to poněkud jinak. Seznam volně prodejných homeopatických léků je jednoznačně dán a nemá na to vliv v jaké lékárně je chceš koupit. Pokud Ti někde prodali léky, které jsou jednoznačně vázány na recept vystavují se riziku velice vysokých pokut a dalších restriktivních opatření.
 Lenka C. 


Re: Re: Atopický ekzém - zkušenosti 

(4.11.2001 8:25:29)
Mirko,
dám Vám typ na HOMEOPATKU - napište mi na: leca@seznam.cz
Lenka
 Zdena Frohlihová , dcera 14 a syn 11 let 
  • 

Re: Re: Atopický ekzém - zkušenosti 

(16.2.2004 12:12:05)
Syn trpí atopickým ekzémem od 5. měsíce svého narození.V rodině jsme nikdy žádný ekzém neměli. Po homeopatii jsem neviděla žádný výsledek a vyzkoušené máme i různé léky i preparáty. V poslední době nám ale celkem zabírá tato kůra : 2kg mořské soli dát do vany z vlažnou vodou nechat rozpustit a na 15min. si tam spokojeně lehnout a relaxovat. Kdo má na kůži praskliny a rozškrabané ložiska tak si je předem namaže indulonou , excipialem,herbalonou s vitamínem E a nebo sádlem záleží co vám vyhovuje.Po koupeli se jemně vysušit a tence se promažeme vhodným krémem.Tuto koupel děláme každý druhý den.
Když je možnost je dobré jezdit k moři a nebo do hor.
Jedna maminka má dobré skušenosti se Solamylem.Ve vodě rozpustí 1 lžičku solamylu a tím potírá postižené místa.Oni se zatáhnou a zahojí.Ale musí se vše opatrně vyzkoušet protože každý reaguje jinak.Nám např. tato kůra nevyhovovala a její dceři pomáhala. Je dobré jěště krémy střídat a věřit,že vše dobře dopadne. Ahoj Zdena
 Ennywan 


Re: Re: Re: Atopický ekzém - zkušenosti 

(16.2.2004 13:19:32)
Mila Zdeno,
rada bych Vas poprosila, abyste mi podrobneji popsala prubeh lecby homeopatii - jak probihalo vysetreni u homeopata, jak dlouho jste se takto lecili, jestli jste uzivali vic homeopatik najednou atd. Abychom to v teto diskusi nerozebirali, muzete mi to poslat na mail: albi.vs@seznam.cz nebo prispet do diskuse o homeopatii na http://www.rodina.cz/scripts/detail.asp?id=3591 nebo http://www.rodina.cz/scripts/diskuse/novep.asp?z_podkategorie=no&id=1046
Diky.

Pokud neni lecba homeopatii uspesna, muze to byt z nekolika duvodu. Vice se muzete dozvedet na zminovanych adresach.

Jitka
 Daniela,syn 2 roky a 6 let 
  • 

Re: Re: Re: Re: Atopický ekzém - zkušenosti 

(18.2.2004 22:35:36)
Ahoj,chtěla bych se také podělit o své zkušenosti s atop.ekzémem u mého mladšího syna.Začalo to v šestinedělí na krčku a postupně se rozšířil po celém těle.Byla jsem zoufalá a pátrala po všech možnostech, vyzkoušela homeopatii ale bylo to ještě horší.Nakonec jsem se dostala k paní doktorce Čapkové do Motola,to už byl syn půlroční.Podstoupili jsme ty nejnáročnější krevní testy(imunologické)ale na nic se nepřišlo.Vyzkoušeli jsme mnoho mastí ale nic nemělo valný účinek.Nejvíce zabraly solamylové koupele a později z ovesných vloček.Dítě se nesmí koupat denně,nejlépe tak 2x do týdne.Opravdový zázrak nastal po mazání mastí "Aderma Exomega krém",bohužel na ní pojištonva nepřiplácí,ale v našem případě je to jediné co pomohlo.Asi po 14ti denním mazání ekzem téměř před očima mizel a v roce byl pouze v malých suchých ploškách na nožičkách.Dnes jsou synovi 2 roky a 3 měsíce a ekzém má nepatrně a hlavně ho nesvědí,máme i období,třeba měsíce,kdy zmizí úplně.Ale pak většinou po viroze se opět někde objeví.Mažu stále pouze tento krém a opravdu nic lepšího neznám.Je vyroben z ovesných vloček je bez chemikálií a parfémů,je francouzské výroby.
 Monika 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Atopický ekzém - zkušenosti 

(19.2.2004 21:40:27)
Danielo,
moc prosím, mohla bys upřesnit, jak provádět popisované koupele?

Také jsem četla o koupelích v syrovátce. Nemáte s nimi někdo zkušenost.
Díky všem.
 Ori, 3 děti 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Atopický ekzém - zkušenosti 

(20.2.2004 8:21:17)
Milado, jukni na Mamilinky, víc se rozepsat nemůžu, zatím papa.
 Daniela 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Atopický ekzém - zkušenosti 

(20.2.2004 19:21:38)
Ahoj,
Koupel za Solamylu se provádí :ve větším hrnci vody svařit vodu s cca 3mi polevkovými lžícemi Solamylu,za stálého mýchání krátce povařit.Naplnit dětskou vaničku vodou a obsah hrnce do toho nalít.(Pozor dítěti to hrozně klouže a i když ho vyndaváš je hodně kluzké.)Nechat ho v tom louhovat,jak je zvyklé,já nechávám tak 5 - 10 min.pak bez oplachování utřít.Hned promazat čím jste zvyklí.Dá se to použít i do velké vany,jen musíš dát více Solamylu.
Koupel z ovesných vloček se provádí:
Asi tak 1/3 sáčku ovesných vloček rozvařit ve velkém hrnci s vodou.Já vařím tak 5 min.Nechat částečně vychladnout,přidat 1 polévkovou lžíci slunečnicového oleje a vše důkladně rozmixovat.Nalít do vaničky s vodou.A dítě zase hlídat, také to moc klouže a ještě ke všemu pak musím gruntovat koupelnu od té mazlavé směsi.To co ti zbyde na dně hrce po vylití do vaničky se používá jako pasta na namydlení.Dítě se neoplachuje.Hned po osušení namazat.
Oba tyto způsoby koupele nám výborně zabírají.Jen musíš vydržet koupat v tom ,než dojde ke zlepšení.U nás to byla otázka asi dvou až tří týdnů.Tyto koupele nevyvolávají žádnou alergickou reakci,což se o koupelích ze syrovátky nedá říci.U dětí s alergií na mléko mohou způsobit těžké alergické stavy.Kožní to nedoporučila ani nám a to alergii na mléko nemáme.
Mohl by mi někdo vysvětlit co je mast Elidal?Díky.
 Daniela 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Atopický ekzém - zkušenosti 

(20.2.2004 19:50:38)
Pardon za hrubku ve slově míchat.Přečetla jsem si to až po zveřejnění.
 hana hanzlikova 2 roky a 7 mesicu dcerka 
  • 

Re: Atopický ekzém - zkušenosti 

(1.7.2015 19:23:28)
Dobry den potrebovala bych radu cim mazat atopicky exem dcera 2 roky 7 mesicu a ma ho jen na zadecku ale hodne dekuji za rady
 Božena 
  • 

Re: Re: Atopický ekzém - zkušenosti 

(6.3.2007 16:06:00)
Můj syn měl atopický ekzem hned když jsem si ho přinesla z porodnice a to po celém těle. Dnes už to je dospělý muž a nezbavil se úplně tohoto problému ani v dospělosti.Problémy se nyní pouze zmírnily a postižené má nyní pouze zápěstí na rukách.Nejhorší je to v období mlh a v zimě, kůže praská až do krve.Se sluníčkem se bolavá místa vyhojí . Jako miminko jsem ho koupala v solamilu,v otrubách, v hipermangánu a mastiček míchaných bylo nepřeberné množství ale nic z toho výrazně nepomohlo. Nakonec mu na vyhojení jedině pomohla mastička FLUCINAR ( je to hormonální mastička musí se s ní opatrně, nevím jestli se ještě dělá, už je to 25 let)
Jinak jsme promazávali suchou pokožku modrou INDULONOU.Postupem času jsme zjistili, že i skladba jídla má vliv na zhoršení vyrážky. Musel omezit mléko, oříšky, čokoládu, citrusové plody. Záleželo i na oblečení,vše musel mít z bavlny.Záleželo i v jakém pracím prášku se vypralo, používám prací prášky pro alergiky ( pokud budete potřebovat v tomto případě poradit zavolejte na tel. 602451768 ,poradím cenově zajímavé výrobky,ekologické a česká výroba). Nyní má problémy s játry , přitom nepije a já si myslím, že to je ten problém , který možná mohl mít od mala a na který se nepřišlo .


Hodně úspěchů v boji s eksemem přeje Božena





.




 Michaela 34let, 2 děti 
  • 

Re: Atopický ekzém - zkušenosti 

(10.10.2001 9:20:10)
Milá Blanko.
Moc Tě zdravím a přeji aby ses svého ekzému zbavila.
Sama vím, jak nepříjemná věc to je. Mě to postihlo asi před deseti lety. Mám nepříjemný ekzém na rukou, nesnesitelně svědí, kůže se loupe, praská. Dlouho jsem to tlumila kortikoidy, ale vím, že to nikam nevede a bojím se vedlejších účinků. Asi rok teď zkouším homeopatika, ale zatím se to nezlepšuje. Mladší dcerka s tím také bojuje.
Prosím, mohla bys mi poslat kontakt na tvou homeopatku? Přemýšlím už delší dobu, že bych změnila lékaře, ale nevím koho si vybrat.
Předem mockrát děkuji. Přikládám mail. adresu.
Michaela
 Anka 
  • 

Re: Atopický ekzém - zkušenosti s Golden Yaccou 

(10.10.2001 21:33:12)
Nemáte prosím niekto skúsenosti s 8 mesačným užívaním Golden Yaccy a rovnako dlhou dietou v ktorej sa nemôže nič s kokosom, vanilkou, kakaom a citrusovými plodmi? Vraj to pomáha ???
 Marcela 
  • 

Re: Re: Atopický ekzém - zkušenosti s Golden Yaccou 

(19.1.2005 20:33:10)
Ano, muj syn uzival Golden Yaccou cely rok a jeho zdravotni problemy ,ekzem,astma,BL dieta se vyrazne zlepsily,ale ne uplne vylecily.Po pul roc neuzivani opet zhorseni .
 Denisa, syn Ondrášek 5,5 měsíce 
  • 

prosím o radu _ děťátko 5,5 měsíce 

(18.1.2007 18:03:07)
Dobrý den Blani,

byla by jste tak hodná a specifikovala, jaké odvary používáte u děťátka? Náš 5,5 měsíční chlapeček má ekzém nejvíce rozšířený na obličejíku a vzhledem k tomu, že v poloze na bříšku se neustále otírá o podložku - vždy plena praná v Lovele, tak i tak se mu to často zhorší... Občas se mi pod krčkem a kolínkem objeví zarudlý flíček, ale stačí jej trochu nakrémovat Locoidem a min. týden je klid. Jinak koupeme co druhý den v Balaneu Hermal a jinak mu místa, kde by se mohl zapotit večer omyju převařenou vodou a každý večer nakrémuji masí na promaštění nebo Lipobází. Obličejík 3x denně otřu teplou Jarischovou vodou a promastím. Také nás trápí ručičky, které si strká do pusinky a v okolí palce má zarudlé a vysušené místo... Co by jste nám, prosím, poradila Vy?

budu nedočkavá Vaší odpovědi

MNOHOKRÁTE děkuji

Denisa
 Jana 
  • 

Re: Atopický ekzém - zkušenosti 

(7.5.2009 13:07:15)
Ahoj Blanko,

mám jednu zkušenost. Ptám se,protože mažeš olejem s Q10 a asi i hodně zkušeností s ekzémem. Mám roční miminko, které mělo ošklivý atopický ekzém. Řešila jsem s doktorem, mazala vším možným, včetně kortikoidů, stále kojím - takže jsem měla i přísnou dietu. Ale bylo to stále špatný.
Protože jsem ale měla zánět na zubu, tak jsem začala užívat Q10 vnitřně. Doktor mi řekla, že můžu.
A co se nestalo, u malého začal ekzém mizet. Myslela jsem, že je to náhoda, proto jsem zkusila Q10 vysadit a ejhle, opět se ekzém objevil a tak jsem to zkusila ještě třikrát a vždy se to opakovalo, takže teď už mám jistotu,že je to tou Q10.Ostatně Q 10 je proti zánětům. A ekzém je sice projev potravinové alergie, ale ekzém je už vlastně zánět kůže. Takže to asi nějakou logiku má, s tím, že ekzém u miminek je asi trochu jiný, než u dospělých, protože se imunitní systém teprve vyvíjí.
Ale teď nevím jak dál, doktor mi řekl, že když to léčí, tak ať to používám.Když jsem se ho ptala, že pokud to pomohlo mě, proč se o tom neví a on říkal, že je to asi tím, že na těhotných a kojících se takové věci netestují, takže to asi nikdo neví.
Chtěla bych najít někoho podobného, kdo má rovněž tuto zkušenost. Třeba jak dlouho užíval Q10 a co poté, když přestal kojit apod.
 jana,syn,dcera 
  • 

Re: Atopický ekzém - zkušenosti 

(7.5.2009 22:44:00)
ahoj,
to je výborný nápad, malá ma ekzém a nevím co s tím. poradíš mi, jaký přesně užíváš ten Q 10, abych v lékárně nešílela? nic mi není, jen to chci brát kvůli ní, díky moc.
 Michaela s 20 měsíční Michalkou 
  • 

"Náš život s ekzémem a s tím ostatním" 

(10.10.2001 22:36:17)
Tak jsem se po 15 letech čekání dočkala roztomilého miminka, mojí
Michalky. Popisovat mojí radost
a spokojenost během těhotenství je
asi zbytečné. Popisovat zároveň můj strach o zdraví mého miminka v bříšku je asi také zbytečné. Stejné
dilema po narození mé holčičky -
převeliká radost a obrovský strach.
Když jsme šly poprvé do poradny,hned jsem paní doktorku upozornila na to, že budu "problémová" maminka, jelikož
se o moji Mišulku moc bojím. Bylo
mi prostě jasné, že jsem ten typ
matky, co hned šílí kvůli každému
pupínku a zvýšené teplotě.
Dcerka měla již z porodnice takové
divné fleky a vůbec jsem si představovala miminkovskou pokožku
úplně jinak! Paní doktorka mi odpověděla, že nezná v dnešní době
dítě bez kožního problému a že je
to "normální". Poradila nám, že
čím méně budeme mazat, tím bude lépe. Tak jsme, narozdíl od Vás ostatních maminek, nemazali.
Zvláštní bylo to, že flek se různě záhadně objevil a zase tak záhadně
zmizel. Až do 4 měsíců - Michalka
měla jedno ráno posetý obličej a
její hlavní činností bylo jej co
nejrychleji rozškrábat. Ujížděli
jsme k paní doktorce, která nás
opět uklidnila, že je to normální
- ale začali jsme mazat. A mazali
jsme mastí Leniens a mazali úplně
k ničemu. Po další návštěvě, kdy
měla Michalka vyrážku na krku
a v předloktí a za ušima a na rukách atd. jsme začali ještě kapat
Fenistil. Jednoho dne jsem šla
s Mišulkou navštívit moji kožní lékařku, která nám vysvětlila cože
to je za divné fleky - atopický ekzém. Začala jsem mazat Advantanem a Lipobásí, koupala jsem v Linole,obkládala Jarischovou vodou a sobě
dávala mokrý hadr na hlavu.
V 6 měsících nám Michalka onemocněla angínou s velmi těžkým
průběhem. Vystřídala mnoho druhů
antibiotik a my nevěděli, co dřív.
(do toho manžel pokládal novou
střechu až si po pádu položil
zlomenou nohu do sádry)
Po nemoci byl ekzém "ve svém živlu"
a vůbec nic nepomáhalo. Dcera se
v noci často budila a byla vůbec
celá nesvá. V prosinci jsme se těšili na náš první Štědrý večer.
Bylo to moc hezké - ve FN v Motole nás celkem rychle vyřídili a jeli jsme domů s náběhem na zápal plic.
Opět jsme léčili antibiotiky a nic
tak neprospělo ekzému, jako vysoké
teploty.
Přišlo jaro a Míše bylo dobře a
dokonce i ekzém se objevil jen
za ušima a na krku a na bříšku
a na zádech a na ručičkách - to
bylo fajn. Radovali jsme se, že
je Miška zdravá a těšili jsme se
na léto, jak si první léto užijeme.
Je pravda, že tentokrát nás ve
FN v Motole tak rychle nevyřídili
jako tomu bylo 24.12. Strávili jsme
běháním po všech možných odděleních
celý červenec a srpen. Důvodem byly
uzliny na lymfatických žlázách v
tříslech. Vylučovací metodou lékaři
dospěli k tomu, že se ta největší
uzlina musí co nejrychleji operativně odstranit. Tak jsme překonali i operaci. Člověk musí
v životě překonat však ještě horší
věci, i když se mu sebeméně líbí.
Nyní jsme v péči onkologického oddělení a věřte mi - jak bych si
přála jen to naše "milé" kožní oddělení.
Minulý týden jsem objevila další
bouličky, tentokrát na druhém třísle Michalky. A víte proč se
tam objevily? Protože se zhoršil
atopický ekzém a Míšino tělo takto
reaguje - zvětšením lymfatických
žláz. Teď nás čeká opět maraton
mazacích, koupacích a obkládacích
procedur a jako prémii k tomu -
sledování zda se opět něco nezvrtne
a z nevinné bouličky se nestane
nádor. Abych na ten atopický ekzém
moc nenasazovala - to samé se nám
může stát i při nachlazení atd.

"Nejdůležitější u všeho je pozitivní mysl a pozitivní přístup." To Vám jistě poradí každý lékař.
"To bude dobré, to nic není, to
zvládneš" - to Vám řeknou zase přátelé.
Vzpomeňme si na tyto věty až budeme
unavené vstávat k "drbajícím" se
dětem.
Opakujme si to všechno až
budeme promazávat ty rudé prasklé
skvrny ekzému a dítě nebude chtít držet.
Řekněme si to znovu až ta
drbna ze sousedství bude na celý
chodník řičet "to vaše dítě má
zas ňákou vyrážku, co?" a v obchodě
to dorazí krámská větou "to má asi
neštovice, ale sou ňáký divný...".
Opakujte si to do omrzení - pozitivní přístup, pozitivní přístup....že to nepomáhá? Já vím,
ale co by nám lékaři a přátelé pak
povzbudivého říkali?
Všechno si musíme vybrat až do dna
- a jenom sami. Nikdo to neudělá za
nás.
Příští týden frčíme za léčitelem.
Kdo vydržel dočíst až sem - prosím,
držte nám palce.
Já držím palce Vám všem, abyste
(když už je to tak) nerozšiřovali
počet oddělení, které navštěvujete
u lékařů.
Mnoho zdraví všem přejí
Míši

P.S. Zkuste si přečíst knihu od
Cyrila Scotta "Černý zázrak třtinová melasa" a také jsou zajímavé některé pasáže z knihy
"Zdravé bydlení" od V.Žerta.





 Blanka , dva kluci 
  • 

Re: Atopický ekzem - zkušenosti 

(11.10.2001 10:14:04)
Milá Michaelo,

chápu tvoje starosti.Jak už jsem psala výš jsem ekzematička od dětství a až po letech jsem a doufám na dobré cestě k zdravému životu, kdy mohu (celá moje rodina) normálně žít a pracovat, a né chodit po doktorech.
S prvním klukem jsme prožili (od narození) mnoho dní v nemocnici (má zasebou už několik operací), chození po kožních (vyrážka oparového charakteru), alergologii (průdušky - astma), psycholog.poradny (dyslektik).
Po nějaké době jsem se sama v sobě vzpouřila, že takhle nejde prožít celý život.
Homeopatie nám vše pomohla řešit ( někteří mě asi řeknou, že jsem bláhová, ale tak ať si to myslí).
Celá rodina jsme v pohodě. Užíváme si nejen při každodenní práci, ale i ve chvílích volna na horách nebo u moře.
Chodíme minimálně po doktorech, jen co se týká vady, s kterou se syn narodil (bohužel nejde léčit)a očkování.

Zdravím Blanka
 Andrea, syn Filip 8.5 měs. 
  • 

Atopický ekzém 

(11.10.2001 15:05:39)
Vřele doporučuju dětské kožní odd.
Motol, kde se specializují na AE.
Nejenom krémy pomáhají, také Nízkoalergická strava, kojení rodina bez stresu a hodně lásky.
 Milada, dcera 11m, syn 5,5 roku 
  • 

Re: Atopický ekzém 

(11.10.2001 15:55:04)
Ahoj Andreo,

obě holčičky, o kterých je deníček, se nyní právě v Motole léčí. O léčbě v Motole, o stravě se sníženým množstvím alergenů (jak kojících maminek, tak i holčiček), o tom jak tento problém snáší nejbližší okolí-rodiny holčiček a i jiných problémech s tímto onemocněním bude další díl našeho deníčku.

Měj se hezky
Milada

PS: Filípek má také Atop?
 Helča 27, Magdalenka 14m 
  • 

Další pokus zdolat ekzém 

(13.10.2001 13:01:10)
Ahoj ahoj!
Včera jsme se vrátili s Majdou od moře, z Kypru. Ekzém se velmi zklidnil a věřím tomu, že být tam ještě déle( my byli 14 dní) bylo by to jen a jen lepší. Chci jen z vlastní zkušenosti říct, že pokud pojedete s prckem k moři - vybírejte kamínkovou pláž - písek okamžitě stav ekzému zhoršuje, resp. prach z písku.Jinak jsme zkusili nosit vodu v kanystru na pokoj do hotelu, protože Mája se moře šíleně bála a koupali ve vaně. Hodně jsme nechávali spát ji venku a celou noc měli otevřený balkon.Přes den jsme hojně využívali klimatizace na pokoji - na ekzém byla přímo super.Měli jsme okno celý den na slunce a při teplotě 30 stupňů ve stínu tam nešlo být. Pak se ekzém zhoršil - přivezli jsme si totiž z Čech angínu a horečky.Nicméně shrnuto: První týden zhoršení, druhý týden postupné zlepšování ekzému.Skoro jsme tam nemazali pokožku, jak byla dobrá.Tak 2x denně. A potom ještě samozřejmě krém na opalování s UV filtrem. Je pravda, že odmítala veškeré jejich pečivo, jedla víceméně jen ovoce a masozeleninové příkrmy od Hami a mléko. Takže jestli se na stavu ekzému projevila i absence pečiva...kdo ví? Takže moře rozhodně ANO. Zatím ahoj Helča
 T.Holoubková, dnes už babička 
  • 

ekzém 

(16.10.2001 9:00:22)
Vzpomínám si na problémy s ekzémem, který měla má dcera již od 1. měsíce. Osvědčila se nám rada p.doktorky - nekoupat miminko denně, jen jednou či dvakrát týdně, a před každým koupáním děťátko lehce promazat olejem(stolním, na kterém se normálně peče). Dcerku jsme oblékali pouze do bavlněných oblečků, pokud možno nebarvených, čepičky podšívali na místech, kde se dotýkají tváře, sepranými kousky prostěradel, promazávali jsme postižená místa modrou indulonou, pouze v hodně akutním stádiu třeba jen 1x mastí s hydrokortikoidy. Tak to šlo v podstatě celé její dětství. Ekzém bohužel nikdy úplně nezmizel. Dnes je dcera (22 let) již maminkou a má už za ta léta vyzkoušené prostředky, které jí pomohou, když ekzém znovu zaútočí. Držím všem maminkám palce. T.Holoubková
 Dáša, syn 3 měsíce 
  • 

Atopicky ekzém a pšeničné otruby 

(24.10.2001 20:16:25)
Se zájmem jsem si přečetla vaše zkušenosti s atopickým ekzémem. I náš syn je jím bohužel postižen, ale s lékaři jsme měli více štestí, paní doktorka nás poslala rovnou do Motola, kde se na tuto problematiku specializují. Dr. Šimková se nám opravdu věnovala, vypracovala nám léčebný plán, kortikoidy nám naštěstí zatím nedoporučila.
Dočetla jsem se o užívání odvaru z pšeničných otrub do koupele, nevím však, jaké množství a jak dlouho vařit. Zatím zkouším odhadem - asi jednu hrst a povařím pár mint. Můžete mi napsat své zkušenosti?
Děkuji, Dáša
 Helča 27 a Magdí 15m 
  • 

Re: Atopicky ekzém a pšeničné otruby 

(25.10.2001 20:49:25)
Dášo,
jsme rády, že reaguješ na náš seriál. Člověka to potěší a hned má větší chuť a pocit, že to za to stojí.
Ohledně otrub. Jsou dvě možnosti jak připravovat otruby. My dvě – Milada i já jsme otruby připravovaly podle varianty druhé, pro nás snazší a prý i lepší co se týče účinku. Nuže koupel z pšeničných otrub se připravuje následovně: ¼ litru otrub ( nesmí být chemicky ošetřené) se přidá do 3 litrů vařící vody a vaří se tak 10 minut. POZOR! Strašně snadno utíkají z pod pokliček a je to rozkoš čistit sporák….:c(( Vývar se pak scedí do vaničky přes husté síto, či cedník. Koupele je třeba provádět prý alespoň měsíc, minimálně 2x týdně, u Magdalenky se účinek ukázal zhruba po 2-3 týdnech, ale koupele jsme dělaly denně. Výsledkem byla pokožka, na které stále byl ekzém, ale ve formě světlých, suchých a daleko méně svědivých ložisek. Jak už jsem se zmínila na rozdíl od Terezky měla naše holčička průběh ekzému
spíše mokvavý ( a dodnes má k němu sklony) a tak jsme takový účinek otrub jen vítali. Dnes je ekzém většinou sám od sebe suchý a světlejší a tak již tento odvar nedělám, ale s přicházející zimou se k němu pravděpodobně vrátíme. Jinak otruby jsou k dostání v prodejnách se zdravou výživou v balení půl kila a pokud by jste je nesehnaly….mám jich stále ještě skoro 50 kg, tak si nebojte napsat! Navíc jsou i pro nás mamky dobré, třeba lžičku otrub dát do jogurtu a čistič střev je hotov…:c)))!
Dále existují ještě další koupele, z těch snadněji připravitelných uvádím:
Koupel ze škrobu:
2 lžíce bramborového škrobu ( Solamyl) rozmíchat v hrnku se studenou vodou a vlít za stálého míchání do 2 litrů vroucí vody, kde se vaří ( pořád mícháme) 3 minuty. Pak se přidá do teplé koupele.
Existuje i koupel z ovesných vloček, ale tam se uvařené vločky musí mixovat a vůbec je takový celý složitější. Pokud by někdo chtěl, ráda ho napíšu. Další dobrá zkušenost byla s koupelí v řepíku a bylinných směsích s obsahem měsíčku a dubové kůry.
To je snad vše. Přeji brzkou výhru nad „ neřádem“ a spoustu štěstí a zdraví.
Helča s Majdalenkou
 Dáša, syn 3m 
  • 

Re: Re: Atopicky ekzém a pšeničné otruby 

(2.11.2001 20:01:52)
Milá Helčo,
hrozně moc ti děkuji za rychlou odpověď. Otruby se mi povedlo sehnat od příbuzného, který pracuje v těstárnách. Používám je denně již 14 dní (než jsi mi poslala návod, vařila jsem asi hrst otrub v cca 1/2litru vody a pak scedila do vaničky) a výsledky jsou znatelné. Ekzém je vidět již jen na záhybech v zápěstí a u kotníčků. Předepsaný Fenistil na snížení svědivosti už nedávám, připadá mi to zbytečné a navíc Tedýsek je po něm příliš ospalý. A tak už jen koupu a mažu a doufám, že se to již nezhorší.
Mějte se krásně a prospívejte,
Dáša a Tedýsek
 Jirina 
  • 

Re: Re: Pšeničné otruby 

(18.8.2004 13:47:50)
Milá Helčo,
jsem čerstvá babička atopické vnučky. Tvůj článek o AE je z roku 2001. Ráda bych věděla, jak se nyní daří Magdalénce, co dělá ekzém a zda i nadále používáš otruby nebo nějaké léky. Prosím o tvoji odpověď a přeji Vám oběma zdraví.
 Zuzana Zoňová 


Re: Atopicky ekzém a pšeničné otruby 

(25.4.2008 18:40:18)
uyuttuytyy tžrfžre
 Zuzana Zoňová 


Re: Atopicky ekzém a pšeničné otruby 

(25.4.2008 18:40:20)
uyuttuytyy tžrfžre
 Laďka Horová, dcera 6měsíců., syn 3 roky 
  • 

Co nám pomohlo (? )na ekzem 

(12.5.2007 13:55:39)
Dobrý den.Vyzkoušeli jsme toho dost.Dcera se drbala do krve a špatně spala.Je neklidná i při kojení.Začala jsm užívat mast Sanoderm.Je volně prodejná a na přírodní bázi.Mě pomohla s těžkým ekzemem v podpaží a také dcera pomaličku bledne.Jinak promazáváme vazelinou a střídáme s Holtovou mastí.Nepěkně páchne ,ale pomáhá.Chtěla bych poprosito radu, ohledně úpravy jíelníčku matky při kojení dítěte s ekzemem.Budu vděčna za odpověď. Děkuji Laďka
 Pavla,dcera ELiška-atopický exzem 
  • 

Re: Co nám pomohlo (? )na ekzem 

(19.6.2007 11:42:23)
Dobrý den,taky máme atopický exzem,taky jsme si mysleli,že jsou to potničky,ale máme skvělou kožní lékařku,ta nám taky postupně zkoušela mastičky a pudr,a nakonec nám vyhovuje mast Locoid-hydrocortisoni butyras,je bez kortikoidů.Ale můj názor je,že dítě ten exzem má v sobě,a záleží,čím se vyprovokuje.Já držím dietu,nic kořeněného,žádná čokoláda,kakao,nic agresivního z ovoce.Nejlepší je rýže,těstoviny,kuře..je toho ještě dost,co můžu.Ale musí to člověk vydržet.Nejhorší to bylo,když jsme jí vykoupali.Byla celá červená,drbala se na hlavě až do krve.A tak jsem vyzkoušela vodu kupovanou-to bylo stejné-a koupalli jsme jednou za týden,teď mi teta vozí vodu ze studánka,kterou jí omývám ty nejvíce zapocená místa.Včera jsem ji prvně vykoupala ve studánkové vodě,a je to o hodně lepší,ale kdo má tu možnost,studánkové vody?Pak ještě zkusím jinou kojeneckou vodu.A když se jí to objeví,tak jí to namáznu Locoidem a má to krásné.Jsem u všeobecné pojišťovny a nic nedoplácím,ale je to na předpis.Ještě jsem vyčetla pít kopřivový čaj.Dceři je 4apůl měsíce,plně kojím.Ekzemek má nad pupíkem,kolem krku ale slabě,a trochu na nožičkách.Na ručičkách a obličeji to měla ze začátku a teď už je má čisté i obličejík i po koupání bez mazání.Jen doufám,že to časem zmizí.Na kožním nám řekla,že je to i tím,že otec je alergický na pyl.Snad Vám z toho něco pomůže.
 Katka 
  • 

Re: Re: Co nám pomohlo (? )na ekzem 

(19.6.2007 14:08:52)
Pavlo, pozor!!! Locoid obsahuje kortikoidy (účinná látka je Hydrocortisoni butyras, takže je to poznat i z toho latinského názvu). Takže by se měl používat pouze omezeně, podle zásad používání kortikoidových mastí. Katka
 gábina černá, 2 malé děti 
  • 

Re: Re: Re: Co nám pomohlo (? )na ekzem 

(19.6.2007 14:15:45)
jo jo katka má pravdu hned jak jste napsala locoit tak jsem se zděsila že svému dítěti mažete kortokoidy mám opravdu hodně zkušenosti s missivou, která pomohla od ekzémů i lidem kteří celý život měli atopický ekzem trvalo to u nich děle ale max do 3 měsíců měli klid.
 Katka 
  • 

Missiva 

(19.6.2007 14:35:32)
Protože se tady teď dost šíří reklama na Missivu, chtěla bych napsat svojí zkušenost: když jsem se na doporučení kamarádky o tyto výrobky zajímala, naprosto mě odradilo, že fungují na principu síťového marketingu. Tzn. v podstatě jen přes dealery, kteří se vám dost neodbytně snaží vnutit své výrobky. Doporučuji každému opravdu se podívat na jejich stránky.
Navíc, když si propočtete náklady na např. prací program Permon, vyjde to hodně draho.
O (ne)účinnosti pracího programu viz: http://ekolist.cz/zprava.shtml?x=1930037
Nechci je jen hanět, někomu ty výrobky možná vyhovují, ale pokud o ně máte zájem, zjistěte si nejdřív víc informací z nezávislých zdrojů. Je jasné, že dealer zde do diskuse ty výrobky vychválí až do nebe. Katka
 gábina černá, 2 malé děti 
  • 

Re: Missiva 

(19.6.2007 15:27:45)
Missiva je výrobní závod tak nemůže prodávat a neprodává se pře reklamu, protože reklama je od slova klamat, prodáva se na základě doporučení, které je od slova ručit. Nabízím výrobky se kterýmijsem spokojena. Síťový marketing je jen jedna z forem. Když se zaregistrujete máte úsporu 30%, můžete prodávat s 30% a přivydělat si a nebo tvořit spotřebitelskou síť. Určitě vám nebyl prací program Permon řádně vysvětlen když říkáte že je drahy např. 1l pracího když se zaregistrujete stojí 180kč a zastupuje 4,8kg prášku dává se jen malé množství jsou to koncentráty.Lidi nadávají na missivu pokud jim to nebylo řádně vysvětleno. Kdybych chtěla někoho nutit nakupovat, tak mu přece neposkytuji registraci a slevu 30%. Ten nově zaregistrovaný si přece nakupuje SÁM ve výrobě a jak já ho můžu nutit nakupovat, to přece nejde. Každý si nakupuje kdy chce a co chce. Asi jste měla špatnou zkušenost s missivou, ale není to výrobky ale tím člověkem co vám ty špatné informace poskytl. Já taková nejsem já se o každého svého zaregistrovaného člověka starám, ne že se zaregistruje a už s ním nekomunikuji. zkuste se zamyslet jak to s vámi bylo, kdo vás špatně informoval a jsou takoví i je sama znám co poskytují špatné informace nebo spíše žádné za účelem rychlého zisku,ale to se jim brzy vrátí, protože si lidé podruhé nekoupí,když nebudou spokojen, ale opravdu to není o výrobky ale o informacích které se k vám dostali. Můžu vám ty informace poskytnout pokud máte zájem. nashle
 Kackuli 


Re: Missiva 

(19.6.2007 17:54:03)
Takze Katko,peru v tom,a mam Ten tvuj odkaz uz pekne davno precteny.Ale kdyz vim ze me dite nema ekzem,pradlo mam ciste,tak proc bych mela nejakemu EKOLISTU verit!Jsem zaregistrovana,a myslim ze to zadne delearstvi neni,proste chceme pomoct dalsim,tak nabizime registraci s 30%slevou na kazdy vyrobek!Kdybych byla delear,tak si dam prirazku a neregistruji.
A je to fakt dobry pocit,kdyz Ti pak lide pisou nebo volaji ze jim to fakt pomohlo,a jak malo k tomu stacilo,pouze zmena praciho prasku!
No a k tem cenam,zajimalo by me jestli vubec vis kolik co stoji?Tady tohle penezove vychazi jako by jste prali v arielu,nebo persilu!A kdo neveri,a nechce mit zdrave deti,tak at se trapi!Poslu vice info-katka.jarosova@t-email.cz
 Katka 
  • 

Re: Re: Missiva 

(19.6.2007 18:50:45)
Já tu tedy opravdu nechci vyvolávat nějaké hádky. Snažila jsem se, aby můj příspěvek nebyl nějak konfrontační. Takže ještě jednou: máte-li zájem o missivu, projděte si nejprve jejich stránky, nezávislé informace na ekolistu (je tam i zajímavá diskuse) a jinde a propočtěte, zda se vám to praní v Permonu vyplatí (pozor, je to stavebnicový program, takže musíte nakoupit všechny složky a různě - na mě teda dost složitě - je kombinovat). Katka
 gábina černá, 2 malé děti 
  • 

Re: Re: Re: Missiva 

(19.6.2007 21:36:53)
A ty jsi byla zaregistrovaná, že toho víš docela hodně o složení pracího programu Permon? Složité to není vůbec stačí 1x vyprat barevné 1x bílé a už víte jak dávkovat. Propočty finanční jsou už vypracované jesli máte zájem zašlu. je cenově levnější než ariel nebo persil a o něco dražší než ty obyčejné prášky jako je rex bonux atd.
 Countrylady 


Re: Missiva 

(6.5.2011 15:09:04)
Není vůbec třeba je složitě kombinovat. Základ je prací gel - jako úplně jiný gel z drogerie. Další složkou je máchadlo - jako aviváž - tu také asi dáváte. Další složkou je bělidlo - v drogerii prodávají Vanish! A někdy se přidává změkčovadlo vody (záleží na oblasti, kde žijete) - něco jako Calgon z televize! A tak co je vlastně složitá kombinace???
Je to úplně stejná kombinace jako z drogerie, ale s výrazně odlišnými účinky! Nedráždí pokožku, šetří přírodu, Vaši peněženku a Váš čas, protože nemusíte žehlit! A pokud máte obzvlášť urputnou skvrnu, třeba od červeného vína - existuje ještě jedna složka na tyto speciální skvrny - což každý uvítá! Když budete věnovat 5 minut navíc dávkování - ušetříte hodiny na žehlení!!! Tak nevím , co je na tom složité????
 Monika dvě děti 
  • 

Re: Missiva 

(19.6.2007 23:13:15)
Tak nevím, jak pročítám tuto diskuzi,
doporučila bych Vám zjistit si více informací o síťovém marketingu a nepřebírejte názory jiných, lepší je udělat si na věc vlastní názor.
 gábina černá, 2 malé děti 
  • 

Re: Re: Missiva 

(20.6.2007 8:41:09)
Udělejte si každý svůj názor, ale nevím proč se tady hlavně mluví o síťovém marketingu, téma je ekzem ne? Jde o síťový marketing to je jasné, ale já vám nabízím zboží, které si můžete koupit nebo registraci se slevou 30% a jde hlavně o tu produkty, protože diskuse je na tema ekzem. Registrace vás k ničemu nezavazuje, k žádným měsíčním odběrům nic takového nakupujete si sami kdy chcete co chcete a kolik chcete. To je rozdíl proti trhu. Tak se mějte papa
 Kackuli 


Re: Re: Missiva 

(20.6.2007 9:22:26)
Moniko psala jsi o tom jak se zadny prasek nerozpusti ve vode.Tak co rikas tady na to,kdyz jsem to vse ve sklenicce rozpustila!Takze je jasne ze to tu pokozku nebude drazdit,podle toho co jsi psala minule tak jsem pochopila,ze take vis ze ekzemy jsou z tech sracek co jsou v pracim prasku!Tak bych byla rada,kdyz tu k tomu neco napises.Lide neveri ze se ekzemu zbavi kdyz zmeni praci prasek!katka.jarosova@t-emai.cz
 Jana + Vojta 7/2006 
  • 

Re: Re: Re: Missiva 

(21.6.2007 12:28:54)
Tak se přiznám, že jsem na tento chat chodívala velice ráda a připadal mi pro rodiče s atopickými dětmi svojí rozmanitostí opravdu přínosný. Poslední dobou to však na mě tady působí jak reklama na Missivu. A to sama již od narození mého dítěte peru v pracím prášku od Missivy a jsem s ním celkem spokojená, přestože v našem případě k žádnému zázračnému vymizení ekzému nedošlo a z hlediska stavu kůže nepozoruji žádný rozdíl, jestli vyperu v Permonu anebo v Lovele gelu s dvojitým mácháním s přidáním octu. Hlavně ve většině případů se problém ekzému nedá zjednodušit jen na otázku pracího prášku, především u malých dětí, kde převažují spíše potravinové alergie.
 gábina černá, 2 malé děti 
  • 

Re: Re: Re: Re: Missiva 

(21.6.2007 12:35:35)
Já už jsem ale říkala tady několikrát že prášek je jen jedna z věcí co se musí změnit musíte se pročistit zevnitř. JASNÉ???? A potravin alergie s těmi moc zkušenost nemám, ale určitě je to taky vnitřní ne?
 Kackuli 


Missiva 

(21.6.2007 14:31:53)
Ja myslim ze to jako reklama na Missivu nevypada,jen Vam chteji doporucit co jim pomohlo!
Ja pouzivam praci program od Missivy uz tri roky,mela jsem ekzem od mimina a timhle jsem se ho zbavila.Ale spis bych rekla ze mi k tomu hodne pomohl Fytotonic.Pokud telo nevylecite zevnitr,tak ten ekzem budete mit porad v sobe.Takze to chce pit fyto aspon dokat ekzem nezmizi uplne,a porad prat v Missive.Ale timhle netvrdim,ze to pomuze kazdemu.
 Kackuli 


Re: Missiva 

(21.6.2007 15:05:17)
Spletla jsem se ,ne tri roky,ale tri mesice!
 Countrylady 


Re: Missiva 

(6.5.2011 15:00:55)
Téměř rok jsem byla pouhým spotřebitelem fy MISSIVA - jejích výrobků - než jsem se rozhodla, že je budu vřele doporučovat! Dala jsem si čas na to, abych zjistila jaké jsou... A s paní, která psala o výrobcích spíše negativně nemůžu v žádném případě souhlasit!
Prací program Permon je naprosto úžasný a používá-li se ještě s jejich čističem skvrn (který pratří do tohoto programu) - nemůžete neuspět! Prádlo je měkoučké - vůbec se nemusí žehlit - výrazná úspora času a peněz! A jeden prací cyklus vyjde na 5,90 - 7,30 Kč!!!! Zkuste za tuto cenu vyprat v jiných prostředcích! Záleží jestli přidáváte bělidlo a změkčovadlo vody. Navíc šetříte naši přírodu! Bez fosfátů a zeolitů! Stejně tak CELESTINA - vynikající prostředek na mytí nádobí! Tak krásně lesklé nikdy skleničky po karcinogenním JARu nebyly! Když ho správně naředím a použiji zpěňovač - takže mi na houbičku stříká rovnou pěna - ještě šetřím přípravek, který mi vydržel půl roku! Za 105 Kč prosím!!! To samé MEDIUM na sanitu - tak nádherné vodovodní baterie, čisťounký záchod a vana - to se nedá srovnat se smradlavým savem nebo domestosem, které leptají sliznice! Koupelna nádherně voní! Paní asi na vše zbytečně používala koncentráty, které se mají správně naředit! Kdo chce žít zdravě, ušetřit své peníze i přírodu - kupuje u MISSIVY!!! A lze se zaregistrovat a odebírat přímo z internetu o 30 % levněji a doveze Vám to poštovní auto až domů zadarmo (nad 1000 Kč). Tisícovku v drogerii uvalíte za dva měsíce taky a za jedy! Ale mně litrová láhev s pracím gelem vydržela skoro 3 měsíce při praní 3 praček týdně!
 gábina černá, 2 malé děti 
  • 

Re: Re: Co nám pomohlo (? )na ekzem 

(19.6.2007 14:13:01)
Ahoj my jsme měli dětský ekzem je to určitě vnitřní záležitost tak jak píšete. Člověk se musí pročistit zevnitř- to jsme používali potravinový doplňěk od firmy Missiva jmenuje se Fytotonic a pak samozřejmě nesmíte ten ekzem dráždit zvenku. Jestli používáte prášky z obhcodu z marketu tak obsahují fosfáty-hnojiva, zeolity-težké kovy ty způsobují dráždění kůže, začala jsem používat praní od téže firmy prací program se jmenuje Permon opravdu jsme díky němu měli do 3 týdnú po dětském ekzému a pomáhá i na atopický, a začala jsem dětí koupat ve sprch gelu Kulíšek můžete se podívat na www.Missiva.cz jsou tam vššechny výrobky nenajdete tam ceny je to výrobní závod a neprodává to můžete přese mne umožním vám i registraci a to je pro vás velká finanční úspora protože si budete nakupovat ve výrobě. Výrobky maji eko značky které vydává ministerstvo životního prostředí. Podívejte se a bude-li vás zajímat více napište na matej.verunka@centrum.cz nashle
 LiTr 


Re: Atopicky ekzém a pšeničné otruby 

(2.11.2009 21:03:39)
Dobrý den, moje kamarádka, měla od dětství atopický ekzém spojený s mnoha alergiemi, v pubertě se přidala alergie na nikl. Nepomáhaly hormonální tablety ani masti, které předepsal lékař. Pak se dostala k výrobkům OKG a po 2. měsících byl ekzém pryč. Máte-li zájem, mohu vám poradit, jak se ekzému zbavit. Jsem k dispozici :-). Napište mi na email.

chaloupkovamichala@gmail.com
 Milada 27, Zuzanka 15 mesicu 
  • 

Atopicky eksem 

(24.10.2001 21:31:50)
Pro maminky Magdalenky a Terezky. Vase clanky jsem cetla jednim dechem a prozivala svoje davne zazitky. Jak jsem ja sama v puberte litala od jednoho mastickare k druhymu. Ty nadeje a posleze prohry z kazde nove masticky byly zdrcujici. Dovrsila to kozni doktorka, ktera me sdelila po zoufalich dotazech jestli vůbec budu nekdy zdrava, ze nikdy nebudu mit normalni ruce (mela jsem je jako boxovaci pytle, prsty jsem nemohla ani ohnout.....). Vsechno je to jenom o lidech a jejich snaze. Narazila jsem na doktorku, ktera si dala praci a do 3 mesicu jsem mela ruce jako kazdy jiny :-)). Pomohla mi masticka ELOCOM. A tak vyzbrojena temito zazitky, vyskolena knizkama o miminku (90% pravdepodobnost dedicnosti) jsem po porodu sledeovala kdejakej pupinek. Vim, ze v zacatcich to jde lepe zlikvidovat. Obavy se naplnili po mesici, kdy se nerad rozlezl po celem telicku ze dne na den. Pediatricka radila olivovej olej, umyvat jen vodou, promazavat.... Zmena nenastala. Zadnyho doporuceni jsem se nedockala, a tak jsem s milou Zuzkou navstivila moji zachrankyni. Koukla, prdedpsala zinkovou masticku, na 6 tydnu zakazala koupani a jenom 2x denne mazat. S nadsenim jsme pozorovali jak se obludak porouci a odchazi. Ted mame v zaloze zbran, takze kdyz vystci ruzky, dostane po nich. Je mi moc lito vasich deticek, protoze moc dobre vim, jak to MOOOC svedi a potom BOLI. Pokud jste tuto mast nevyzkouseli, muzu zjistit jeji presny slozeni (dela se na predpis) a napsat. Moc by me potesilo, kdybych mohla alespon trosku pomoct. Jinak vam vsem preju mraky trpelivosti a stesti na masticky. Zdravi Milada
 Helča 27 Magdí 15 m 
  • 

Re: Atopicky eksem 

(25.10.2001 20:58:42)
Milado,
Samozřejmě, že chceme znát složení oné masti…:c)) Mluvím tedy za sebe, ale jsem přesvědčená, že i mé věrné duše Milada s Terezkou jsou lačné po všem co s sebou nese naději na zneškodnění ekzému. Takže pokud si najdeš chviličku, určitě nás i ostatní maminky seznam se složením té masti.
Teď soukromě…nevadilo by ti, kdybychom se občas pomocí mailu spojily a předaly si zkušenosti? Máme stejně staré holčičky a tak by mě zajímalo, jak probíhá ekzém v tom samém věku i u jiného dítěte. Teď mě napadá, že vy jste vlastně asi právě bez ekzému, co?
Jinak se těšíme na odpověď a brzy nashle a ještě jednou a předem díky!
Helča s Májou
 Anna Šujanová, syn atopik už 28 r. 
  • 

Re: Atopicky eksem 

(3.5.2006 13:25:16)
Mast ELOCOM je dobrá, ale je to hormonálny masť a taká masť vzdy pomože, môj syn ju používa vždy ked už si s ekzémom nevie poradiť ináč. Najviac mu teraz ako dospelému pomáhajú kúpele vo vode so solou z Mrtveho mora a premastovanie s Excial Lipolotiom. Taktiež mu pomáhal pri mokvajúcom ekzéme kúpel v roztoku hypermangánu. Poležat v kúpeli aby sa mokvanie zasušilo a potom premastiť.
 Věra Dolistová - dvě vnoučátka 2 + 4 roky 
  • 

Re: Úporný atopicky eksem 

(31.8.2007 11:15:28)
Zdravím paní Milado, podle Vašeho popisu získávám naději, že snad i moje dvouletá vnučka Lucinka s úporným atopickým ekzémem by mohla žít normální život bez škrábání apod. Moc a moc Vás prosím o recept na Vaši zázračnoou mast. Budu nesmírně ráda pokud mi napíšete na e-mail : Vera.Dolistova@CSSZ.cz a rozhodně Vám dám vědět jak náše utrpení pokračuje. Děkuji mnohokrát s pozdravem Dolistová Věra
 gabina 
  • 

Re: Úporný atopicky eksem 

(31.8.2007 17:51:38)
Paní Věro, ale nějaká mast ekzém nevylečí? ekzém je vnitřní záležitost, takže se musí člověk čistit zevnitř, samozřejmě mazání pomůže jakmile se ekzém projevuje na kůži, ale bez vnitřního čištění se ho nikdy nezbavíte, potom vhodné praní a koupání, nic nesmí pokožku dráždit, ale mast vám opravdu nepomůže bez těch ostatních věcí co tu píšu. nashle taky 2 děti s dětským ekzém-vyléčeným
 Megí 
  • 

Re: Úporný atopický ekzém 

(31.8.2007 23:32:02)
Jitko,nám je 13měsíců,změnu mlíčka z HA na MCT zvládl dobře.Nalcrom dávám do pusiny stříkačkou-půl kapsle rospustím v horké vodě a doliju troškou studené a nezdá se mi to nijak kyselé.Někdy to sní v poho,někdy na silu.Taky musím do toho přijit,aby to bylo vždy včas těch 15min.před jídlem.Podaří se mi to zatím tak 2-3krát(máme mít 4),v zimě budeme víc doma,tak bude víc času.Taky furt něco pojídá.
Naši drastickou dietu držíme už 14dnů a zlepšil se nám obličej a trochu i zbytek těla,ale MOC to svědí,snad to nikdy nebylo tak moc.Noci jsou ŠÍLENÉ.
Uvítala bych nějakou radu na ten jídelníček,ale jsme úplně moc omezení.Jíme:ráno-MCT a pak kukuř.suchary,ještě dopol.hrušku.Oběd:králičí maso,bezlep.těstoviny a mrkev nebo brokolici.Někdy udělám pohankovou zásmažku.Odpol.-hrušková přesnídávka+chleba bezl. a pojídá ty křupky(opět kukuřičné nebo pohankové,i když kukuř. máme pozitivní,ale nic pro něho neexistuje).Večer a noc-MCT.Zkusila jsem i puding z MCT+trochu hrušky do toho a dobré,jedl to.Jeden krát do týdne banán,slupl hned 2(jabka pozitivní)a zkusila jsem rýžovou kaši z MCT(taky rýže pozit.)a trochu ji snědl.Dík za každou radu.
 Ekaterina 


Re: Úporný atopický ekzém 

(1.9.2007 8:08:24)
Megí, synovi je taky 13 měsíců, ale alergii má "jen" na pšenici, mléko a vejce. Oproti vám teda naprostá pohoda. Opravdu nevím, co poradit, když máte tolik omezení. Neporadila by vám něco šitého přesně na míru vaší situaci doktorka (alergolog?). Já jsem si např. myslela, že když má syn alergii na pšenici, neměl by ani jiné blízce příbuzné obilniny. Ale doktorka podle hodnot IgE (u pšenice jsme to měli docela nízké) povolila od 10. měsíce ovesné vločky, což nám jídelníček docela obohatilo.
Jinak doporučuju všem pro prcky i dospělé dýni hokkaido, máme na ní teď všichni úplně závislost a právě začíná její sezóna. U nás se dá sehnat na trhu kus za 30 Kč. Nakoupila jsem jich do zásoby spoustu (dají se skladovat celou zimu)a malý se po tom může utlouct. Myslím, že dýně je docela hypoalergenní, takže zkuste!
 chobotničkaa_Kuba+Tomík 


Re: Úporný atopický ekzém 

(11.5.2008 9:53:52)
ahoj holky, nemohla bych Vám některé poslat na email fotku našeho malého? má vyrážku v obličeji a na hlavičce, dr tvrdí že jde o kojenecký ekzém - seboreu a radí mazat olejem, to ale situaci spíše zhoršilo..pak mi dala Kerasal mastičku že jednou namazat a zmizí to...tak jsem zkusila, ústup jsem zpozorovala jen na hlavičce, tvářičky pořád červené, vytékala z kůže žlutá vodička a pokožka byla hrozně suchá a hrubá.. zajela jsem do lékárny a tam mi doporučila lékárnice Ambiderman, ten mažeme od čtvrtka a vypadá to že se situace zlepšila o něco, ale pořád má na hlavičce v různých částech a na obličeji mapky... bojím se aby se nejednalo o atopický ekzém, ale u nás v rodině ani od tatínka našeho malého ho nikdo neměl...... olej jsem přestala používat, tělíčko mažu modrou indulonou (na tělíčku nikde nic jinde nemá) a na obličej ten Ambiderman............. k naší dr jdeme příští týden tak se bojím co mi poví... Kubíčkovi teď budou tři měsíce a byl narozený o měsíc dříve než měl, porodila jsem v 8 měsíci nečekaně,ale přirozeně........díky Katka p.s. mailík na mě je blazinekk@centrum.cz
 Klarisa13 


Re: Úporný atopický ekzém 

(14.5.2008 19:10:17)
Ahojda. podle fotky se to někdy ani nepozná. Vím jen, že seborhoická dermatitida může být i v obličeji. Časem vymizí. Nejčastěji se dělá ve vláskách a na obočí jsou to takové krustičky. Třeba to ekzém není. To že ho u vás v rodině nikdo nemá bohužel nehraje roli. Stačí, že je třeba někdo v rodině jen na něco alergický.
 brka david 3,5 a timea 5 mes. 
  • 

Mame exem? 

(24.11.2003 12:37:59)
Ahoj citam tu tie strasne veci. A tie fotky.... chudence deticky. Najhorsie je ze clovek chce a nevie ako pomoct. Ja mam pät mes. dceru timi. Tiez nam to zacalo okolo tretieho mesiaca ako potnicky pod krkom a tiez som dlho nesla ku doktorke. Ale nema to az take agresivne ako pisete vy. Ma to sice scervenale a niekedy suche supinate ale este nikdy to nemala mokvajuce ako pisete vy. A ani sa neskrabe ako pisete. Takze otazka myslite si ze je to miernejsi atop. ekzem alebo nie je?! My sme dostali holtovu mast a jarichovu vodu. Teraz ju niekedy pretrem len oliv. olejom a je fajn. Samozrejme ju kupem len raz za tyzden ale kazdy den ju vecer utieram len mokrou plienkou a verte alebo nie ked som to zacala praktizovat oustupilo to. Inac cez tehotenstvo som pribrala cez 35kg (rekord co?)a zjedla kvantum cokolad. A manzel je alergik (senna nadcha) ale ja a moj syn smel zdravi ako repy. Este aby som nezabudla. Nas zaciatok toho vsetkeho sprevadzali sopliky. Asi mesaic nic nepomahalo a az potom z nicoho nic ustupilo.No stale nas sprevadza mierni kaslik, ale nedavam jej na to nic. Takze viete mi odpovedat co to je? diky a drzim palce vsetkym. brka
 Jana Vargová, 2 synovia 
  • 

Re: Mame exem? 

(21.2.2005 12:14:31)
Potrebujem radu, čo s prádlom, praným v automatickej práčke.
Zrážajú sa mi nečistoty do tukových guličiek, ktoré napriek opakovanému plákaniu ostávajú zachytené na látke.
Nemáte "fintu" na ich odstránenie - rozpustenie? Skúšala som prať v šampóne, zdalo sa mi, že to viac odmasťovalo, abaže je to veľmi drahé.
Do posledného plákania dávam ocot.
 Jana Vargová, 2 synovia 
  • 

Re: Mame exem? 

(21.2.2005 12:15:25)
Potrebujem radu, čo s prádlom, praným v automatickej práčke.
Zrážajú sa mi nečistoty do tukových guličiek, ktoré napriek opakovanému plákaniu ostávajú zachytené na látke.
Nemáte "fintu" na ich odstránenie - rozpustenie? Skúšala som prať v šampóne, zdalo sa mi, že to viac odmasťovalo, abaže je to veľmi drahé.
Do posledného plákania dávam ocot.
 Marcela,Honzík 3roky 
  • 

Moje zkušenost s ekzémem 

(21.2.2004 18:16:49)
Ahoj,
se zájmem jsem si přečetla všechny názory a zkušenosti mamineks dětmi a ekzémem. U nás začal ekzem v 1 roce po vánocích,kdy Honzík ochutnával cukroví s čokoládou. Po druhém roce se na podzim rozjel po celém tělě,zvlášť po neštovicích to bylo hrozné. Kortikoidy jsem nechtěla a většina kožních lékařů na nich bohužel trvá. Zkoušeli jsme všechno možné,ale nejvíc nám pomohla rada paní bylinkářky na čistící čaj pro celý organizmus,dieta bez dráždivých látek a hlavně moje pohoda.
Bylinkářka mi řekla,že je Honzík na mě hodně citově napojený a moje nepohoda a rozladěnost mu ekzém zhoršují.Takže jsem začala na sobě pracovat,meditovat a udržovat se stále v pozitivní náladě. A úspěch se opravdu dostavil. Během jednoho měsíce se ekzem zlepšil o 70%. Vyzkoušela jsem si jak hodně je na mě Honzík napojený. Když jsem delší dobu v psychické nepohodě ekzem se Honzíkovi zase zhorší. Přeji všem hodně síly a trpělivosti.
Marcela
 Lucka syn12 dcera 5 
  • 

atopický ekzém 

(16.11.2004 15:28:30)
Milé maminky, mé zkušenosti s atop. exémem jsou takovéto. Od malinka bojujeme s exémem, který je téměř neviditelný když je Barunka v pohodě, jakmile ovšem začne mít rýmu (někdy i den dva předtím než vůbec zaregistruji že na ní něco leze) objeví se ekzém na obličeji, později i na jiných místech.
Pokud se ekzém objeví bez zjevné souvislosti s nastydnutím či jinou nemocí, zatím se mi podařilo vždy najít příčinu buď ve stravě (sledujte co dítě jedlo nového nebo neobvyklého jeden nebo dva dny předem) nebo v pracím prášku, aviváži, občas stačí, že měla dcerka na sobě něco "nového" od babičky, co není vyprané v "našem" pracím prášku a DVAKRÁT vymáchané, to už dělám automaticky, a pokud zapomenu, projeví se to ihned. Takže moje rada zní, snažit se výživou ovlivnit průběh- tj. omezit na minimum bílý cukr, barviva, známá éčka, a hlavně neztrácet hlavu. Někdy zjistíte, že zhoršení má za následek zvýšená únava v předešlém dni, někdy zase nějaká oslava a spousta sladkostí,
dneska jdeme k paní doktorce, zase se nám to zhoršilo, tak jsem zvědavá na její názor, neznamená to ovšem, že udělám co řekne. Vždycky to ještě konzultuji s jiným lékařem a svou vlastní hlavou. Vyplatí se to
Krásné starosti a radosti s dětmi
přeje Lucka
 Bára 
  • 

Re: Re: atopický ekzém 

(29.11.2004 19:38:06)
Miládko,zkusil ti kožní lékař nebo alergolog napsat krém Elidel? Je nehormonální,ale účinkuje rychle a spolehlivě-je to novinka.Vyzkoušela na vlastní kůži Johanka a exém na obličeji byl za 4 dny pryč. Je na předpis,od alergologa se musí platit - asi 500 Kč za 15 g, od kožaře prý je hrazen
pojišťovnou - údajně ho kožaři málo předepisují,protože to pojišťovnu moc stojí.Je i pro batolata. Ahoj Bára V.
 mataaa 


ekzem 

(25.3.2005 12:28:37)
dnes jsem nasla tuto vebovou stranku a hned jsem se dostala k tomuto clanku o ekzemu,jsem za nej vdecna...mam 7mesicni holcicku a ekzem mame bohuzel take ,nejspis s tatinkovi strany .Ja sama s nim nemam vubec zadne zkusenosti a o to vic jsem vdecna za jakekoliv informace....
chtela jsem jenom podekovat...urcite se jsem rozhodnuta svoje zkusenosti taky sepstat a pak vam je poslu,dekuju a drzim vam i nam palce
 Yasminka 


Re: ekzem 

(11.6.2005 13:18:04)
Ahoj maminky,
moje děti zatím s ekzemem nebojují a podle toho co popisujete je to hrůza. Já mám ekzém od miminkovských let tak vím jak se vaše děti cítí. Neustále jsem slýchala za všech stran nedrbej se ale ono to nejde a ve skutečnosti nepomáhá nic. Já se tedy až v pozdějším věku léčila a dodnes léčím flucinarem nebo triamcinolonem jako dítě mě mamka mazala leniens a ještě takovou hnusnou smradlavou vazelínou, sloužilo to spíš jen k promazání to však na ekzem moc neplatí. Na svědění mi pomáhalo střídání teplích a studených obkladů, do koupele lmléko nebo kefír. Dnes už jsem za vodou ale děti fakt lituju. Moje mladší dcerka se taky občas opupínkuje, nevím zda je to z kojení že sním něco co bych neměla možná že podědila kůži po mě. Zatím jsme všechny hrozby zažehnaly. Používáme Balmandol ale ne do koupele ale na mokrou kůži po koupání, když je hodně suchá tak slunečnicový nebo konopný olej (kosmetika Cannaderm) na pupínky či zarudlá ložiska Holtovu mast - strašně smrdí ale moooc pomáhá dá se koupit v lékárně stojí kolem 50ti korun a taky nám dost pomohla modrá indulona a leniens vůbec. Tak hodně štěstí ať těm vašim broučkům už konečně něco pomůže, výborný je sluníčko ale opatrně všeho moc škodí.
 patricie 
  • 

ekzem 

(8.7.2005 22:54:06)
mam 9 mesíčního chlapečka který trpí atopickým ekzémem.od té doby co jsem ho na radu své kamarádky začala koupat v kozím mléku máme po problémech. pokud máte možnost vyzkoušejte to.
 Romana a syn Adamek 6 mesicu 
  • 

Re: ekzem 

(17.8.2005 11:06:31)
Chtela bych se zeptat jake je to kozi mleko? V obchode existuji ruzne varianty... dekuju
 Lenka a Románek 
  • 

snad to maminkám a miminkům s AE pomůže 

(21.10.2006 10:28:55)
Zdravím všechny maminky.Když jsem koukala na miminka s atopickým ekzémem bylo mi z toho moc smutno.A zároveň i když to zní hrozně se mi ulevilo, neboť i my máme atopický ekzém, který se nám projevil " jen " na ručičkách a zádíčkách. Naštěstí mám kamarádku jejíž chlapeček tímto onemocněním bohužel také trpí, ale už pár let, takže cestou pokusů a omylů zkoušela vše možné i nemožné až nakonec objevila krém A-derma exomega ( objednává se v lékárně, je to 200ml a stojí kolem 330,-Kč nebrat mléko je dražší a parfémované), který jim zabral a stejně tak pomáhá i nám. Je s výtažky z ovsa, tekže není třeba vaření otrub.
Přeju hodně štěstíčka při léčení toho oškliváka co nám naše dětičky trápí...
 Markéta, 2 malé děti 
  • 

Re: snad to maminkám a miminkům s AE pomůže 

(1.11.2006 15:01:30)
Dobrý den, reaguji na Váš článek, kde maminkám radíte krém ADERMA EXOMEGA. Mám téměř 9ti měsíční mimčo a bohužel taktéž s AE. Podle kinezioložky má alergii na roztoče. Tento krém mi poradila kamarádka, je určitě výborný,její dceři ,áhá, ale nám zas až tak nepomohl. Darovala jsem ho bratrovi,AE se mu objevil ve 30ti letech v lehčí formě a krém mu ihned zabral. Nám pomáhá krém LA ROCE-POSAY LIPIKAR BAUME, cena okolo 400 korun, 200 ml. Hodně lidí siteké chválí "obyčejnou" červenou indulonu, ale hůř se roztírá, je tužší. Dále mi jeden starý ekzematik poradil, že doporučovaná koupel pro miminka 37C je příliš horká a bolestivá,že to chce mnohem vlažnější vodu. Jestli můžu ještě poradit jednu knížku, jmenuje se Atopický ekzém, je psaná formou otázek a odpovědí a najdete v ní cenné rady. Všem maminkám přeji hodně štěstí a trpělivosti. Markéta
 Vera + Magda 3M 
  • 

Je třeba to řešit komplexně aneb bojujme s tím prevítem ekzémem:-) 

(16.6.2007 15:31:35)
Ahojte, taky máme zkušenosti s AE. S manželem jsme oba atopici, ekzematici a alergici (já jsem těžká alergička- polinóza + řada potravin a léčiv), takže jsem se už v těhotenství připravovala na variantu dítě atopik a bohužel jsem se nezmýlila. Přestože jsem kojila a kojím dodnes, Magdalence se ekzem (dost úporný, po celém tělíčku a nejvíc obličej) projevil poprvé ve dvou týdnech. Protože vím, že AE je v důsledku alergickou reakcí, a že v tomto věku jsou hlavními alergeny alergeny potravinové, začla jsem držet dietu dle Rezzy a Cardiho skládající se z rýže, oliv.oleje, mrkve a králičího masa (+vápník)a postupně zařazovala potraviny, které ekzém vyvolávají (AE je v tomto věku převážně důsledek vlivu potravin). Zjistila jsem, že se musím vyhnout bílkovinám kravského mléka, vejcím, kakau, rajčatům, jablkům (a vůbec většině ovoce krom banánu), ořechům,...není toho málo. Ale krásná broskvová pleť mé dcerky je odměnou za to, že držím hypoalergenní dietu (je třeba si přitom hlídat příjem vitamínů a minerálů, ale taky např.bílkovin-pokud vyloučíte blkoviny krav.mléka, kojící žena má do sebe dostat cca 70g bílk.denně). Samozřejmě také dodržuju opatření jako máchat pořádně prádlo, bezprašné prostředí, atd. a hlavně - promazávám - v období klidu 1 až 2x denně Exomegou (ta se mi dost osvědčila), teď půjdeme na hexavakcínu, tak se psychicky připravuju na znovurozbujení AE a s ním spojené (a prožité...fuj to byla hrůza...) perné noci, kdy zas budu muset hlídat ručky mé dcery(aby se neškrábala)+používat vlastnoručně ušité návlečky na ručky+dávat Fenistil kapky, a mazat a mazat... ale ono se to zase zlepší, v nejhorším použiju Locoid (který jsem zatím užila 1x)a zas to bude dobrý. Jsem rozhodnutá nedat tomu prevítu žádnou šanci, i když z vlastní zkušenosti vím, že je to běh na dlouhou trať. Já sama jsem se AE zbavila až v pubertě, to nějak záhadně zmizel sám, alergie na prach a pyly nezmizla, zato hodně moc se oslabila poté, co jsem začla brát Echinaceu. Má blahodárný vliv na imunitní systém. DALŠÍ TIP: jedno z nejúčinnějších přírodních antihistaminik je ROOIBOS! Mám vyzkoušeno, že pokud ho pijete dokonce i jakožto kojící matka, dítě se v noci o poznání méně škrábe a je klidnější. Vyzkoušejte! Jo jo, AE (a s ním spojené alergie) je neverending story, v cca třech letech již údajně dítě přestává být alergické na potraviny, zato začínají být alergenem vnější alergeny (prach, pyly, atd.), v pubertě mohou AE významně (a značně negativně) ovlivnit hormony, nezapomeňme na vliv psychiky... pořád bude co léčit a čeho se vyvarovat. Přesto všechno, dá se to zvládnout. A já si teď jdu uvařit ten Rooibos a dám si k němu meduňku- půjdeme už totiž tento týden na tu hexavakcínu a tak se musím psychicky řádně vyztužit, abych byla připravená na návrat toho prevíta ekzému a následný boj...:-)
 Jana,Kuba 8 měs 
  • 

Re: Je třeba to řešit komplexně aneb bojujme s tím prevítem ekzémem:-) 

(24.11.2007 15:33:10)
Mila Vero,muj syn je na tom temer stejne jako vase dcerka,ja i manzel tezci alergici,syn od 2mes ekzem.
Stidaji se obdobi zlepseni s obdobimi horsimi. Snazim se tez drzet hypoalergeni dietu,ale hodne hubnu,tak obcas porusim. Proc vam ale pisu,rada bych vedela jak bojujete s prikrmy,jelikoz jste stejne stari tak predpokladam ze uz prikrmujete.Pro me je to dost spanelska vesnice,Kuba za prve nic moc nechce a nebo se mu zhorsi ekzem,takze jsme uz mesic a pul na ryzove kasi vecer a mrkvi s bramborem a cuketou v poledne.
Vcera jsem zavedla dopol svacinu jablko a ekzem nam pekne vyskocil,tak nevim s jakym ovocem zacit a co vubec davat abych ho nutricne nesidila a aby jsme nemuseli bojovat s ekzemem. diky za radu.
 iva 2deti 
  • 

eksem 

(10.2.2007 14:26:26)
Zuzce je 9mesicu a eksem nas trapil 3mesice,nez sem nasla pricinu ,eksem mnela po celem tele,proste chudinka.pak my to doslo,muzu za to ja,kourila sem 13let,v tehotenstvi sem prestala,ale neobesla sem se bez zvikacek nikorete,cim vic se Zuzka osypavala tim vic sem zvejkala,nerada se tim chlubim,ale jestli naka maminka kouri,nebo zvejka a miminko ma eksem,tak se zamyslete,ja si ty 3mesice nikdy neodpustim.
 Jana s malou Káčen 
  • 

Ekzém - co nám pomohlo!!!!  

(12.3.2007 10:07:30)
Dobrý den,

určitě jste četly příběhy dvou maminek, které se potýkaly s atopickým ekzémem.
Naše holčička měla příznaky navlas stejné, již od 1.měsíce. Pokožka byla samý pupínek, miminko se snažilo škrábat tak dlouho, až se to dokonale naučilo. Hrůza!!! Na pediatrii nám předepsali kortikoidy, jenže Kačenka měla ekzém na celém tělíčku kromě obličeje, měla jsem strach, mazat ji tak rozsáhlé plochy těla. Kožní lékařka se vyděsila a nařídila - mazat a mazat. Nemohla jsem se s tím smířit, hledali jsme mast, která by ji nedráždila. Vyzkoušeli jsme snad všechno. Nakonec to vyšlo s A-Dermou Exomegou, mohu doporučit, vyzkoušejte. Kůže už nebyla tak podrážděná, ale ekzému jsme se nezbavili. Nastaly krušné noci, Kačenka spala neklidně, stále se budila. Spousty z vás asi ví, o čem hovořím.
Ve třetím měsíci jsem se obrátila na dermatologickou kliniku v Čimicích. Kožní lékařka - mimochodem - velmi příjemná i po lidské stránce - MUDr.Dlabolová, Kačenku prohlédla a přiklonila se k názoru, že nejde o atopický ekzém. Ptala se, zda nepereme v Lovele. Samozřejmě, že ano. Chtěli jsme pro naši holčičku to nejlepší. A máchala jsem jednou navíc. Dnes peru v gelovém pracím prášku Persil a máchám třikrát navíc. Kačence udělali stěry a zjistili, že se jí v šupinkách kůže přemnožil zlatý kok. Zjistili a jeho rezistenci a předepsali nám antibiotika s koktikoidy. Tentokrát jsem poslechla a mazali jsme celé tělo 5 dní. Ekzém zmizel a pak jsme nasadili mastičku "pouze" s antibiotiky, kterou mažu jen místně a příležitostně na ložiska. Jinak promazávám Exomegou.
Celé to povídání je jen o tom, abyste se poradili s více kožními lékaři. Čimice mohu jen doporučit. Kdybychom tam nebyly, Kačenka by stále měla všechny příznaky AE a my bychom ji možná kortikoidy mazali stále.
Přeji Vám hodně štěstí a pevné nervy.

Jana
 Erika, syn Filip, 6 měsíců 


Re: Ekzém - co nám pomohlo!!!!  

(18.4.2007 10:45:28)
Dobrý den,
ráda bych se také podělila o zkušenost s ekzémem mého syna Filipa. Zhruba od dvou měsíců se u nás také objevila vyrážka, byly to jemné pupínky, které byly zbarvené s kůží do červena. Naše pediatrička věděla, že je manžel silný alergik, ale i přesto se tvářila, že ji touto vyrážkou obtěžujeme. Když se Filípkovi vyrážka nelepšila, tak jsme návštěvu několikrát opakovali. Až na moji žádost nás pediatrička poslala na kožní. Když nám kožní předepsala pudr na vysušení kůže a glycerínovou mast na promazávání, vyrážka na obličeji se zlepšila, ale jen na pár týdnů. Vždy se vyrážka vrátila. Naštěstí ji měl a má syn pouze na obličeji, ale tím, že se často a dlouze škrabe, hlavně v noci, má už popraskaná místa za oušky a pod nimi. Na tato místa jsme dostali jen zásyp. Při další návštěvě u kožní mi bylo sděleno, že promazávám ekzém málo (nevím, zda 6-7x denně je málo) a tak jsem jí řekla, zda není ještě jiná možnost, jak vyrážku a suchou podrážděnou kůži zjemnit. Dala mi jen letáček krému A-derma a řekla, že je v ní obsažen Oves a tak ať ho vyzkouším, ale pojišťovna nehradí ani korunu. Od chvíle, kdy jsme tento krém začali používat, vyrážka malinko ustoupila, ale hlavně se pleť Filípka zjemnila. Myslela jsem si, že máme vyhráno. Trvalo to tak přibližně dva měsíce a vyrážku máme zpátky a Filípkova nejoblíbenější činnost v postýlce je, škrábat si tvářičky. Zatím pořád nevím, co začít používat, protože pokud půjdu opět na kožní, dostanu maximálně další balení glycerínové masti.
Jinak děkuji za radu s Lovelou, vyzkouším jiný prášek, jelikož jsem ji také od začátku narození malého používala. Držím pěstičky všem maminkám, které mají stejné problémy, aby opravdu našli odborníka, který pomůže. My takového stále hledáme.
Erika z Brna
 jana Magetová,vnuk 
  • 

Re: Re: Ekzém - co nám pomohlo!!!!  

(16.5.2007 22:56:46)
Dobrý den,potřebovala bych radu:6měsíční vnuk,atopický ekzem,po celém těle rudá vyrážka.Všechny masti od kožní lékařky nezabírají,poromazávání,calciová mast,antibiotiková mast.Kůže svědí, vnuk je stále neklidný,pláče a vypadá tak,že by člověk brečel.Ví někdo, co se dá dělat?
 jana Magetová,vnuk 
  • 

Re: Re: Ekzém - co nám pomohlo!!!!  

(16.5.2007 22:56:46)
Dobrý den,potřebovala bych radu:6měsíční vnuk,atopický ekzem,po celém těle rudá vyrážka.Všechny masti od kožní lékařky nezabírají,poromazávání,calciová mast,antibiotiková mast.Kůže svědí, vnuk je stále neklidný,pláče a vypadá tak,že by člověk brečel.Ví někdo, co se dá dělat?
 jana Magetová,vnuk 
  • 

Re: Re: Ekzém - co nám pomohlo!!!!  

(16.5.2007 22:56:48)
Dobrý den,potřebovala bych radu:6měsíční vnuk,atopický ekzem,po celém těle rudá vyrážka.Všechny masti od kožní lékařky nezabírají,poromazávání,calciová mast,antibiotiková mast.Kůže svědí, vnuk je stále neklidný,pláče a vypadá tak,že by člověk brečel.Ví někdo, co se dá dělat?
 zelvička 


Re: Ekzém - co nám pomohlo!!!!  

(3.1.2009 22:30:12)
Zdravím, také nás velmi trápí atopický ekzém naší dcery - a také máme obdobné pochybnosti - nebylo by možné zadat přesnou adresu té Kožní kliniky v Čimicích - např. stěr kůže nám do dnes nikdo nedělal a celkově je přístup lékařů spíše o tom - to je ekzém, dáme kortikoidy, nezabraly - dáme jiné ... ~o~
 verunka 
  • 

16 let nic nepomohlo 

(23.3.2007 21:08:59)
je mi 16 let v květnu mi bude 17 a do ledna 2007 mi na 50 % pomohli jen homeopatika.bydlím 7kn od prahy a tak jsem v praze scháněli co by pomohlo.v lednu jsem začala chodit do čimic do sanatoria na koupele-mažu se mastičkou vykoupu se v otrubách nastřídačku s ichtamolem(to určí paní doktorka či primářka jakou léčku podstoupíte,je možno i modré světlo-sluníčko)a pomohlo mi to na 99%.takže můžu jen doporučit.verunka
 Ilona, Madla 4měsíce 
  • 

Koupele z otrub - co s hlavičkou??? 

(7.5.2007 20:13:49)
Dobrý den,
minulý týden jsne se bohužel dozvěděli, že ony červené tváře a začínající flíčky po těle je atopický ekzém. Od té doby hledám informace, kde se dá, zvláště poté, co se ekzém (možná po 1. dávce hexavakcíny) hodně zhoršil a prožili jsme hrozné noci. Chtěla bych tedy zkusit koupele z otrub a měla bych dvě otázky. Kde se dají chemicky neupravené otruby získat a pak, jak s hlavičkou. Dcera má nejvíce zasaženou hlavu, čelo a tváře, které do vody neponořím. Mám to zkusit alespon potírat?
Předem díky za odpověď a držím všem palce!
Ilona
 Iva 
  • 

Re: Koupele z otrub - co s hlavičkou??? 

(8.5.2007 9:41:07)
dobry den,nam pomohla detska kosmetyka s konopi,koupeno v lekarne ROBATKO,
 Jarmila 
  • 

ekzém 

(19.8.2007 18:52:44)
Mám velice dobré zkušenosti s atopickým ekzémem. Užívat Aloe Vera a to 100% gel, mycí krém s30% Aloe a ošetřující mléko s 30% Aloe.
Pokud máte zajem o bližší informace můj e-mail: bugdolovajarmila@seznam.cz
mobil: 603 357 966
 Helena, kluk 2 roky 
  • 

Co dělat? 

(30.8.2007 14:40:32)
Mám 2lettého kluka a má eksém už jen na bradě. Předtím jsme jej měli i za ušima, ale už jsme se ho zbavili, snad na dlouho. Máme dobrou kožní doktorku, která má sama tento problém a i její děti, takže ví, co to je. Všem maminkám, jejichž kožní doktorka má takový laxní přístup k léčbě atopu bych radila, změňte kožního lékaře.
A teď co nám pomohlo, excipial krém na promázávání a excipial s mandlovým olejem, také imazol krém na mokvavý eksém, pevaryl, do koupele oilatum a olejové mýdlo holandské výroby z lékárny.Žádné hormonální masti ani antibiotické pro malé děti nejsou dobré, pokud to jde bez nich, tak je to jen dobře. Mazat vše jen v malém množství, nepřemašťovat. Zrušit vlnu a flanel v oblečení, jen čistou bavlnu, nejlépe bílou.A hlavně žádnou čokoládu ani kojící maminky a sladké také ne. Také jsem slyšela o ovesných vločkách-mast, odvar, že pomáhají hojit kůži. Sama jsem ještě nevyzkoušela, ale chystám se.
Držím všem palce ať to zvládáte Vy i děti.
Hela
Zdraví a drží palce
 vasek kysela 3 deti 
  • 

mesičkovi děcky olejiček  

(26.9.2008 12:20:36)
3x deně mažeme celé tělíčko a postižená místa včetně obličeje měsíčkovim olejičkem a krasně se to hojí ekzém se ukaže pouze při nějaké viroze ale díky promazávání zase rychle zmizí.
 zelvička 


hledání 

(3.1.2009 22:37:58)
Zdravím, také nás velmi trápí atopický ekzém naší dcery - a také máme obdobné pochybnosti - nebylo by možné zadat přesnou adresu té Kožní kliniky v Čimicích - např. stěr kůže nám do dnes nikdo nedělal a celkově je přístup lékařů spíše o tom - to je ekzém, dáme kortikoidy, nezabraly - dáme jiné ... ~o~
 Haisík 


Re: hledání 

(21.1.2009 20:37:33)
Děvčátka stejně jako vy mám syna který bude mít zítra narozeniny už šesté a od půl roku bojujeme s exémem.Je to běh na dlouhou trať a cíl v nedohlednu.Na pište mi prosím pokud víte někdo na jaké adrese pracuje Mudr.Šimlová,pracovala v čimicích v kožním sanatoriu ale změnila pracoviště a teď je někde jinde.Díky Blanka
 kate z. 
  • 

Re: hledání 

(17.8.2012 14:41:25)
Marne ji take hledam .Kdybyste vedela napiste prosim odkaz nebo email. Dekuji z.
 Jana  
  • 

Toaletní vlhčené ubrousky - POZOR ! 

(16.3.2009 14:22:19)
Přeji dobrý den,
znám spoustu maminek s miminky, které mají atopický ekzém. Všechny již v porodnici začali používat vlhčené ubrousky na očistu zadečku svých drobečků. I když se po dlouhých a úmorných měsících střídavě úspěšné léčby začal ekzém lehce vytrácet, přetrvaly problémy s alergií. Často pomohy staré babské rady - koupel v čaji. Koupat jen v čisté vodě, nepoužívat vůbec mýdlo natož pěnu do koupele a to hned od narození a dbát na to, aby se tak chovaly i sestry v porodnici.
 Pole levandulové 


Re: Toaletní vlhčené ubrousky - POZOR ! 

(16.3.2009 15:18:21)
Milado, to jsem taky zazila - nez jsem stihla cokoli rict, uz ho koupali v te pene:-© Chuderka pak vypadal jak seslehanej koprivama. Nastesti zadne alergie nema, takze to byla jen jednorazova akce, ale prekvapilo mi, ze i dneska bere nekdo tuhle kosmetiku za pouzitelnou...Tentokrat to nejspis pripisu primo do tech porodnickych papiru, ze zakazuji koupat v jakekoli kosmetice.
 Tulka 


Re: Toaletní vlhčené ubrousky - POZOR ! 

(16.3.2009 15:21:18)
To nám mimča v porodnici přímo tím slavným Džonsonem polívali.A pak je drbali jako horníky.Když jsem se ozvala,bylo mi sděleno,že je to na kůži výborný,neb jí to zvlhčuje~a~
 Vlasta - 1rok syn,3.roky dcera 
  • 

je to boj 

(4.3.2010 22:00:06)
Dobrý den,po pročítání příspěvků mám také chuť přispět troškou do diskuze. Mám dvě děti, 3roky dceru a 1.rok syna. Moje konečná zjištění jsou zatím taková...nikdo to neumí vyléčit. To vše děláme, jen proto, abychom udělali našim dětem život snesitelný. Jde o to, najít systém, jak udržet jejich kůži čistou bez vyrážky a svědění (někdo jde do hloubky..změná jídelníčku bez lepku, nikdy do bazenu atd., někdo to hasí povrchově a proplouvá, jak to zrovna jde) - já to střídám, podle momentálního odhodlání a podle síly, kterou námi exem třese. Na každého zabírá něco úplně jiného. Co jednomu svědčí, druhého ničí. Je to jedna verbež z astmatem...pohrávám si z myšlenkou, že jsme jako lidstvo nějak zapoměli dýchat a nebo už nemáme co dýchat...bud se dusí plíce a nebo kůže.
Atop-exem řešíme s dcerkou. Obě děti měli ten novorozenecký - semtam pupínek po těle. Holčička měla celý první rok pár suchých flíčů na nohách, ale lékařka se vyjádřila, že to vůbec nic není. Sice jsme pod jejím vedením najeli na opatrný start s příkrmy(jako jediní kolem sebe jsme nesměli až skoro do roka žloutek, kuřecí a krůtí maso), ale jinak jsem o exemu nic nevěděla. Škoda. Neopomíjela bych zřejmě promaštování kůže. První šílená vyrážka byla ve 4.měsících..měla obličej hrubý, jak stanová kůže. Po měsíci hledání, přemýšlení a vedení potravinového deníku jsme zjistili, že je citlivá na flanel. Nosila flanelové kalhotky na kyčle...otírala si o kšandy bradičku a my měli flanel.povlečení. Jak jsme to dali pryč, bylo to do půl dne pryč, úplně neskutečně rychle (toť příklad konkrétní alergie a konkrétního řešení). Pak dlouho nic a potom přišla největší vlna. Na přelomu podzim/zima před druhými narozeninami. Jak jsem se dozvěděla...nejtypičtější období (teď nastal příklad nekonkrétní přecitlivělosti a tudíž zatím marné hledání řešení). Dva roky dítěte a období, kdy se potí v oblečení. Suché, svědivé fleky nad lokty, pod koleny a hrubá suchá kůže na bocích,flíčky na tváři. Když se to asi týden zhoršovalo...věci jako Jarisch, konopné masti,atd. vůbec nepůsobili. Naopak, po všech to rudlo a bylo horší, šli jsme k lékařce (k jiné, první jsme opustili,protože neděla zrovna dobrá rozhodnutí). Od té doby bereme Aerius a když se přivalí vlna zhoršení a svědění, tak na noc Fenistil kapičky. Šílené, už rok žije s lékem v těle, ale bez něj by se udrbala a rozškrabala do krve.
Docházeli jsme na kožní(mastné mastě z lékárny a kortikoidy) a jednou jsme byli na skvělé návštěvě na alergologii. Na alergu nám řekli, že takhle malé děti se testují jen na jasné alergeny.., jde většinou o jídlo..vajíčko, ořechy, mléko? a teď už nevim co dalšího. Paní doktorka si se mnou asi hodinu povídala a probírali jsme, co by to mohlo způsobovat a rodinné dispozice a bylo to moc příjemné, protože jsem měla konečně pocit, že se o nás někdo zajímá a bere to komplexně. Po rozhovoru řekla lékařka, že to vypadá, že neni evidentně na nic konkrétního-jídlo- alergická, že bychom to už vypozorovali (vedla jsem asi 3měsíce potravinový deník), že je neetické takhle malé dítě stresovat odberem krve, ikdyž jen z prstu. Vypadá to na vnitřní dispozice, což je třeba vrozená větší suchost kůže...což se mi už další rok potvrzuje. Bylo nám doporučeno vyhýbat se vajíčkům, protože těch má v pečivu apod. stejně dost. Dala mi brožuru, abych se naučila pracovat s kortikoidy (nemazat málo ani moc), protože v silných útocích exému pravděpodobně neni jiné pomoci.
Už budu stručná..promazávadla, která jsme vyzkoušeli. Namíchaná z lékárny...kůže po nich hrozně rudla a otékala, tak jsme je prostě zahodila - na doporučení naší dětské lékařkya. Vyzkoušeli jsme toho víc, vždycky něco chvíli zabere, funguje to a pak to musíme změnit, protože to fungovat přestane. Takže experimentujeme. Konopné masti nás dráždili, Weleda nás dráždí...ale mladšího syna tím mažu a je to v pořádku, skvělé na opruzeniny. Bambucké máslo ujde, ale směs atopik je moc ostrá - dráždí nás, oleje...používala jsem kvalitní oleje, i bio kvalitu..ucpá to pokožku, nic moc zkušenost...oleje do koupele - kůže jí červenala. Nejlepší zkušenosti mám s Exomega tělovým mlékem - výtažky ovsa(ale kamarádce z toho popraskali ruce, také trpí na exemy, takže je to hrozně individuální!!), Eucerin 3%urea tělové mléko a mnou vyrobená mast...měsíčková v sádle...ta jediná sklidnila oteklou červenou pokožku, úplně mě to vyrazilo dech. + když je nejhůř tak těch pár míst namázneme kortikoidovou mastí, lepší, než aby se jí tam dostal zánět a hnisalo to. A taky do koupele přidávám otrubovou lázeň. Bud kupovanou nebo jsem si koupila otruby a sama si je vyvařila..je to nejlevšejší a nejpřírodnější. Přecitlivělost na oves je zjištěná zatím minimální.
Takže náš rytmus je..večer dávka Aeriusu, když to svědí, tak pár kapek Fenistilu, po večerní hygieně mažeme tělíčko tělovým mlékem od Eucerinu, sušší flíčky navíc měsíčkovým sádlem. Když je nejhůř tak bolavé flíčky mažeme pár dní kortikoidovou mastí..máme Locoid, ale měli jsme i něco silnějšího. To jsou pozůstatky z mazací histerie na začátku. Tímto způsobem jí držíme v pohodě, takže si může dopřát tolik milovanou večerní teplou vanu, občas i s pěnou ...osvědčený Radox sensitiv, vše ostatní nás masí. a víte co? voda ve veřejném bazénu jí vůbec nic nedělá, naopak mám pocit, že studená voda a otužování exemu vůbec nesvědčí. Když mejeme mýdlem, tak řadou sensitiv od Eurony, je to česká eko-kosmetika. A taky se modlíme k Bohu, aby bylo naše dítě z této"nemoci" uzdraveno a do té doby my měli trpělivost se tím zabývat. Ale jak jsem psala na začátku...takhle to vyhovuje nám, je to dlouho hledaný systém a kompromis. Vám bude pravděpodobně vyhovovat a pomáhat něco jiného.
Hodně trpělivosti a síly do hledání optimální péče pro atopické dítě. je to běh na dlouhou trať.
 Rayan 


Re: je to boj 

(19.5.2011 15:06:04)
Zkuste umývat ráno a večer hlínou Ghassoul-speciální hornina z Maroka a vždy vetřít arganový olej, vše najdete na webu yasminka, ten Ghassoul uchovávejte v chladu, už za týden uvidíte výsledky, skutečně, mluvím z vlastní zkušenosti, vyzkoušeli jsme kde co, všem co jsem to poradila, byly výsledky. Ale mám zkušenosti jenom s toutu přírodní kosmetikou Bio Relax, která se dá koupit na yasminka. Nic jiného nezabralo.
Po 3 dnech umývání pak nechávejte tu masku Ghassoul lokálně působit cca 10 min a pak opět umýt vlažnou vodou a větřít jejich arganový olej.Jakmi se Vám to zklidní, preventivně pokračujte každý den 1x večer. Jsem si jistá, že budete mít úspěch. Přeji brzké zlepšení.
Nela
 Lenka a Kubík 4 roky 
  • 

Re: je to boj 

(21.3.2012 21:22:51)
Malýmu se udělal atopický ekzém v prvním měsíci, pani doktorka nám hned nasadila mastičky ale nemělo to valný účinek, jsem spíše zastánce přírodní léčby a tak jsem zavolala sestře která chodí k nějaké bylinkářce v Praze a ta jí poradila ať malého koupu v odvaru ze leněného semínka, 1pol.lžíce na čtvrt litru vody,svařit a nechat 15min.louhovat a nalít do vaničky kde se koupe a umýt ho v tom,samozřejmě bez použití mýdla, do týdne bylo vidět zlepšení a do dvou měsíců se toho zbavil úplně. Jakmile se mu sem tam někdy něco začne na tělíčku objevovat zase nasadím lněné koupele a za pár dní je klid. Poradila jsem to kamarádce a té to také pomohlo, tak možná, že to pomůže i někomu dalšímu.
 M. Nováková 
  • 

Re: je to boj 

(9.12.2012 18:54:29)
Dobrý den,
chtěla bych se podělit o svou pozitivní zkušenost v boji proti atopickému exému u miminka. Hledala jsem na netu informace a diskuze a našla i tuto stránku. U jedné z odpovědí jsem našla pozitivní reakci při užívání koenzymu Q10. Došlo mi, že já ho vlastně taky po porodu cca 3 týdny brala proti únavě a malá měla čistou tvář i tělo. Pak jsem ho nějak dobrala a malé se udělal atop. exém v obličeji. také jsme zkoušeli leccos, vyměnit dokrm UM za hypoalergenní, vynechat z mé stravy mléko, čokoládu, alergeny atd. byli jsme i na kožním a zlepšilo se to, ale ne zcela. Tak jsem nyní zkusila 3 dny brát Q10 a zdá, se že zafungoval velmi dobře. U malé by již nikdo tento exémek nehledal. Věřím, že to má nějakou spojitost a přechází to do mého MM. Brát při kojení se dle informací normálně může.
myslím, že ani nebude vadit, když nyní občas "zhřeším" a dám si trochu mé oblíbené čokolády, protože nějaká moc striktní dieta není nic moc pro mě :-) Tak tedy děkuji a také doporučuji vyzkoušet. Já ho beru 30mg denně v tobolce (ta obsahuje i olej, je totiž rozpustný v tucích), např. po obědě. tak tedy díky a konečně po pravdě řečeno vidím nějaký ten přínos v kojení a je mi motivací v něm i pokračovat, dosud jsem o něm přes všechny ty informace měla často pochybnosti.. :-)
 Michaela Fusková 


Atop.exem 

(31.3.2010 21:09:23)
Zdravím,přecetla sem si par clanku a zjistuji...sem ve 26t tehot.Dá se tomu nak zabranit nebo predejit aby to mimčo nemelo???Od malička trpim atopickym ex.az do tet mam ho v loketnich jamkach a na prstech,do toho asi ve 20 se mi zpustila alergie na břízu,pyl,ovoce a škrob(škrabaní brambor).Použivam oliv.indulonu,konopnou mast,excipial U Lipo,modrou indulonu a na koupani mam olej Balneum Hermal.Moc to teda nepomaha na chvili se to zklidni a zas prijde škrabaní,hlavne je to neprijemne mezi prstama aj kdyz varím.Pouzivam i rukavice a nic.Poradite mi nekdo???
 tupejmanka 


Re: Atop.exem 

(28.9.2010 20:03:02)
Ahoj, teď už jsi asi po porodu ale chci reagovat na tvůj dotaz. Řešila jsem to taky ale v těhotenství nemůžeš dělat nic na následné alergie to nemá vliv. Zásadní je dlouho kojit, plně do půl roku života miminka a nezeřezovat přikrmy dřív než je nutné. Ozvy se napíšu ti víc o zařazování příkrmů.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.