| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak se vychovává v Anglii

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 208 [Dalších 188 >>]
Paja
  • 
26.10.2011 16:27:48
Ale pokud ti je více jak 35 let tak v Čechách ti automaticky provádí test např. na Dawenův syndrom, v anglii si to musíš vyžádat sama a samozdřejmě zaplatit. Pokud už jedno dítě máš a v rodině se tento případ nevyskytl tak o testech nijak vážně neuvažuješ (nejsou nejlevnější).
Mám kamarádku v Anglii, které se za tak narodila holčička (první syn je v pořádku). A po porodu byla dost v šoku když to zjistila (možnost volby v těhotenství neměla - nevěděla to).
30.3.2011 22:11:37
Každý má svůj názor a jiné zkušenosti. To, že se mnou nesouhlasíš, ještě nemusíš komentovat způsobem "tak tvoje názory, to je teda síla". Já tady taky nikoho neurážím ani nenutím nikomu své názory a neříkám, že to, co si myslím já, že je lepší než to, co si myslí ostatní. Jen píšu své postřehy ze svých zkušeností, které jsem zažila, když jsem v té Anglii před 9 lety byla. Tohle je snad diskuze a ne urážení těch, co si prostě myslí něco jiného.
ALL
29.3.2011 11:27:21
Moc nechápu téma punčocháče a čepice. Dcera (mladší školní věk) a - považte - dokonce i já - obojí v zimě nosíme a na naší nemocnosti se to nijak neprojevuje (tohle musím z poverčivosti zaťukat). Samozřejmě ve škole dcera stáhne kalhoty a natáhne sukýnku, aby se nepařila. Doma nemáme přetopeno, takže si nemyslím, že bychom byly extrémě choulostivé. V punčocháčích ani v čepici to asi nebude!
Markéta s párkem
  • 
29.3.2011 9:31:05
V zimě dávám na ven punčocháče když se jdou děti válet ve sněhu, hrát si na hřišti apod. Když se jde chodit, dávám jim zateplený kalhoty. Mají i oteplovačky, co mají zevnitř chlup, tak pod ně nic nepotřebují. (To jim závidím, takové bych chtěla pro sebe, ale nemůžu sehnat. Moje oteplovačky jsou sice hodně teplé, ale zevnitř mají stejný materiál jako zvenku, ten hladký, studený, je to nepříjemné na holé tělo.) Do bot dávám podkolenky, aby jim zespoda netáhlo a ve velkém mrazu dvoje ponožky.

U dcery ve školce bylo chladno, tak nosila punčocháče a sukně. Syn tam má přetopeno, tipuji tak 26C, takže je tam jen v kraťasech.
Isa+Ani 05/06+Martinek 10/08
28.3.2011 21:57:46
Tento článek mě tedy zvedl ze židle. Poslední dobou radím kamarádce, které se v prosinci v Anglii narodil chlapeček, protože s tamní péčí to dosáhla jenom k dalším a dalším problémům. Má pouze základní zdravotní pojištění, a tak je péče o ni a její mimčo prostě po anglicku "drsná". Mně však připadá laxní a (možná záměrně) nedostatečná.

Zde je v krátkosti její příběh: otěhotněla se svým manželem čechem v Anglii, prenatální péče byla zhruba v té úrovni, o které psala autorka článku. Horor nastal v době porodu. 11 dnů po termínu porodu jí odtekla plodovka, z porodnice ji však poslali zpět domů, že má přijít, až začnou kontrakce. Pokud nezačnou, může si za 2 dny optat pomocí pageru, jestli může přijet na vyvolávání porodu. (U nás se většinou rodí po odtoku plodovky do 24 hodin, aby se zamezilo přenosu infekce otevřenými porodními cestami k miminku.) Po 2 dnech ji nakonec přijali do porodnice, začali vyvolávat porod. Otevírání se nedařilo, ale bolesti byly hodně velké, po dvou minutách, celé následující dva dny. Začala hodně krvácet, její manžel na to stále upozorňoval, ale podle "midwifes" bylo vše OK. Skoro násilím ke kamarádce přivlekl doktora. Následoval akutní císařský řez pro silně hrozící vykrvácení. 4 dny po odtoku plodové vody a 15 dní potermínu...

Po porodu chlapečka zjistili, že se do plodové vody dostala infekce (jak jinak, že). Následovaly 2 dávky antibiotik pro chlapečka. První dávku dostal ve správně stanovenou dobu, u té druhé se sestra spletla a dala mu ji o 12 hodin dříve (měl ji dostat v 10 večer a dostal v 10 ráno). Čímž ho ohrozila na životě, případně mohla ohrozit funkčnost životně důležitých orgánů. následovala omluva...

Po propuštění z porodnice novorozený chlapeček plakal a kojení šlo špatně. A hlavně nekakal. Při pravidelné pochůzce zdravotních sester prý vše v normě. I to, že chlapeček nepřibíral. Bohužel v Anglii je to tak, že nemůžete jít k dětskému lékaři kdykoli, jako u nás. Musíte se objednat k praktickému lékaři, který po vyšetření pacienta může vypsat žádanku na vyšetření u specialisty - pediatra. Takže zoufalství mé kamarádky si možná umíte představit. Nakonec po několik měsících chlapečka vyšetřili v nemocnici, opravdu za jeho nepřibíráním a nepravidelnou stolicí byla objektivní příčina.

Já rozhodně nepatřím mezi maminky, které běží k pediatrům s každou rýmou nebo zácpou. Dokonce si myslím, že na zdravotní péči bychom si mohli vytvářet podobné fondy, jako je tomu dnes běžně u střádání na penzi. Ale kvalita a dostupnost běžné české zdravotní péče je v případech, jako je ten mé kamarádky, životně důležitá.

Autorka předkládá anglickou zdravotní péči a běžný život jako drsnější než ten náš zhýčkaný. Děti to prý zocelí, jsou pak v dospělosti samostatnější, více vydrží. Souhlasím. Ale platí to jen do chvíle, kdy se jedná skutečně o významnější zdravotní nebo sociální problém. Tehdy "drsnější přístup" může mít fatální následky, jako skoro měl a možná bude mít u mé kamarádky a jeho chlapečka.
Jitka Pudilová, dvě dcery
  • 
28.3.2011 16:43:03
Ahoj, tleskám a obdivuji tu obrovskou toleranci, narodily se mi v Londýně dvě dcery, ale po jedenácti letech jsem v roce 2008 radostně odjela zpátky do Čech, už se to nedalo vydržet! Ale vše, co autorka napsala, je úžasně vystiženo, klady i zápory, děkuji, početla jsem si!! Jitka
28.3.2011 16:14:50
Takže ty jsi při mrazech dávala dětem jen ponožky a kalhoty do školky??? To si tedy neumím představit! Moje malá, když byly v zimě velké mrazy a jeli jsme na malý výlet do Prahy před Vánocemi, tak si naříkala na zimu na nožičkách (nikoli na chodidlech) i když měla punčocháčky, tepláčky a ještě oteplovačky.
Mně na oplátku tedy přijde zcestné a (i docela hazard se zdravím) malým dětem v zimě nedávat punčocháče. Do školky to máme 10 minut a stejně má malá nožky chladné. Ještě donedávna dostávala punčocháčky, když ráno bylo -5 a přes den pak 10. Na ten kousek domů se dítko nezpotí, ve školce stejně má sukýnku, tříčtvrťáčky nebo zástěrku, takže není proč se potit.
Trochu to pochopím u školních dětí, ale u těch maličkých, rozhodně NE!
Já jsem měla z podchlazení v nemocnici jako malé dítě zánět močových cest a ledvin. A celé dětství tím bylo poznamenané - neustálé kontroly byly více než nepříjemné, zvlášť, když jsem začala pomalu jít do puberty. Rozhodně chci takových nepříjemností své děti uchránit. A to málo co mohu, je dohlédnout na jejich oblékání.
28.3.2011 10:32:11
Cindy - punčocháče jako takové mi nevadí, vadí mým dětem, takže je do školky nenosily, do školy absolutně ne. Jen na lyže nebo na ven pod oteplováky, ale na ven ve školce taky ne.
Jinak u nás doma je chladno, tudíž není možný tam chodit v krátkých rukávech a naboso - musí mít ponožky, nějaký tepláky a triko s dl. rukávem.
Takže - ostatní děti ať si klidně punčocháče nosí~d~
Edile
  • 
28.3.2011 10:20:06
Příklad: konec listopadu ,-1 , procházíme se po parku ,dáváme si u okýnka svařák . Na lavičce sedí pár anglicky mluvících cizinců, kteří popíjejí a vedle nich dítě na golfkách, mělo pouze mikinu a tepláčky, bez čepice a bosé nohy!! Řvalo jak tur , no já bych řvala taky, modré jak švestka a rodiče v klídku ještě si ho fotili!! Zírali jsme teda všichni , myslím že s otužováním to nemá nic společného, to byl čistý PRIMITIVISMUS !
28.3.2011 9:44:33
punčocháče děti nesnáší.Takže nejstarší je nosí jen na horách do sněhu(taky co by s nima dělal ve škole že jo.-DDD a holky jen když je pod nulou. Já osobně punčocháče nesnášela jako malá takže je dětem dávám fkat když mrzne
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 208 [Dalších 188 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.