| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Porod doma? V Čechách?

 Příspěvky 110 z 14 [Dalších 4 >>]
boží žena
2.1.2009 20:04:12
zase jedna pomatená extremistka~:-D~:-D

mě řekni, kdo tě nutí rodit v nemocnici?
jana
  • 
2.1.2009 16:20:17
Porod doma umává, zacházení ve špitálu ne.
Je na každé mamince, jestli se rozhodne riskovat
1) svoje psychické a fyzické týrání, zásahy tak, aby to bylo pohodlné pro personál, odpovídalo tabulkám, riskovala svoje mrzačení a nechuť mít další dítě, krom reálných fyzických a psychických následků, zacházení s novorozencem, který je bezbranný, dělají se mu věci, které ho bolí, je sám, je s ním zacházeno jak s věcí atd., jestli vlivem vedením porodu dle personálu (místo dle matky) nebude mít dítě následky
nebo
2) jestli se rozhodne podstoupit malé riziko porodu doma
jana
  • 
2.1.2009 16:20:17
Porod doma umává, zacházení ve špitálu ne.
Je na každé mamince, jestli se rozhodne riskovat
1) svoje psychické a fyzické týrání, zásahy tak, aby to bylo pohodlné pro personál, odpovídalo tabulkám, riskovala svoje mrzačení a nechuť mít další dítě, krom reálných fyzických a psychických následků, zacházení s novorozencem, který je bezbranný, dělají se mu věci, které ho bolí, je sám, je s ním zacházeno jak s věcí atd., jestli vlivem vedením porodu dle personálu (místo dle matky) nebude mít dítě následky
nebo
2) jestli se rozhodne podstoupit malé riziko porodu doma
  • 
27.2.2008 2:03:13
Porod doma je starý jako lidstvo samotné. Spousta našich babiček a dědečků se takto narodilo, a někteří žijí dodnes. Bohužel dnešní medicína si plete těhotenství s chorobou, a podle toho jedná. Krom toho vlivem civilizace a spěchu vznikají porodnice, coby velkovýrobny dětí. Vytrácí se přirozenost a cit, porozumnění a namísto toho nastupuje rutinní způsob porodů a jejich vedení, rutinní lékařské výkony (které mnohdy ani nejsou potřeba) a další. To vše tak vede zákonitě ke komplikacím, a proto stále více se u nás rodí císařskými řezy (zkrátka páni doktoři nechtějí čekat hodinu až se dítě porodí). Ono je přece lepší z rutiny udělat císaře ne?
A pan primář, který figuruje v tomto případě manželů Hlouškových: existují dvě slova "nelidské hovado"...
  • 
29.6.2005 20:38:42
Já osobně si myslím že tato žena rodila doma jen kvůli tomu,že v našem zdravotnictví jsou zlý lidi jak se můžou chovat tak špatně k rodičce?to mi nikdo neřekne.Ten kdo kritizuje tuto ženu je na hlavu,ona vlastně neměla ani jinou možnost,když se k ní tak hnusně chovali a to dvakrát po sobě při porodu a potom ještě když její muž přišel se svým třetím dítětem na kontrolu do nemocnice.Takový jednání se mi nelíbí fakt že ne!!!
sunny / dva synove
  • 
9.4.2002 17:57:12
I ja se priklanim k vasemu nahledu na porody doma. je to skutecne nevyzpytatelna situace a po porodu je vykrvaceni zeny veci nekolika minut. Zijeme nekolik let v zahranici a prestoze se tu o porodech doma take mluvi, vetsina zen se radeji rozhodne pro porod v nemocnici, ale vedle lekare-porodnika a personalu, je s ni i porodni asistentka, kterou zna prakticky cele tehotenstvi a ke ktere chodi na prohlidky a konzultace. Behem porodu ji pak uklidnuje, pripadne se strida s manzelem v masirovani zad atp. Chvile, kdy se dva jedinci stanou rodici, je nadherna a neopakovatelna, proto se ptam, proc riskovat? Je to zbytecne a nezodpovedne. Preji vsem jen to nejlepsi a nastavajicim rodicum hodne stesti.
  • 
2.4.2002 16:01:07
Gratuluji paní Hlouškové ke zdravému miminku :-).
Rád bych jí připomněl, že kromě všech lidí, kteří jí pomohli proplout úskalím porodu doma jako byly porodní asistentky a dětská lékařka a kterým v závěru článku hezky děkuje zapomněla na jednu osobu, jejíž příspěvek k bezproblémovému porodu byl zásadní. Nepoděkovala svému andělu strážnému, který nad ní mával po celou dobu křídly - a že se chudák musel zapotit, protože jsou porodní komplikace s rizikem pro dítě, jichž si matka nemusí všimnout jsou reálné a nejsou vzácné. Doma s nimi nic nenaděláte a než přijede porodní asistentka může být také na řešení pozdě. Nestraším, vím dobře o čem mluvím.
A jinak jsem hlavně rád, že to celé dobře dopadlo. :-)
Elena Karlínová, poprvé těhotná
  • 
25.1.2002 10:56:10
Jsem ve třetím měsíci, takže už horlivě přemýšlím, jak moje dětátko co nejlépe přivést na svět. Nemám samozřejmě žádné zkušenosti, bude to moje první, ale už jsem zaslechla hrozné zvěsti o porodech v nemocnicích. Bylo mi řečeno, že "každou ženskou nastřihují už preventivně, i když to vůbec není třeba" a že to potom "zašijou tak, že jsou tam po srůstu faldÿ a vůbec se s tím nepáraj". Tak z toho mám opravdu strach. Taky že mi miminko hned po porodu odeberou místo aby mi ho nechali v náručí po dobu po jakou já budu chtít. Určitě bych chtěla svého partnera u porodu a uvažuji o porodu doma.
  • 
7.1.2002 13:48:56
Milá Štěpánko,
poté, co jsem si přečetla tvůj příspěvek mě napadlo jen jedno slovo - NÁSILÍ.
Je smutné, že to násilí pochází z rukou lékaře - porodníka. Možností, porodit jako člověk v porodnici přátelské pro matku i dítě, v České republice neni mnoho, ale už tu jsou. Chce to trpělivě hledat a mít hodně informací.
Přeju dobrou volbu.
Jana
  • 
7.1.2002 6:59:58
Je to už sice skoro rok, co se tahle diskuze vedla, ale jistě si ji sem tam některá žena přečte. V současné době hledám porodnici, která by byla přátelská jak k matce tak k dítěti a vypadá to, že bych musela rodit v jedné a nechat se odvézt do jiné. Zažila jsem celkem tři porody v nemocnici a u čtvrtého už se bojím lékařů. Poprvé to proběhlo standartně - holení, klystýr, nesmět se hýbat = hodiny ležet o samotě na porodním sále, většinu času už nohy uvázané ve třmenech. Nikdo se se mnou nebavil, musela jsem si asistentku volat. Kolem mě rodily a křičely jiné ženy. Porod rychle a honem honem s nástřihem hráze. Když jsem chtěla prohodit pár slov s doktorkou, která mě zašívala, zakřikla mě. Kdyby mi nesebrali šaty, odešla bych z porodnice ještě v noci a nezajímal mě v té chvíli osud dítěte, které mi přinesli až za 12 hodin. Ani mi je neukázali. Druhý porod za asistence 10 osob, konec pánevní, zase třemy a hodiny ležení, dítě resuscitováno, do papíru nezapsáno. Doporučení šeptem, abych si děťátko hlídala. Dali mi je za 24 hodin. Třetí porod vyvolaný bez důvodu. Do termínu zbýval den, v porodnici se 5 dnů nic nenarodilo. Možná to byl ten důvod a pak příkaz pana primáře. Dítě bylo vysoko, mělo správné ozvy, neprovedla se žádná jiná kontrola, která by vedla k takovému rozhodnutí. Nebylo mi dovoleno opustit porodní sál. Byla jsem ukřičena. Ještě byste měli chuť rodit v porodnici a měli byste důvěru ? Když se má něco stát, ani lékař nepomůže. Takže nevím jak se rozhodnu. Jedno vím jistě, nechci být už ovce někam vláčená.
 Příspěvky 110 z 14 [Dalších 4 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.