| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Přijde čas pro zrušení povinné školní docházky?

 Příspěvky 110 z 16 [Dalších 6 >>]
3.2.2020 12:28:50
ahoj velice a rada souhlasim zrusit povinnou skolni docházku usetri se peníze za ucitele a to co uci to se deti muzou naucit i doma.anebo vždy se da najit ucitel na douceni ~g~
susu.
11.9.2019 7:00:22
Zkus si napřed zamést před svým prahem.
Zina
  • 
10.9.2019 16:04:58
Prosím?? Udělala jsem ti něco, že se mnou mluvíš takhle hnusně? A proč mě podsouváš tyhle tvoje rádoby domněnky? Jsi schopná vyvrátit něco z toho, co jsem napsala, nebo neumíš nic jinýho, než hloupej stupidní výkřik do tmy? Opravdu nechápu, čím jsem si vysloužila tuhle nenávistnou reakci. Ty taky druhejm lidem třeba v práci odpovídáš na jejich názory ve stylu: "To jsou kecy!"? Neumíš se chovat aspoň slušně, když už nejsi vůbec schopná argumentovat?
susu.
10.9.2019 6:50:53
Ach jo, to jsou kecy....

Nikdo nebude nikoho nutit a všichni budou happy, s úsměvem na rtu budou chodit do práce i do školy. Šťastná to utopie.
Zina
  • 
9.9.2019 19:26:13
Jistě, zkušenosti 30 leté praxe právě s dětma, který neprošli ničím jiným, než povinnou školní docházkou, viď? Podobně jako zkušenost týranýho psa s tím, že všichni lidi musej bejt zlý, nebo zkušenost někoho, kdo vyrůstal v děcáku. To pak jeden snadno začne zaměňovat příčinu a následek a začne si myslet třeba to, že když nebudeme děti k učení nutit, tak to sami nikdy nenaučej. Máš zkušenosti s dětma, který vyrůstali třeba ve svobodnejch školách, kde je skutečně NIKDO nikdy k žádnýmu učení nenutil? Víš, že z takový školy za x desítek let nevyšel ani jeden negramotnej člověk? Mě povinná školní docházka život zničila a znám strašnou spoustu lidí, kteří jsou na tom úplně stejně. Jsou děti, který třeba šikanu na základce prostě nevydržely a nakonec spáchaly sebevraždu. Jsou jejich (marginální) životy méně důležitý, než marginálie těch, kterým povinná školní docházka podle tebe pomohla? A jak si můžeš být jistá tím, že není poznamená prakticky celá společnost včetně tebe, když jsme si tím my všichni prošli? Jak můžeš s takovou jistotou vědět, že to tak není a že kdyby nic takového nebylo, tak moch bejt dnešní svět milionkrát hezčí? A pořád mi není nějak jasné, proč by někteří "nepřizpůsobiví" nemohli chodit do školy pokud SAMI CHTĚJÍ a pokud jim to třeba i někdo zaplatí. Koukala ses na to video, co jsem ti poslala?
Fčela Mája
9.9.2019 7:17:20
Milá Zino, to nejsou rychlý soudy, to je zkušenost z ostravských Vítkovic a Dubiny... a chodíš do divné společnosti, pokud v ní je 90% frustrovaných povinnou školní docházkou... já neříkám, že by se neměl změnit školní systém a přístup mnoha učitelů, ale určitě nejsme národ chudáků, co by jim povinná školní docházka zničila život...
Zina
  • 
8.9.2019 21:20:47
To myslíš opravdu vážně? Ty fakt věříš tomu, že když nebude školní docházka povinná, tak se člověk nenaučí nikdy číst a psát. A proboha, jakým právem, nadřazuješ těch možný zlomky procenta dětí, který (možná, jestli vůbec) povinná školní docházka pomůže (protože "znevýhodněnejm" dětem povinnost chodit do školy opravdu nepomáhá, leda se tak snaží tvářit) vůčí cca 90% dětí, kterým povinný školní docházka totálně zničí život, sebere jim jakoukoliv motivaci k učení a zlikviduje jim sebevědomí klidně na celý desítky let?

Mimochodem, rovna na tohle téma vyšla fakt zajímavá přednáška, tak ti vážně doporučuju si jí postit a dokoukat do konce, než budeš psát tyhle rychlé soudy:

https://www.youtube.com/watch?v=lrFJvUJIiMw
Fčela Mája
8.9.2019 20:36:08
Pokud by došlo ke zrušení povinné školní docházky, tak by určitě za pár let přišel někdo se skvělým nápadem, že ti, kteří neumí číst, psát a počítat jsou přece znevýhodnění v šanci získat dobrou práci a tím pádem musí mít v rámci rovných příležitostí přednost :-D
Jako to opravdu zastánci dobrovolnosti školní docházky věří na to, že všichni rodiče svým potomkům přejí jen tu nejlepší budoucnost? A nebo se ještě nesetkali s tím, že jen díky povinné školní docházce se některé děti mají šanci dostat ze srabu, ve kterém jejich rodiče dobrovolně a nadšeně žijí?
  • 
7.9.2019 22:27:49
Protože je to moc komplexní problém.
atisa
7.9.2019 12:01:46
Musím s Vámi souhlasit.Zrovna tak jako s těmi domácími úkoly. V dnešní době domácí úkol vychovává hlavně NĚKTERÉ rodiče, aby se třeba prvňáčkovi do tašky vůbec podívali a dítě si nenosilo týden plesnivé mandarinky atd.Nevidím na úkolech nic špatného, pokud jsou v rozumné míře. Připomenou, že je potřeba se připravit i na další den.Humbuk mezi propastným rozdílem, který řeší učitelka, jestli dát domů dítěti úkol pospojovat myšku s norou, aby nebyla nařčena, že dítě přetěžuje a faktem, že už v pátých ročnících gymnázia mají děti i 4 písemky v jeden den a nikoho to nezajímá...český Kocourkov
 Příspěvky 110 z 16 [Dalších 6 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.