| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rodili jsme doma

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 254 [Dalších 234 >>]
5.4.2011 8:45:56
Ve čtvrtém těhotenství jsem dost koketovala s myšlenkou rodit doma, protože mi přišlo hrozné přivést miminko, nového človíčka rodiny, na svět v cizím prostředí. Prostě jsem to tak vnímala. Ale z finančních důvodů jsem nakonec rodila v porodnici - naštěstí. Vše bylo OK, ale po porodu jsem nepřestávala krvácet, takže teď už vím, že raději vždy v porodnici. I když i v nejlepší porodnici nemusí být všecko úplně podle představ hodně citlivé maminky, opravdu může jít o život a to je pro mě důležitější. Navíc - v porodnici po vás uklidí, uvaří, vše vám donesou pod nos, takže si můžete první dny jen užívat nového človíčka, soustředit se jen na něj, na kojení...
5.4.2011 0:08:54
Diky, ale o této možnosti vím a zavrhla jsem ji, protože o Neratovicích dobré mínění nemám - první, co mě odradilo už při prvním těhotenství, bylo, že si účtovali 1000 Kč za lepší porodní lůžko (i když pokud jde o mě, nechci pokud možno žádné~;)), druhé pak to, že jsem slyšela o několika tam zpackaných porodech, včetně mé švagrové. S těmi asistentkami sice žádná z těch matek nerodila, ale nějak k Neratovicím nemám důvěru. Zatím žádné další mimčo nečekám a v nejbližším roce ani neplánuju, tak třeba se ještě situace v našich porodnicí změní k lepšímu (nebo taky k horšímu - jako na Bulovce~:().
Apolena.
4.4.2011 23:33:10
Tonkoo,
reagovala jsem na příspěvek, ve kterém sušenky tvrdila, že takové jsou VŠECHNY porodnice u nás. To není pravda, což nakonec připustila i sušenky. Dítěti bych vysvětlila, že je to hodně hloupá lež, protože se každý může přesvědčit, že to tak není - nehledě na to, že lhát je ošklivé. Na dospělé reaguju ironií.
Tonkaa
4.4.2011 23:16:34
A já reagovala na toto: "Možná sušenkám křivdíme, ona vlastně nenapsala, že se jedná o porodnice v ČR" + chechtací smajl.
"Propaganda jak vyšitá"

To mi tedy fanatismem zavání - nepřipouštíte možnost přirozeného porodu v porodnici v čr. Zcela neoprávněně zpochyňujete tvrzení sušenky.

Zabusa
4.4.2011 15:09:00
Lenko, víš aspoň jaká jsou opravdu reálná rizika domácího porodu? A víš, že se může něco stát i v porodnici (takže s tím bezpečím a jistotou bych nepřeháněla) a něco z toho se doma ani stát nemůže? (nosokomiální infekce)
holka anonymka
4.4.2011 14:26:18
Jo.. ani 2 hodiny miminka bez kyslíku pro doktory v naší fakultní nemocnici nic neznamenaly...
MarkétaP + 4 dcerky
4.4.2011 14:04:29
Pokud nejspou známky krvácení, městání krve, šoku, infekce, je to v pořádku. Stav je pochopitelně posuzován porodní asistentkou.
4.4.2011 13:27:07
Ještě jsem zapomněla dodat - já bych byla hodně nervózní už "jen" z toho, že placenta nevycházela - nevím, jestli je v pořádku, že vyjde až po několika hodinách, já bych se bála...
4.4.2011 13:22:38
Já taky především gratuluji ke zdravému miminku a jsem upřímně ráda, že vše dobře dopadlo a porod byl tak pěkný zážitek. Já mám za sebou dva, oba v porodnici a neměnila bych. Dokonce jsem ten druhý absolvovala v porodnici vzdálenější než je ta nejbližší, protože je lépe vybavená pro případ komplikací u matky i dítěte. Porody jsem si užila oba, jeden dlouhý a únavný a druhý za odměnu rychlý a opravdu krásný. Mě naopak uklidňuje prostředí nemocnice, protože co kdyby se doma něco stalo - vnímám to taky jako zbytečný hazard. Nic proti názoru matek, které chtějí rodit doma, je to jejich věc, ale neuvědomují si podle mého názoru rizika, navíc v případě, že se něco stane, je v tom "namočená" i porodní asistentka - tohle bych si já na triko nevzala.
Ať miminko roste a máte se krásně!
Markéta
  • 
4.4.2011 10:27:43
Uz jsem tady nekomu doporucovala - v Neratovicich to jde, ozkouseno, uzasne. Je mi lito, ze podruhe me nevzali = zmeny v nemoci a plno.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 254 [Dalších 234 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.