| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak se vychovává v Anglii

 Příspěvky 110 z 208 [Dalších 198 >>]
  • 
14.12.2014 17:51:56
test na downuv syndrom mi delali ve vsech 3 tehotenstvi formou prvotrimestralniho screeningu. V prvnim a druhem tehotenstvi mi jeste 35 let nebylo
  • 
14.12.2014 17:49:55
V anglii ziju a ze se o maminku v tehotenstvi nestara, to je blbost. Ve chvili, kdy nastava problem, hned je maminka poctive sledovana. Prvni tehotenstvi jsem mela naprosto bez problemu do posledniho mesice, kdy jsem mela vyssi tlak a okamzite pravidelne kontroly. Druhe tehotenstvi tak automaticky rizikove a hned jsem mela skeny mesicne. Bohuzel i pres zvysenou kontrolu to tehotenstvi nedopadlo dobre a v tomto tehotenstvi mam tedy opet skeny mesicne, vcetne prutoku krve, kontrolu lekarem (nikoli midwife) take mesicne a kontrolu od midwife kazdy tyden, kdy mi vzdy mimo jine da poslechnout srdicko. Pokud ma maminka jakekoli pochybnosti, ma od 18. tydne 24h linku k dispozici, kam si muze zavolat a pripadne prijit na kontrolu kdykoli. Nikdo na ni nepohlizi jako na histerku a naopak je ji vzdy kladeno na srdce, ze je dobre, ze prisla i kdyz o nic neslo, protoze je dulezite, aby byla v klidu a zbytecne se nestresovala. Tod ma zkusenost a nestezuji si.
Lenda
  • 
2.11.2014 17:28:53
Ty vole, tak ty jsi hustá Danielo. A co ten potrat dítěte, kterého jste nechteli, protože byste museli slevit ze svých extras? Omg!
Sousedka od vedle
  • 
4.9.2014 12:24:32
První dítě jsem měla v Kanadě, 2 ultrazvuky, gyn. vyšetření 1x na začátku a podruhé týden před porodem, dr. jenom zjišťoval, jestli je obrácené hlavičkou, jemně. Jinak kontroly tlaku, laboratoř, váha, ale ne neustálá gyn. vyšetřování.
Ptala jsem se doktora, jak to, že nevyšetřují častěji a on mi řekl, že těhotenství nechávají v klidu, pokud není problém.
Druhé dítě v Česku - na začátku těhotenství 3x po týdnu k doktoru, pokaždý jiný test, vyšetřování, pamatuji se, že mi bylo fakt nepříjemný sedět 1 - 3 hodiny v čekárně, obzvlášť, když mi bylo nevolno. Ptala jsem se dr., proč mě pořád vyšetřuje, když nemám žádný problém a odpověď byla, že v ČR je nařízeno ministerstvem zdravotnictví, že těhotnou musí každý měsíc vyšetřit gynekolog. Ultrazvuk 2x.
Obě těhotenství jsem měla bezproblémová, ty české gyn. kontroly mě nesmírně obtěžovaly.
anemon
27.8.2014 10:52:45
Negativa vyváží jistě sluníčko. ~s~
lenka
  • 
22.8.2014 2:44:06
to by me zajimalo,proc vsude pred zimou prodavaji takovy kvanta puncochacu,stejne tak cepice a rukavice,nevidela jsem teda nikoho,kdo by je nenosil.A zvlast male deti,u nas nosi puncochy,cela skolka.
lenka
  • 
22.8.2014 2:36:57
u nas nosi puncochace i manzel,vsechny tri deti oblekam stejne.puncochy,zatepleny kalhoty,tilko,triko,mikina,nebo svetr,zimni bunda,sala,rukavice.doma klidne i ve svetru,a ja mam ted vecer v srpnu na sobe 2 svetry.Nemocny deti nebyli nikdy,jen jsem je nechala nakazit nestovicema.nejstarsimu je 8 a puncochy nenosi jen do skoly,pesky dojde za 5 minuta ve skole je pretopino,jinak na ven nebo na lyze,je mame vsichni.
A kdyz se vratim k tomu spani,rada spim se vsemi detmi a manzelem v jedny posteli,v noci se k nam nastehujou.obcas misto periny na me lezi syn,a dva dalsi lezi po stane jak lepidlo,ale nestezuju si,jsou to moje deti,prece je nevyhodim,kdyz potrebuji citit,ze jsem tu pro ne.A poslouchat je jak mluvi ze spani,zrovna,vcera mi syn ukazoval rukou:tamhle je zirafa,zdalo se mu jak jsme byli v Zoo.
usinaji u sebe,poslouchaji pohadky na cd,ctene pohadky pred spanim je pro me nocni mura,zborili by dum.cteme pres den.jiny je to na chate,tam spime v jednom pokoji vsichni,a pohadku rikaji postupne vsichni,ale jen vymyslenou,je to fakt sranda.
A do prace chodim jen na zkracenej uvazek,za 5 500.Abych byla v 1 doma,a mohla byt cele odpo s detma,sice nemame zadnej luxus,ale na co by mi byli prachy,kdybych byla celej den v praci.
Mam tady ukazkovej priklad,sousedky,oba celej den v prdeli,deti hlida babicka,pere,spi u ni,vodi je do a ze skolky.a pak ty deti umi ho..no.neumi drzet nuzky,v 7 letech nevideli plastelinu,nemaji hracky,protoze si pry neumi hrat,nechodi od roka spat po obede,protoze,nechcou,ale rodicum to prislo moc namahavy je uspat,jelikoz ne kazdy dite si lehne a hned spi.o kojeni radsi nemluvim a tema vyziva radsi nebudu komentovat,misto mlika kola,misto ovoce bramburky.
radsi detem obliknu puncochy a vecer se podelim o perinu,protoze jsou moje.
27.5.2014 23:33:55
To je ale bacilem, těžko větrem. 2%roztok peroxidu vodíku nakápnout do uší preventivně jednou za čas a máte vystaráno. Dělaly jsme to jako letušky v letadle taky pravidelně, pokud měl někdo rýmu na přistání a nikdo si nestěžoval. Dělám to i svým třem dětem od útlého věku, mají z toho legraci, že chtějí "vybublat uši". Mimochodem...ucho píchali jednou tomu nejmladšímu v jeho třech měsících, když jsme byli v nemocnici pro podezření na černý kašel a ten bacil podle pana primáře zřejmě chytil prý až v nemocnici, protože jsme tam byli už 10dní...~m~
LiValley
10.5.2014 10:26:32
Sice nechapu jak muzes mluvit o prevenci ( mluvis o pocatem plodu), ale myslim, ze v Anglii maji volbu zrovna jako v CR. Jen tam neni postizene dite brano jako stigma a problem, proto se mozna vetsi procento matek rozhodne jimak nez by se rozhodla v CR.
Zdenča S.
  • 
1.8.2012 22:14:45
Mně je 17 a punčocháče normálně nosím v zimě pod džíny a stejně klepu kosu :D Ale jinak jsem si nijak nevšimla, že bych byla nějak nemocná... tak jednou za rok? Někdy ani to ne ;)
 Příspěvky 110 z 208 [Dalších 198 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.