| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku 5 rad, jak vybrat práci pro matky po mateřské

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 56 [Dalších 36 >>]
Beruška
  • 
7.10.2012 10:47:45
Tak pokud dítěti už nic není, může jít do školy...
Jája
  • 
7.10.2012 8:29:24
Bude-li mít rodina takový příjem, aby si mohla dovolit placené hlídání, pak ano, dá se to řešit. Ale dojíždět denně 15-20 km, platit za dojíždění a ještě mít na placené hlídání? V Čechách pro mnoho rodin utopie. Tak jsou s dětmi doma matky. Zadarmo.
6.10.2012 22:24:09
Aha, takže po třech dnech jít do práce a pětileté dítě nechat celý den samotné doma??? No jistě, takové dítě si přece "pochopitelně" dokáže ohřát oběd samo, samo si také vezme léky a udělá čaj a určitě naprosto v klidu leží v posteli celý den. Čeká, až jeho blízcí se v podvečer vrátí domů....
Chtěla bych vidět takovou matku, která by toto dopustila. Chápu, že zaměstnavatele tohle nezajímá, ale proboha v každé práci, když přijde na lámání chleba, tak vás vykopnou a nikdo se za vámi ani neohlédne...
lucyová (06+08)
  • 
5.10.2012 22:38:33
.. jo, a děti do životopisu opravdu nepatří. Práci hledám já, ne má rodina. Do CV imho nepatří ani položka "mateřská dovolená". Protože sorry, to fakt zamestnavatele nezajímá. Když pro tohle období napíšu, že jsem třeba studovala jazyk, udělala si nějaký kurz (klidně při mateřském centru), je to daleko víc k věci. Tedy k práci. A nebo prostě pomlčím. Ale vyzdvihovat MD jako nějakou úžasnou kvalifikaci je kontraproduktivní.
lucyová (06+08)
  • 
5.10.2012 22:33:14
..jde ledacos.
Asi žiju v jiném vesmíru, ale mám kolem sebe spoustu maminek a žádná (včetně mě) nemáme problém se po mateřské uživit. Po pravdě, když člověk celou MD čte diskuse jako je tato, má pocit, že z MD vede cesta rovnou na ÚP. Ale v reálu to nějak nevidím.
článek je možná komerční blábol, ale nejzajímavější je na něm bod 4. Změna profese. S dětmi už je žena v jiné situaci, jinak žije, tak proč by neměla i jinak pracovat? Chce to zamyslet se nad tím, co která umíme a co bychom s tím mohly dělat, aby to bylo slučitelné s péčí o děti. Věřím, že řešení se dá najít častěji, než se zdá. Jasně, že například nedá každá nemocnice možnost sestrám pracovat na půlúvazek, jak tu má někdo to štěstí. No tak nebudu trvat na práci v takové zkostnatělé nemocnici, i když mám sebevíc praxe a atestací, a najdu si práci v ambulanci, ne? (to není akademické moudro, ale konkrétní příklad mé kamarádky, zdrav.sestry, v nemocnici ji chtěli, ale na směny, že nic jinýho nevedou. To ona po MD nechtěla, tak se tam nevrátila a našla si, mmch velmi rychle, práci na té ambulanci a stíhá). Když někdo má praxi u pásu, ale je to od-do v nepoužitelné době, tak mi netvrďte, že neexistuje x jiných zaměstnání na podobné úrovni kvalifikace (= pozor, ne v podobném oboru!).
Je prostě potřeba nebýt konzerva a nebát se změn.
Jája
  • 
5.10.2012 22:22:12
No jo, podle Kláry je komunistická i pracovní doba v prodejně nebo na úřadě. Nevím, jak si teda představuje tu kapitalistickou, možná jako nepřetržitou v supermarketu nebo naopak jako ve 30.letech: dole krám, v patře byt. Kdo něco potřebuje, zazvoní.
jaja + 2
5.10.2012 17:40:36
"Volnou", omlouvam se...~f~
jaja + 2
5.10.2012 17:39:51
A nemate jeste nahodou velnou pozici??? ~:-D~t~ ~b~
Rigmor
5.10.2012 12:49:29
Resenim by mohlo byt, ze by na jedne pozici pracovali dve na 50% a obcas by to za sebe zatahly.
Rigmor
5.10.2012 12:31:06
Ahoj, taky se s manzelem u nemocnych deti stridame. Probuh, kdo by mel byt s nemocnym ditetem, kdyz ne ten nejblizsi - rodic! Zijeme v Norsku, kde muze kazdy rodic vyuzit na rok 10dnu v pripade nemoci ditete (u 3 a vice deti je tech dnu vic) a 10dnu v pripade svoji nemoci. Pokud se nejedna o miminka, tak je tu bezne jit s ditetem k doktorovi, az kdyz teplota neustupuje po 2-3dnech, driv se stejne vetsinou u beznych nemoci nic zjistit neda. Doktor ani potvrzeni o nemoci ditete nedava, jen kdyz to vyzaduje zamestnavatel (u beznych nemoci neni potreba, v pripade dlouhodobe vazne nemoci ano). Takze jen zavolam, ze dnes neprijdu. Je fakt, ze mame oba flexibilni pracovni dobu. Kdyz je potreba neco dodelat, jsem ochotna prijit odpoledne, vecer, s manzelem se u deti vystridame. Chapu, ze to nejde v kazdem zamestnani. Ale tady je vetsina zen s malymi detmi na castecny uvazek, mnoho lidi pracuje jen brigadne a ti se prave vyuzivaji jako zastupci v techto pripadech. Je pravda, ze pokud ma dite jen virozu, tak je doma maximalne ty 3dny, ryma a kasel nejsou duvodem zustavat doma. Pokud nam tech 20dnu do roka nebude stacit, muzeme vyuzit jeste ty svoje, nebo si hodiny nadpracujeme. Chapu, ze kazdy to tak nema a doma zustane ten, koho nepritomnost zpusobi v praci mensi problemy zamestnavateli.
Meho muze se u pohovoru nikdo nepta, kolik ma deti, tak proc by se mel zamestnavatel ptat me? Tady se totiz muzi o sve deti staraji vic a je videt, ze obecne v spolecnosti maji deti radi. Taky v Cechach zazivam soky, jak se mluvi o detech a jak se k nim chova. Jako kdyby si lidi neuvedomovali, ze je to jejich budoucnost...Ja to nechapu. A kdy uz zamestnavatele (a hlavne politici) pochopi, ze lidi budou spokojeni, kdyz si budou moct vybrat? Hodne zen by rado pracovalo na castecny uvazek (a driv nez po 3letech), takze by pracovnich mist bylo vic. A kdyz se chce zase zena venovat na 100% rodine, tak je zas lina delat...Ja tohle hodnoceni nesnasim! Kazdy at si vybere, je to preci jeho zivot. A kdo je spokojeny, dava lepsi vysledky.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 56 [Dalších 36 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.