| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku 5 rad, jak vybrat práci pro matky po mateřské

 Příspěvky 110 z 56 [Dalších 46 >>]
Michaela
  • 
6.3.2015 19:49:47
Vážení čtenáři,
máme poslední volná místa pro pracovní příležitost práce z domu virtuální asistentky. Nebojte se a přidejte se pod naší společnost do skvělého týmu http://www.newwaveservice.cz/kariera
Renata
16.1.2014 16:48:19
Ahoj,letos mi končí rodičkovská dovolená a protože ráda žehlím je to můj koníček napadlo mě že bych začala žehlit za penízky.Můžete mi někdo poradit zda je to reálné a jak začít?Předem moc díky
Di
  • 
11.4.2013 14:34:22
Dobrý den,neviděla bych to zase tak černě. Dobré je vědět kam se obrátit, pokud musíte z prací začít znovu nebo na ŹL. Případně získat i kontakt na nového zaměstnavatele. Dobré je například občanské sdruženív Brně. Zastřešuje projekt „Co-workové, poradenské a vzdělávací centrum - komplexní podpora žen v Jihomoravském kraji při jejich návratu na trh práce a rozvoji podnikání.“
Projekt je určen:
• maminkám na rodičovské dovolené
• začínajícím podnikatelkám
• ženám, které potřebují získat potřebné informace či dovednosti v oblasti ekonomické, právní, marketingové, psychologické, práce s PC a internetem apod.
• ženám, které potřebují i navodit správnou motivaci a případně koučink k prvnímu kroku zpět na trh práce.
ZDARMA nabízíme:
• Vzdělávací workshopy, které účastnice provedou od založení živnostenského oprávnění až po sestavení business plánu.
• Individuální psychodiagnostiku, která odhalí silné a slabé stránky.
• Motivační tréninky zaměřené na odstranění počátečních překážek při cestě na trh práce.
• Poradenství v oblasti ekonomie, práva a psychologie (zaměřené na slaďování rodinného a pracovního života).
• Využití kancelářských jednotek, včetně PC a příslušenství, kde mohou zájemkyně v klidu rozvíjet své plány a vést zde jednání v odpovídajícím prostředí.
• Účast na setkávání s úspěšnými podnikateli/podnikatelkami a manažery/manažerkami – tzv. Kulaté stoly, kde mají účastnice možnost se nejen inspirovat, nabrat zkušenosti, ale i získat spoustu zajímavých kontaktů, případně i nabídku k práci.

Pro maminky s dětmi máme připravený dětský koutek a pro účastnice vzdělávání i příspěvek na hlídání dětí.
Více informací získáte:www.tcpbrno.cz
Jana038
14.10.2012 15:24:47
já bych řekla spíš utopie. Sama mám 3 děti a sehnat JAKÉKOLIV místo, kde se nepracuje na 3 směny apod. je nemožné. Já po MD hledala půl roku, než - přiznávám - mi manžel sehnal práci pokladní v jednom supermarketu. Ze známosti...

Za těch půl roku jsem odpověděla na nepřeberné množství inzerátů a když už náhodou někdo odepsal, tak že "Po podrobném prostudování mého životopisu mi bohužel musejí oznámit, že hledají uchazeče s jinými zkušenostmi". Na pohovor si mě pozvaly za celý půlrok jen 3 společnosti - ani u jedné jsem neuspěla.

Praxi před MD mám docela slušnou u 2 nadnárodních společností a jedné státní, z AJ mám státnici, při mateřské jsem chodila na konverzaci abych ji nezapomněla - a stejně mi to bylo všechno na nic.

Zaměstnavatelům se nevyplatí mít dva lidi na dva poloviční úvazky. Tohle by měl stát podporovat! Lidi by nemuseli být na pracáku, aspoň nějaké daně by státu odvedli (jak z příjmu, tak DPH).

A jak jinak skloubit práci s péčí o děti, než pracovat na zkrácený úvazek? Protože práce na doma je buď podvod nebo "podpultovka".

Takže teď pracuju jako pokladní, oproti těm na celý úvazek nemám základní mzdu děleno dvěma, ale z té poloviny ještě 1000Kč dolů. Ale musím být ráda, že mám aspoň něco...
8.10.2012 19:36:54
Jo tak takového zaměstnavatele chci taky :-)se dvěma dětma jsem naprosto nežádoucí...asi budu muset taky začít zatajovat děti:-(
Alena
  • 
8.10.2012 16:16:22
Copak samotné doma, ale dokáže si pětileté dítě samo zatopit v kamnech, aby doma v zimě neumrzlo? Kolik rodin ještě dneska topí v kamnech, páč plyn v obci není zavedený a elektřina je drahá?
8.10.2012 1:34:14
tak to jste skvělej člověk ~g~
8.10.2012 1:32:56
souhlas!!!!!!!!!!!!!~g~
Kočanská
  • 
7.10.2012 13:35:12
Milé ženy, prosím nevzdávejme to. Je i v našem zájmu, abychom zastávali významné pozice nejen v rodině - kde je nesporné, že zastáváme pozici nejvýznamnější, ale i v zaměstnání.
Co se v článku vůbec nezmińuje a co je asi nejdůležitěší:
- ještě před tím, než si pořídíte děti, pokusit se vybudovat si nějaké stabilní pracovní zázení a prokázat, že něco umím
- nevracet se z mateřské až za 3 roky, ale pokusit se v rozumné míře pracovat i dříve
- již před odchodem na mateřskou si zjisti, jaké jsou Vaše možnosti po návratu a také si promluvit o Vašem zájmu pracovat třeba na zkrácený úvazek či z domova.

Chápu, že to nejde všude a také ne vždy se to vyplatí finančně, ale tam kde to jde bych měly bychom to zkusit.
Dee Dee+2 kluci
7.10.2012 11:25:13
Souhlasím, mě vzal můj zaměstnavatel zpátky, když bylo synovi jen 7 měsíců. Šlo o pidimikroúvazeček,který zaměstnavatele nevytrhl a mě finančně taky ne.Ale já byla spokojená,že mám zase kontakt s prací,kterou miluju a zaměstnavatle věděl,že jak bude dítě růst,tak se bude můj úvazek zvyšovat a on nepřijde o kvalifikovanu osobu.Snaha domluvit se byla.

Mám ovšem štěstí na hlídací babičku, takže v případě nemoci,nebo časové tísně se na ní obracím...
 Příspěvky 110 z 56 [Dalších 46 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.